Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Iteltä muutamia pointteja näin 4 vuoden päivittäisen 16/8 pätkäpaastoilun jälkeen.

-Mitä pidempiin paastoihin itsensä totuttaa, sitä helpompi tätä on harrastaa, erityisesti dietillä (mutta bulkillakin on etuja). Kun "paastoilukapasiteettia" (keksin juuri tämän termin :D, tarkoittaen siis kykyä paastota ilman negatiivisia nälän tuntemuksia yms.) kasvattaa tarpeeksi, esim. niin että 6-8 tuntia heräämisestä on helppoa kauraa, niin ei tarvitse paljoa huolehtia mistään. Pari jättiateriaa iltapäivällä&illalla ja maha täynnä nukkumaan. Aamulla vyötärö pienentynyt ja paino tippunut taas viimeviikosta.

-Salitreenit alkaa sujua paremmin kun systeemissä ei ole ravintoa vs. ruokitussa tilassa. Paastotilassa treenatessa sarjaennätykset paukkuu ja fiilis on huomattavasti terävämpi/kevyt. Koneessa siis pelkästään vettä ja kofeiinia, ei aminohappoja yms. Kestävyyspainotteiset treenit taas ovat asia erikseen ja niitä ennen syömisestä kyllä hyötyy. Kehonpainotreeneissä "kevyt" fiilis etenkin korostuu kun nostellaan omaa painoa painovoimaa vasten.

-Lisäravinteet yms. ovat jääneet kokonaan pois. "Pelko" kataboliasta pitkän syömättömyyden (etenkin proteiinin) jälkeen on kadonnut täysin. Stressaaminen myös ravintojutuista vähentynyt/poistunut, täten kortisolitasot ei ole niin koholla, johtaa rennompaan fiilikseen ja luultavasti pidempään elämään.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
-Lisäravinteet yms. ovat jääneet kokonaan pois. "Pelko" kataboliasta pitkän syömättömyyden (etenkin proteiinin) jälkeen on kadonnut täysin. Stressaaminen myös ravintojutuista vähentynyt/poistunut, täten kortisolitasot ei ole niin koholla, johtaa rennompaan fiilikseen ja luultavasti pidempään elämään.

Onko kortisoleja mitattu ennen/jälkeen jonkin tietyn muutoksen?
 
Olen nyt koittanut lueskella tätä topicia ja tuota carnivorea, mutta ihan yhtä kujalla vieläkin. Mielipiteitä on suuntaan ja toiseen. Ajatus siis oli alkaa tuossa huhtikuun lopussa/toukokuun alussa kiristelemään ja nöyrästi ajattelin suorittavani sen jommalla kummalla mutta ähkyhän tässä tuli jo lukiessa. Onko se perus kalorit alas määrän x kuitenkin helpoin vai hyötyykö näistä tällainen perus matti meikäläinen tarpeeksi, että kannattaa alkaa kikkailemaan.
 
Olen nyt koittanut lueskella tätä topicia ja tuota carnivorea, mutta ihan yhtä kujalla vieläkin. Mielipiteitä on suuntaan ja toiseen. Ajatus siis oli alkaa tuossa huhtikuun lopussa/toukokuun alussa kiristelemään ja nöyrästi ajattelin suorittavani sen jommalla kummalla mutta ähkyhän tässä tuli jo lukiessa. Onko se perus kalorit alas määrän x kuitenkin helpoin vai hyötyykö näistä tällainen perus matti meikäläinen tarpeeksi, että kannattaa alkaa kikkailemaan.

Joo kaloreita alas vaan, ja kun alkaa tulla ongelmia ts. nälkää, seuraavassa järjestyksessä jatkotoimenpiteet.
1. Jaa kalorit harvemmille aterioille (2-3 päivässä)
2. Lisää proteiinin määrää hiilarin ja rasvan kustannuksella
 
Iteltä muutamia pointteja näin 4 vuoden päivittäisen 16/8 pätkäpaastoilun jälkeen.

-Mitä pidempiin paastoihin itsensä totuttaa, sitä helpompi tätä on harrastaa, erityisesti dietillä (mutta bulkillakin on etuja). Kun "paastoilukapasiteettia" (keksin juuri tämän termin :D, tarkoittaen siis kykyä paastota ilman negatiivisia nälän tuntemuksia yms.) kasvattaa tarpeeksi, esim. niin että 6-8 tuntia heräämisestä on helppoa kauraa, niin ei tarvitse paljoa huolehtia mistään. Pari jättiateriaa iltapäivällä&illalla ja maha täynnä nukkumaan. Aamulla vyötärö pienentynyt ja paino tippunut taas viimeviikosta.

-Salitreenit alkaa sujua paremmin kun systeemissä ei ole ravintoa vs. ruokitussa tilassa. Paastotilassa treenatessa sarjaennätykset paukkuu ja fiilis on huomattavasti terävämpi/kevyt. Koneessa siis pelkästään vettä ja kofeiinia, ei aminohappoja yms. Kestävyyspainotteiset treenit taas ovat asia erikseen ja niitä ennen syömisestä kyllä hyötyy. Kehonpainotreeneissä "kevyt" fiilis etenkin korostuu kun nostellaan omaa painoa painovoimaa vasten.

-Lisäravinteet yms. ovat jääneet kokonaan pois. "Pelko" kataboliasta pitkän syömättömyyden (etenkin proteiinin) jälkeen on kadonnut täysin. Stressaaminen myös ravintojutuista vähentynyt/poistunut, täten kortisolitasot ei ole niin koholla, johtaa rennompaan fiilikseen ja luultavasti pidempään elämään.

Aika pitkälti just samat pointit huomasin omalla kohdalla.
 
Olen nyt koittanut lueskella tätä topicia ja tuota carnivorea, mutta ihan yhtä kujalla vieläkin. Mielipiteitä on suuntaan ja toiseen. Ajatus siis oli alkaa tuossa huhtikuun lopussa/toukokuun alussa kiristelemään ja nöyrästi ajattelin suorittavani sen jommalla kummalla mutta ähkyhän tässä tuli jo lukiessa. Onko se perus kalorit alas määrän x kuitenkin helpoin vai hyötyykö näistä tällainen perus matti meikäläinen tarpeeksi, että kannattaa alkaa kikkailemaan.
Jos tarkoitus pelkästään rasvanpoltto, niin suosittelen vetämään kalorivajeella ihan klassisen kehonrakennusdieetin joko korkeammat hiilarit ja vähemmän rasvaa tai toisinpäin. Sitten taas jos on mielenkiintoa ihan muutenkin jompaan kumpaan ruokavalioon, niin sittenhän se kannattaa niillä lähteä kokeilemaan. Toki niissäkin pätee samat lainalaisuudet eli kalorivaje täytyy olla. Lähtökohtaisesti kuitenkin dieetissä kantaa hedelmää se dieetti, jota just sun on helpoin ja mielekkäin noudattaa.
 
Zone-sarja -42%
Olen nyt koittanut lueskella tätä topicia ja tuota carnivorea, mutta ihan yhtä kujalla vieläkin. Mielipiteitä on suuntaan ja toiseen. Ajatus siis oli alkaa tuossa huhtikuun lopussa/toukokuun alussa kiristelemään ja nöyrästi ajattelin suorittavani sen jommalla kummalla mutta ähkyhän tässä tuli jo lukiessa. Onko se perus kalorit alas määrän x kuitenkin helpoin vai hyötyykö näistä tällainen perus matti meikäläinen tarpeeksi, että kannattaa alkaa kikkailemaan.
Sanoisin, että a) jonkun juuri tietyn jutun valinta ja b) "perus kalorit alas" eli niiden laskeskelu on niitä kikkailuja.

Ketoosi, karnivoori ja pätkistely nivoutuvat yhteen ja tukevat toinen toisiaan, ku sille tielle lähtee. Ei tartte laskea kaloreita, eikä myöhemmin sitte enää hiilareitakaan, ku kroppa on asettunu luonnolliselle polulle. Eikä alussakaan sillä oo niin väliä, onko paasto aina just 16 tuntia, vai jääkö se jonain päivänä vaikka vain 14 tuntiin.

Hiilarit alas, myös kasvisten osalta, hyviä puhtaita rasvaisia lihoja, hyviä rasvoja (eläin..., voi, kookos, oliiviöljy), rasvaa riittävästi, pyri siihen öbaut 16 tunnin paastoon (vesi ja musta kahvi ok, toiset onnistuneesti käyttää rasvakahviaki).

Ei tartte ressata grammoista, makroista tai minuuteista pilkulleen, kunhan vähän seuraa että homma pysyy puikkareissa, siitä se lähtee ja loppu sujuu luonnostaan.
 
Sanoisin, että a) jonkun juuri tietyn jutun valinta ja b) "perus kalorit alas" eli niiden laskeskelu on niitä kikkailuja.

Ketoosi, karnivoori ja pätkistely nivoutuvat yhteen ja tukevat toinen toisiaan, ku sille tielle lähtee. Ei tartte laskea kaloreita, eikä myöhemmin sitte enää hiilareitakaan, ku kroppa on asettunu luonnolliselle polulle. Eikä alussakaan sillä oo niin väliä, onko paasto aina just 16 tuntia, vai jääkö se jonain päivänä vaikka vain 14 tuntiin.

Hiilarit alas, myös kasvisten osalta, hyviä puhtaita rasvaisia lihoja, hyviä rasvoja (eläin..., voi, kookos, oliiviöljy), rasvaa riittävästi, pyri siihen öbaut 16 tunnin paastoon (vesi ja musta kahvi ok, toiset onnistuneesti käyttää rasvakahviaki).

Ei tartte ressata grammoista, makroista tai minuuteista pilkulleen, kunhan vähän seuraa että homma pysyy puikkareissa, siitä se lähtee ja loppu sujuu luonnostaan.

Oon huomannut saman omalla kohdalla. Tuolleen syömällä on ainakin minulle hankala syödä liikaa ja miinuksia on helppo pitää yllä.
 
Sanoisin, että a) jonkun juuri tietyn jutun valinta ja b) "perus kalorit alas" eli niiden laskeskelu on niitä kikkailuja.

Ketoosi, karnivoori ja pätkistely nivoutuvat yhteen ja tukevat toinen toisiaan, ku sille tielle lähtee. Ei tartte laskea kaloreita, eikä myöhemmin sitte enää hiilareitakaan, ku kroppa on asettunu luonnolliselle polulle. Eikä alussakaan sillä oo niin väliä, onko paasto aina just 16 tuntia, vai jääkö se jonain päivänä vaikka vain 14 tuntiin.

Hiilarit alas, myös kasvisten osalta, hyviä puhtaita rasvaisia lihoja, hyviä rasvoja (eläin..., voi, kookos, oliiviöljy), rasvaa riittävästi, pyri siihen öbaut 16 tunnin paastoon (vesi ja musta kahvi ok, toiset onnistuneesti käyttää rasvakahviaki).

Ei tartte ressata grammoista, makroista tai minuuteista pilkulleen, kunhan vähän seuraa että homma pysyy puikkareissa, siitä se lähtee ja loppu sujuu luonnostaan.
Onhan se paljon rajoittavampaa elämistä, jos yhtä makroa ruvetaan rajusti vähentämään/poistamaan tai syömisikkunaa pienentämään. Puhumattakaan, että pelkkää eläintä ruvetaan syömään. Totta toki, että silloin ei paljon "kikkailla", mutta aika monella varmaan tulee ikävä sitä kikkailua siinä vaiheessa.

Ja kyllä sitä energiansaantia pitää seurata ihan samalla lailla kuin normaalin, monipuolisenkin ruokavalion kohdalla.

Lisään vielä, että ei sillä ole myöhemminkään väliä, onko paasto 16 tuntia vai 14 tuntia. Tuo 16 tuntia on täysin hatusta vedetty raja. Ei siinä 16 tunnin kohdalla tapahdu mitään maagista. Ihan hyvin voi "paastota" 12 tuntia ja "syödä" 12 tuntia. Ei tarvi kikkailla.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Olen nyt koittanut lueskella tätä topicia ja tuota carnivorea, mutta ihan yhtä kujalla vieläkin. Mielipiteitä on suuntaan ja toiseen. Ajatus siis oli alkaa tuossa huhtikuun lopussa/toukokuun alussa kiristelemään ja nöyrästi ajattelin suorittavani sen jommalla kummalla mutta ähkyhän tässä tuli jo lukiessa. Onko se perus kalorit alas määrän x kuitenkin helpoin vai hyötyykö näistä tällainen perus matti meikäläinen tarpeeksi, että kannattaa alkaa kikkailemaan.

Varmaankin hyödyllisimmät vinkit löytyy näistä ketjuista, niiltä joilla on aiheesta kokemusta pitkältä ajalta. Kaikenlaisia kirjaviisaita ym täällä antaa ohjeita ilman mitään kokemusta asiasta.
 
Varmaankin hyödyllisimmät vinkit löytyy näistä ketjuista, niiltä joilla on aiheesta kokemusta pitkältä ajalta. Kaikenlaisia kirjaviisaita ym täällä antaa ohjeita ilman mitään kokemusta asiasta.
Kirjaviisaus ja kokemus eivät ole mitenkään toisensa poissulkevia vaihtoehtoja. Veikkaisin, että suurin osa "kirjaviisaistakin" on kokeillut vaikka minkälaisia ruokavalioita ja -rytmityksiä.

Pelkkään kokemukseen nojaaminen on kuitenkin ongelmallista, sillä näitä todistajia löytyy kaikista - selvästi vastakkaisistakin - heimoista. On vegaaneja ja carnivoreja. Low carb ja high carb. Kuusi ateriaa päivässä ja OMAD.

Ja kaikki tuntuvat olevan helvetin tyytyväisiä ja "treeni kulkee paremmin kuin koskaan".¯\_(ツ)_/¯
 
Se saattaa hieman tasata noita, jos tuo 40g tulisi jostain vähän hitaammin sulavasta lähteestä, eikä herasheikistä. En tosin silti usko että olisi parempi kuin tuo 4x20
Imeytymisen nopeutta tärkeämpi pointti taitaa kuitenkin olla se proteiinimäärä, jolla saadaan maksimaalinen MPS. Jos 20 gramman annoksella saa (lähes) maksimaalisen vaikutuksen (ja sen korottaminen 30-40 grammaan saa aikaan vain pikkuriikkisen parannuksen), niin on loogista, että useampi 20 gramman annos on paras vaihtoehto.

Tämä pätee myös muiden proteiinilähteiden kohdalla, kuten Alan Aragon tuolla ketjussa toteaa:

View: https://twitter.com/TheAlanAragon/status/1247236258432036866
 
Saman tien oisi voinut vähän pidemmän ajanjakson mittailla proteiinisynteesiä kuin puoli vuorokautta. Itseä ainakin kiinnostaa pitkällä aikavälillä onko asioita eri tavalla tekemisellä eroa.
 
Saman tien oisi voinut vähän pidemmän ajanjakson mittailla proteiinisynteesiä kuin puoli vuorokautta. Itseä ainakin kiinnostaa pitkällä aikavälillä onko asioita eri tavalla tekemisellä eroa.
Mikä mekanismi pidemmällä aikavälillä voisi tätä hyvin yksinkertaista kuviota jotenkin kääntää päälaelleen? Jokainen annos aiheuttaa "piikin" MPS:ssä. Kun on tarpeeksi iso annos ja niitä saa useamman päivässä, on tulos parempi kuin yhdellä tai kahdella isommalla annoksella.

Kuinka iso merkitys tällä on oikeassa elämässä on asia erikseen, mutta jos haetaan optimaalista lihaskasvua, niin on syötävä enemmän kuin kaksi ateriaa.

Ketoilijoiden "ei tarpeeksi pitkä tutkimus keto-adaptaatioon" -argumentti nyt voi periaatteessa tapauskohtaisesti toimiakin, mutta kyllä tässä OMAD-porukalla on nyt jauhot suussa, jos rehellisiä ollaan.
 
Mikä mekanismi pidemmällä aikavälillä voisi tätä hyvin yksinkertaista kuviota jotenkin kääntää päälaelleen?

Jokainen annos aiheuttaa "piikin" MPS:ssä. Kun on tarpeeksi iso annos ja niitä saa useamman päivässä, on tulos parempi kuin yhdellä tai kahdella isommalla annoksella.

Oletuksia voi tehdä että tuota jatkamalla samaa rataa vaikka kuukauden on 12 tunnin testissä paremman tuloksen saanut tapa paras, mutta pitäisi nyt vähän pidempi testiaika olla että voisi tehdä vahvoja päätelmiä säilyykö prosentuaalinen ero samanlaisena.
Sama kuin aamuaerobinen tyhjään mahaan polttaa kyllä enemmän rasvaa suorituksen aikana, mutta vuorokausitasolla tai pidemmällä ei rasvamäärän vähentymisessä ole eroa.

Kuinka iso merkitys tällä on oikeassa elämässä on asia erikseen, mutta jos haetaan optimaalista lihaskasvua, niin on syötävä enemmän kuin kaksi ateriaa.

Ketoilijoiden "ei tarpeeksi pitkä tutkimus keto-adaptaatioon" -argumentti nyt voi periaatteessa tapauskohtaisesti toimiakin, mutta kyllä tässä OMAD-porukalla on nyt jauhot suussa, jos rehellisiä ollaan.

Kuinka muuttuu kehonkoostumus esim. 12-20 viikossa tavalla 1 vs 2 vs 3 jne.
Pakko olla tarpeeksi pitkä aika että on edes mahdollista tulla selviä eroja. Ei juurikaan kiinnosta että onko toisella tavalla 12 tunnin sisällä 0,08 vai 0,06 prosenttia per tunti myofibrillinen proteiinisynteesi. Mitä se tarkottaa, paljonko tuli lean body massia lisää 3 kuukaudessa.

Edes Fledge Fitness ei taida suositella OMADia lihasmassan kasvattamiseen, vaan läskin polttoon tai nykyisen olemuksen ylläpitoon. Optimaalisen lihasmassan kasvatukseen proteiinisynteesiä kannattanee piikittää useammin kuin 1-2 kertaa päivässä.
 
Monella IF noudattajalla ei varmaan ole mielessä mitkään optimaalisuudet vaan helppo tapa syödä ja voida hyvin. Tai helppo tapa syödä pudottaessa painoa.

Itsekin välillä juon kaljaa ja syön pizzaa, kebuu, karkkii, pullaa, jäätelöö ja munkkii. Jotkut päivät on 2 tyypin diabeteksen hommaamiseen optimaalisuuteen tähtääviä. Suurin osa päivistä 2 tyypin diabeteksen välttelyyn tähtääviä.
 
Imeytymisen nopeutta tärkeämpi pointti taitaa kuitenkin olla se proteiinimäärä, jolla saadaan maksimaalinen MPS. Jos 20 gramman annoksella saa (lähes) maksimaalisen vaikutuksen (ja sen korottaminen 30-40 grammaan saa aikaan vain pikkuriikkisen parannuksen), niin on loogista, että useampi 20 gramman annos on paras vaihtoehto.

Nautittiinkos tuossa muuta ravintoa tuon 12h aikana kuin mainitut herat? Hieman aina arveluttaa noiden tulosten sovellus käytäntöön, mutta tukeehan tuo tavallaan sitä "tarpeeksi paljon tarpeeksi usein" -mantraa joka on ollut proteiinin suhteen tiedossa vaikka kuinka kauan.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom