- Liittynyt
- 27.9.2003
- Viestejä
- 3 202
- Ikä
- 42
Jatketaan no-lifea: oon tässä aikani kuluksi kokkaillut jos jonkinmoisia proteiini/low carb/low GI -herkkuja ja ajattelin jakaa pari onnistunutta reseptiä. Ois kiva kuulla myös muilta omia kehitelmiänne tai muunnelmia perinteisistä resepteistä. Proteiinipannarin reseptiä kaipaisin, tähän mennessä mun kokeiluista on tullut kuivia ja hiukan mauttomia lättyjä... Tuo mun muffinssiresepti on jo jossain threadissa, mut pistetään tähän uusiksi.
Proteiinimuffinssit, ohjeesta tulee kuusi isoa (paistoin silikonisessa muffinssivuoassa)
1dl kaurahiutaleita
1dl proteiinijauhetta (tähän mennessä oon testannut Boost4You suklaahera->kuohkeita ja Protein XL banaani->tiiviitä)
½tl leivinjauhetta
0,5dl hermesetasta
2 valkuaista
1 keltuainen
vettä
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen, sekoita, lisää vettä kunnes seoksesta tulee taikinamaista. Vettä ei kannata laittaa liikaa sillä seuraavaksi taikina sekoitetaan varovasti valkuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaiset ja taikina keskenään. Taikinan pitäisi olla sen verran vetelää että se on kaadettavissa, näin ainakin minulla muffinssit kohosi tosi hyvin. Vähemmän vetelällä taikinalla tulee hiukan matalampia ja tiiviimpiä muffinsseja (ja kosteita sisältä, nam!). Paista uunissa kunnes ruskeita päältä, n. 10min(?).
Ohje sisältää (6 muffinssia):
p 47g, hh 23g, r 9g
359kcal
Yksi muffinssi sisältää:
p 8g, hh 3.9g, r 1.5g
61kcal
Juustokakku, ohjeesta tulee normaalin kakkuvuoan kokoinen n. 3cm korkea lätty
Pohja:
3 palaa hapankorppuja (yht. 30g)
1dl kaurahiutaleita
1dl vehnäleseitä
10g MiniLättaa
10g öljyä
Makeutusainejauhetta maun mukaan
(Kanelia 0,5tl)
Täyte:
200g raejuustoa
150g-200g ultra light Philadelphiaa
250g maitorahkaa
(100g kevytvispiä, ei välttämätön)
Makeutusainejauhetta maun mukaan
(Fun-lightia, valitse lempparimakusi )
1dl kiehuvaa vettä
5-7 liivatelehteä / reilu rkl liivatejauhetta
Pohjan teko:
Murustele hapankorput aivan pieniksi paloiksi. Laita kaurahiutaleet, hapankorppumurut ja vehnäleseet kippoon ja hienonna sauvasekoittimen avulla jauhomaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon rasvat ja makeutusaine. Sähkövatkaimella tulee ihan hyvää jälkeä. Painele seos ohueksi ja tiiviiksi pohjaksi kakkuvuoan pohjalle. Voit vuorata pohjan foliolla etukäteen (ei juutu kiinni vuokaan). Laita pohja tiivistymään jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Täytteen teko:
Muussaa raejuusto mössöksi, lisää Philadelphia ja sekoita sähkövatkaimen avulla tasaiseksi. Lisää rahka (,vatkattu kevytvispi), makeutusaine ja Fun-light. Jos käytät liivatelehtiä, anna niiden liota kylmässä vedessä hetki. Sekoita liivate desilitraan kiehuvaa vettä ja kun liivate on sulautunut nesteeseen, kaada seos täytteen joukkoon. Hämmennä kunnes tasaista. Kumoa pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Kakku on valmista syötäväksi kun sen voi kääntää ympäri ilman kaaosta keittiössä
Koko kakku sisältää (noin-arvot, kevytvispin kera.. ilman vispiä vähennä 220kcal/p 3g, hh 5g, r 20g alla olevista arvoista):
p 86g, hh 66g, r 48g
1040kcal
Yksi pala sisältää... vähintään puolet edellisistä, koska vähempään ei voi tyytyä! Tän on pakko olla sallittu herkku, kun kaloreita koko kakussa on vähemmän kuin suklaalevyssä
EDIT: Lisätäänpä sittenkin vielä yksi, mun jonkinmoiset proteiinipannarit joilla joskus korvaan aamupuuron+raejuuston :
1dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
0,5dl protein XL:ää
Makeutusainejauhetta
vettä
Paistamiseen 1rkl öljyä
Sekoita aineet keskenään. Lisää sen verran vettä, että taikinasta tulee kaadettavaa. Paista paistinpannulla ja nautiskele vaikkapa jäisten marjojen kera. Jos tässäkin kaurahiutaleet laittais jauhoksi sauvasekoittimella, tulis ehkä parempia..? Täytyy testata!
Proteiinimuffinssit, ohjeesta tulee kuusi isoa (paistoin silikonisessa muffinssivuoassa)
1dl kaurahiutaleita
1dl proteiinijauhetta (tähän mennessä oon testannut Boost4You suklaahera->kuohkeita ja Protein XL banaani->tiiviitä)
½tl leivinjauhetta
0,5dl hermesetasta
2 valkuaista
1 keltuainen
vettä
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen, sekoita, lisää vettä kunnes seoksesta tulee taikinamaista. Vettä ei kannata laittaa liikaa sillä seuraavaksi taikina sekoitetaan varovasti valkuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaiset ja taikina keskenään. Taikinan pitäisi olla sen verran vetelää että se on kaadettavissa, näin ainakin minulla muffinssit kohosi tosi hyvin. Vähemmän vetelällä taikinalla tulee hiukan matalampia ja tiiviimpiä muffinsseja (ja kosteita sisältä, nam!). Paista uunissa kunnes ruskeita päältä, n. 10min(?).
Ohje sisältää (6 muffinssia):
p 47g, hh 23g, r 9g
359kcal
Yksi muffinssi sisältää:
p 8g, hh 3.9g, r 1.5g
61kcal
Juustokakku, ohjeesta tulee normaalin kakkuvuoan kokoinen n. 3cm korkea lätty
Pohja:
3 palaa hapankorppuja (yht. 30g)
1dl kaurahiutaleita
1dl vehnäleseitä
10g MiniLättaa
10g öljyä
Makeutusainejauhetta maun mukaan
(Kanelia 0,5tl)
Täyte:
200g raejuustoa
150g-200g ultra light Philadelphiaa
250g maitorahkaa
(100g kevytvispiä, ei välttämätön)
Makeutusainejauhetta maun mukaan
(Fun-lightia, valitse lempparimakusi )
1dl kiehuvaa vettä
5-7 liivatelehteä / reilu rkl liivatejauhetta
Pohjan teko:
Murustele hapankorput aivan pieniksi paloiksi. Laita kaurahiutaleet, hapankorppumurut ja vehnäleseet kippoon ja hienonna sauvasekoittimen avulla jauhomaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon rasvat ja makeutusaine. Sähkövatkaimella tulee ihan hyvää jälkeä. Painele seos ohueksi ja tiiviiksi pohjaksi kakkuvuoan pohjalle. Voit vuorata pohjan foliolla etukäteen (ei juutu kiinni vuokaan). Laita pohja tiivistymään jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Täytteen teko:
Muussaa raejuusto mössöksi, lisää Philadelphia ja sekoita sähkövatkaimen avulla tasaiseksi. Lisää rahka (,vatkattu kevytvispi), makeutusaine ja Fun-light. Jos käytät liivatelehtiä, anna niiden liota kylmässä vedessä hetki. Sekoita liivate desilitraan kiehuvaa vettä ja kun liivate on sulautunut nesteeseen, kaada seos täytteen joukkoon. Hämmennä kunnes tasaista. Kumoa pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Kakku on valmista syötäväksi kun sen voi kääntää ympäri ilman kaaosta keittiössä
Koko kakku sisältää (noin-arvot, kevytvispin kera.. ilman vispiä vähennä 220kcal/p 3g, hh 5g, r 20g alla olevista arvoista):
p 86g, hh 66g, r 48g
1040kcal
Yksi pala sisältää... vähintään puolet edellisistä, koska vähempään ei voi tyytyä! Tän on pakko olla sallittu herkku, kun kaloreita koko kakussa on vähemmän kuin suklaalevyssä
EDIT: Lisätäänpä sittenkin vielä yksi, mun jonkinmoiset proteiinipannarit joilla joskus korvaan aamupuuron+raejuuston :
1dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
0,5dl protein XL:ää
Makeutusainejauhetta
vettä
Paistamiseen 1rkl öljyä
Sekoita aineet keskenään. Lisää sen verran vettä, että taikinasta tulee kaadettavaa. Paista paistinpannulla ja nautiskele vaikkapa jäisten marjojen kera. Jos tässäkin kaurahiutaleet laittais jauhoksi sauvasekoittimella, tulis ehkä parempia..? Täytyy testata!