- Liittynyt
- 12.7.2005
- Viestejä
- 202
Moro!
Enpä huomannut vielä tästä topikkia. Tässä teksti HS.fi:stä:
Mahtaakohan syöpäjärjestöt perustaa suosituksensa millaisiin tutkimuksiin...? Veikkaanpa, että tutkimusissa on ainakin oletettu kaiken lihan olevan joko jotain einespaskaa tai vähintään valmismarinoitua E-lisäainekuraa. Vai onko jossain todettu nimenomaan lihan (100% lihan eikä lisäaineiden tms..) syönnin aiheuttavan syöpää? Kyllä näyttää nyt tutkimusten mukaan keskivertotreenaajankin tulevaisuus aika helvetin synkältä..
Enpä huomannut vielä tästä topikkia. Tässä teksti HS.fi:stä:
Suomalaiset syövät lihaa moninkertaisesti enemmän kuin olisi terveellistä, sanovat syöpäjärjestöt.
Suomalainen lihansyöjä syö keskimäärin yli 200 grammaa lihaa ja lihavalmisteita päivässä, kun syöpäjärjestöjen mukaan lihaa saisi syödä korkeintaan 300 grammaa viikossa.
Runsas lihansyönti lisää erityisesti suolistosyöpien vaaraa. Suomen syöpäyhdistyksen ylilääkäri Katja Aktan-Collan sanoo, että niin kotimaiset kuin kansanvälisetkin tutkimukset ovat osoittaneet runsaan lihansyönnin ja syövän yhteyden.
Erityisesti punainen liha, eli esimerkiksi naudan, sian ja lampaanliha, lisää syöpäriskiä.
Aktan-Collanin mukaan lihavalmisteissa, kuten makkaroissa ja leikkelelihoissa, riski on vieläkin suurempi niiden valmistuksen aiheuttamien haitallisten hiilivetyjen vuoksi.
Maa- ja metsätalousministeriön mukaan lihan kokonaiskulutus on lisääntynyt Suomessa maltillisesti viime vuosikymmeninä.
Lisää aiheesta tiistain Helsingin Sanomissa
Mahtaakohan syöpäjärjestöt perustaa suosituksensa millaisiin tutkimuksiin...? Veikkaanpa, että tutkimusissa on ainakin oletettu kaiken lihan olevan joko jotain einespaskaa tai vähintään valmismarinoitua E-lisäainekuraa. Vai onko jossain todettu nimenomaan lihan (100% lihan eikä lisäaineiden tms..) syönnin aiheuttavan syöpää? Kyllä näyttää nyt tutkimusten mukaan keskivertotreenaajankin tulevaisuus aika helvetin synkältä..