Hyvän ja herkullisen ei aina tarvitse olla epäterveellistä! (reseptejä)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Faidra
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
27.9.2003
Viestejä
3 202
Ikä
42
Jatketaan no-lifea: oon tässä aikani kuluksi kokkaillut jos jonkinmoisia proteiini/low carb/low GI -herkkuja ja ajattelin jakaa pari onnistunutta reseptiä. Ois kiva kuulla myös muilta omia kehitelmiänne tai muunnelmia perinteisistä resepteistä. Proteiinipannarin reseptiä kaipaisin, tähän mennessä mun kokeiluista on tullut kuivia ja hiukan mauttomia lättyjä... Tuo mun muffinssiresepti on jo jossain threadissa, mut pistetään tähän uusiksi.

Proteiinimuffinssit, ohjeesta tulee kuusi isoa (paistoin silikonisessa muffinssivuoassa)

1dl kaurahiutaleita
1dl proteiinijauhetta (tähän mennessä oon testannut Boost4You suklaahera->kuohkeita ja Protein XL banaani->tiiviitä)
½tl leivinjauhetta
0,5dl hermesetasta
2 valkuaista
1 keltuainen
vettä

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen, sekoita, lisää vettä kunnes seoksesta tulee taikinamaista. Vettä ei kannata laittaa liikaa sillä seuraavaksi taikina sekoitetaan varovasti valkuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaiset ja taikina keskenään. Taikinan pitäisi olla sen verran vetelää että se on kaadettavissa, näin ainakin minulla muffinssit kohosi tosi hyvin. Vähemmän vetelällä taikinalla tulee hiukan matalampia ja tiiviimpiä muffinsseja (ja kosteita sisältä, nam!). Paista uunissa kunnes ruskeita päältä, n. 10min(?).

Ohje sisältää (6 muffinssia):
p 47g, hh 23g, r 9g
359kcal

Yksi muffinssi sisältää:
p 8g, hh 3.9g, r 1.5g
61kcal

Juustokakku, ohjeesta tulee normaalin kakkuvuoan kokoinen n. 3cm korkea lätty

Pohja:
3 palaa hapankorppuja (yht. 30g)
1dl kaurahiutaleita
1dl vehnäleseitä
10g MiniLättaa
10g öljyä
Makeutusainejauhetta maun mukaan
(Kanelia 0,5tl)

Täyte:
200g raejuustoa
150g-200g ultra light Philadelphiaa
250g maitorahkaa
(100g kevytvispiä, ei välttämätön)
Makeutusainejauhetta maun mukaan
(Fun-lightia, valitse lempparimakusi :))
1dl kiehuvaa vettä
5-7 liivatelehteä / reilu rkl liivatejauhetta

Pohjan teko:
Murustele hapankorput aivan pieniksi paloiksi. Laita kaurahiutaleet, hapankorppumurut ja vehnäleseet kippoon ja hienonna sauvasekoittimen avulla jauhomaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon rasvat ja makeutusaine. Sähkövatkaimella tulee ihan hyvää jälkeä. Painele seos ohueksi ja tiiviiksi pohjaksi kakkuvuoan pohjalle. Voit vuorata pohjan foliolla etukäteen (ei juutu kiinni vuokaan). Laita pohja tiivistymään jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täytteen teko:
Muussaa raejuusto mössöksi, lisää Philadelphia ja sekoita sähkövatkaimen avulla tasaiseksi. Lisää rahka (,vatkattu kevytvispi), makeutusaine ja Fun-light. Jos käytät liivatelehtiä, anna niiden liota kylmässä vedessä hetki. Sekoita liivate desilitraan kiehuvaa vettä ja kun liivate on sulautunut nesteeseen, kaada seos täytteen joukkoon. Hämmennä kunnes tasaista. Kumoa pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Kakku on valmista syötäväksi kun sen voi kääntää ympäri ilman kaaosta keittiössä :)

Koko kakku sisältää (noin-arvot, kevytvispin kera.. ilman vispiä vähennä 220kcal/p 3g, hh 5g, r 20g alla olevista arvoista):
p 86g, hh 66g, r 48g
1040kcal

Yksi pala sisältää... vähintään puolet edellisistä, koska vähempään ei voi tyytyä! Tän on pakko olla sallittu herkku, kun kaloreita koko kakussa on vähemmän kuin suklaalevyssä :david:

EDIT: Lisätäänpä sittenkin vielä yksi, mun jonkinmoiset proteiinipannarit joilla joskus korvaan aamupuuron+raejuuston :

1dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
0,5dl protein XL:ää
Makeutusainejauhetta
vettä
Paistamiseen 1rkl öljyä

Sekoita aineet keskenään. Lisää sen verran vettä, että taikinasta tulee kaadettavaa. Paista paistinpannulla ja nautiskele vaikkapa jäisten marjojen kera. Jos tässäkin kaurahiutaleet laittais jauhoksi sauvasekoittimella, tulis ehkä parempia..? Täytyy testata!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Prodepannari

Sekoita ainekset yhteen, vaikka tuossa järjestyksessä:

- 6 kpl omega munaa (tai jos käyttää osasta vain valkuaisia niin vähän enemmän)
- 250g maitorahkaa
- 1 litra rasvatonta maitoa
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kauraleseitä
- 1 dl soijajauhoa (itse käytän Reformin vähärasvaista, jossa prodea 50g ja rasvaa 1g / 100g)

Ei pakko, mutta sekoituksen jälkeen voi antaa sekamelskan imeytyä vartin.

Lisää sitten vielä 1/2 dl öljyä (yleensä käytän rypsiä).

Kaada seos pellille (käytän leivinpaperia).

Uuniin 35-40 min, asteet 175.

Protskua pitäisi olla n. 8,5 / 100 ja kcal 119 / 100.

Päälle reilusti lähes kaloritonta makeutusjauhetta tai possuille hilloa :)

Voisin laittaa muitakin resejä joskus kun jaksan. :anssi:
 
Itse paistelen tällaisia lettuja, joita jopa vaimo on kehunut:

- 1 dl mansikanmakuista Whey 3 -proteiinijauhetta
- 1 dl ohrajauhoja
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa

(460 kaloria, 43 g proteiinia.)

Jos on kovin perso makealle, voi sekaan ropauttaa Hermesetastakin.

Kun paistaa varovasti teflonisella lettupannulla, niin paistorasvaakaan ei tarvitse.

Päälle esim. sokeroimatonta mansikkasurvosta. :kuola:
 
Faidra sanoi:
EDIT: Lisätäänpä sittenkin vielä yksi, mun jonkinmoiset proteiinipannarit joilla joskus korvaan aamupuuron+raejuuston :

1dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
0,5dl protein XL:ää
Makeutusainejauhetta
vettä
Paistamiseen 1rkl öljyä

Sekoita aineet keskenään. Lisää sen verran vettä, että taikinasta tulee kaadettavaa. Paista paistinpannulla ja nautiskele vaikkapa jäisten marjojen kera. Jos tässäkin kaurahiutaleet laittais jauhoksi sauvasekoittimella, tulis ehkä parempia..? Täytyy testata!

Ihan hyvin toimii... tuli ihan kiinteä lätty vaikka uskalsinkin hetken epäillä että jää löysäksi, mutta otti oman aikansa ja kovettu! En tiedä kuinka paljon sitä makeutusainetta pitäis laittaa kun itellä jäi vielä aika mauttomaksi tämä annos! seuraavalla kerralla vähä lisää! Mä pistelin kaurahiutaleet jauhoiseen muotoon niin tuli todella tasainen lätty! Sekoitin vielä sauvasekoittimella koko mössöä ennen ku laitoin paistumaan...

Kiitos reseptista :thumbs:
 
MANSIKKAJÄÄTELÖ, vähälaktoosinen (1 annos)

300 g pakastemansikoita (esim. Euroshopper = halpa)
1 dl rasvatonta hyla-maitoa
250 g hyla-maitorahkaa
15 g hyla-kuohukermaa
hermesetasta maun mukaan

Mansikat laitetaan isoon kulhoon ja annetaan aavistuksen pehmentyä jääkaapissa ennen sessiota (jottei rikota sauvasekoitinta). Sitten muu tavara sekaan ja survotaan mössöksi, joka muistuttaa sekä maultaan että ulkonäöltään jäätelöä, erehdyttävän paljon. Kelpaa myös lapsille (olen testannut).

331,58 34,085 33,335 7,7
Kcal Prot Hh Ras
e-% 41 % 40 % 21 %

Ei-laktoosivammaiset voivat tehdä normaali-aineksista esim. seuraavasti (eli Ehermann muurilaastirahkan sijasta tarvitsee vähemmän maitoa kostukkeeksi):

300 g pakastemansikoita
½ dl rasvatonta maitoa
250 g Ehermann maitorahkaa
15 g kuohukermaa
hermesetasta maun mukaan

305,08 29,435 31,385 7,7
Kcal Prot Hh Ras
e-% 39 % 41 % 23 %
 
Laitetaanpas astetta herkummaksi kun on juhla ja juhannus (tai oli). Jostain syystä olen viime päivät kärsinyt äkillisestä mangososehimosta. :hyper: Kokeilin myös ilman rahkaa mutta silloin tulee mielestäni liian makeaa eikä tietenkään proteiineja senkään vertaa.

MANGOJÄÄTELÖ

200g Big Back VANILJA light -jäätelö
150g Maitorahkaa (Valio Hyla)
½ prk = 62,5g Piltti Mangosose

Kasaa kippoon, sörssää jos haluat tai ole sörssäämättä. Ja ei muuta kun anna mennä.

410,5 22,15 47,375 11,425
Kcal Prot Hh Ras
e-% 22 % 46 % 25 %
 
Proteiinimuffinssit, ohjeesta tulee kuusi isoa (paistoin silikonisessa muffinssivuoassa)

1dl kaurahiutaleita
1dl proteiinijauhetta (tähän mennessä oon testannut Boost4You suklaahera->kuohkeita ja Protein XL banaani->tiiviitä)
½tl leivinjauhetta
0,5dl hermesetasta
2 valkuaista
1 keltuainen
vettä

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen, sekoita, lisää vettä kunnes seoksesta tulee taikinamaista. Vettä ei kannata laittaa liikaa sillä seuraavaksi taikina sekoitetaan varovasti valkuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaiset ja taikina keskenään. Taikinan pitäisi olla sen verran vetelää että se on kaadettavissa, näin ainakin minulla muffinssit kohosi tosi hyvin. Vähemmän vetelällä taikinalla tulee hiukan matalampia ja tiiviimpiä muffinsseja (ja kosteita sisältä, nam!). Paista uunissa kunnes ruskeita päältä, n. 10min(?).



Herkkuperseenä kokeilin tehdä noita, vaikka ei tuo leipominen mikään ykkösharrastus ookkaan..Tulikohan tehtyä jotain väärin kun meinaa niistä muffineista puolet jäädä vuokaan kiinni, eli jämähtää vuuan pohjaan ja reunoille tosi tiukkaan?
Noudatin muuten ohjetta mutta proteiinina oli sportlife nutritionin whey100 maustettuna kaakaojauheella.
Ja muutenkin olivat aika kuivakoita ja mauttomia :rolleyes:
 
Itse tein kans noita muffinseja eilen, havainnot täysin samat kuin sepillä. Käytin tosin epähuomiossa nesteenä maitoa, mutta tuskinpa sillä on niin suurta seksuaalista merkitystä. Proteiinina toimi NutriSportin Protein 90+ suklaa. Eikö tuohon ohjeeseen tule todellakaan yhtään rasvaa?
 
voitte tietty käyttää omaa järkeä ja voidella vuoat!!!

reseptit on tehty sovellettavaksi!


minkälaisia vuokia käytitte anyway.. metallista? yksittäisiä paperisia?
sillä on nimittäin kans merkitystä

sitte yks
älkää kypsentäkö muffareita liikaa.. niinku faidra sano et parasta on kun pinnalta kova ja sisältä medium eli pikkasen raaka/kostea..

eli uuniin vaan sitä lämpöö riittävästi ja älkää kattoko kelloa vaan käyttäkää silmiä ja sormia
 
En tarkottanut tuolla rasvalla sitä tarttumista vaan makua ja koostumusta. Vähän turhan kuivakkaita olivat, vaikka jäivätkin sisältä hieman raaoiksi. Voisi koittaa laittaa hieman rypsäriä taikinan joukkoon, jos maku vaikka paranisi. Tai sitten tuo proteiini ei vain yksinkertaisesti sovi tuohon. Pitänee koittaa jotain muuta prodea.
 
Mistä sitä sokeroimatonta "oikeaa" pähkinävoita saa, hinta? Millä sen voisi korvata Bigfellan proteiinipatukoissa, koska pähkinävoi kun tuppaa olemaan melko rasvaista-------->tali tykkää!!!
 
Venäläinen mahtipihvi

400 g naudan jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 ps sipulikeittoaineksia (Pirkka)
1 muna
1 rkl margariinia paistamiseen

Energiaa 159 kcal / 666 kJ
Proteiinia 9,5 g
Hiilihydraattia 7,3 g
Rasvaa 9,7 g

Ohje Pirkan nettisivuilta eli täältä

Ite tein tollasen pihvin ja totesin että pitää heittää 1-2 munaa enemmän ja vähemmän kermaviiliä. Maustamiseen käytin 3 valkosipulinkynttä, mitkä murskasin tonne sekaan; vähän chiliä, mustapippuria, jauhelihamaustetta, aromisuolaa, suolaa. Vetäsin sitten sellasen 20g salaatin kanssa koko piffin. Oli muutes hyvää. :hyper:
 
No ihan perinteinen marjarahka:
2 dl kuohukermaa vaahdoksi
2 purkkia (500g) rahkaa sekaan (pirkkaa olen käyttänyt)
1 dl vadelma-funlightia makeutukseksi
200g (=pussillinen) pakastevadelmia

Sekoitellaan ja laitetaan puoleksi tunniksi jääkaappiin että marjat sulavat, sitten uusi sekoitus ja sitten kiireesti syömään ennenkuin lapset ovat ehtineet syödä kaiken! :D

Niin joo, terveellisyys on katsojan silmissä mutta näin low-carbille tuo on ihan kohtuuhyvä välipala.
 
Tee se itse Beef Jerky eli kuivaliha (TÖRKEEN HYVÄÄ!):

1/2 - 1 kg naudan ulkofilettä palana (paisti käy myös)

Marinadiin:
1 dl soijakastiketta
1 dl Teriyakikastiketta
1 dl Worcestershire kastiketta
2-4 valkosipulin kynttä hakattuna pieniksi tai 1 rlk valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl cayannepippuria
0,5 dl punaviiniä (tai punaviinietikkaa)
runsaasti karkeaksi rouhittua mustapippuria
Liquid smoke savuaromia ( tai 1/2 pulloa HP BBQ-kastiketta
1 rkl siirappia

Poista lihasta mahdollinen rasva ja kalvot. Leikkaa liha syyn suuntaisesti lihaleikkurissa noin 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Jos et omista lihaleikuria, niin pane liha pakkaseen pariksi tunniksi ja leikkaa terävällä puukolla hieman kovettuneesta lihasta suikaleet.

Sekoita kaiki marinadin aineet hyvin keskenään. Pane lihaviipaleet marinadiin 8-16 tunniksi. Ota lihat pois marinadista ja kuivaa talouspaperilla lihoista marinadi pois. Lihan pinnan ei tarvitse jädä märäksi.

Pane lihasuikaleet sienikuivuriin kuivumaan. Liha on valmista, kun se tuntuu sormiin kuivalta ja jäykähköltä, muttei kuitenkaan rutikuivalta. Valmis liha on sitkeän kuivaa. Liian kuiva liha murtuu rapsahtaen taitettaessa. Anna lihojen lämmön tasaantua huoneenlämpöön ja sulje vakuumipakkauksiin tai minigrip-pusseihin. Säilyy kuukausia.

Kyseinen resepti on aika väkevän makeahko, mutta reseptiä on helppo muunnella makunsa mukaan (Esim. Teriyakikastiketta, raakaa sipulia, mustapippuria, sitruunamehua ja liquid smoke-aromia)

Lähde: http://kotisivu.mtv3.fi/mikavs/res913.htm
 
Viimeksi muokattu:
10 pisteen ruokavinkki, LIDListä pakastealtaasta Seiti fileitä :kuola: ei maksa paljoa, siitä vaan ite maustamaan ja pannulle rypsärin kera :kuola:
 
Puolukkavalkuaisvaahto

Joskus dietillä tiukkana hetkenä tein kyseistä sorsseliä, joka on niin olemattoman kevyttä, että en edes tähän jaksa laskea kaloreita... :)

Ainekset:

3-5 kananmunan valkuaista
ripaus talosmakosta, tai muuta neutraalia keinomakeutusainetta
puolisen desiä hieman sulatettuja puolukoita tai karpaloita

Ohje:
Vaahdota valkuaisia esim. sauvasekoittimella, vaahdotuksen loppuvaiheessa lisää hieman kohmeiset, survotut marjat ja ripaus makeutusainetta, ja sekoita ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Ja ei kun syömään. Toimii myös jonkun piiraan kanssa, mutta myös sellaisenaan äärimmäiseen makeannälkään.
 
Tuota eikös heraproteiinista "häviä" suurin osa aminohapoista tjsp. kun sitä kuumentaa liikaa? Vai onko ihan :anssi: ?

Joskus kauan sitten jostain jenkkisaitilta vaan luin tällaista, kun keskustelivat noista kuumentamalla steriloiduista proteiinijuomista... (vai mikä prkleen prosessi se nyt onkaan ku bakteerit kuumennetaan poikkee) eli siis hera käytännössä tuhoutuu kuumassa, mutta muistaakseni esim. kaseiini ei ole moksiskaan.

Siinä syy miksi en ole uskaltanut tehdä protskujauheesta mitään safkoja :david:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom