Hyvän ja herkullisen ei aina tarvitse olla epäterveellistä! (reseptejä)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Faidra
  • Aloitettu Aloitettu
Otzi sanoi:
Nuo Kariniemen kananpojan paistetut sisäfileet ovat aika hyvä uusi tuote. Ne ovat aika hyvänmakuisia, jopa "snack-paloina" käypiä. Ravintoarvot ovat buenot p 22 hh 2 r 4, ja helppokäyttöisyys rulettaa.
Näitä tulee vedettyä monta kertaa viikossa. Dieetilläkin menee mainiosti! Tosiaankin noiden monipuolisuus rulettaa; salaattiin sopii kuin lusikka kiisseliin. :thumbs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Otzi sanoi:
Nuo Kariniemen kananpojan paistetut sisäfileet ovat aika hyvä uusi tuote. Ne ovat aika hyvänmakuisia, jopa "snack-paloina" käypiä. Ravintoarvot ovat buenot p 22 hh 2 r 4, ja helppokäyttöisyys rulettaa.

Joo, ovat ihania niin kauan kuin kyllästyy. Yli vuoteen en ole pystynyt enää noita syömään. :nolo:
 
Rahkanhimossa (:nolo: ) oon yrittänyt korvata tuota Suomi-herkkua jollain vastaavanlaisella viimeaikoina... mutta onnistuinkin luomaan jonkinlaisen raejuusto-marjasorbetin rahkan sijaan.

Tarvitaan:
200g raejuustoa
100-200g jäisiä marjoja (mustikat, mansikat ja vadelmat on tullut kokeltua)
makeutusainetta

Raejuusto tehosekoittimessa sileäksi sotkuksi, perään marjat ja makeutusaine. :kuola: Menee melkein cheatin puolelle maun puolesta! Lisää protskua tuohon saa vielä lisäämällä maustettua heraa tms. sekaan.

edit: Ei kannata unohtaa sitä makeutusainetta. Pulla teki itselleen "rahkan" samalla systeemillä mutta tuoreiden marjojen kanssa, ilman makeutusainetta ja yökkäilee tossa sohvalla...
 
Faidra sanoi:
Rahkanhimossa (:nolo: ) oon yrittänyt korvata tuota Suomi-herkkua jollain vastaavanlaisella viimeaikoina... mutta onnistuinkin luomaan jonkinlaisen raejuusto-marjasorbetin rahkan sijaan.

Tarvitaan:
200g raejuustoa
100-200g jäisiä marjoja (mustikat, mansikat ja vadelmat on tullut kokeltua)
makeutusainetta

Raejuusto tehosekoittimessa sileäksi sotkuksi, perään marjat ja makeutusaine. :kuola: Menee melkein cheatin puolelle maun puolesta! Lisää protskua tuohon saa vielä lisäämällä maustettua heraa tms. sekaan.

edit: Ei kannata unohtaa sitä makeutusainetta. Pulla teki itselleen "rahkan" samalla systeemillä mutta tuoreiden marjojen kanssa, ilman makeutusainetta ja yökkäilee tossa sohvalla...

JEPS, jäisistä marjoista saa mitä vaan. Rasvattoman maidon kanssa saa tosi kevyttä sorbettia, ei välttämättä tarvitse edes tehosekoitinta, sillä maito "jäätyy" kun antaa hetken olla marjojen seassa. Jogurtti, jäätelö... kaikki toimii.
 
Nostetaanpas tämä ylös, kun en oikein keksinyt, että mihin threadiin nämä tonnikalahirviöreseptit laittaisin. Hoksasin, että rahka ja tonnikala maistuu hyvältä yhdessä, paljon protskuja ja vähän rasvaa, hiilareitakaan ei juuri ole.

Voileivän päällyste:
purkki tunaa
purkki pyreetä
purkki rahkaa
mausteita, chilikastike, valkosipuli, pippuri jne. Ketsuppiakin laitan.

Sitten tämä äsken tekemäni tuhdimpi viritys

Tortillan täyte ala Soppaluu

pussi pieniä katkarapuja
iso purkki tunaa(uusi princess tuna, halpaa ja laadultaan pirkan tasoa)
2 pyree purkkia
1 purkki ananasmurskaa
2 tomaattia pieneksi paloiteltuna
2 purkkia rahkaa
mausteita: valkosipulia, chilikastike, tabasco yms.
herkkuperseet voi lisätä majoneesia ja itse laitoin kevytmetwurstiakin. Maistuu kyllä ilman majoneesiakin mutta se kyllä tuo sellaista täyteläisyyttä.
Tämä on siis kylmä täyte. Nam, hyvää. :)
 
Pikkupavun pinaattinen proteiinipläjäys:

50g soija90 -proteiinijauhetta
3 kananmunanvalkuaista
½pkt sulanutta pakastepinaattikeittoa
suolaa (maun mukaan)

Vatkaa munat ja pinaattikeitto. Sekoita mukaan soijajauhe ja mausta suolalla. Paista paistinpannulla kypsäksi.

Nam, yksinkertaisen hyvää!
 
Tonnikala-"dädä"-salaatti

Salaatinlehtiä (esim. 1 ruukkusalaatti)
Tomaattia ~4 kpl
Raejuustoa 200g
Keitettyjä kanamunia (keltuaisia pois) ~5 kpl
Chili-tonnikalapurkki
Oliiviöljyä - tömpsäys
Keitä makaronia oman maun (/dietin) mukaan 1-3 dl

Eväät sekaisin isoon kulhoon ja siitä koneeseen. Tuosta riittää välipalaa kahdelle ja makaronin määrällä saa säädettyä kalorit/hiilarit. Maistuu ainakin itselleni... :kuola:
 
Moi, laitanpa tänne pari ketoherkkua joitka olen löytänyt.

Pähkinä-suklaa-prode-rasva-muffinssit (n. 12 isoa)

100g pellavansiemenrouhe
100g herakonsentraatti (suklaa)
50g pähkinöitä murskattuna (mitä vaan paitsi maapähkinöitä)
3 kananmunaa
15g hermesetas-jauhe
50g rypsiöljy
50g kerma
2 lusikallissta leivinjauhetta
3dl vettä

Sekoita kuivaaineet, sekaan loput sekaan. Uuniin 175 astetta, 20-25 minuuttia. Aineksia voi lisätä/vähentää jonkun verran halutun prode/rasva suhteeseen pääsyn saamiseksi. Mainiota evästä, hyviä rasvahappoja, kuituja sekä prodea.

Lohi & Creme Bonjour Cuisine - sulaa suussa ja taas on rasvahapot ja prodet turvattu
 
Ite oon tehny kuivalihaa tällä reseptillä:
900g naudan paistia noin 0,5cm viipaleina, kalvot jne tarkasti pois
0,5dl soijaa
0,5dl teriyakikastiketta
cayannepippuria maun mukaan eli 1tl
grillimaustetta maun mukaan eli 3 tl

sekoitetaan ainekset ja hämmennellään välillä niin kauan että neste on imeytynyt lihaan eli 30-60 min
uuni 50 asteeseen ja lihat ritilälle (alle voi laittaa levyn roiskeiden takia) ja ritilä uuniin
oven väliin jotain niin että se jää auki muutaman millin
12 tunnin kuluttua palat voi kääntää jos jaksaa
lihat on valmiita noin 20 tunnissa

on muuten pjerkuleen hyviä
 
Syrnikit eli rahkaletut
125 g rahkaa
0,5 dl maitoa
2 kananmunaa
3 rkl jauhoja (itse käytin perusvehnäisiä)
2-3 rkl sokeria (tai makeutusainetta)
1 tl vaniljasokeria

Sekoita ja paista pannulla miedolla lämmöllä. Paistaminen kestää kauemmin kuin tavallisten lettujen.

Suklaapirtelö
20g Hera80 suklaa
1 rkl kaakaojauhoa
50g vaniljajätskiä (voi käyttää myös kevyttä)
1 dl maitoa

Tehoseikoittimeen ja sekaisin. Yllättävän hyvää!

Suklaarahka (pieni annos)
Rahkaa 125g
Kaakaota 1-2 rkl
Vadelmia
(lisäksi mantelilastuja tai kookoshiutaleita jos haluaa)


Eivät ole varsinaisesti low carb-reseptejä mutta muokattu vähän protskupitoisemmaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Juustoperunat:
Kuorittuja ja mahdollisimman ohuiksi siivuiksi leikattuja perunoita uuninpellillinen (n. 200-400g riippuen siivujen paksuudesta)

Polarin 5% juustoa (Lukee, että ei kestä kuumentamista, mutta paskat, hyvin kestää :hyvä:)

Paista perunoita 20-25 min 180 asteessa. Ripottele päälle juustoraaste, aromisuolaa, ym. muita mausteita. Paista perunoita vielä 15-25 min maun mukaan. Itse tykkään, että juusto on keskeltä vielä hieman pehmeää, mutta reunoilta vähän rapeaksi paistunutta :kuola:

Teen nuo yleensä ihan näppituntumalta. Paistoaika on aina vähän mitä sattuu ja lämpötilakin on ollut 170-200 välillä. Tuntuvat aina onnistuvan. Loppupäästä kannattaa kyllä tarkkailla, ettei juusto pala.
 
Tomaattinen äyriäiskeitto
1,5kg tomaatteja
tuoretta punaista chiliä
valkosipulia
sipulia
3rkl oliviiöljyä
valkoviiniä
kalaa (vaalealihaista)
katkarapuja
sinisimpukoita
mausteita

1. Kalttaa tomaatit
2. Lämmitä oliviiöljy kattilassa
3. Lisää kattilaan sopiva määrä valkosipulin kynsiä murskattuna
4. Lisää chilit pilkottuina
5. Lisää kaltatut tomaatit
6. Soseuta kattilan sisältö (esim. sauvasekoittimella)
7. Lisää sipulit haluamasi kokoisina paloina
8. Kun sipuli alkaa olla kypsymässä, lisää kala (toki jos kalanpalat ovat suuria, lisää ne jo aikaisemmin)
9. Lisää mausteet ja valkoviini
10. Kun kala on kypsää, lisää äyriäiset
11. Kun äyriäiset ovat lämmenneet, syö.
 
Tällaiseen reseptiin olen itse jäänyt totaalisen koukkuun...

Elikkä prode-suklaakeksit, oma modaus Fast.fi sivuilla olevasta keksireseptistä.

Ainekset:

3dl suklaaheraa (itse käytän Whey3)
4dl kaurahiutaleita
1dl vehnäleseitä
1 banaani
4 kananmunanvalkuaista
n. 1 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
+makeutusainetta

Suht simppeli setti, ensin kaikki kuivat aineet sekaisin, sitten banaani muussiksi ja sekaan (voi laittaa maitoa vähän muussiin sekaan, jolloin saa "hienojakoisemmaksi") + kananmunat ja makeutusaine sekaan. Pitäisi tulla sellaista suht kiinteähköä massaa, jos jää veteläksi niin heitä vähän lisää prodea ja kaurahiutaleita. Sitten lusikalla nokareiksi pellille ja 200 asteessa sellaiset 15 min. Omaan makuun sopii parhaiten kun tekee mahdollisimman pieniä nokareita, tulee "enemmän" rapeaa pintaa ja niitä on mukava napostella :)

Ei tämä tietty oikeille suklaakekseille vedä vertoja, mutta ihan hyvä korvike, ja saapahan samalla pieruheran vähän mukavammin nautittavaan muotoon + bonuksena kivasti kuitua :kippis1:
Jos hiilarit pelottaa niin banaanin voi jättää pois/korvata vaikka vanilja- tai minttuesanssilla (minttusuklaata ftw!)
 
Men's Health lehestä löyty tämmönen aivan jäätävänmaukas resepti jota hieman muokkasin paremmaksi (vaihoin hankalastisaatavat Mange Tout hernepalkot pinaatinlehtiin ja auringonkukkaöljyn pellavansiemenöljyyn):

- 300g sisäfilettä (kallista ku perkele mutta aina välillä voi herkutella..)
- 1 punainen paprika
- 150g pinaatinlehtiä
- 1rkl pellavansiemenöljyä
- 2rkl soijakastiketta
- 1rkl oliiviöljyä (paistamiseen)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2tl inkivääriäjauhetta (raastettuna tuoreesta 1cm)

Silppua kulhoon valkosipulit, lisää soija, pellavaöljy ja inkiväärit.
Suikaloi lihat isoiksi suikaleiksi ja aseta kulhoon marinoitumaan vähintään 30min, suosittelen tuntia tai puolitoistaa.
Kuutioi paprika. [voit helpottaa elämää laittamalla pinaatit ja paprikat sekasin ja vähän pilkkomaan pinaatinlehtiä, helpompi paistaa]

Kaada marinadilihahässäkkä suoraan tulikuumalle pannulle, lisää 1rkl oliiviöljyä ja paistele menemään kunnes liha ei ole enään verenpunasta (semmonen minuutti pari menee korkeintaan).

Lisää paprika + pinaatti ja pyörittele pari minuuttia että maku tarttuu kasviksiin.

Ape lautaselle ja ääntä kohti. Uskomattoman hyvää.
 
Riisi + Kana yhdistelmiin makua:

Riisi + Ruis http://www.risella.fi/text/risella_riisiruisfr.htm
1 kuutio Kevytlihalientä

400-500 g maustamatonta broilerin rintafilepiffiä
2 rkl soijäöljyä
mustapippua
2,5 dl Flora Ruoka Kevyt & Paksu (4% rasvaa), koko purkissa 150 kcal

Eli normaalit broilerin maustamattomat fileet paistetaan, heitetään tuo kyvyt-ruokakerma päälle, perään 2 rkl soijaöljyä ja oman maun mukaan pippuria. IMO törkeän hyvää ja lisäksi erittäin helppoa ja nopeaa. Itse keitan tuon reuraksi riisi + ruis comboa kevytlihaliemessä. Sama erittäin basic kastike menee myös erilaisten lehmäpiffien seurana. Voittaa kuivan riiisi + kananfile combon 6-0 eikä poikkea siitä kuin tuon todella vähärasvaisen ruokakerman verran.

Tuosta setistä syö kunnon potari kerran, tai kaltaiseni kynis kahdesti.
 
Seuraavanlaisia settejä olen kokkailut. Raha on tiukalla opiskelijalla, joten nämä vaihtoehdot ovat mielestäni hinta/laatusuhteessa aika mainioita.

Papupata:
n.200g kidneypapuja
1,5dl soijarouhetta
1 porkkana
1 iso sipuli
6 valkosipulin kynttä
800g tomaattimurskaa
2dl ruokakermaa

Paloittele vihannekset ja laita kaikki sekaisin uunivuokaan. Paista 200 asteessa 3 tuntia lisää pataan ruokakerma kahden tunnin kohdalla. Mausta mielen mukaan. Itse käytän suolaa, chiliä ja mustapippuria. Sopii kyytipojaksi kanalle, raejuustolle ja syötäväksi ihan sellaisenaan.

Opiskelijan makaronilaatikko.

2 prk tonnikalaa hiutaleina
1 iso sipuli
3dl proteiini pastaa (keittämättömänä)
4 kananmunaa
n. 0,5l kevytmaitoa
250g hernemaissipaprikaa


Paista tonnikala ja sipuli pannulla, keitä pasta melkein kypsäksi. Valmista munamaito ja laita koko komeus voideltuun uunivuokaan (itse käytän voiteluun rypsäriä). Paista 225 asteessa noin tunti. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
 
Tapasjuurekset:

1 bataatti (n.600g)
4 punajuurta
n.2dl Thai sweet chili sause (esim. pirkka)
2-3 pakettia pekonia (esim. HK:n filepekoni)

Kuoritaan punajuuret sekä bataatti. Bataatti pilkotaan kuutioiksi. Punajuuri puoliksi ja puolikkaat 5-6 osaan. Bataatit laitetaan maistumaan thaisweetchili kastikkeeseen. Pekonit leikataan pitkittäin 2 osaan ja kieritellään punajuurien päälle.
Sitten vain pekonikääreiset punajuuret uuninpellille ja kaadetaan bataatit kastikkeineen päälle. 225 asteessa n.20 min. ja aijaijai nam nam.

Raakana:

2451012733_61658e30b1_o.jpg


Valmista. :kuola:

2451837682_63d2c58f19_o.jpg
 
Ei tämä ole mikään resepti, mutta kumminkin. Sekoita kokojyvä ruiskaurahiutaleita ja vaaleata tai tummaa siirappia yhteen. Ja lusikoi naamaan.
 
Karsinogeeneja, rasvaa ja suolaa.. Onkos tuo tapas-juttu oikeasti terveellistä?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom