HS.fi: Syöpäjärjestöt: Suomalaiset syövät liikaa lihaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sqxo
  • Aloitettu Aloitettu
Kuinka moni teistä uskoo, ilman teollisia lisäaineita hirvenlihasta tehdyn lihakeiton, jossa on hirveä, porkkanaa ja perunaa jne todellisuudessa aiheuttavan syöpää?

Miksei se voisi aiheuttaa? Paavi on erehtymätön puhuessaan ex cathedra, koska... ööö... Jumala suojelee häntä erehdyksiltä. Puhdas luonnontuote ei voi aiheuttaa syöpää, koska... ööö... Äiti Maa suojelee sellaiselta virheeltä.

Ei, en minä tästä tiedä. Mutta Paletaanin selvennyksen jälkeen tajuan, ettei kyse ollutkaan vain tavanomaisesta yksittäisestä tutkimuksesta nostetusta uutisesta.

Jokainen kuolee,. Avoin kysymys on vain aikataulu. Kuolinsyiden suhteellisten osuuksien summa on aina vakio 100%. Tästä päästään siihen, että "aiheuttaa syöpää" on ehkä liian rajusti sanottu. Jollain toistaiseksi aika tuntemattomalla tavalla elimistö hiljalleen kuluu väistämättä. Joku ruoka ehkä kuluttaa yhtä paikkaa ihmisestä enemmän kuin toista. En näe mitään periaatteellista estettä sille, etteikö esimerkiksi punaisen lihan osuuden vähentäminen voisi kuluttaa elimistöä vähemmän ja siten pidentää keskimääräistä elinikää. Tietysti ruuasta puhuttaessa ei ole kyllä/ei -valintoja, vaan vähempi liha on korvattava enemmällä kalalla, kasviksilla jne.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä sitä on ihan raassa paistissa, jauhelihassa yms. mm. värin takia, nitriititön liha on harmaata ja menisi huonommin kaupaksi.

Siinä meni sunkin uskottavuutes! Mistä vitusta säkin tota ituhippisontaa ammennat? Kannattaisiko tarkistaa asiat ennekun menee laukomaan mitä sattuu valheita?

Soitin Atrialle numeroon mikä löytyy jauhelihapaketistakin (0800 128742) ja sieltä kerrottiin että kyllä 100% liha on 100% lihaa ja jos näin paketissa lukee niin siinä ei ole muuta, EI OLE NITRIITTIÄ. Lihan punaisena pysyminen perustuu siihen, että paketti imetään ensin tyhjiöksi ja sen jälkeen sinne pumpataan puhdasta happea.

Että vituttaa nää nettifoorumien luulotietäjät ketkä väittää totena jotain omia uskomuksiaan.
 
Lihan punaisena pysyminen perustuu siihen, että paketti imetään ensin tyhjiöksi ja sen jälkeen sinne pumpataan puhdasta happea.

Ei kai puhdasta happea sentään. "Keinoilmaa", jossa on happea jokin määrä. Olen kuullut väitettävän, että liha säilyisi paremmin jos hapen osuus olisi pienempi, mutta silloin se tosiaan olisi harmaata. Osaakohan joku vahvistaa tai kumota kuulemaani?
 
Ei kai puhdasta happea sentään. "Keinoilmaa", jossa on happea jokin määrä. Olen kuullut väitettävän, että liha säilyisi paremmin jos hapen osuus olisi pienempi, mutta silloin se tosiaan olisi harmaata. Osaakohan joku vahvistaa tai kumota kuulemaani?

Näyttäisi Googletuksen perusteella olevan enemmän happea lihapakkauksen kaasuseoksessa kuin ilmassa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jauheliha
http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/like35agafi.nsf/docbyalias/sol_mapax_meat
 
Näyttäisi Googletuksen perusteella olevan enemmän happea lihapakkauksen kaasuseoksessa kuin ilmassa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jauheliha
http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/like35agafi.nsf/docbyalias/sol_mapax_meat


http://www.atria.fi/kuluttajapalvelu/hyvavoiollamyosterveellista/lisaaineet/Sivut/sailyvyys.aspx


Nitriittiä (E 250) käytetään lihavalmisteissa parantamaan säilyvyyttä, se toimii estämällä tauteja aiheuttavien mikrobien kasvua. Sen lisäksi nitriitti säilyttää lihan punaisen värin sekä estää rasvahappojen hapettumista, vaikuttaen näin positiivisesti myös makuun ja hajuun.
EU:ssa nitriitille on määritelty enimmäiskäyttömäärä, joka on 150 mg/kg, meillä Atrialla käyttömäärä on n. 100-120 mg/kg.
 
http://www.atria.fi/kuluttajapalvelu/hyvavoiollamyosterveellista/lisaaineet/Sivut/sailyvyys.aspx


Nitriittiä (E 250) käytetään lihavalmisteissa parantamaan säilyvyyttä, se toimii estämällä tauteja aiheuttavien mikrobien kasvua. Sen lisäksi nitriitti säilyttää lihan punaisen värin sekä estää rasvahappojen hapettumista, vaikuttaen näin positiivisesti myös makuun ja hajuun.
EU:ssa nitriitille on määritelty enimmäiskäyttömäärä, joka on 150 mg/kg, meillä Atrialla käyttömäärä on n. 100-120 mg/kg.

Eihän tuossa sanota että sitä jokaiseen Atrian tuotteeseen laitettaisiin, vaan niihin mihin sitä laitetaan, laitetaan tuo 100-120 mg/kg.
 
Eihän tuossa sanota että sitä jokaiseen Atrian tuotteeseen laitettaisiin, vaan niihin mihin sitä laitetaan, laitetaan tuo 100-120 mg/kg.

Atria nyt on maineeltaan paskin ja ahnein noista kotimaisista lihan tuottajista. Asiaohjelma MOT aikanaan selvitti, että maahan tuotiin englantilaista naudanlihaa sen jälkeen kun hullunlehmän tauti siellä levisi. Sai muuten helkutin halvalla.

Näyttäisi Googletuksen perusteella olevan enemmän happea lihapakkauksen kaasuseoksessa kuin ilmassa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jauheliha
http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/like35agafi.nsf/docbyalias/sol_mapax_meat

Tuokin osoittaa että nitraattia käytetään, sillä mitä enemmän happea paketissa sen harmaampaa/hapettunutta liha on ja tarvitaan reilusti nitraattia punaisen värin säilyttämiseksi.


Siinä meni sunkin uskottavuutes! Mistä vitusta säkin tota ituhippisontaa ammennat? Kannattaisiko tarkistaa asiat ennekun menee laukomaan mitä sattuu valheita?

Soitin Atrialle numeroon mikä löytyy jauhelihapaketistakin (0800 128742) ja sieltä kerrottiin että kyllä 100% liha on 100% lihaa ja jos näin paketissa lukee niin siinä ei ole muuta, EI OLE NITRIITTIÄ. Lihan punaisena pysyminen perustuu siihen, että paketti imetään ensin tyhjiöksi ja sen jälkeen sinne pumpataan puhdasta happea.

Että vituttaa nää nettifoorumien luulotietäjät ketkä väittää totena jotain omia uskomuksiaan.


Lyödäänhän tuohon 100% lihaan jo etukateen naudan kasvatuksessa mm. estrogeeneja, joista saa kivat man-boobsit...


Miesten Rinnat Kasvavat

"Monissa Euroopan maissa syypääksi on esitetty lihankasvatuksessa käytettyjä estrogeenejä, jotka välittyvät ihmiseen lihan ja juomaveden kautta."

http://www.mediuutiset.fi/lehti/miesten+rinnat+kasvavat/a124548
 
Jaahas, kannattaakohan tätä jatkaa vai trollaileeko Arska täällä ihan huvikseen..

Atria nyt on maineeltaan paskin ja ahnein noista kotimaisista lihan tuottajista. Asiaohjelma MOT aikanaan selvitti, että maahan tuotiin englantilaista naudanlihaa sen jälkeen kun hullunlehmän tauti siellä levisi. Sai muuten helkutin halvalla.
Joo voi olla mutta myytiinkö sitä väittäen että se on suomalaista? Tarkoititko nyt että Atria oli nimenomaan ainoa joka toi tuota englantilaista naudanlihaa tuolloin?

Tuokin osoittaa että nitraattia käytetään, sillä mitä enemmän happea paketissa sen harmaampaa/hapettunutta liha on ja tarvitaan reilusti nitraattia punaisen värin säilyttämiseksi.
Aikamoisia salaliittoteorioita esität, jos Atrialta sanotaan ihan muuta eikä jauhelihapaketissa nitraatista mitään mainita. Makkarapaketissa taas nitraatti mainitaan, kas kummaa. Onko Evira mukana salaliitossa? Kai tiedät myös Atrian salaisista yhteyksistä 9-11:aan ja Roswelliin UFOon? Googlettamalla löytyy paljon tietoa.. :rolleyes:

Lyödäänhän tuohon 100% lihaan jo etukateen naudan kasvatuksessa mm. estrogeeneja, joista saa kivat man-boobsit...

Miesten Rinnat Kasvavat

"Monissa Euroopan maissa syypääksi on esitetty lihankasvatuksessa käytettyjä estrogeenejä, jotka välittyvät ihmiseen lihan ja juomaveden kautta."

http://www.mediuutiset.fi/lehti/miesten+rinnat+kasvavat/a124548

Otetaanpa vähän laajempi lainaus tuolta linkkaamastasi uutisesta:

http://www.mediuutiset.fi/lehti/miesten+rinnat+kasvavat/a124548 sanoi:
Myös alkoholin ja eräiden huumeiden, kuten heroiinin ja marijuanan, rankan käytön on epäilty aiheuttavan gynekomastiaa pienentämällä testosteronipitoisuutta.

Miesten rintojen kasvun lisääntymisen syyksi on epäilty lihomisen lisäksi naishormonien vuotamista ympäristöön.

Monissa Euroopan maissa syypääksi on esitetty lihankasvatuksessa käytettyjä estrogeenejä, jotka välittyvät ihmiseen lihan ja juomaveden kautta. Myös ehkäisypillereiden käytön lisääntymisen on nähty vaikuttavan vesistöjen estrogeenipitoisuuksiin.

A.) Epäillään siis sitä ja tätä ja vähän tuotakin syyksi. Onko sinulla tarjota luotettavaa tutkimustietoa siitä, että juuri lihakarjaan pumpatut hormonit aiheuttaisivat manboobseja eikä nuo muut linkkaamassasi tekstissä mainitut asiat? Oli miten oli niin en minäkään siis joka tapauksessa kannata hormonien käyttöä lihakarjan kasvatuksessa, mistä päästäänkin seuraavaan...

B.) Mitenkäs paljon Suomessa on sallittua käyttää hormoneja lihakarjan kasvatuksessa?
 
Nitriittiä (E 250) käytetään lihavalmisteissa parantamaan säilyvyyttä
Taikasana on lihavalmiste. Tuossa ei sanota että lihaan lisätään nitriittiä.

Lihavalmiste
määritelmä
lihatuote, jota on käsitelty niin, että leikkauspinnan perusteella voidaan todeta tuoreen lihan ominaisuuksien kadonneen
huomautus
Lihavalmisteita ovat esimerkiksi leikkeleet, makkarat ja kypsytetyt lihapullat.

Lähde: Elintarvikevalvonnan sanasto - Ohje valvontakohteisiin ja valvontatietoihin liittyvien termien käytöstä (KUTI, 2010)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom