Ihminen Vs. Eläimet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja FinMe
  • Aloitettu Aloitettu
A human being should be able to change a diaper,
plan an invasion,
butcher a hog,
design a building,
write a sonnet,
set a bone,
comfort the dying,
take orders,
give orders,
solve equations,
pitch manure,
program a computer,
cook a tasty meal,
fight efficiently,
die gallantly.
Specialization is for insects.

-- Robert Heinlein
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tidus sanoi:
Olen aina miettinyt, miksi kaikki pienet eläimet/ötökät on suhteellisesti kaikkein vahvimpia. Luulen, että niissä laskukaavoissa jokin mättää ja pahasti, sillä ei kai jokaikinen ötökkä voi olla ihmistä tai muuta nisäkästä suhteellisesti voimakkaamp ...
Suurin syy minkä takia esim. muurahainen on suhteellisesti ihmistä vahvempi johtuu siitä, että lihasten pinta-ala suhteessa tilavuuteen kasvaa mitä pienempi eliö on kyseessä. Mitä enemmän lihaksessa on lihaspinta-alaa suhteessa tilavuuteen sitä voimakkaampi lihas on. Jos ihminen voitaisiin kutistaa muurahaisen kokoiseksi olisi ihminen myös huomattavasti nykyistä vahvempi.
 
Crusader sanoi:
Näinollen evoluutio on nimenomaan olosuhteisiin sopeuttava tekijä, ja koska ihminen oli heikko ja hidas, siitä tuli älykäs.
Tuosta älykkääksi "tulemisesta"´, koska "alkuihminen" oli silloin joskus kauan sitten heikko ja hidas. Älykkyyteen "tulemiseksi" oli ratkaisevaa se, että nämä alkuihmiset tulivat syömään petoeläinten raadoille (jossa usein oli jäljellä pelkät luut) He "tajusivat" murskata ne luut sillä ne sisältävät luuydintä joka oli erittäin rasvaista ja täten ravitsevaa, tämä luuytimen koostumus aiheutti sen että ihmisen aivot pystyivät kehittymään lähes "räjähdysmäisesti" vrt. muihin lajeihin.

Näin meillä lukiossa ainakin opetettiin ihmisen kehittymisestä.

Itse pidän ihmistä tyhmänä, kuvitelkaa vaikka tämä maapallo 200 vuoden päästä, kun noin 50 v. sisällä se on saatu jo tähän jamaan.
 
Ihmislajeja löytyy miltei koko ajan,
kuten nyt Lucy-apinaa vanhempi olio
60kilometrin päässä Lucyn löytöpaikalta.
Sekä äskettäin lähihistoriasta myös uusi laji.

Mielenkiintoinen Topic.

Mitä arvelette tuleeko ihminen ikinä selvittämään kaikkia lajeja tältä maapallolta ?

Ainahan pienemmät kuten hyönteiset ovat vahvempia suhteessa ihmiseen.
Sitä paitsi niiden tajuamisnopeus on nopeampi, eikös murkut näe ihmiset aika hitaasti sekä taas sinivalaat näkevät ihmisten liikkeet yhtä nopeina entä me näemme jyrsijöiden.
 
Matsku sanoi:
Mitä arvelette tuleeko ihminen ikinä selvittämään kaikkia lajeja tältä maapallolta ?
.

Tuohonkin on ihan mahdoton vastata koska lajeja tulee ja menee. Kuka kertoo ihmiselle että nyt on kaikki lajit löydetty
Erittäin mielenkiintoinen aihe kylläkin. Onkohan pakkotoistolla porukka joka tietäisi enemmän raamatun teorioista? (maapallo n.3000v vanha, öljyvarat syntyivät vedenpaisumuksen aiheuttamasta paineesta)
 
Sekä tietysti kaikilla lajeilla on välimuodot tais siis nykyinen ihminen täytyy olla välimuoto seuraavaan kehitykseen.
Tälläistä elämäntapaa on käyty vasta 4-5sukupolvea entäpä
10000sukupolvea millaiseksi ihminen muotoutuu.
 
Luin joskus jostakin ( :rolleyes: ), että tulevaisuudessa ihminen on evoluution seurauksena täysin karvaton, kynneton ja korvaton niiden tarpeettomuudesta johtuen.
En sitten tiedä onko totta vaiko :anssi:
Jos joku asiasta enemmän tietävä voisi hiukan valaista asiaa?
 
Matsku sanoi:
Sekä tietysti kaikilla lajeilla on välimuodot tais siis nykyinen ihminen täytyy olla välimuoto seuraavaan kehitykseen.
Tälläistä elämäntapaa on käyty vasta 4-5sukupolvea entäpä
10000sukupolvea millaiseksi ihminen muotoutuu.

n. vuoden kuluttua jumala (alienit jotka loivat ihmisen) palaavat katselemaan kättensä töitä, ja kauhistuvat, heidän luomuksensa on vallannut koko pallon ja kaiken lisäksi muokannut sitä, lähes tuhoten koko ekosysteemin.
He lähettävät viruksen joka poistaa tämän suunnattoman erehdyksen planeetalta...
 
Tidus sanoi:
Luin joskus jostakin ( :rolleyes: ), että tulevaisuudessa ihminen on evoluution seurauksena täysin karvaton, kynneton ja korvaton niiden tarpeettomuudesta johtuen.
En sitten tiedä onko totta vaiko :anssi:
Jos joku asiasta enemmän tietävä voisi hiukan valaista asiaa?

No hommaahan kannattaa alkaa miettimään siten että antaako karvattomuus, korvattomuus tai kynnettömyys jotain merkittävää etua lajitovereihesi nähden. Jos saa etua, niin sit on mahdollista että että tän friikin geenit alkaa yleistymään pikkuhiljaa. Uskon kuitenkin että kukaan nainen ei tollaselle otukselle lämpiä joten jää geenit levittämättä :)
 
Ihmisen koko olemus on omalaatuinen. Mikäli avaruuden hemmot laskeutuisivat tarkastelemaan maapalloa, päätyisivät he todennäköisesti tarkastelemaan kehityksemme saavutuksia, aasiaan, etelä afrikkaan, venäjälle, tai afrikkaan, ja pitäisivät meitä oletettavasti kehittymättöminä ja sotaa ihannoivana eläimenä.

Älykkyys on omalla tavallaan suhteellista. Mikäli kepardilta kysyttäisiin, mikä erottaa sen muista, olisi vastaus luultavasti nopeus, tai norsulla voima. Ihminen pitää kaiken mittana älykkyyttä, koska on siinä ylivertainen muita lajeja kohtaan.

Nykyisellä itseihannoivalla filosofialla ihminen ei tarvitse elääkseen muita eläinlajeja, vaan pärjäisi hyvin pelkällä soijapavulla. Haluaisin heittää ilmoille ajatuksen ihmisen arvokkuudesta. Maapallolla meitä on yli 6 miljardia. Vuoristoapinoita on noin 650 kappaletta jäljellä. yksi vuoristo apina vastaa siis viittä miljoonaa ihmistä. Millä perustein ihminen on arvokkaampi kuin vuoristo gorilla tai leijona? Tottakai itse LAJI on tärkeä, mutta entä sitä edustavat yksilöt? Mikäli ihminen on aina etusijalla, ei luonnonsuojelusta ym muusta ole hyötyä, sillä se on kokoajan heikommalla pohjalla. Jokaisella on oikeus autoon. Saavatko kaikki kiinalaiset ostaa oman auton ja jääkaapin? Kyllähän telluksemme vielä usalaisten ja eurooppalaisten kaapit juuri ja juuri kestää, mutta mikäli kaikilla ihmisillä on samat oikeudet, ei missään ole mitään järkeä. Onko demokratia ja yksilön oikeudet nykyisessä mittakaavassa järkevästi toteutettavissa lähitulevaisuudessa ?
 
Eikös sen tulevaisuuden ihmisen pitänyt muuttua joteski kehon muodoiltaan pingviini näköseksi. Semmosiksi paksuiksi taapertajiksi, lantio valahtanu alas.
No semmosia kylä näkeekin jo.
 
Matsku sanoi:
Mitä arvelette tuleeko ihminen ikinä selvittämään kaikkia lajeja tältä maapallolta ?

Teoriassa kyllä mutta käytännössä se on todella kovan työn ja tuskan takana. Totahan kuvaa ne Amazonille tehdyt kaasutuskokeet, joissa yhdestä puusta saatiin yli 1000 erilaista ja kymmeniä tuntemattomia uusia niveljalkaislajeja ja niitä puista kaasutettiin muutamia neliökilometrin alueella. Kas kummaa viikon Etelä-Amerikan reissun jälkeen taksonomeilla oli vuosiksi työtä fylogeniapuun kanssa.

Kun lasketaan uusi lajeja vaikka suomessa, niin jossain vaiheessa tulee katto vastaan ja lajimäärä voidaan esittää käyränä (ajan funktiona, meniköhän tää nyt oikein. Aika = X-akseli, Lajimäärä = Y-akseli), joka alkaa jossain vaiheessa taipua vaakatasoon päin. Elikkä uusia lajeja ei löydy enää niin paljoa. Amazonin laskennoissa ei ole saatu mitään viitteitä edes vertailukäyrän taipumisesta. Kun otetaan vielä huomioon kaikki bakteerit, arkkibakteerit, prostistat ja syvänmeren eliöt, niin kyllä siinä luetteloinnissa on jo hommaa pieneksi aikaa.
 
Onko sellaista teoriaa olemassa, että nykyihmisestä tulisi tulevaisuuden apina, eli ajan saatossa meistä polveutuisi uusi kehittyneempi laji, joka olisi uusi "kuningaslaji" ja loput meistä jäisivät tällaisiksi? Toivottavasti joku ymmärsi mitä yritän sanoa.
 
Tulevaisuudessa ihmisellä on pieni vartalo ja iso pää jossa isot aivot.
Ja kaupoissa myydään "lisäravinteita" aivoille.
 
Tuskin, sillä nykyihminen tappaisi tai käyttäisi hyväkseen kaikki poikkeavuudet. Pitkällä kehityksellä olemme itse se laji joka muuttuu. Toisaalta neljäs maailmansota käydään kivin ja kepein, jolloin ihminen ei enään kykene hallitsemaan luontaista kehitystä. Näin olettaisin.

vastaus siis yhtä viestiä ylemppän kun ei tuo lainaus oikene =/
 
Eikös sen tulevaisuuden ihmisen pitänyt muuttua joteski kehon muodoiltaan pingviini näköseksi. Semmosiksi paksuiksi taapertajiksi, lantio valahtanu alas.

Joo, Hopparit ihmisen tulevaisuus :lol2: :lol2:
 
Eikös se mennyt jotenkin niin, että koska ihmisen pojalla on opittavana niin paljon kaikenlaista sosiaalista kanssakäymistä, että se vaatii pitkää huolenpitoa vanhemmilta. Siksi sen fyysisellä kehitykselläkään ei ole kiire.
Esim. apinoiden pennut tulevat toimeen omillaan nuorempina, vaikka niilläkin on jonkin verran jo sosiaalista oppimista.
 
mxm sanoi:
Ihminen on mun mielestä evoluution suurin virhe! Eipä ole toista eläintä, joka pystyy tuhoamaan ympäristöään näin tehokkaasti ja luomaan uutta paskaa niin suuria määriä. Hauska ominaisuus on se, että ihminen on taidoiltaan kehittynyt hirveästi esim. viimeisen tuhannen vuoden aikana mutta aivot ja muu rakenne on sama kuin miljoona vuotta sitten. Ei ole oikein evoluutio siinä mielessä pysynyt mukana. Älykkyys on sinänsä siis vähän kaksinen juttu: onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä jos ajatellaan globaalisti? 200 vuodessa maapalloa on pilattu niin perkeleesti, ettei sanat riitä.
Toisaalta tällaista ei jaksa hirveesti miettiä, vaan ite elän huolettomasti ja kulutan vapaasti, omaisuudestani en luovu :D

Samoilla linjoilla. Ihminen sotii, tuhoaa, tappaa, riistää, terrorisoi luontoa, ei ajattele mitään, eikä ole kovin viisas.

Mutta mitä sitten? Kuka sanoi että maapallon pitäisi olla joku lintukoto missä asiat ovat hyvin? Paskat, pelkkä vitsi koko maailma. Täällä on niin moni asia täysin peruuttamattomasti päin vittua että mä ainakin mielelläni ajattelen vain omaa napaani. Kaikki riippuu perspektiivistä: Kenellekään meistä ei liene hirveän suuri kynnys mennä potkimaan jotain muurahaispesää paskaksi... sama homma laajemmassa (globaalissa) mittakaavassa. Maailman voi ajatella äärettömän suureksi ihmeeksi, jota täytyy vaalia. Toisaalta sen voi ajatella myös mitättömän pieneksi, täysin merkityksettömäksi möhkäleeksi jossain avaruuden tyhjyydessä.
 
Olen joskus miettiny sitä, että vois kehittää isona jonku viruksen, mikä tuhoais joku 90% maailman ihmisasukkaist. Säästyis luonto jne. , mutta siin on kuitenki sellanen ongelma et tuttut tai sukulaiset ei sais kuolla...

Esim. leffassa Fifth element on sellanen maailma millaseks voisin hyvinki kuvitella sen joskus parin sadan vuoden pääst. Vittutaa jos joskus planeetta menee sellaseks. No en ainakaan oo enää sillon elossa, ellen pistä itteäni jäädytyskapseliin...
 
Mun mielestä on aika turhaa maalailla hirveitä uhkakuvia viimeisen sadan vuoden aikana tapahtuneiden asioiden perusteella. Ja vaatii kyllä ihan helvetin ison tuhon, että ihmiskunta kokonaan tuhoutuisi. Vaikka seuraavat 1000 vuotta menisi ihan pereelleen, niin en silti kovin helposti usko ihmisten mihinkään kivikaudelle vajoavan.

Ja mikä siinä on ihmeellistä, etä ihminen on taidoiltaan kehittynyt hirveästi viimeisen tuhannen vuoden aikana mutta aivot ja muu rakenne on sama kuin miljoona vuotta sitten. Miten evoluutio olisi voinut tuhannen vuoden aikan pysyä mukana, ja miksi oli tarvinnut. Ei sille ole mitään tarvetta. Vai mikä se tarve olisi ollut?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom