Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
mappana sanoi:
Lohi miedommalla lämmöllä niin että kuitenkin nahasta tulee rapeaa ja liha kypsyy, voitelua sitruunaliemellä silloin tällöin ja suolaliemellä myös. Sen voi vaikka alkuksi antaa olla kovemmalla lämmöllä pari minuuttia ja sitten kypsytellä miedommalla. :kuola: :kuola:

No tuo sitruuna jää kyllä meikän grillistä veke - makuasioista ei voi kiistellä, mutta mun mielestä sitruunan sotkeminen kalaan :urjo:

Onkos tuohon sit muuten jotain summittaista ohjeaikaa x min/kg -tyyliin ?

Normaalisti paistan lohen pannulla, vimosen päälle kypsäksi ja rapsakaksi - joku kokinretale lynkkaa mut julkisesti, mutta ei voi mitään...

Ja kun nyt terveyslinjalla mennään, niin paistettu lohi + höyrytetty parsakaali on aivan SAIRAAN hyvä yhdistelmä :kuola:
 
Lohen paksuus: 1-1,5 cm Grillausaika: 4-5 min/puoli. (toimii aika monelle muullekin lihalle)
Itse kyllä teen niin että pidän parit minuutit tuota lohta kuumemmassa nahkapuoli alaspäin ja sitten miedommassa lämmössä hiukan pidempään. Ja paistan ainoastaan toiselta puolelta. Vaikka lohi kyllä on niin rasvaista, että ei se mihinkään kuivu vaikka sitä molemmilta puolilta paistaisikin.
Voi myös tehdä lohimedaljonkeja eli taittaa sen kalan kahtia niin että nahka jää sisäpuolelle ja paistaa sen kalan reunat edellä. Silloin on hyvä grillailla kummaltakin puolelta.

Ja loimulohi on myös hyvää (ei kyllä taida kaasu taikka pallo grillissä onnistua, mutta nuotiolla kyllä). Ei muuta kuin fisu lautaan kiinni ja nuotion läheisyyteen. Aikaa menee n. 1h ja valella suolavedellä kannattaa 10 minuutin välein, ettei kala kuivu liikaa.

Jos kokonaista kirjolohta (n.1kg) halsterissa grillaa, niin grillausaika on siten noin 20-30 minuuttia riippuen lämmöstä.
 
Grillikausi :kuola:

Mä olen aina ollut uskollinen hiilillä grillaaja, jotenkin se lievä sytytysnesteen käry kuuluu asiaan. :D Tätä nykyä makkarat ovat jääneet unholaan ja tilalle tullut mm. kanan rintafilee sopivilla marinaadeilla kyllästettynä. Rehuista parhaiten uppoaa maissi sekä kesäkurpitsa, niin ikään grillauskastikkeella tms. käsiteltynä.

Nyt kun asia tuli esille, niin taidampa kaivaa grillin esiin varaston uumenista... :D
 
Ai perkeles, kun kuola valuu pitkin poskia. Omakin grillikausi on jo avattu ja lähes aina hiili-tai puugrillissä safkat väsäillään.

Eniten tehty resepti on hk:n marinoidut ulkofilepihvit, paahtoleipä, aurajuusto, voi ja perunasalaatti. Pihvit tulelle ja hetken päästä paahtoleivät perään. Ruokien kypsyttyä leipä lautaselle, pihvi päälle ja nokareet voita ja aurajuustoo pintaan. Kylkeen perunasalaatti ja suu auki.

Myös broileria tulee sillon tällön tehtyä, makkaraa ei juurikaan... Toi täytettyjen paprikoiden resepti kyllä alkoi houkutella, josko heittäis tänäänkin grillin kuumaks. :kuola:
 
Tuohon kalan ja miksei myös lihan grillaammiseen on ihan toimiva niksi, että ostaa kaupasta grilliin tarkoitetun savustuspussin ja laittaa lihan (eläimestä riippumatta) sinne. Joukkoon vois myös ympätä ne pakolliset vihannekset yms lisukkeet ja koko ateria on kerralla valmis. Ohjeelliset valmistusajat löytyy kyseisen pussin pahvikääreistä. Voin suositella tätä niksiä lämpimästi ja se todellakin toimii.

Grillaamisen yhteydessä tulee usein myös käytettyä omatekemää marinadikastiketta jossa Yhden tähden Jaloviina antaa sen esanssin ja voi pojat että on hyvää. Jallua laitetaan siis vain mauksi mukaan, muut aineet öljyä, suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä yms miten itse tykkää.
 
Tänään löytyi paikallisen K-kaupan hyllyltä aivan uusi tuttavuus joka meni kerrasta grilliherkkujen listaykköseksi. Kyseessä on Atraian valmistama Shanghai Broilerin koivet. Pauukauskoko 600g ja ovan todella lihaisia ja meheviä, kooltaan pienempiä kuin perinteiset koipireidet ja isompia kuin esim Hornetit. Tuli grillissa aivan ihana repea pinta ja maistellessa menki koko vasu. Suosittelen tutustumaan.
 
Tänään. hhmmmm... tai siis eilen kasattiin kaverin kanssa uusi kaasuglilli. meille. (3h meni aikaa) eli siis helppo homma. Nyt ei enää puutu kuin naapurilta pöllitty kaasupullo, että pääsee grillaamaan...

Edit. taidan olla soseessa :D
 
Ostettiin eilen K-Kaupasta härän sisäpaistia, joka on nyt marinoitumassa jääkaapissa... Lihat leikattiin 1 1/2 cm paksuisiksi pihveiksi poikkisyin ja pintaan siveltiin marinadi, johon laitettiin: Pirkan grillauskastiketta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, jauhettiin pippurimyllystä mustapippuria sekä puristettiin joukkoon vielä valkosipulia. Loput marinadit kaadettiin pihvien päälle kannelliseen muovikippoon, jossa saavat muhia keskenään.

Paria tuntia ennen grillaamista lihat otetaan huoneenlämpöön. Ne grillataan mediumeiksi. Pihvit nautitaan uusin perunoiden (Kypros) + Oivariinin ja salaatin kera, johon tulee jäävuorisalaattia, kurkkua, minitomaatteja, mandariinilohkoja purkista sekä vuohenjuustoa. Joukkoon saatan kaataa hiukan mauksi öljyä purkista, jossa on aurinkokuivatuja tomaatteja sekä valkosipulia (itse aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit öljyn joukossa taidan jättää tällä kertaa pois). Salaatin päälle voi ripotella kuorittuja auringonkukan- ja pellavansiemeniä, jotka antavat mukavasti makua, vaikka ei uskoisi.

Tätä öljyä voi tietysti käyttää myös silloin, kun sivelee pihvien päälle öljyä ja laittaa pelkästään mausteita, koska öljyssä on jo valmiiksi makua.
 
Tyhmä kysymys.. Onko väliä että mitä perunalaatua on? Vai pitäisikö olla esim uusia perunoita? Ja entäs pitääkö perunat olla "esikeitettjä". Huomenna pitäis grillailla :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Maanantaina alkaa rillaus.

Missä? Kaivopuistossa
Mitä? Kalkkuna vartaita ja kyrsää
Milloin? Maanantaina
Millä? Kertakäyttögrillillä
Millä fiiliksellä? kaamee kapula
 
En tiedä keltä saecci kyselet perunoista, mutta uudet perunat ovat kyllä huippuja grilliruokien kanssa. Mutta kyllä folion sisällä grillissä tai uunissakin kypsennetyt perunat maistuvat.

Tällä hetkellä kaupasta ei kait saa muuta kuin noita ulkomaalaisia uusia perunoita, jotka ovat kyllä ihan syötäviä nekin. Niitä ei tarvitse muuta kuin keittää kattilassa.

Uuniperunat valmistetaan yleensä "vanhoista" ja isoista, samankokoisista perunoista niin, että ne laitetaan folion sisään ja uuniin kypsymään noin tunniksi. Tai sitten ihan sellaisenaan ilman foliota. Itse laitan niihin yleensä sellaisen plussan mallisen viillon ennen uuniin laittamista, jotta ne on kuumana helpompi "avata" siitä kohtaa ja laittaa sinne sisälle joukkoon voita, tuorejuustoa tai jotain muuta, esim. itsetehtyä täytettä.

"Uuniperunoita" voi valmistaa myös mikrossa, eikä makukaan ole mikään paha. Mikroon laitattaessa niihin kuitenkin täytyy laittaa ne viillot tai vaikkapa haarukalla reikiä, etteivät ne räjähdä. Eikä perunoita saa laittaa missään nimessä folion sisään, vaan ne pitää laittaa mikroon ihan sellaisenaan vaikkapa ruokalautasen (muuten voi syttyä tulipalo tai joku kipinä ainakin). Mikrossa kypsennysaika on noin 7 minuuttia. Kypsyys kannattaa aina testata jollain tuikulla.

Grilliruokien ja perunoiden kanssa sopii hyvin tarjottavaksi erilaiset salaatit tai grillatut vihannekset. Pakastekasvis- tai vihannessuikaleita voi myös maustaa esim. suolalla, yrtti- tai aromisuolalla, erilaisilla sipulijauheilla ja pippureilla. Sitten nämä maustetut suikaleet laitetaan folionyyttiin tuore- tai sulatejuuston kera ja kypsennetään grillissä tai uunissa.

Ja vinkkinä uusien perunoiden ystäville... Alkukesästä uusien perunoiden aikaan kannattaa uusia perunoita esikeittää noin 4-5 minuuttia jalaittaa ne pakastimeen. Niitä voi sitten halutessaan "jatkokeittää" ja tarjota vaikkapa joulupöydässä.
 
Nää ois kyllä aika kivoja Kaivari -tyyppiseen grillaukseen... (Kodin Ykkönen)

6584577_3.jpg
 
Huomenna pitäis alottaa tämän vuoden grillikausi:rock: Vartaita varten on ostettu valkosipulia,sipulia,ananasta,kanaa,paprikaa, ja jotain "grillilihaa":kuola:
Tuo kaikki huuhdellaan alas Sandell`s sixterillä.
 
Huomenna alkaa grillikausi. Pelottaa jo ajatella, kuinka paljon mahtaa paino nousta kesän aikana. Just kun on saanu viime syksystä pudotettua n. 12 kiloa.

No, nyt ostettiin possun ulkofilettä, bratwurstia, grillibalkania ja wilhelmiä. Lisäks pitää tehdä porilaisia paahtoleivästä ja jahtimakkarasta, peruna- ja italiansalaattia ja fetasalaattia. Eli syötävää kyllä riittää. Siihen ruokalajien väliin aina tervasnapsi ja siinähän se vappuaatto menee kuin siivillä. Toivottavasti paistaa aurinko.

Tänä kesänä on vissiin pakko kokeilla tuota paljon mainostettua pekoni-herkkusieni-aurajuustohässäkkää ja sitten ajattelin kokeilla grillata maksaa. Onko kellään kokemuksia kyseisestä sisäelimestä grillattuna?
 
Itse en välitä sienistä, mutta olen kuullut tehtävän tuota pekoni-herkkusieni -juttua myös Koskenlaskijan paprikasulatejuustolla. Ja maksasta en osaa myöskään sanoa mitään, kun en syö sitäkään muuta kuin maksamakkarassa.
 
Grillaus, miesten bravuuria...?

:D Grillauksen määritelmä - se ainoa kokkausmuoto mitä "oikeat" miehet harrastavat.

Kun mies valmistaa ruokaa grillaamalla, tapahtuu seuraavaa:

1. Nainen käy kaupassa.

2. Nainen valmistaa salaatin, lisukkeet ja jälkiruuan.

3. Nainen valmistelee lihan grillausta varten, laittaa sen
tarjottimelle tarvittavien ruuanlaittovälineiden kanssa ja vie sen miehelle, joka hengailee grillin luona juoden olutta.

4. Mies asettaa lihan grilliin.

5. Nainen menee sisälle kattamaan pöydän ja tarkistamaan lisukkeiden tilanteen.

6. Nainen tulee ulos kertomaan miehelle, että liha palaa.

7. Mies ottaa lihan grillistä ja ojentaa sen naiselle.

8. Nainen asettelee ruuan lautasille ja kantaa ne pöytään.

9. Ruokailun jälkeen nainen siivoaa pöydän ja tiskaa.

10. Mies kysyy naiselta oliko mukava saada vapaata kokkauksesta. Ja, nähdessään naisen ärsyyntyneen ilmeen, ajattelee mielessään, ettei joillekin naisille vaan mikään riitä.

Nautinnollisia hetkiä kesään grillin parissa! :)
 
Anonymity sanoi:
:D Grillauksen määritelmä - se ainoa kokkausmuoto mitä "oikeat" miehet harrastavat.

Kun mies valmistaa ruokaa grillaamalla, tapahtuu seuraavaa:

1. Nainen käy kaupassa.

2. Nainen valmistaa salaatin, lisukkeet ja jälkiruuan.

3. Nainen valmistelee lihan grillausta varten, laittaa sen
tarjottimelle tarvittavien ruuanlaittovälineiden kanssa ja vie sen miehelle, joka hengailee grillin luona juoden olutta.

4. Mies asettaa lihan grilliin.

5. Nainen menee sisälle kattamaan pöydän ja tarkistamaan lisukkeiden tilanteen.

6. Nainen tulee ulos kertomaan miehelle, että liha palaa.

7. Mies ottaa lihan grillistä ja ojentaa sen naiselle.

8. Nainen asettelee ruuan lautasille ja kantaa ne pöytään.

9. Ruokailun jälkeen nainen siivoaa pöydän ja tiskaa.

10. Mies kysyy naiselta oliko mukava saada vapaata kokkauksesta. Ja, nähdessään naisen ärsyyntyneen ilmeen, ajattelee mielessään, ettei joillekin naisille vaan mikään riitä.

Nautinnollisia hetkiä kesään grillin parissa! :)

:D :D Juuri näin tämä menee! Ja me miehet olemme vielä oikeasti ylpeitä moisesta kokkaamisesta. :lol2:
 
PikkuT sanoi:
:D :D Juuri näin tämä menee! Ja me miehet olemme vielä oikeasti ylpeitä moisesta kokkaamisesta. :lol2:
Paskat lisukkeista. Onko se niin vaikea käydä itse se Camping-paketti ja mäyräkoira Shelliltä, pistää makkarat grilliin ja alkaa vetämään bisseä? Luulisi onnistuvan jokaiselta mieheltä. :jahas:
 
Huppe sanoi:
Paskat lisukkeista. Onko se niin vaikea käydä itse se Camping-paketti ja mäyräkoira Shelliltä, pistää makkarat grilliin ja alkaa vetämään bisseä? Luulisi onnistuvan jokaiselta mieheltä. :jahas:
Nimenomaan. Tosimiehet grillaa juuri Hupen esittämällä tavalla. Pienenä lisäyksenä vielä tuohon. On tärkeää käyttää sytytysnestettä grillissä sen verran, että kun tulitikun heittää sinne grilliin, niin puita/hiiliä saa kerätä leimahduksen johdosta viiden metrin säteeltä takaisin grilliin. Ja makkara ei ole makkara, jos siinä ei maistu HyväTuli-neste. ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom