Hyvän ja herkullisen ei aina tarvitse olla epäterveellistä! (reseptejä)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Faidra
  • Aloitettu Aloitettu
Paska, en päässyt enää editoimaan tota mun postausta... eli pistetääs uusi.Niin, eli on mulla ohjekin - vähän epämääräinen tosin enkä kaloreitakaan laskenut mut pitäisi olla aika proteiinipitoista ja jäätelöstä riippuen vähärasvaistakin. Ja helvetin hyvää, menee mukavasti leffaa katsoessa jos haluaa pitää edes jonkun verran huolta linjoistaan.

Laitetaan nimeksi vaikka KOOMANKYLMÄ KESÄMANSIKKARAHKA

Valmistusaika: 5min
Vaikeusaste: Sopiva Aku Ankan reseptikirjan aloittelijoiden osiolle

-pakastemansikoita... pari kourallista
-rahkaa... 1 purkillinen (2dl)
-vanilijajäätelöä... saman verran kuin rahkaa tai pikkasen vähemmän
-fun lightiä... loraus

1-Sulata (eli kuumenna täydellä teholla) mansikoita mikrossa hieman, sillai että ne ei halkaise hampaita purtaessa, lisää lopussa jäätelö siivuina mansikkakasan päälle ja sulata vielä vähän aikaa. Tarkoitus siis saada jäätelö ja mansikat hieman sulaneiksi mut niiden pitää olla kylmiä vielä (ei tää muuten ois Koomankylmä kesämansikkarahka)
2-Heitä sekaan rahkaa ja lorauta fun lightiä vähän mauksi jos jaksat
3-Sekoita kuin heikkopäinen ja nauti hyvässä seurassa valkoviinin kera

On mun mielestä ihan yhtä hyvää kuin semmonen "oikea" rahkasössö mihin siis laitetaan kermaa, rahkaa, marjoja ja jotain sokeria yms. Jos on jäätelöä pakkasessa niin suosittelen testaamaan!

EDIT: kuusi kpl kirjotusvireitiä
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
jp^- sanoi:
Venäläinen mahtipihvi

400 g naudan jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 ps sipulikeittoaineksia (Pirkka)
1 muna
1 rkl margariinia paistamiseen

Energiaa 159 kcal / 666 kJ
Proteiinia 9,5 g
Hiilihydraattia 7,3 g
Rasvaa 9,7 g

Ohje Pirkan nettisivuilta eli täältä

Ite tein tollasen pihvin ja totesin että pitää heittää 1-2 munaa enemmän ja vähemmän kermaviiliä. Maustamiseen käytin 3 valkosipulinkynttä, mitkä murskasin tonne sekaan; vähän chiliä, mustapippuria, jauhelihamaustetta, aromisuolaa, suolaa. Vetäsin sitten sellasen 20g salaatin kanssa koko piffin. Oli muutes hyvää. :hyper:


Ja tuon jauhelihan kun vielä korvaa naudan paistijauhelihallam niin a'vot ! Naudan paistijauhelihassa proteiinia sadassa grammassa 29.7g :D Tuppaa kyl olemaan aika paljon kalliimpaa :rolleyes:
 
Bodypena sanoi:
Ja tuon jauhelihan kun vielä korvaa naudan paistijauhelihallam niin a'vot ! Naudan paistijauhelihassa proteiinia sadassa grammassa 29.7g :D Tuppaa kyl olemaan aika paljon kalliimpaa :rolleyes:

No ei ketussa ole noin paljon. Makroarvotkin vaihtelevat valmistajan mukaan. Toiset käyttävät jauhe"lihassa" enemmän sian kyrpää, toiset vähemmän.
 
Voi voi, toi on viitearvo Finelin sivulta. Ei viittis alkaa kirjottamaan tänne jokaisen valmistajan eri arvoja. Mutta menepäs kattomaan tonne Finelin sivulle, niin selkiää sulle.
 
Helvetin hyvä, halpa ja nopea välipala: Munia (3-5) ja vaniljajäätelöä muutama desi (vaikkapa kevytversio, rasvaa n.5%) tehosekottimeen ja homma valmis. Muniahan voi laittaa mielin määrin. Heittää keltuaiset pois niin ei pääse lihhoon :D
 
Mike sanoi:
En ole varma onko sanottu, mutta hakekaa vesimelooni kaupasta. Ei tartte kun neljäsosa vetää ja on hyvvee eikä tee mieli karkkia.

Ja tähänkin vinkki, jolla estetään sillä melonin vedellä sotkeminen :D

Osta vaikka kokonainen meloni, halkaise kahtia, ja syö lusikalla sieltä sisältä. Paljon nopeampaakin :D
 
kronosis sanoi:
minkälaisia vuokia käytitte anyway.. metallista? yksittäisiä paperisia?
sillä on nimittäin kans merkitystä

Mulla lukeekin tuolla omassa ohjeessani että "paistoin silikonisessa muffinssivuoassa". En tiedä miten paljon tuo miehille sanoo, mutta kerrottakoon että tuohon silikoniseen vuokaan ei oikein saa mitään tarttumaan kiinni :) Siksi jätin rasvan kokonaan pois. Paperivuoat vois ehkä myös toimia...

Ja mulla noissa oli siis ideana saada mahdollisimman kevyitä, proteiinipitoisia syötäviä, siksi ei mitään "ylimääräistä" :)
 
Oon imaillu aika usein aamupalaksi seuraavanlaisen pirtelön:

1 banaani
1,5dl Elovenaa
n.3dl maitoa
1-2rkl kaakaojuomajauhetta, maun mukaan
1 rahka (ehrmann)

Mahtuu tollaseen 7dl sheikkeriin. Proteiinia tuossa on muistaakseni n. 45 grammaa. Tehosekottimella sekasin ja naamariin. Jos tuntuu, että tavara on liian paksua, lisää maitoa. Maku ei ainakaan liikaa eroa suklaa-banaani-pirtelöstä :)
 
Loistava leffasnack sipsihimoihin

Jees, eli kun alkaa tehdä armottomasti mieli sipsejä tai muuta pikkusuolaista esim. leffaa katsellessa niin tässä on todella hyvä ja helppo ressu:

Tarvitset:

- Lautasen
- Talouspaperia
- Meetwurstia
- Jotain dippiä (ei pakollinen)

Valmistus:

1. Laita tyhjälle lautaselle talouspaperi
2. Asettele talouspaperin päälle meetwursti siivuja(ei monia siivuja päällekkäin!)
3. Laita nyt talouspaperin päällä olevien metukoiden päälle myös talouspaperi (sillee että metukkasiivut on kahen paperin välissä siis)
4. Lautanen sisältöineen mikroon täydelle teholle ja annetaan olla niin kauan kuin vain metukoista rasvaa siellä kuuluu tirisevän.
5. Lautanen pois mikrosta. Snack on valmis jos meetwurstit ovat nyt aivan rapeita, rakenteeltaan siis ihan kuin sipsit.
6. Metukat ja dippi nenän eteen ja jokainen osaa varmasti itse loput =)

Juomaksi vaikka Jaffa ananas-light limpparia tai fun light tiivisteestä tehtyä jääteetä, tietysti tuopista jäiden kera. On muuten hyvää! :kuola:

ps. Dipiksi erinomaista on esimerkiksi tex mex juustokastike tai pirkan juustodippi mitä saa purkeissa eikä maltaita maksa. :thumbs:
 
Bodypena sanoi:
Voi voi, toi on viitearvo Finelin sivulta. Ei viittis alkaa kirjottamaan tänne jokaisen valmistajan eri arvoja. Mutta menepäs kattomaan tonne Finelin sivulle, niin selkiää sulle.
Tökkäsipä tuo silmääni. Vähän oikaisua, paistetulle paistijauhelihalle se on tuo 29,7g, raa'alle 20,8g.
 
Miten siihen tulee lisää proteiinia kun sitä paistaa, olenko vähän tyhmä :D ??
Toi Kuitulan antama resepti on mainio, uppoo helposti tällee kesällä noita 2 päivääs :kippis1:
 
Bodypena sanoi:
Miten siihen tulee lisää proteiinia kun sitä paistaa, olenko vähän tyhmä :D ??
Toi Kuitulan antama resepti on mainio, uppoo helposti tällee kesällä noita 2 päivääs :kippis1:


No siitä "häviää" nestetä ja rasvaa kun sitä paistaa kun esim. paistat 400g paketin jauhelihaa niin sitä lihaa on paiston jälkeen enää 300-350g eli proteiini pitoisuus tietenkin nousee
 
Tuolta karpit.net:istä tuli silmään tällänen piirakka/pitsapohja
Suora lainaus:
"3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl punaleima-emmental -raastetta
1 muna
1 rkl (reilu) ranskankermaa

Ainekset sekaisin, levitä vuoan pohjalle veteen kastetun lusikan avulla. Esipaista n. 10 min 200 asteessa. Täytteet päälle ja vielä uuniin n. 20 minuutiksi.
On just semmoinen rapea pohja - ei liian paksu, mutta pysyy hyvin kasassa - , jota hain! Erinomainen sienien kera (satuin löytämään keltavalmuskaa, ainakin niihin sopi hyvin)."

Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta, voisi ehkä jopa testata joskus.
 
Nuo Kariniemen kananpojan paistetut sisäfileet ovat aika hyvä uusi tuote. Ne ovat aika hyvänmakuisia, jopa "snack-paloina" käypiä. Ravintoarvot ovat buenot p 22 hh 2 r 4, ja helppokäyttöisyys rulettaa.
 
Otzi sanoi:
Nuo Kariniemen kananpojan paistetut sisäfileet ovat aika hyvä uusi tuote. Ne ovat aika hyvänmakuisia, jopa "snack-paloina" käypiä. Ravintoarvot ovat buenot p 22 hh 2 r 4, ja helppokäyttöisyys rulettaa.

Kokeilin kans ja oli mielestäni tosi hyviä! :rock:
 
Otzi sanoi:
Nuo Kariniemen kananpojan paistetut sisäfileet ovat aika hyvä uusi tuote. Ne ovat aika hyvänmakuisia, jopa "snack-paloina" käypiä. Ravintoarvot ovat buenot p 22 hh 2 r 4, ja helppokäyttöisyys rulettaa.

Juu, noista saa ihan mitä vaan aikaan, salaatin, leivän, kiskoo rypsiöljyn kanssa niin on kunnon ateriat ymym. mielikuvitus on noissa vaan rajana sen verran käypä tuote eikä se hintakaan nyt mikään mahdoton ole.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom