Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tämä lienee hyvin yksilöllistä.

Voi olla. Itse vaan kyseenalaistan niiden ihmisten kokemuksen ketkä sanoo että on hirveä nälkä paaston aikana kun itselläni on todella härski ero nälän määrässä IF:n eduksi. Kun aloitin IF:n noudattamisen niin muistan että alkuun oli kyllä paaston aikana nälkä, mutta muutaman viikon päästä se väheni vaikka kalorit ei nousseet ja oltiin miinuksella (paino tippui). Ja 15 kg lähti hyvin kivuttomasti.
 
Voi olla. Itse vaan kyseenalaistan niiden ihmisten kokemuksen ketkä sanoo että on hirveä nälkä paaston aikana kun itselläni on todella härski ero nälän määrässä IF:n eduksi. Kun aloitin IF:n noudattamisen niin muistan että alkuun oli kyllä paaston aikana nälkä, mutta muutaman viikon päästä se väheni vaikka kalorit ei nousseet ja oltiin miinuksella (paino tippui). Ja 15 kg lähti hyvin kivuttomasti.
Itse olen huomannut, että ylivoimaisesti isoin merkitys nälän suhteen on ruokarytmityksen säännöllisyydellä, ei niinkään "paaston" pituudella. Kun bulkilla rupeaakin syömään sitä aamupalaa aikaisemmin, niin hyvin pian myös näläntunne palaa aamuun vahvempana, jos se aikainen aamupala jostain syystä jää välistä. Ja sitten kun on taas tottunut, että ensimmäinen ateria tulee siellä klo 11 paikkeilla, niin nälkä vahvistuu juuri niillä paikkeilla, jos syöminen myöhästyy.

Toisaalta jos yhtään on pidempiä paastoja kokeillut, niin sen se ainakin opettaa, että näläntunnekin menee aalloissa eikä sellaisena lineaarisesti vahvistuvana kärsimyksenä. Ei se haittaa, jos vähän vatsa kurnii, pian se menee ohi kuitenkin.
 
Itselläni se iltanälkä on ihan tolkuton IF tyyppisesti syötynä. Toki ehkä jos kääntäisi niin että syö aamupainotteisesti, voisi toimia.
 
Itselläni se iltanälkä on ihan tolkuton IF tyyppisesti syötynä. Toki ehkä jos kääntäisi niin että syö aamupainotteisesti, voisi toimia.
Siitä taitaa olla tutkittua tietoa, että aamupainoitteinen syöminen olisi hyödyllistä verensokerin / insuliinin suhteen, joten on sulla ainakin se etuna.
 
Tämä lienee hyvin yksilöllistä.

Kauppasin just kaverille IF laihisteluun. Ei pitäny ajatuksesta yhtään, ku sille tulee välillä töissä jo aamiaisen ja lounaan välissä heikko olo, jos lounas venähtää yli puolenpäivän. Sairaanhoitaja ammatiltaan, ni kerto mitanneensa sokereita töissä ja ne kuulemma dippaa alle neljän, jos ruokailuvälit pitenee. Tuskin vaarallista perusterveelle liikunnalliselle ihmiselle, mut ei myöskään kauheen hyvä juttu, jos pitäis paastota.

Ehkäpä hän tottuis uuteen ruokarytmiin, mut en tosiaan suosittelis ekana vaihtoehtona noilla taustoilla.
 
Kauppasin just kaverille IF laihisteluun. Ei pitäny ajatuksesta yhtään, ku sille tulee välillä töissä jo aamiaisen ja lounaan välissä heikko olo, jos lounas venähtää yli puolenpäivän. Sairaanhoitaja ammatiltaan, ni kerto mitanneensa sokereita töissä ja ne kuulemma dippaa alle neljän, jos ruokailuvälit pitenee. Tuskin vaarallista perusterveelle liikunnalliselle ihmiselle, mut ei myöskään kauheen hyvä juttu, jos pitäis paastota.

Ehkäpä hän tottuis uuteen ruokarytmiin, mut en tosiaan suosittelis ekana vaihtoehtona noilla taustoilla.
Tuo kyllä kertoo siitä, että kroppa on totutettu juuri siihen, että sitä ruokaa pitäisi tulla parin tunnin välein. Mielestäni ei ole kovin hyvä asia kenellekkään. Vaikka ei minkäänlaista paastoa harrastelisia, niin olisi hyvä pystyä tarvittaessa olemaan useampia tunteja syömättä.

Varmasti tuossakin tapauksessa on myös merkitystä, mitä on syönyt aamiaiseksi.
 
Ei pitäny ajatuksesta yhtään, ku sille tulee välillä töissä jo aamiaisen ja lounaan välissä heikko olo, jos lounas venähtää yli puolenpäivän. Sairaanhoitaja ammatiltaan, ni kerto mitanneensa sokereita töissä ja ne kuulemma dippaa alle neljän, jos ruokailuvälit pitenee.

Noinhan se oli itselläkin joskus vuosia sitten. Lounas 11 aikaan ja tunti ennen sitä naama valkea ja heikotuksen kourissa oloa aamiaisesta huolimatta.

Oikein malliesimerkki siitä, kun kroppa on pahasti riippuvainen ruuasta (hiilarista) muutaman tunnin aikajänteellä.

Sitten kun keho oppii käyttämään omia varastorasvojaan vaivatta, niin heikotukset poistuu. Ei haittaa vaikka sokerit dippaa, kun samaan aikaan toinen polttoaine tulee tilalle ja keho myös osaa sitä käyttää = rasva-adaptaatio. Näihän ihmisen elimistön kuuluukin toimia, eikö niin?
 
Käsittääkseni syö aika tyypillisen puuro-raejuustosotkun marjoilla aamupalaks. Kieltämättä aika voimakkaasti reagoi. Eipä kait niiden sokerien "pitäisi" pudota alle neljän mitenkään kauheen herkästi.

En kyl tiiä onko sillä nykyelämässä mitään merkitystä, jossei nyt oo jossain duunissa, jossa voi tapahtua outoja yllättäen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Käsittääkseni syö aika tyypillisen puuro-raejuustosotkun marjoilla aamupalaks. Kieltämättä aika voimakkaasti reagoi. Eipä kait niiden sokerien "pitäisi" pudota alle neljän mitenkään kauheen herkästi.
No tuon aamupalan ois voinu arvatakkin "oireiden" perusteella olevan tuollaista.

Jos söis pari paistettua munaa ja vähä pekonia (toiseen suuntaan kärjistetty esimerkki), tai ei söis aamupalaa ollenkaan, niin sokerit ei piikkais, jolloin insuliinikaan ei piikkais, jolloin sokeritkaan ei dippais.
 
No tuon aamupalan ois voinu arvatakkin "oireiden" perusteella olevan tuollaista.

Jos söis pari paistettua munaa ja vähä pekonia (toiseen suuntaan kärjistetty esimerkki), tai ei söis aamupalaa ollenkaan, niin sokerit ei piikkais, jolloin insuliinikaan ei piikkais, jolloin sokeritkaan ei dippais.
Puuro-raejuustosotku marjoilla on itse asiassa helvetin hyvä valinta aamupalaksi. Ei ne insuliinit mitään piikkaa, jos aamulla syö tuollaisen kuitupitoisen aterian.

Pekonia sen sijaan ei todellakaan kannata jatkuvasti syödä.
 
Puuro-raejuustosotku marjoilla on itse asiassa helvetin hyvä valinta aamupalaksi. Ei ne insuliinit mitään piikkaa, jos aamulla syö tuollaisen kuitupitoisen aterian.

Pekonia sen sijaan ei todellakaan kannata jatkuvasti syödä.
Ja kuten ennenkin sanonut, puurosetistä tulee maha täyteen ja näläntunne poistuu, vrt vaikka kolme munaa ja paketti pekonia, nälän tunne palaa vartin päästä. Tiedä sitten miksi.
 
Niin siis ensinhän pitäis nousta sokerit, jotta insuliinia erittyis. Tollanen kuitua, proteiinia, rasvaa ja energiaa sopivasti sisältävä ateria ei nosta verensokeria mitenkään erityisesti. Jotain sokeria syömällä niin kävis.
 
Niin siis ensinhän pitäis nousta sokerit, jotta insuliinia erittyis. Tollanen kuitua, proteiinia, rasvaa ja energiaa sopivasti sisältävä ateria ei nosta verensokeria mitenkään erityisesti. Jotain sokeria syömällä niin kävis.
Lisäksi insuliiniherkkyys on aamulla vielä korkeampi, niin tuollaisen raejuusto-puuro-marja-setin demonisointi on aika naurettavaa.
 
Niin siis ensinhän pitäis nousta sokerit, jotta insuliinia erittyis. Tollanen kuitua, proteiinia, rasvaa ja energiaa sopivasti sisältävä ateria ei nosta verensokeria mitenkään erityisesti. Jotain sokeria syömällä niin kävis.
Varmaan pitäisi määritellä sopivasti myös tässä yhteydessä. Vaikutukset verensokeriin on kyllä hyvin yksilöllisiä. Toisilla ihan jo se puuro aiheuttaa kuperkeikkaa sokereissa, että ei siihen sokeria tarvita. Näissä pitäisi aina huomioida yksilöt. Esim ylipainoinen henkilö jolla on insuliiniherkkyden ja leptiinin kanssa ongelmia tod näk hyötyy tuollaisesta metabolisen fleksibiliteetin ruokailumallista, jossa aamupäivät mennää rasvalla ja prodella ja syödään harvemmin kuin suositeltu määrä aterioita.

Pa
 
Varmaan pitäisi määritellä sopivasti myös tässä yhteydessä. Vaikutukset verensokeriin on kyllä hyvin yksilöllisiä. Toisilla ihan jo se puuro aiheuttaa kuperkeikkaa sokereissa, että ei siihen sokeria tarvita. Näissä pitäisi aina huomioida yksilöt. Esim ylipainoinen henkilö jolla on insuliiniherkkyden ja leptiinin kanssa ongelmia tod näk hyötyy tuollaisesta metabolisen fleksibiliteetin ruokailumallista, jossa aamupäivät mennää rasvalla ja prodella ja syödään harvemmin kuin suositeltu määrä aterioita.

Pa

Sopivasti tarkottaa nimenomaan yksilöllistä määrää. On sanomattakin selvää, et passiivisen ylipainoisen suurienergiaista ruokavaliota nauttivan elimistön reaktiot on todennäköisesti erilaiset kuin aktiivisen normaalipainoisen energiatasapainossa elävän.

Ei sillä ylipainoisellakaan sokruongelmia ole, jos määrä ja laatu (=kcal ja makrot) on kohdillaan. Resistenssi lähtee korjaantumaan nopeesti, ku huolehditaan energiatasapainosta ja ateriakokonaisuuksista. Selkeesti sairaat tietenki erikseen, mut esidiabetes ja dm2 on vielä korjattavissa (huom. ei parannettavissa) elintapahoidolla.

Se on sit taas juttu erikseen, jos se lihava ei pysty noudattamaan tota "puuroruokavalioo," mut aamulla rasva-aamupala maistuu ja sitä kautta energiatasapaino toteutuu.
 
No tuon aamupalan ois voinu arvatakkin "oireiden" perusteella olevan tuollaista.

Jos söis pari paistettua munaa ja vähä pekonia (toiseen suuntaan kärjistetty esimerkki), tai ei söis aamupalaa ollenkaan, niin sokerit ei piikkais, jolloin insuliinikaan ei piikkais, jolloin sokeritkaan ei dippais.
Palataan vielä tähän viestiin, erityisesti kohtaan "sokerit ei piikkais, jolloin insuliinikaan ei piikkais".

gQODsFb.jpg

Kuten näemme, esimerkiksi keto-karnivoorien suosikki naudanliha on tässä vertailussa korkeammalla kuin esim. pasta ja puuro. Kala on vielä korkeammalla.
Tässä on siis vertailtu eri ruokien (calorie-matched) vaikutusta insuliinin eritykseen.
 
Ainut keino olla erittämättä insua on olla syömättä yhtään mitään. Paastota.

Tuo että tulee huono olo jos ei syö vähän väliä on kakkaa. Ei ihmisen ruumis niin kuulu toimia. On vaan pokkana syömättä pari kolme päivää niin oppii se kroppa saatana käyttäytymään eikä ole länsimainen pullamössökroppa mikä vaatii ruokaa 3 tunnin välein.

Angus Barbierilla oli vuoden paaston aikana sokerit jopa alle 2, mutta raportoi että ihan ok olo.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom