Hedelmät ja terveellisyys

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pexi84
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Yhteen aikaan meni vajaa kilo omenoita illassa. Kyllähän ne terveellisempi leffamässy oli ku sipsit, mutta silti kävi omatunnon päälle. Nykyään jos on pakko mässätä leffan aikana niin mutustan puolisen kiloa kiinankaalia :p

Joo mäkin olen joskus syönyt hedelmiä karkkinälkään ja lopulta tajusin et eihän niitä voi vetää tollasia määriä kerralla. Sen verran itsekuria täytyy löytyä, joten se tapa loppu siihen plus ettei raha oikein riittänyt ostamaan niitä niin tolkuttomasti. :)

Viinirypäleet toimii mun mielestä myös tosi hyvin korvaamaan makean nälkää, mutta ne pitää pestä tosi hyvin. Eli hedelmiä kohtuudella, niiden kokonaan pois jättäminen ei mun mielestä ole kannattavaa. Oli muuten aika mielenkiintoista mitä toisessä ketjussa luki ettei hedelmiä kuitenkaan kannata vetää kauheen myöhään illalla jos ei ole treenannut sinä päivänä.
 
Liika fruktoosi ei ole hyväksi. Kannattaakin suosia kaikkia hedelmiä, joissa on vähän fruktoosia ja enemmän muita sokereita. Usein hedelmät jotka ovat isoja kooltaan(joissa on paljon hedelmälihaa) sisältävät ehkä turhankin paljon sokeria jatkuvaan käyttöön. Suurissa määrissä fruktoosi myös lihottaa enemmän kuin esim. dextroosi joka on pelkkää glukoosia. Bodareille liika fruktoosi on huonoa etenkin, koska fruktoosi estää insuliinia toimimasta hyvin, "insulin insensitivity". Tässä pieni setti fruktoosista:

"Most modern fruits and vegetables have been bred to have much higher sugar content than the wild plants they are descended from."

"If you are wondering why most fruits can be so low GI and still cause so much damage is because fructose leaves the liver as fat and fat does not raise insulin levels. BUT we are supposed to use insulin, it’s a critical hormone, the body has mechanism, especially on the liver, to detect insulin activity and register how to metabolize sugar. When we eat carbohydrates, insulin spikes and the liver knows exactly how to regulate sugar metabolism. But when you eat fructose, you fool the liver, because fructose does not spike insulin."

"Every cell in your body, including your brain, utilizes glucose. Therefore, much of it is "burned up" immediately after you consume it. BUT After eating fructose, 100 percent of the metabolic burden rests on your liver - only your liver can break it down. This is much different than consuming glucose, in which your liver has to break down only 20 percent, and the remaining 80 percent is immediately metabolized / burnt for energy.

The liver can hold only about 100 grams of glycogen (the muscles, depending on how muscular you are, may store between 200-400 grams.). Meaning your liver glycogen stores are always almost full, especially if you are inactive.

Once liver has utilized the fructose (or once liver glycogen-reserves are full), and the insulin does not spike, there is accumulation of byproducts of sugar metabolism in the liver to the point that it causes insulin resistance in the liver itself. Liver starts to put out byproducts, the body shifts into state of insulin resistance, and the worst of it, these byproducts, desperately the body starts to convert them into triglycerides which are then shot back to the blood. So now the triglycerides get stored as body fat, you get insulin resistant, high lipids and hypertension. The coalition between fructose, heart disease, diabetes and obesity is clear and proven.

Because fructose gets converted FAR more easily into body fat than any other kind of sugar, we suggest that fruits are limited and even eliminated if on an aggressive fat loss diet. So if you are serious about losing weight, you have got to strictly limit the amount of fructose in your diet. Muscles reject fructose as an energy substrate and the liver has a limited capacity to utilize it; excess fructose is converted into triglycerides and body fat."

Ehkä hieman liioteltua settiä. Mutta ei kannata ainakaan syödä kilokaupalla omenoita, ostaa fruktoosilla makeutettuja limuja ym. tai makeuttaa agave-siirapilla ym. fruktoosituotteilla :)
 
"Say you eat a candy bar that is, for arguments sake, pure sucrose. Half of it will be glucose and half will be fructose. Say that candy bar is 300 calories. The brain will only register it as being 150 calories. So you can see that, if you eat a diet high in fructose and are actually getting your required amount of energy, your brain my STILL stimulate you to feel hungry, as it does not register the fructose portion of that energy.

The reason that our body does not have this system, Gillespie believes, is that back in the stone age, there was no need for one. The amount of fructose in the diet was very small - it could only be found in fruit, which was a rarity. The high fibre content in fruit was enough to counteract the harmful effects of fructose on the body."

kannattaa muistaa että normaali sokeri on myös puoliksi fruktoosia.. eli mieluummin niitä hedelmiä kuin karkkia/suklaata kuitenkin :)

http://caloriecount.about.com/forums/weight-loss/sweet-poison-dangers-fructose
http://paleodietlifestyle.com/10-reasons-why-fructose-is-bad/
 
Kilossa mandariinejä on jotain 350kcal tms, ehkä 70g hiilareita. Ennemmin söisin vaikka kolme mandariinia, kuin ottaisin C-vitamiinin tabuina. En vaan jaksa uskoa, että hedelmät oikeasti olisivat niin epäterveellisiä, että ne olisivat suurin huolenaiheemme. Jos joku oikeasti syö vain aitoa lihaa, lähes pelkästään hyvää rasvaa ja saa kaiken tarvitsemansa energian ja ravintoaineet, vitamiinit yms paremmista lähteistä, niin sitten on ehkä aiheellista miettiä syökö sitä päärynää vai ei.
 
Hedelmien hyöty on huomattavasti suurempi kuin niistä aiheutuva haitta joka on minimaalinen jos ei vedä niitä kaksin käsin. Hedelmämehuja tosin kannattaa välttää jo ihan omien hampaiden takia, ainakin niitä kaupan sokeri-/lisäainelitkuja.
 
Juu ja päärynöistä puheenollen: itse tykkään vetäistä muutaman sellaisen viikossa kun on dieetti päällä. Kuidun saanti jää niin vähäiseksi, varsinkin vähähiilihydraattisella. Itse tunnun tarvitsevan mielellään vähintään sen ~25 g kuitua päivässä, ja yhdestä isosta päärynästä saa sellaiset 10 g.
 
kannattaa muistaa että normaali sokeri on myös puoliksi fruktoosia.. eli mieluummin niitä hedelmiä kuin karkkia/suklaata kuitenkin :)

Tämä on tärkeä pointti. Sitä perkeleen fruktoosia tulee joka paikasta. Itse käytän dekstroosia jos tarvitsee jotain makeuttaa tai leivonnassa dekstroosi+kookosjauho komboa. Harmi kun mistään ei saa makeisia, jotka olisivat tuolla makeutettu. Kaikkia pirun laksatiivisia sokerialkoholituotteita sun muuta paskaa kyllä löytyy. Dekstroosilla pystyy korvaamaan normaalin sokerin maun puolesta imo täysin ja se on kropalle parempi vaihtoehto.
 
Toisaalta ei hedelmien syöminen fruktoosipeikon takia ole vaarallista. Hedelmissä on paljon kuituja hidastamaan fruktoosin imeytymistä ja jos vedätte kananmunia, niin saatte koliinia, joka auttaa vielä maksaa hajoittamaan fruktoosia. Ja hedelmiä pitää vetää ihan jäätäviä määriä ennen kuin fruktoosi alkaa olla ongelma, ellei sitten syö taatelia. Eli jos tekee mieli jouluomenoita, mandariineja tai jopa päärynän niin go for it. Enemmin välttelisin vehnätuotteita.

Kilossa mandariinejä on jotain 350kcal tms, ehkä 70g hiilareita. Ennemmin söisin vaikka kolme mandariinia, kuin ottaisin C-vitamiinin tabuina. En vaan jaksa uskoa, että hedelmät oikeasti olisivat niin epäterveellisiä, että ne olisivat suurin huolenaiheemme. Jos joku oikeasti syö vain aitoa lihaa, lähes pelkästään hyvää rasvaa ja saa kaiken tarvitsemansa energian ja ravintoaineet, vitamiinit yms paremmista lähteistä, niin sitten on ehkä aiheellista miettiä syökö sitä päärynää vai ei.

Kannattaa vetää parsakaalia. Siinä on C-vitamiinia 120 mg http://www.fineli.fi/food.php?foodid=324&lang=fi ja minimaalisesti hiilareita. Lisäksi siinä on 4.6 grammaa proteiinia eli saa ihan kivan annoksen, kun vetää 250 grammaa parsakaalia illassa. Muutenkin kannattaa suosia vihanneksia ihan pelkästään sen takia, että ne ovat ravinnerikkaampia kuin hedelmät.
 
Fruits ARE healthy and important for our diet. A variety of fruits is beneficial to us because they help fight and reduce the risk of diseases.Fuits are rich in vitamins & minerals, are natural sources that gives us energy.
 
Eiköhän tästä nyt voisi jotain yhteenvetoa laittaa, että välttäkää hedelmiä jotka ovat täynnä sokereita mm. banaani ja syökää hedelmiä, joissa on mahdollisimman paljon kuitua. Syökää ne ennen ja/tai jälkeen treenin, niin ei luulisi olevan ongelmaa tuon fruktoosin kanssa.

Positiiviset vaikutukset nyt ovat ilmiselviä : vitamiinit ja muut suojaravinteet, sekä toki kuitu, jota ei kovin moni ihminen tarpeeksi syö. Mutta toisaalta, aina voi syödä vaikkapa vihanneksia, joista löytyy vähä kalorisempaa ja kuiturikkaampaa vaihtoehtoa. Että eivät nuo hedelmät mikään välttämättömyys kenellekkään ole.

Ja vitamiinit sun muut saa purkista, ainoa ongelma vain on kasvissterolit, jotka vähentävät kolesterolin imeytymistä ja pienentävät LDL-kolesterolia. Joka on ehdottomasti positiivinen seikka esim vanhemmilla ihmisillä. Toisaalta näitäkin nykyään on lisätty levitteisiin ja muihin maitotuotteisiin.

Sekä tietysti flavonoidit,joita hedelmistä saa väriensä takia varmasti parhaiten marjojen jälkeen. Jotka toimivat antioksidantteina, mutta eivät toki ole ihmiselle mikään välttämättömyys.
 
Banaani on hyvä hedelmä. Tuskin sitä kannattaa kauheasti välttää. :)

Hedelmäkammo vaikuttaa vähän hassulta, vaikka en nyt kilokaupalla niitä lähtisi ahtamaan.
 
Hedelmissä on vaikka mitä, mitä ei pillereistä saa. Pillerit nyt on vain ruokavaliota täydentävä juttu. Suurin osa markkinoilla olevista vitamiinilisistä on vieläpä kovin erilaisessa muodossa kuin monet ravinnossa esiintyvät vitamiinit. Tästä olikin jo juttua tuolla toisessa ketjussa, jossa puhutaan vitamiini- ja muista lisistä.
 
Mitkä sitten on "terveelisiä bodari " hedelmiä. :rolleyes:
Sokerit minimiin ja hiilet hittaksi. sekä sisältää tarpeellisia vitamiineja :)
 
Hedelmissä on vaikka mitä, mitä ei pillereistä saa. Pillerit nyt on vain ruokavaliota täydentävä juttu. Suurin osa markkinoilla olevista vitamiinilisistä on vieläpä kovin erilaisessa muodossa kuin monet ravinnossa esiintyvät vitamiinit. Tästä olikin jo juttua tuolla toisessa ketjussa, jossa puhutaan vitamiini- ja muista lisistä.

Ja tästä syystä kaikki ravintolisät pitää vetää samaan kategoriaan?

Ravinnosta ei nykypäivänä saa ihan niin paljoa ravintoa kun on aikanaan saanut. Ja nykyihmisen ruokavaliokin lisää eri ravinteiden tarvetta entisestään.
 
Hi dear,

Fresh fruit are very beneficial for health.
Fruits are more suitable for the bodybuilders, they provide rich amount of vitamins and protein.
More effective fruits for bodybuilding are apple, banana, pear, and peach.

Could you be more specific? Which of the fruits you listed are rich in protein? Just curious.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom