Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Googletus hakutermillä "kaliumin liikasaanti", ensimmäinen hakutulos:Eli siis tarpeellisista lisäravinteista mieltäni on jäänyt vaivaamaan tuo kalium. Onko se liikasaannilla jotain negatiivisia vaikutuksia.
http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_venakaklo_kalium.shtmlKaliumin liikasaanti voi johtua kaliumsuolojen liiallisesta käytöstä. Kun kaliumin saanti lisääntyy, ylimäärä erittyy. Jos kuitenkin kaliumin saanti ylittää munuaisten kyvyn erittää, laukeaa oksennusrefleksi. Suoneen injektoituna kalium voi pysäyttää sydämen.
Koska ketoosissa keho käyttää kuitenkin rasvaa (ketoneja ja vapaita rasvahappoja) ensisijaisena energialähteenään, on kalorien vähentämisellä ruokavaliosta käytännössä sama vaikutus kuin saman kalorivajeen luomisella esimerkiksi aerobista tehden. Rasvanpolton tehostamiseksi tehty aerobinen on siis ketolla turhaa. Sen sijaan esim. juuri treenin jälkeen palauttava aerobinen on muista syistä hyödyllistä. Lyle McDonald sanoo Ketogenic Dietin sivulla 125 seuraavaa:Posteissasi totesit ettei ketossa tarvitse/kannata suorittaa aerobista reeniä. Kuitenkin yhdessä postissasi mainitsit, että reenin jälkeen kannattaisi tehdä 20-30min matalasykkeistä aerobista ainakin insuliinitasojen laskemiseksi. Jokin toinenkin tekijä siinä myös oli, jota en nyt muista? Eli siis onko aerobinen tarpeellista/hyödyllistä ketolla?
Research suggests that carbohydrates consumed before or after exercise should not negatively affect ketosis (5). However, some individuals find that they drop out of ketosis transiently due to the ingestion of pre-workout carbohydrates. After workout, there will be a short period where insulin is elevated and free fatty acid availability for ketone production is decreased (5). However, as blood glucose is pushed into the muscles, insulin should drop again allowing ketogenesis to resume within several hours. Performing some low intensity cardio to lower insulin and increase blood levels of free fatty acids should help to more quickly reestablish ketosis
Kysyt tosissasi juoksukunnon parantamiseen liittyvän kysymyksen (wannabe)kehonrakentajalta? Juoksukunnon parantaminen ei nimittäin kuulu missään nimessä meikäläisen huolenaiheisiin, enkä siten myöskään tiedä kyseisestä aiheesta paskaakaan. Anyway, Lyle McDonaldin mukaan korkeintaan 75% maksimisyke voidaan ylläpitää normaalilla ketodieetillä, korkeammat sykkeet vaativat sitten ekstrahiilaria. Ajankohdalla tuskin on mitään merkitystä, lähinnä tuolla sykkeellä ja sen vaikutuksella hiilaritarpeeseen.Ja jos aerobista "täytyisi" (parantamaan juoksukestävyyttä, ei niinkään polttamaan rasvaa) tehdä, niin mikä olisi paras ajankohta?
Korkeasykkeinen aerobinen (esim. intervalli) vaatii energiaksi glukoosia, eli intervallitreenien vaikutusta ketodieetillä tulisi käsitellä samanlaisena kuin salitreenienkin. Intervallien yhteydessä tulisi joko nauttia hiilaria (TKD), tai intervallien vaikutus lihasglykogeenivarastojen tyhjenemiseen tulisi ottaa huomioon hiilaritankkausten ajankohtia suunnitellessa (CKD).Ja onko korkeasykkeisen aerobisen suorittamisesta jotain muita haittoja kuin, että se on vain hemmetisti raskaampaa? Esimerkiksi intervall-tyylisen aerobisen muodossa.
Jos kroppa reagoi radikaaleihin ruokavaliomuutoksiin radikaalisti, lienee fiksuinta tehdä vähemmän radikaaleja muutoksia kerrallaan. Eli hiilareiden määrää kannattaa nostaa pikkuhiljaa, eikä yhdellä kertalaukauksella. Näin kroppa tottuu muutokseen paremmin, eikä vastareaktio ole yhtä voimakas.Ja viimeiseksi haluaisin kysyä miten kannattaisi suorittaa tuolta ketolta palaaminen hiilareiden pariin. Eli siis itse kun nostin hiilareiden ja kaloreiden määrää reilusti, tuli nesteitä aivan törkeästi.
Varmastikin hyvin yksilöllistä, ja riippuu tietenkin ketodieetin pituudesta. Pidemmän dieetin jälkeen pidempi totutteluperiodi hiilaripitoiseen ruokavalioon, jne.Kuinka kauan tähän "palautumisjaksoon" kannattaisi varata aikaa?
Eipä oikeastaan, mutta jos minulla on mitään geneettistä lahjakkuutta esim. bodytouhuihin, on se lahjakkuus äärimmäisen sopeutuvaisessa ja tehokkaassa aineenvaihdunnassa. Kroppani ei esimerkiksi panttaa mainittavasti nestettä vaikka söisin kilon hiilaria päivässä.oliko itselläsi ketolta palautuessa havaittavissa ihan silmiinpistävää "löystymistä"?
IMO toimii, mutta hieman rajoitetusti. Etukäteisväsytyksen ideahan on ensinnäkin vähentää moninivelliikkeeseen osallistuvien avustavien lihasten työskentelyä suhteessa kohdelihaksen työskentelyyn, ja toisaalta aiheuttaa tuolle kohdelihakselle mahdollisimman tehokkaasti väsymystä (yksi lihaskasvustimulaation vaatimus) ensin työstämällä kyseistä lihasta eristysliikkeellä, minkä jälkeen väsyttämistä jatketaan muiden lihasten avustuksella moninivelliikkeessä. Esimerkiksi sivuolkapäille ensin vipunostoja, ja perään pystypunnerrusta tai pystysoutua.Mitä mieltä olet etukäteisväsytyksestä?
Ihan 50 vuotta vanhoja perusjuttujahan nuo ovat, ei noista meikäläisen mielipidettä IMO tarvitse erikseen kysyä. Mutta heitetään nyt kommenttia:Mitä olen netistä tonkinut tietoa pyramidi harjoittelusta, niin sitä mainostetaan hyvänä tapana hankkia lihasmassaa, ja loukkaantumis riskikin pienentyy.
Parista eri paikasta. Charles Poliquinin teksteistä tulevat nuo takareidet ja suorat vatsat, joiden nopeutta ukko painottaa aika usein. Ojentaja on Dardenin kirjasta, jossa ojentajaa käsitellään kehon "nopeimpana" lihaksena yhden kappaleen verran. Pohkeiden (gastrocnemius v/s soleus) lihassolujakaumista on ollut juttua yhdessä jos toisessakin yksittäisessä artikkelissa.Mistä lähteestä sä revit nuo eri lihasten hidas/nopea-solutyyppijakaumat?
En tiedä, mitä noilla ykkösillä oikein haet, mutta kokeilemallahan moisen ohjelman toimivuus selviää. Hieman erikoisen näköinen viritelmä, mutta eipä tuosta nyt äkkiseltään tule mieleen mitään kardinaalimokaakaan.Ajattelinpa tässä huvikseni kokeilla seuraavanlaista 2 viikon treeniä, kerropa Hulkki, onko mitään järkeä:
-jako ala-/yläkroppa
-liikkeinä perusliikkeitä
1. viikko
1. treeni: alakroppa, 2x20
2. treeni: yläkroppa, 2x20
3. treeni: alakroppa, 3x10
4. treeni: yläkroppa, 3x10
2. viikko
1. treeni: alakroppa, 4x5
2. treeni: yläkroppa, 4x5
3. treeni: alakroppa, 5x1
4. treeni: yläkorppa, 5x1
Eli siis toistoja vähennetään ja sarjoja lisätään treeni treeniltä ja lopuksi ykkösiä.
Jos tarkoitat, että tekisit ensin yhden viikon ajan 20 toiston sarjoja, sitten viikko kymppejä, viikko vitosia, ja viikko ykkösiä, tulisi eri toistoalueiden välillä liian pitkä tauko jos saavutettuja ominaisuuksia ei haluttaisi menettää. Eli 20 toiston sarjoista saatu sarkoplasminen kasvu ja voimakestävyys häviäisivät sitä mukaa, kun toistomääriä vähennettäisiin, ja kun homma aloitettaisiin alusta taas 20 toiston sarjoilla, häviäisi esim. vitosilla ja ykkösillä saavutettu maksimivoima ja hermotus pikkuhiljaa.Tietysti voisi olla järkevämpää vetää koko viikko samaa toistomäärää, kuten HST:ssä, mutta millaisia vaikutuksia tällä mahdollisesti olisi?
En tiedä, mitä noilla ykkösillä oikein haet, mutta kokeilemallahan moisen ohjelman toimivuus selviää. Hieman erikoisen näköinen viritelmä, mutta eipä tuosta nyt äkkiseltään tule mieleen mitään kardinaalimokaakaan.Jos tarkoitat, että tekisit ensin yhden viikon ajan 20 toiston sarjoja, sitten viikko kymppejä, viikko vitosia, ja viikko ykkösiä, tulisi eri toistoalueiden välillä liian pitkä tauko jos saavutettuja ominaisuuksia ei haluttaisi menettää. Eli 20 toiston sarjoista saatu sarkoplasminen kasvu ja voimakestävyys häviäisivät sitä mukaa, kun toistomääriä vähennettäisiin, ja kun homma aloitettaisiin alusta taas 20 toiston sarjoilla, häviäisi esim. vitosilla ja ykkösillä saavutettu maksimivoima ja hermotus pikkuhiljaa.
Hulkki miten sun mielestä suht alottelijan kannattais pitää kevyitä viikkoja, järjestelmällisesti vai sitten kun tuntuu siltä?
Lol, melkoinen väittämä.Sinä kun olet noiden mikrosyklien erikoismies
Ensinnäkään en ole varma, onko tuollaisella dieetin ja bulkin suhteutuksella järkevää vetää aina 3 viikkoa dieettiä putkeen. Mieluummin vaikka 1.5 viikkoa dieettiä + 1 viikko bulkkia + 1.5 viikkoa dieettiä + 1 viikko bulkkia. Aika häröilyksihän tuo tosin väkisinkin tuollaisella suhteutuksella menee, melkein mieluummin vain kunnolla dieettiä, tai esim. 2 vko dieetti + 1 viikko plussaa -jaksotuksella.jos syklittäisi bulkin ja dieetin viiden viikon treenisykilin mukaan, ajatuksena nyt aluksi oli vaikka 3 dieettiä/2 bulkkia, jossa bulkki hyvin maltillista, max. +500kcal päivä, ja dieetti sitten melko rajua runttausta, niin miten noi viikot tulisi sijoittaa tohon treenisykliin? Homma on siis tulollainen tyypillinen aaltoileva, eli neljä viikkoa kovennetaan ja viides on kevyt. Olisiko siis raskain- ja kevyt viikko bulkkia, vai kaksi raskaampaa viikkoa bulkkia ja kevyellä jo siirtyisi diettaamaan?
Tuo on niin perustapa tehdä 3-jakoinen, että asiasta löytyy varmasti kymmeniä keskusteluja jo entuudestaankin. 2 on / 1 off - jaksotuksella on IMO erittäin pätevä ohjelma.Moi, ajattelin siirtyä 3-jakoiseen ohjelmaan ja tässä nyt mietin mikä olisi järkevin tapa treenata tällä jaolla? Mitä mieltä esim. seuraavasta
1.Rinta,Olkapäät,Ojentajat
2.Jalat,Vatsa
3.Selkä,Hauis
2on-1off tyylillä mentäis eli lihat tulis vedettyä 2 x 8 päivässä??
Sanon nyt ehkä viidennen tai kuudennen kerran, että tämä ketju ei ole treeniohjelmien fiksausthreadi. Sitä tarkoitusta varten on olemassa esim. tämä ketju: http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=43291Voisitko ottaa hulkki kantaa tähän treeniviritelmääni:
1. päivä
alakroppa: maastaveto, kyykky, reisiojentaja & -koukistaja, pohjenousu seisten
toistoja 4-8
2. päivä
yläkroppa: dippi, leuanveto, kulmasoutu, pystypunnerrus
toistoja 4-8
3. päivä
lepoa
4. päivä
alakroppa: kyykky, sjmv, reisiojentaja & -koukistaja, pohjenousu istuen
toistoja 10-15
5. päivä
rinta, olkapää, ojentaja: vinopenkki, tasapenkki käsipainoilla, vipunostot sivuille, ranskalainen punnerrus
toistoja 10-15
6. päivä
selkä, hauis: t-tankosoutu, ylätalja, alatalja, hauiskääntö tangolla + vinopenkissä käsipainoilla
toistoja 10-15
7. päivä
lepoa
Parannusehdotuksia otetaan vastaan!
Hulkki miten sun mielestä suht alottelijan kannattais pitää kevyitä viikkoja, järjestelmällisesti vai sitten kun tuntuu siltä?
Vaikka kevennysten frekvenssi onkin yleispätevä tässä Czarin vastauksessa, tulisi lähteet mainita aina kun annetaan noinkin selvästi jostakin yksinkertaisesti luettuja prosenttilukemia. Tai toisaalta Czar olisi voinut perustella tuon väittämänsä, että aloittelijan "tulisi vähentää volyymia noin 20-30%". Tuo nimittäin ei ole yksikäsitteisesti ainoa tapa palautella kroppaa.En ole Hulkki, mutta vastaan silti. Aloittelijan tulisi vähentää voluumia noin 20-30% joka kuudentena viikkona.
Lol, melkoinen väittämä.
Ensinnäkään en ole varma, onko tuollaisella dieetin ja bulkin suhteutuksella järkevää vetää aina 3 viikkoa dieettiä putkeen. Mieluummin vaikka 1.5 viikkoa dieettiä + 1 viikko bulkkia + 1.5 viikkoa dieettiä + 1 viikko bulkkia. Aika häröilyksihän tuo tosin väkisinkin tuollaisella suhteutuksella menee, melkein mieluummin vain kunnolla dieettiä, tai esim. 2 vko dieetti + 1 viikko plussaa -jaksotuksella.
Jos plussaa ja miinusta halutaan syklittää, kyllä. Mieluummin korkeintaan 2 viikkoa putkeen miinuksella, koska 2 dieettiviikon jälkeen miinuskaloreiden negatiiviset vaikutukset alkavat näkyä kun taas alle 2 viikon rykäys lähinnä herkistää lihaksia insuliinille, jne.Jep, siis ymmärsinkö oikein, että tuo kolme viikkoa kovaa dieettiä olisi suhteessa mielestäsi liian pitkä pätkä?
Mikset sitten tee yksinkertaisesti niin, että treenaat kolme viikkoa putkeen nousevalla progressiolla, joista 2 ekaa miinuksella ja kolmas plussalla? Tämän jälkeen sitten about 5 päivää palautellen, ylläpitokaloreilla.Ajatuksena olisi pystyä pitämään progressio kasassa myös viimeisellä viikolla dieetistä huolimatta, koska nyt alkaa tuntua siltä, että kiristely tulee jatkumaan huomattavasti suunniteltua pidempään, ja ohjelma kyllä muuten toimii, mutta juurikin viimeisellä viikolla tuntuu olevan vaikeuksia pystyä sätkimään suunnitellusti.