Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

3 kpl Basic Nutrition EAA -25%
Mun mielestä paastoilu ei sovi intensiivisen ja määrällisesti suuren treenin yhteyteen. Paastoilu sopii meille laiskoille, joiden aktiivisuustaso on lähinnä muutamassa salitreenissä ja leikkikentällä kiikun vauhdittamisessa. Eihä sitä väkisin kannata puskee.

Jos terveyspuolta haluaa paastolla niin paastoaa vaikka vain sen yhden vuorokauden viikosta.
 
Eipä kyllä varmaan itekkään tulis tällä oltua jos plussilla olisin. Tollaseen -1000kcal dieettiin tää on taas huomattavan sopiva.
 
Aamupäivät IF:llä on todella mukavia ja on hyvä olo, mutta aterioiden jälkeen on ihan karseeta kun joutuu tunkemaan itsensä kerralla niin täyteen ruokaa. Tunnin parin päästä ruoasta tekee mieli alkaa jo napostelemaan.

Ööö... Ja ongelma oli..? Ei ne isot ateriat ole pääasia, vaan syömisikkuna. Jos tekee miele napostella, niin napostele. Siinähän saat sitä energiantarvetta kurottua umpeen. Kumma juttu, kun samassa viestissä sanoo olevansa kykenemäsön syömään tarpeeksi ja valittelee mielitekoja.

Myöskään tuo isojen annosten syöminen ei onnistu ihan viikossa eikä välttämättä kahdessakaan. Syö niin monta kertaa kuin hyvältä tuntuu ja anna vatsalle aikaa tottua. Tuskin mihinkään systeemiin tottuu täysin viikossa, oli se paleo, VHH, IF tai ketoosi. Kyllä kroppa loppujen lopuksi kertoo, syötkö tarpeeksi vai et. Onko ongelmana nyt sitten iltapäivien vetämättömyys vai miten se syödyn energian puute näkyy?
 
Kohta tulee vuosi täyteen paastoa ja kokemukset ovat olleet hyviä. Juuri meni alas 18h paaston jälkeen 650g pihviä, 300g perunaa ja 200g porkkanaa. Illalla rahkaa, proteiinijuomaa ja ruisleipää. Eihän rasvanpoltto helpompaa voisi enää olla.
 
Mulla jäi tämänkaltainen ruokailurytmi päälle vuoden 2009 kesällä, kun kuskasin kesätyökseni marjoja 10-14 h päivässä, kuutena päivänä viikossa. Työ oli fyysisesti erittäin rankkaa, enkä kiireen vuoksi ehtinyt syödä työpäivän aikana muuta kuin muutaman kourallisen niitä kuskaamiani marjoja. Toisin sanoen, varsinainen paastoaika ei ollut suoraan Berkhanin kirjasta, mutta pääidea oli kuitenkin syödä n 90% päivän kaloreista illalla. Sittemmin palasin takaisin koulun penkille ja myöhemmin toimistotöihin, mutta ruokailutyyli säilyi. En oikein voi enää edes kuvitella syöväni toisin, sillä tähän tyyliin liittyy muutama itselleni erittäin tärkeä etu:
- Duunissa ei koskaan joudu kärsimään ruokailun aiheuttamasta väsymyksestä (joka on mulla sekä henkistä että fyysistä sorttia)
- Saan laihiksellakin syödä itseni täyteen joka päivä haluamillani ruoilla
- Liittyen edelliseen - mitään ruoka-aineita ei tarvitse tietoisesti vältellä, mutta toisaalta myös makeanhimot ym mieliteot ovat kadonneet
- Treeni tuntuu "hauskalta" tyhjällä vatsalla
En oikein osaa sanoa olenko kokenut hyötyväni tuosta paastotilasta, mutta nuo edellä mainitsemani edut eivät varsinaisesti liitykään siihen. EN kyllä ainakaan jaksa stressata, vaikka päivän aikana lipsahtaisi sata tai kaksikin sataa kaloria huiviin tai vaikka paastotila venyisikin 16 tunnista 20 tuntiin - pääasia on että fiilis on jees ja että kokonaisuus toimii, etenkin jos ajattelee vähänkin kauaskantoisemmin kuin muutaman viikon dieetin loppuun.
 
Noita paastotreenejä alan itsekin varmaan tekemään kun pääsen koulunpenkille lepäämään syyskuussa. Sitten pari isoa ateriaa ilman stressiä, kyllä siitä hyvä tulee
 
Iltapalaksi reilu kilo wokkivihanneksia tekosyynä siihen että saan vetää melkein purkillisen tuota Blair's Hot Wasabi soosia. Voi tsiisus että on hyvää. Raejuustopurkki muka prodena kyljessä.

Postauksen tietosisältöarvo nollan pahemmalla puolella mutta mullapa on nokan edessä lautasellinen kasviksia.

EDIT: Noniin. Enpä tee toista kertaa. Voi taas uni olla hakusessa.
 
Jo tätä aiemmin täällä kysyin, mutta en saanut kunnon vastausta, niin kokeillaan nyt uudelleen. Tai voi olla, että joku vastasi, mutta meni ohi :D Eli mitenkäs kokemusten pohjalta toimii, jos esim 5-6 pv viikossa vetää tällä systeemillä ja sitten 1-2pv ns. normaalilla rytmillä? Viikolla olis ihan optimi painaa työpäivä paastolla -> kotiin syömään -> sali ->ja sitten kunnolla ruokaa :D Sen sijaan vkoloppuisin olis mukavampaa mennä ns.vapaasti miettimättä, milloinka voi syödä.
 
Jo tätä aiemmin täällä kysyin, mutta en saanut kunnon vastausta, niin kokeillaan nyt uudelleen. Tai voi olla, että joku vastasi, mutta meni ohi :D Eli mitenkäs kokemusten pohjalta toimii, jos esim 5-6 pv viikossa vetää tällä systeemillä ja sitten 1-2pv ns. normaalilla rytmillä? Viikolla olis ihan optimi painaa työpäivä paastolla -> kotiin syömään -> sali ->ja sitten kunnolla ruokaa :D Sen sijaan vkoloppuisin olis mukavampaa mennä ns.vapaasti miettimättä, milloinka voi syödä.

Anna mennä vain. Itselläkin usein viikonloppuisin ruokailuajat vaihtelevat, mutta kyllä keho on tuohon mukautunut ihan moitteitta.
 
Ööö... Ja ongelma oli..? Ei ne isot ateriat ole pääasia, vaan syömisikkuna. Jos tekee miele napostella, niin napostele. Siinähän saat sitä energiantarvetta kurottua umpeen. Kumma juttu, kun samassa viestissä sanoo olevansa kykenemäsön syömään tarpeeksi ja valittelee mielitekoja.

Toimii joillakin ihmisillä ehkä vähän huonosti vaikkapa töiden osalta, kaikilla ei ole mahiksia tai halua syödä koko aikaa. Ison aterian jälkeen olo on pitkään ihan ähky, vaikka mieli tekisi silti välillä syödä jotain = ei ole kiva olo, se on se ongelma. Energian puute näkyy juurikin niissä mieliteoissa, joita ei normaalisti ole ollenkaan kun saa ruokamäärät pidettyä korkeammalla. Olen testannut tätä aikanaan kuukausitolkulla, ja kyllä mä tämän ikäisenä ihan hyvin tunnistan sen, mitä keholle ja mielelle tapahtuu kun energiaa ei tule tarpeeksi. Isompien treenivolyymien kanssa paastoilu toimii itselläni tällä hetkellä aika huonosti. Kuten sanoin, ehkä testaan joskus paremmalla ajalla uudestaan.
 

M-Nutrition juomat hurjassa alessa, jopa puoleen hintaan

BCAA / EAA / PWO

TILAA TÄSTÄ
Mites asiantuntijoilla on vastata väitteeseen että proteiinia ainakin tarvitsisi 2-3 tunnin välein? Luulisi että paastoaminen dieetillä olisi bodarin painajainen, mutta onhan nuo muutkin dieetti myytit aika hyvin alkanut murtua tässä viime vuosina :)
 
Mites asiantuntijoilla on vastata väitteeseen että proteiinia ainakin tarvitsisi 2-3 tunnin välein? Luulisi että paastoaminen dieetillä olisi bodarin painajainen, mutta onhan nuo muutkin dieetti myytit aika hyvin alkanut murtua tässä viime vuosina :)

30-40g prodea sisältävän ruoan sulaminen kestää noin 6-7h. Siihen kaseinaattia messiin niin aika melkeen tuplaantuu. Siitä sitten mietit onko tuossa 3h-välein-taklataan-virkeystila -väitteessä mitään perää.

disclaimer: Mutumuistelmia, noin se kutakuinkin meni jossain Berkhanin siteeraamassa ja tukemassa tutkimuksessa.
 
Olen tällä viikolla omistanut syömiseni demonstraatiolle siitä, mitä IF ja varsinkin leangains sallii tehdä dieetilläkin. Se on lempiruokien syöminen ja mielitekojen tyydyttäminen suurissakin määrin. Paleosta ollaan kaukana, mutta se ei muutenkaan ole leangainsille ominainen/välttämätön ruokavalio, joten eipä sillä väliä. Olenkin hieman rentoutunut tuon paleohössötyksen suhteen, kuten kuvista näkyy.

Pre-workout -ateria (töistä kotiin tullessa)

Jauhelihaa, tomaattipyreetä, sipulia, vihanneksia, banaania

P1070381.webp

Tämän jälkeen kahvia


Maanantai (post workout)

Cheerios-muroja ja rasvatonta jugurttia
Pakastemarjoja ja Skyr-rahkaa

murot.webp

1552 kCal


Tiistai (post workout)

Paahtoleipää, juustoa, kalkkunaleikettä ja vihanneksia

leipä.webp

n. 1600 kCal


Keskiviikko (lepopäivä)

Pre-workout terästettynä kalkkunanakeilla ja vihanneksilla
Pakastevihannekset maustettu Jalapeno-pekonisuolalla

keskiviikko.webp

n. 1500 kCal


Torstai (lepo)

Makkaraa, sipulia, munakas ja vihanneksia

torstai.webp

n. 1500 kCal


Järkevämminkin voisi kyllä syödä, mutta painotan tällaisen puolihedonistisen ruokailun psykologista vaikutusta. On tosi iso juttu dieetillä, että pää kestää. Tämä ehkäisee ylilyönneille altistumista. Tällä viikolla olen tykästynyt tosissani noihin Efkon maustekurkkuihin, alle 2€/360g. Purkki tulee syötyä helposti muun ruuan kanssa.
 
Vielä perjantain kuva paleoihmisille. Bataattia, perunaa, porkkanaa, kanaa, tomaattia, maustekurkkua

P1070386.webp

1600 kCal + öljyt paistamiseen
 
Efkon maustekurkkuihin, alle 2€/360g. Purkki tulee syötyä helposti muun ruuan kanssa.

Mistä kaupoista noita Efkon maustekurkkuja löytyy?
 
Dodii, tuli taas kerran sekin todettua, että jokainen meistä on erilainen. Se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi lainkaan toisella. Tosiaan runsaan viikon menty Intermittenillä ja nyt on pakko luovuttaa. Joka päivä koko aamun ja alkupäivän hirveä palelu ja voimaton olo. Pyörii vaan mielessä, koska sitä pääsee syömään (ja tämä siis vielä töissä, missä pitäs olla muuta ajateltavaa kuin syöminen :D)

Itse ollut useaan otteesee niin ketolla, vhh:lla, vlcd:llä, muttei millään oo ollu tällasta oloo. Eli mun kroppa vaan huutaa aamuks jotain suuhunpantavaa. Vaikkei sitten olis kun se 170kcal Easy Diet -keitto. Pakko siis kuunnella omaa kroppaa.

Kaikessa helppoudessaanhan tää olis ollu just paras tällaselle toimistorotalle. Päivä töissä, kotiin syömään "loaderi", salille ja salin jälkeen kotiin vetään kunnon mäsäytys :D Mutta, minkäs teet...
 
Nyt on sellainen kuukausi takana tätä ja pakko sanoa että TOIMII! :rock: Itse olin alussa todella skeptinen tän suhteen kun kuulosti niin typerältä idealta. Koetin ensin pari päivää, mutta oli pakko lopettaa kun alkoi niin paljon vituttaa kun tuli turhan kova nälkä aamuisin :jahas: Onneksi aloitin uudestaan ja viikossa kroppa ilmeisesti tottui tuohon uuteen ateriarytmiin ja nyt ei juuri aamupäivällä ole nälkä, enemmänkin vain kevyt ja virkeä olo. Olen treenaamisessa ottanut aika kevyesti, mutta silti kuukaudessa on kyllä tullut isoja muutoksia aikaan, rasvaa on palanut mukavasti ja lihasta tullut lisää. :) Ja mikäpä sen parempaa kun voi dieetillä käydä raxissa syömässä kilon kanankoipia kaikilla lisukkeilla :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom