- Liittynyt
- 5.5.2006
- Viestejä
- 4 317
Omalla kohdalla liian pitkä lepo (+4) päivää aiheuttaa voimatasojen laskua. Lihakset tuntuu veteliltä ja rauta painaa perkeleesti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kuten bustedikin on tuossa havainnut, liian pitkä tauko treenistä saa lihaspaineet häviämään ja hermotuksenkin heikkenemään. Sen sijaan esimerkiksi joku 3-4 päivän tauko yleensä vain parantaa hermotusta koska hermosto pääsee palautumaan mutta lepoa ei tule liikaa. Tosin jo tuossa 5 päivässä ainakin itselläni lähtee kropasta lihaspaineet jollen tee esim. jotain kevyttä verenkiertopumppia tauon aikana.Hulkille kysymys: Luin blogiasi kesäkuun ajalta ja huomasin, että pidit silloin kymmenen päivän aktiivisen treenitauon. Ihmettelen vain sitä, että kerroit olon olevan heikko pitkän tauon jälkeen ja treenipainot laskivat? Omalla kohdallani vaikutus on juuri päinvastainen. Jos takanani on pitkä treeniputki, niin tuollainen tauko nostaa selvästi voimatasojani ja olo on mitä mainioin, koska hermosto on palautunut ja lihakset "herkistyneet". Onko asiasta tutkimustietoa, että miten voimatasoihin vaikuttaa pidempi tauko vai mistä moinen eroavaisuus johtuu?
En välttämättä, jos teen esim. volyymitreeniä. Lihaskasvun kannalta nimenomaan volyymipohjainen overreaching on tuloksekasta, kun taas sarjojen loppuun asti vetäminen menee enemmän hermoston treenaamisen puolelle. Toki jos edessä on esim. vajaa viikko palauttelua, voi melko huoletta tehdä paljon sarjoja JA vetää ne loppuun saakka, sillä ennen seuraavaa treenikiertoa hermostollakin on riittävästi aikaa palautua.Kun hait treenijakson lopussa tuota " ylirasittumistilaa ", teetkö sarjat ihan tappiin asti?
En välttämättä, jos teen esim. volyymitreeniä. Lihaskasvun kannalta nimenomaan volyymipohjainen overreaching on tuloksekasta, kun taas sarjojen loppuun asti vetäminen menee enemmän hermoston treenaamisen puolelle.
Jos käy jollain uudella salilla, ja siellä sattuu olemaan joku fantsu laite. Onko sitä kyseistä uutta laitetta mitään järkeä tehdä, jos tietää ettei kuitenkaan tule treenaamaan sillä ainakaan seuraavan kuukauden aikana? Jos siinä on järkeä, niin kuinka kovin se kannattaisi tehdä? Voiko uuden masiinan tehdä ekstrana päälle, vaiko pitääkö sillä vaan korvata joku "vanha" liike?
Tää on Hulkin tredi, ei mua kiinnosta sun mielipitees yhtään. Ei sitten millään pahalla, muttei hyvälläkään.Ite tekisin vanhan setin päälle ekstrana En pääliikkeenä.
Tää on Hulkin tredi, ei mua kiinnosta sun mielipitees yhtään. Ei sitten millään pahalla, muttei hyvälläkään.
Jonkin verran tuota harrastaneena sanoisin, että kuormaan liittyvät toimenpiteet pitäisi tehdä ennen sitä ensimmäistä sarjaa. Eli jos haluaa muokata kuormaa, niin pitää aloittaa jo pienemmällä kuormalla ja pitää se vakiona koko setin läpi.Kysyisin mielipidettäsi seuraavaan banaanikärpäsen paskan kokoiseen asiaan.
Tuossa volyymipainotteisessa reenissä kun tarkoituksena on tehdä vaikkapa 4x12 sarjan liike, niin ensimmäisen kahden sarjan jälkeen alkaa olemaan niin piipussa, että tiedän viimeisillä kahdella sarjalla ei mene tuota 12 toistoa. Ehkä tyyliin 9 tms. tekniikan pysyessä järkevissä rajoissa ja toiston oikean pituisena.
Kannattaako tuossa vaiheessa(kahden sarjan jälkeen siis) pudottaa painoa, vähentää toistoja(eli 2x12 ja ne mitä sitten tuleekaan) vai pidentää taukoa sarjojen välillä? Nyt tauko on noin 60s.
Tavoite: tasaisesti lihasta ja ruutia
No shit Sherlock!1tähänkin vastattu jo ajat sitten, paino valitaan alun pitäen niin että saadaan se 4x12 tai mitä ikinä päättääkään tehdä, eikä niin että kahden sarjan jälkeen on piipussa, eli ensimmäisestä sarjasta alkaen pienempi paino.
Kyllä tuollakin hyvä ärsyke saadaan, mutta jos tavoitteena on lihasmassan kasvatus, on volyymipohjainen overreaching vieläkin tuloksekkaampaa. Tuolla kuvailemallasi tehoiluoverreachingilla treenataan pikemminkin hermostoa ja täten voimaa, kuin lihasta. Tämä tietenkin näkyy lepotauon jälkeen välittömästi sarjapainoissa, kun taas lihasmassahakuisen overreachingin tuloksia on paljaalla silmällä tai vaa'alla aika helvetin hankala esim. alle puolen vuoden aikajänteellä havaita.Väittäisin, että sarjojen loppuun asti tekeminen ja lähes HD:mäisesti viikon viimeiset treenit suorittamalla saadaan aikaan hyvä ärsyke ennen lepoviikkoa.
Mitäköhän tarvetta keholla on "erilaiselle" rasitukselle, jos kuormitus on joka tapauksessa progressiivista? Nuo perustelusi kuulostavat suoraan sanottuna täysin perättömältä mutuilulta.Tuolla haetaan nimen omaan sitä erilaista rasitusta ja kontrastia verrattuna tyypilliseen treeniin, jota tehdään kaikki muut viikot.
En ole Doggcrapp-tekstejä pariin vuoteen lukenut, joten muistan ehkä väärin, mutta muistaakseni Dante nimenomaan suosittelee vetämään treenin jälkeen hiilaripitoisen aterian riippumatta siitä milloin treenataan. Ja suositteli Dante tuota tai ei, tottakai treenin jälkeen kannattaa syödä hiilaria. Mieti nyt vähän itsekin.Miten noudatit DC:ssä carb cutt-offia iltatreenien jälkeen? Dantehan suosittelee vetämään vain palautusjuomasta hiilarit, mutta sen jälkeen ei enää yhtään hiilareita.
Minulta on kysytty ties mitä ihme hifistelykikkailuja, mutta itse en noita pikkunitkutushifistelyjä yleensä puheeksi ota.Tässä threadissa on puhuttu kovin paljon pienistä yksityiskohdista.
Ensinnäkin tässä ketjussa on esitelty aika helvetisti erilaisia "optimointeja", joiden skaala vaihtelee usean vuoden treenisuunnittelusta johonkin fakin malton ja dekstroosin eroon palkkarissa. Nämä "optimoinnit" käsittävät mielestäni 100% kaikesta saliharjoittelusta, mukaanlukien tuollaisen mainitsemasi perushyvän ohjelman suunnittelun. Lisäksi jos oikeasti kuvittelet, että KUKAAN voi antaa jonkun yleispätevän luvun jonkin treenimetodin tms. tuomasta lisäkehityksestä (prosenteissa mitattuna), joka pätisi yhtäläisesti kaikille treenaajille, olet yksinkertaisesti pihalla.Jos otetaan aloitteleva treenaaja, joka harjoittelee 2-jakoisella ohjelmalla 4 kertaa viikossa keskittyen sarjapainojen nostamiseen perusliikkeissä ja harjoittelun ajoittaiseen keventämiseen, syö 4-6 kertaa päivässä esim. 40p/40hh/20r jakauman mukaisesti jonkin verran yli kulutuksena ja käyttää peruspalkkaria, niin kuinka merkittäviä etuja voi saada lisäämällä soppaan tässä ketjussa esiteltyjä optimointeja? Puhutaanko luokkaa kolmanneksen parannuksista tuloksiin vai onko hyöty marginaalisempaa?
Mitä merkitystä jollain yhdellä liikkeellä yhdessä treenissä on? Jos liike sopii treenissä tehtäviin lihasryhmiin, voi sitä varmasti kokeilla treenin päätteeksi aivan vapaasti parin sarjan verran. En tosin lähtisi säännönmukaisesti vain huvin vuoksi tekemään jotain hienoja laitteita vain siksi, että ne ovat olemassa, sillä oletan aina että treenaamisen tarkoituksena on tuottaa kehitystä. Hauskanpito on toissijaista.Jos käy jollain uudella salilla, ja siellä sattuu olemaan joku fantsu laite. Onko sitä kyseistä uutta laitetta mitään järkeä tehdä, jos tietää ettei kuitenkaan tule treenaamaan sillä ainakaan seuraavan kuukauden aikana? Jos siinä on järkeä, niin kuinka kovin se kannattaisi tehdä? Voiko uuden masiinan tehdä ekstrana päälle, vaiko pitääkö sillä vaan korvata joku "vanha" liike?
Jos 4x12 ei vakiopainolla onnistu, olet alunperinkin ottanut liian paljon painoa. Jos lähdetään tekemään 4x12, painon tulisi mielellään olla sellainen, jolla vasta viimeinen sarja on se tiukka 12 toistoa.Tuossa volyymipainotteisessa reenissä kun tarkoituksena on tehdä vaikkapa 4x12 sarjan liike, niin ensimmäisen kahden sarjan jälkeen alkaa olemaan niin piipussa, että tiedän viimeisillä kahdella sarjalla ei mene tuota 12 toistoa. Ehkä tyyliin 9 tms. tekniikan pysyessä järkevissä rajoissa ja toiston oikean pituisena.
No sittenhän esim. meikäläinen ei koskaan treenaa, vaan harrastan pelkkää jumppailua.Hieno homma että toiset pystyy aina etukäteen tietämään paljonko menee missäkin Ehkä ne kaverit jumppaa(eikä koskaan lisää painoa) ja ne toiset kaverit sitten reenaa..
Ja se paska päivä erottaa urheilijat sunnuntaipumppailijoista: urheilija saa hyvän treenin aikaan paskanakin päivänä, sunnuntaipumppailija ainoastaan hyvänä päivänä.
Kyllä tuollakin hyvä ärsyke saadaan, mutta jos tavoitteena on lihasmassan kasvatus, on volyymipohjainen overreaching vieläkin tuloksekkaampaa. Tuolla kuvailemallasi tehoiluoverreachingilla treenataan pikemminkin hermostoa ja täten voimaa, kuin lihasta. Tämä tietenkin näkyy lepotauon jälkeen välittömästi sarjapainoissa, kun taas lihasmassahakuisen overreachingin tuloksia on paljaalla silmällä tai vaa'alla aika helvetin hankala esim. alle puolen vuoden aikajänteellä havaita.Mitäköhän tarvetta keholla on "erilaiselle" rasitukselle, jos kuormitus on joka tapauksessa progressiivista? Nuo perustelusi kuulostavat suoraan sanottuna täysin perättömältä mutuilulta.