Tässä kun oli nyt toi mun nykynen 2-jakonen ohjelmakin Hulkin arvostelussa, niin miltäs Hulkki sun mielestä näyttäis tällänen? http://elasto.org/2-jakoinen_v2.txt
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Huomattavasti paremman näköinen kuin tuo aiempi versio, tosin itseltäni ei edelleenkään onnistuisi kova kyykky ja sjmv+kulmasoutu peräkkäisinä päivinä. Lisäksi tuossa vetävien lihasten päivässä on selälle IMO jopa liikaa duunia (leuat, sjmv ja takaolkapääsoutu riittäisivät IMO oikein hyvin), mutta toisaalta en itse panostakaan selän treenaamiseen kovinkaan paljon.Tässä kun oli nyt toi mun nykynen 2-jakonen ohjelmakin Hulkin arvostelussa, niin miltäs Hulkki sun mielestä näyttäis tällänen? http://elasto.org/2-jakoinen_v2.txt
Liikaa päällekkäisiä liikkeitä (esim. kolme rintaliikettä, yksi vino/tasapenkkipunnerrus + dippi pitäisi riittää), eikä lainkaan liikevaihtelua peräkkäisissä treenikierroissa. 2-jakoisessa kannattaa IMO aina olla kaksi erillistä koko kropan 2-jakoista kiertoa, joita sitten vuorotellaan. Voimapainotteinen kierto lyhyin sarjoin ja raskain perusliikkein vapailla painoilla, ja hypertrofiapainotteinen kierto pidemmin sarjoin, suuremmin sarjamäärin ja kenties konepainotteisemmin liikkein.http://koti.mbnet.fi/tomq/treeni.txt
Hulkin mielipiteitä kyselisin ohjelmasta?
Kyllä se siellä artikkelissa lukee, en nyt jaksa ruveta jo linkittämieni artikkeleiden sisältöä referoimaan.Ja btw, mikä se jääpala-juttu oli siinä EDT-artikkelissa?
Ihan OK:lta näyttää, tosin raskaiden treenien toistot 1-5 menevät lähes puhtaasti hermotusalueelle.Hulkki. Please pimp My 2-jakoinen
Vain kaksi erilaista treeniä, pitäisi mielellään olla kaksi erilaista kiertoa eli yhteensä neljä treeniä joissa eri liikkeet. Ensimmäinen kierto voimapainotteinen ja toinen kierto hypertrofiapainotteinen. Tästä on jo useampaan otteeseen ollut juttua tässäkin threadissa.Pitääpä itsekin "hyväksyttää" hulkilla oma 2-jakoinen.
--
1. Rinta,olkapäät,ojentajat,etureidet (sarjat x toistot)
penkki 3x4-6
vinopenkki/pystypunnerrus 3x4-6
viparit sivulle 4x4-6
viparit taakse 4x4-6
ojentajat taljas/kapea penkki 4x4-6
prässi/reisien ojennukset 6x4-6
2. Selkä, hauis, pohkeet, takareidet, forkut
kulmasoutu 4x4-6
ylätalja kapea/leveä 3x4-6
pohkeet istuen 5x4-8
hauis scott-laite/(+)hammerkääntö 4x4-6
reisien koukistus 6x4-6
rannekäännöt
No nih, tänään vetelin äsken ton EDT treenin jaloille ekaa kertaa, ihan kiitettävän hellänä jalat nyt!
Vähän olisin voinut tehdä isommilla kiloilla, seuraavalla kerralla aion tehdäkkin. Piti aloittaa tuo uusi juttu vähän iisimmin:
1. Vuoropari 15min:
- Prässi (280kg): 6,6,6,6,6,6,6,6,6,12
- takareidet maaten (60kg): 6,6,6,6,6,6,6,6,6,6
2. Vuoropari 15min:
- Etureidet istuen (50kg): 10,10,10,10,10,10,10,10
- takareidet vuorotellen (70kg): 8,8,8,8,8,8,8,8
3. Loppuun EDT tyylillä about 8min:
- Pohkeet istuen: 18,16,16,16,12,12
- hyppyjä: 10,10,10,10,10
Helkutin hyvä treeni, tosiaan seuraavalla kerralla kaikkeen vaan vähän lisää rautaa ni viel parempi. Varsinkin pärssi pitäis olla kyllä 330kg ainakin. Suosittelen kaikille lämpimästi kokeilemista. :whip:
Ja noin yleisestikin näistä "Korjaa Hulkki ohjelmani" -posteista ja privaviesteistä: vaikka yhden tai kahden ohjelman analysointi ja korjausehdotusten tekeminen ei vielä kovin suuri urakka ole, viime aikoina näitä samoja "tässä on 2-jakoiseni, mitä korjattavaa" -posteja on alkanut tulla yhä enemmän. Käyttäkää omaa järkeänne ja aikaanne ja LUKEKAA asioista itse, yrittäkää miettiä sitä treeniohjelmaa itse, ja jos senkään jälkeen homma ei tunnu sujuvan, laittakaa vasta sitten niitä fiksauspyyntöjä. Voin istua täällä koneen äärellä fiksailemassa jengin ohjelmia aamusta iltaan, mutta kukaan ei opi silloin itse miettimään ja suunnittelemaan treenejään.
Vain kaksi erilaista treeniä, pitäisi mielellään olla kaksi erilaista kiertoa eli yhteensä neljä treeniä joissa eri liikkeet. Ensimmäinen kierto voimapainotteinen ja toinen kierto hypertrofiapainotteinen. Tästä on jo useampaan otteeseen ollut juttua tässäkin threadissa.
Vipunostot taakse kuuluu selkätreeniin, eikä työntävien lihasten joukkoon.
Painotus on todella härskisti RHP-tyylinen, jaloille tehdään YKSI liike per treeni kun taas joku fakin rinta saa kaksi eri liikettä, ranteille on oma liikkeensä, jne. Tee etureisille kaksi liikettä, sama juttu takareisille. Tee maastavetoa.
Ja noin yleisestikin näistä "Korjaa Hulkki ohjelmani" -posteista ja privaviesteistä: vaikka yhden tai kahden ohjelman analysointi ja korjausehdotusten tekeminen ei vielä kovin suuri urakka ole, viime aikoina näitä samoja "tässä on 2-jakoiseni, mitä korjattavaa" -posteja on alkanut tulla yhä enemmän. Käyttäkää omaa järkeänne ja aikaanne ja LUKEKAA asioista itse, yrittäkää miettiä sitä treeniohjelmaa itse, ja jos senkään jälkeen homma ei tunnu sujuvan, laittakaa vasta sitten niitä fiksauspyyntöjä. Voin istua täällä koneen äärellä fiksailemassa jengin ohjelmia aamusta iltaan, mutta kukaan ei opi silloin itse miettimään ja suunnittelemaan treenejään.
Kyllä kaikki liikkeet kannattaa korvata vastaavilla, IMO. Jotkut toki tekevät tiettyjä pääliikkeitä koko ajan, mutta kun tuolla liikkeiden vaihtelulla pyritään kuitenkin ehkäisemään samojen nivelkulmien ylikäyttöä ja toisaalta myös hermostollista ylirasitusta, mielestäni kaikkia liikkeitä kannattaa vuorotella.Kuinka paljon eri liikkeitä kahdessa työntävien/vetävien liikkeis pitäisi olla, eikai nyt sentään kaikkia korvata toisilla joka toiseen treeniin eli esim. pysyykö penkki tai kulmasoutu joka treenissä mukana?
Sarjamäärien sopivuus riippuu täysin treenaajan palautumiskapasiteetista ja sarjojen suhteellisesta intensiteetistä. Eli kunhan nämä tekijät (palautumiskapasiteetti, treeniteho, volyymi) ovat keskenään sopivassa suhteessa, ei ongelmia pitäisi syntyä. Toki aina on fiksuinta aloittaa varovaisesti ja sitten lähteä pikkuhiljaa puskemaan ylöspäin, kartoittaen omia rajojaan tällä tavalla.Onko nuo sarjamäärät ok jota olen tehnyt ?
10-15.Olikos nämä hypertrofiatreenin toistomäärät 10 tienoilla?
Ihan OK:lta näyttää, tosin raskaiden treenien toistot 1-5 menevät lähes puhtaasti hermotusalueelle.
Nimenomaan massankasvatuksessa kannattaisi mielestäni jättää puhtaat hermotussarjat pitkälti pois, sillä voimatasot kasvavat kyllä myös toistoalueella 4-6.Olisiko sun mielestä siis voimatreenissäkin syytä käyttää (pääosin)useampia toistoja, tyyliin 3-6, jos treenin tavoitteena on massan kasvatus pitkällä aikavälillä?
Itse asiassa bulkilla kun hiilarit ovat treenipäivinä varsin korkeissa lukemissa, syön alle 250-300 g proteiinia päivässä. Dieetillä sitten 300-350 g. Mitään matalaproteiinisia päiviä en systemaattisesti pidä, vaikka plussakaloreilla niistä tuskin olisi mitään muuta kuin hyötyä.Syöt melko paljon(taisi olla 3-4g) proteiinia päivässä. Pidätkö tuon määrän aina vakiona vai syklitätkö sitä muutaman päivän matalammilla(1-2g) jaksoilla, kuten esimerkiksi "Massaa!Voimaa!" suosittelee
Nimenomaan massankasvatuksessa kannattaisi mielestäni jättää puhtaat hermotussarjat pitkälti pois, sillä voimatasot kasvavat kyllä myös toistoalueella 4-6.Itse asiassa bulkilla kun hiilarit ovat treenipäivinä varsin korkeissa lukemissa, syön alle 250-300 g proteiinia päivässä. Dieetillä sitten 300-350 g. Mitään matalaproteiinisia päiviä en systemaattisesti pidä, vaikka plussakaloreilla niistä tuskin olisi mitään muuta kuin hyötyä.
Raskaat painot ja varsinkin raskaat negatiiviset aiheuttavat myös tukikudosten vahvistumista, mutta kokonaisuuden kannalta en näe kauheasti pointtia tehdä puhdasta hermotustreeniä jos tavoitteena on kasvattaa lihasmassaa.Mites kun täällä on ollut juttua sarjoista jopa tyyliin 20x1 ja niiden vaikutuksesta tukikudoksen kasvuun yms. Uskotko sellaiseen?
Nimenomaan voimatreeneissähän noiden toistojen varastoon jättäminen on vieläkin kriittisempää kuin hypertrofiatreeneissä.Vedätkö Hulkki muuten voimatreeneissä nuo sarjat ihan tappiin vai säästätkö yhden-kahden toiston niissäki?
Kropan "säästämisen" kannaltako vai? Tuntuu monesti että nimenomaan voimatreenissä monikaan ei "malta" jättää varastoon yhtään toistoa vaan ollaan liikkeellä kaikki-tai-ei-mitään asenteella..Nimenomaan voimatreeneissähän noiden toistojen varastoon jättäminen on vieläkin kriittisempää kuin hypertrofiatreeneissä.