Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
tuota vihannesten grillausta mää en tajua. ehkä se on ihan ok jos niistä muutenkin tykkää. odotan innolla milloin joku pakkiksen hc-hifistelijä mainitsee tökkäävänsä ehrman purkin vartaaseen ;)
 
PunttiOskari sanoi:
Kesällä sitten grillaillaan marinoituja naudan sisäfileitä :kuola:

Auts. Possun sisäfileen marinoimisen kyllä voisi jotenkin ymmärtää, mutta kyllä kunnolla raakakypsytetty naudan sisäfile on riittävän mureaa marinoimattakin. Mausteeksi mustaa pippuria myllystä ja jozon gourmet suolaa. Kypsyysaste maksimissaan medium.

Sitten asiaan. Kesällä grillataan kanaa, kalaa, makkaraa (bratwurst :thumbs:) , possua ja lehmää, monissa eri muodoissa. Erittäin hyvää on kokonaisena grillattu possun sisäfile. File käytetään hetken grillissä jotta saadaan hieman väriä pintaan. Sen jälkeen viilletään päästä häntään n. puolet fileen paksuudesta syvyinen viilto johon laitetaan mausteiksi suolaa ja pippuria ja esimerkiksi dijon-sinappia. Kääritään file pekoniin ja sidotaan nippuun paistinarulla. Sitten paketti grilliin. Ja possuhan paistetaan aina kypsäksi.

Vartaat ovat myös yksi suosikki. Isoja kananpaloja, paprikaa, sipulia, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, jotakin chiliä, kirsikkatomaatteja... Ja tottakai hyvä grillisoosi jolla sivellään vartaat muutamaan kertaan grillaamisen aikana.
 
seppo-x sanoi:
Erittäin hyvää on kokonaisena grillattu possun sisäfile. File käytetään hetken grillissä jotta saadaan hieman väriä pintaan. Sen jälkeen viilletään päästä häntään n. puolet fileen paksuudesta syvyinen viilto johon laitetaan mausteiksi suolaa ja pippuria ja esimerkiksi dijon-sinappia. Kääritään file pekoniin ja sidotaan nippuun paistinarulla. Sitten paketti grilliin.
Vois kuvitella, että tossa viiltovaiheessa tulee kaikki lihasnesteet pihalle ja tosta tulee kuiva korppu :eek:
 
Jakob sanoi:
Sunnuntaina avattiin grillikausi ja pöydästä löytyi koiranruokaa(eli hirvenlihaa), possun sisäfilettä, kasleria, makkaraa, savulohta ja kermaperunoita + salaattia. Mahtavat pöperöt. Tuohon vielä ryssävissyä eli sitä olvin litran pulloissa olevaa oikeaa vissyä, ei mitään laittia, aah ja nam.
.

Eih, vittu mä tuun teille syömään :kuola: :kuola:

Meikä ei kyllä kesällä diettaa, mä grillaan....
 
Makkaraa ja kaikenlaista "oikiaa" lihaa extra marinaadissa sekä näön vuoksi joku kirsikkatomaatti reunassa :kuola: :kuola: :kuola:
 
Punttimimmien puolelle jo kirjoitinkin, mutta laitetaanpas se vielä tänne kun sattuu olemaan yksi parhaimpia grilliherkkuja mitä itse olen päässyt maistamaan, eli:

Folionyytit joiden sisälle päärynän, sipulin ja paprikan lohkoja, ja sekaan sulatejuustoa kuten Olympia tai Koskenlaskija. Lohkot voi olla semmoisia tyyliin pieni sipuli neljään osaan jne. Tuosta tulee aivan ihana setti kun antaa rauhassa hautua ja esim päärynää ei tunnista päärynäksi, maku muuttuu aivan uskomattoman upeaksi ja ainakaan tuolla Megamasalla ei päärynäallergiakaan oireillut tässä haudutetussa yhdistelmässä. Ja meillä kun tuota perunaa ei niin syödä niin tämä on aivan mahtava lisuke kalkkunan, kanan ym ohelle :kuola::worship:
 
Wilhelmiä menee n+1 pakettia. Turun sinappia kylkeen, punaista tai vihreää miten sattuu maistumaan.

Naudan sisäfilettä punaviinimarinadissa :kuola:

Vartaita joissa wilhelmiä, nautaa, sipulia ja parikaa. Toisesta vartaasta uusia perunoita lohkottuna ja valmiiksi keitettynä. Molempien päälle jotain marinadia :kuola:

Valmiista herkuista nro uno on Lidlin pekonimakkara: A-luokan kyrsä kiedottuna reiluun pekoniin ja vielä extra suolainen :kuola: :kuola: Aivan uskomattoman hyvää !

Kyytipojaksi kylmä olut, halpa punkku ja purkki pari herra huttusta... :thumbs:
 
DoDo sanoi:
Vois kuvitella, että tossa viiltovaiheessa tulee kaikki lihasnesteet pihalle ja tosta tulee kuiva korppu :eek:

Miksi tulisi nesteet ulos? Filettä tosiaankin käytetään kuumassa grillissä sen verran että pinta ruskettuu. Tuolloinhan liha on sisältä vielä kylmää. Ja paistovaiheessakaan nesteet eivät pääse lihasta valumaan koska file on kääritty pekoniin ja sidottu tiukaksi paketiksi.
 
Onko kellään kokemusta keraamisista grillikivistä kaasugrillissä?
Laavakivet ei oikein lämmitä mieltä kun niille valuva rasva imeytyy kiveen käryten ja leimahdellen sieltä..
 
Grillauskausi tuli jo avattua pääsiäisenä. Tällä kertaa meni tavan b-luokan makkaraa ja toki muutama kabanossi siellä seassa. Yleensä grillistä löytyy makkaran vierestä lihaakin, joskus harvemmin kanaa tai kalaa. Ja seuraksi kasivksia folionyyteissä, nam nam.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
snadi sanoi:
Onko kellään kokemusta keraamisista grillikivistä kaasugrillissä?

Siinähän ne toimii niinku muutkin :)

Ja täällä grillataan:

Atrian marinoitu possun ulkofile, jonka paketissa lukee "paista kokonaisena" tjsp. :kuola:

Herkkusieni+homejuusto+pekoni

Uudet perunat (tai siis keitetään)

Muurikassa KUNNOLLA paistettu lohi

Ja kaverina jalapenolla höystettyjä vs-kynsiä - tai hunajalla, jotka on äärimmäisen helppo tehdä itse:

Kuorittuja vs-kynsiä
Hunajaa
Iso lasipurkki

Kynnet purkin pohjalle. Päälle hunajaa saman verran, kuin kynsiä - ja tärkein kaikista: ISO purkki ! Sellanen puoli litraa molempia parin litran purkkiin, niin ei kuohu yli (nimim. laitoin purkin ekalla kerran täyteen :nolo: )

Annat muhia viileässä vähintään kuukauden, mielellään kaks - aivan sama, vaikka laitat kidehunajaa, valkkari "nesteyttää" sen aikas nopeasti !

Mistä tulikin mieleeni - kaupan kautta kotiin, niin saa nuo herkut valmiiksi just loman alkuun :D
 
kopsis sanoi:
Ja kaverina jalapenolla höystettyjä vs-kynsiä

Tulisen ruuan ja valkosipulin ystävänä mielenkiinto heräsi. Miten olet valmistanut noita jalapeno-valkosipulinkynsiä?
 
seppo-x sanoi:
Tulisen ruuan ja valkosipulin ystävänä mielenkiinto heräsi. Miten olet valmistanut noita jalapeno-valkosipulinkynsiä?

Ihan ruokamessuilta ostanu, mutta on noita joskus isommissa kaupoissakin osunu silmään - niitä kuusikulmaisia mustakantisia purkkeja. Löytyy myös valkosipulia punaviinissä...jotka on oikeasti hyviä, vaikka karmealta kuulostaakin :)

Melkein laittaisin valkoviinietikkaa, vettä ja jalapenoa/chiliä valkosipuleiden kanssa purkkiin ? Voihan tuota testierän tehdä, palaan asiaan kuukauden päästä.
 
Onko olemassa oikeasti lihaisia makkaroita? En ole syönyt moneen monituiseen vuoteen, kun kaikki mitä kaupassa vastaan tuli oli tyyliin "sisällöstä lihaan verrattavia tuotteita 48%" tms.
 
Jotain jauhomakkaraa, esim. Campingia. :kuola: Ei mitään kuppaista Kabanossia, ei se ole makkaraa.
Vartaita joissa kasviksia ja possun filettä.
Possun ulkofilepihvejä.
Sellaisia perunanyyttejä, kääritään folioon perunoita viipaleina, päälle reilusti tuorejuustoa, sipulia ja pippuria ja reilusti öljyä. Pidetään paikallaan ainakin 30min, jotta pohjasta hieman kärähtää. :kuola:
Maissintähkiä kokonaisina, nautitaan tökkäämällä keppi sisälle ja pureskellaan sellaisenaan, päälle voi heittää hieman jotain mausteöljyä grillausvaiheessa. :kuola:

oikeastaan kaikki grilliruoka on :kuola:

Grillailen sähkösimolla, eli se opan sähkögrilli, tosin nyt kun päästiin muuttamaan kerrostalosta veks, niin kaasugrilli menee hankintaan.

(ps. tänään rakentamaan 24m2 terassia!!!! :D)
 
kopsis sanoi:
Herkkusieni+homejuusto+pekoni

Tämä on loistava yhdistelmä. Lisäksi tuohon voi vielä pistää Tapolan Tulikeppejä(tm) samaan vartaaseen tai muita saman sarjan tuotteita :kuola:
 
Tuossa pyhien aikaan tuli tehtyä loimulohta. Ja voin kyllä sanoa, että se vetäisee kielen persiiseen asti. Ensinnäkin se on loistava eväs sen vuoksi, että valmistus kestää noin kaksi tuntia, jos se tehdään oikein. Siinä välissä ehtii lämmitellä saunaa, sahata avannon(näin talvella) ja ottaa erinäisiä keskiolutyksiköitä. Lohen valmistuksen a&o on riittävän mieto lämpö ja todella reilu suolaus. Lisukkeeksi muurikalla paistettuja valkosipuliperunoita tai peruna-sipulisekoitusta. Vihannespuolelta olen tykästynyt kovasti grillattuihin tomaatteihin. Tomaatti vaan halki ja eikun muurikalle paistoon. Pinnalle voi ripotella hieman musta- ja sitruunapippuria.
Jälkiruuaksi aitoja muurinpohjalettuja, niin siihen ei ihminen juuri muuta enää kaipaa.
 
Vartaita tulee useimmiten väännettyä. Vie aikaa mutta maksaa vaivan.
Stideihin naudan paistia, kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, edellämainittuja herkkusieniä pekonilla, maissia ja paprikaa. Toisinaan sama kanalla. Päälle omatekoinen grillikastike (oliiviöljy, balsamico + mausteet) ja tirisemään. Kun jättää pekonin pois, sopii myös dieetillä.. ;)

Edit: Ja juomaksi pintahiivaolutta! ;)
 
Vielä hieman lisäystä grillaamiseen.
Moni onkin maininnut tuossa nuo vartaat. Ne on kyllä ehdottoman makoisia grilliherkkuja. Meillä on tapana ollut ujutella vartaisiin prinssinakkeja,maissia, eri makkaroita,lihapullia,kanaa,naudan tai possun lihaa, tomaattia,sipulia,pekonia yms. mitä nyt ikinä keksii.
Ja jos pelkälle makkaralinjalle lähdetään, niin ehdottomat suosikkini ovat juustomakkarat. Etenkin Wilhelmin valkosipuli-sinihomejuusto on nam-nam...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom