Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
DoDo sanoi:
Heittäkääs noita täytettyjen paprikoiden reseptejä.
Eräs perusyksinkertainen pikaresepti, mökillä kokeiltu ja hyväksi havaittu! :)

1 punainen paprika/ruokailija, leikataan "kansi" pois ja koverretaan ontoksi.
Paistettu jauheliha-Aurajuusto-pippuriseos -mönjää sisään, irtileikattu kansi päälle, folio ympärille ja grilliin.. Aikaa en osaa sanoa muuten kuin että "kuhan ovvalmis." Selviää kyllä.
 
DoDo sanoi:
Heittäkääs noita täytettyjen paprikoiden reseptejä.

Sellainen 'perinteinen' resepti täytetyille paprikoille on tyyliin:

Paistijauhelihaa
Sipulia
Riisiä
Juustoraastetta
Ruokakermaa
[halutessaan sitä aurajuustoakin]

Jauheliha ja sipuli paistetaan, riisi keitetään, kaikki sekaisin ja koverrettuun paprikaan sisälle. Jos haluaa sitä aurajuustoa niin muruja sekaan ja päälle voi sitten kaataa hieman ruokakermaa ja ripotella kivan kasan juustoraastetta + kansi. Folion sisälle tiukkaan nyyttiin.

Toinen hyvä vaihtoehto on 'Täytetyt tomaatit'. Idea sama eli sisus veke ja kansi hatuksi. Sisällöksi laitetaan yleensä tonnikalaa ja ruokakermaa + mausteita, tai sitten esim jauhelihaa, paistettua pekonisilppua ja aurajuustoa tai tavallista sulatejuustoa jos ei sinihome ole mieleen.

Paprika-Päärynä-Sipuli-Sulatejuustonyyteistä kirjoitinkin jo aiemmin, toinen hyvä lisuke pihveille ja makkaroille on sellainen nyytti jonne voi nakata vaikka ananasta, kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, herkkusieniä, sulatejuustoa. Oma suosikkini on ekana mainittu, mutta mitä tahansa sinne voi tunkea minkä olettaa maistuvan hyvälle :kuola:
 
Jos on nuotiomahdollisuus, niin kannattaa kokeilla rosvopaistia :)
Ei muuta kuin kaupasta lihaklöntti (joku 2 kg mieluiten marinoitu) ja valkosipulia, sitten pilkkoo sen lihan neljään osaan ja tekee puukolla reikiä niihin lihapaloihin ja tunkee kokonaisia valkosipulinkynsiä niihin koloihin. Sitten foliota ympäri kierros, sitten helsingin sanomaa kierros (käy turunkin sanomat yhtälailla :D) ja vielä foliota pari rundia. knöölit sinne nuotioon hiilloksen sekaan ja odottelemaan. Siinä odotellessa voipi ryypiskellä olutta ja grillailla vaikka aurajuustolla täytettyjä herkkusieniä. Ja tunnin parin päästä paistit nuotiosta, paketit auki ja naamariin hyvän (eli 3L:n tönikän) punaviinin kera.
 
mappana sanoi:
Jos on nuotiomahdollisuus, niin kannattaa kokeilla rosvopaistia :)
Ei muuta kuin kaupasta lihaklöntti (joku 2 kg mieluiten marinoitu) ja valkosipulia, sitten pilkkoo sen lihan neljään osaan ja tekee puukolla reikiä niihin lihapaloihin ja tunkee kokonaisia valkosipulinkynsiä niihin koloihin. Sitten foliota ympäri kierros, sitten helsingin sanomaa kierros (käy turunkin sanomat yhtälailla :D) ja vielä foliota pari rundia. knöölit sinne nuotioon hiilloksen sekaan ja odottelemaan. Siinä odotellessa voipi ryypiskellä olutta ja grillailla vaikka aurajuustolla täytettyjä herkkusieniä. Ja tunnin parin päästä paistit nuotiosta, paketit auki ja naamariin hyvän (eli 3L:n tönikän) punaviinin kera.


En oo ikinä testannut, mutta tunti pari kuulostaa aika lyhyelle ajalle parin kilon lihamöykylle? Tota on muuten monta kesää pitänyt tehdä ja tänä kesänä on pakko koittaa :kuola:
 
Täytyykö noi sanomalehdet kastella? Luulis, että ilman kastelua ne syttyy tulee.
Ehdottomasti kokeilen tätä kesällä.
 
Voihan ne sanomalehdet kastella, mutta ei välttämätöntä. Ja jos laittaa sen 2 kg:n kilon kokonaisena sinne niin siinä menee kauemmin. Mutta n.500g knöölissä menee se n.1 tunti.
Sanomalehti pitää sitä "mureutta" siinä lihassa. Ja kyllä se voi hiukan ruskistua se sanomalehti siellä, mutta se kuitenkin sitä lämpöä tasaannuttaa.

Ja ei kannata laittaa ihan suoraan punahehkuvaan vaan vähän miedommalle lämmölle. Mutta hyvää tulee.
 
Tuo rosvopaisti on muuten aivan helvetin hyvää. Pari kesää sittten mummolassa tehtiin koko suvulle.
 
Oikea rosvopaistihan tehdään sitten kuopassa, ei suoraan nuotion hiilloksessa. Eli ensin kaivetaan kuoppa ja vuorataan se kivillä. Sitten siinä kuopassa poltellaan nuotiota muutama tunti. Sitten annetaan sammua ja lapioidaan hiilet pois. Lihat kuoppaan hyvin käärittynä ja hiilet päälle. Ja annetaan olla muutaman tuntia siellä muhimassa. Idea on kypsyttää hitaasti miedolla lämmöllä, mikä ei oikein onnistu suoraan hiilloksessa lämmittäessä. Tokihan tuossa on melkoinen homma, koko päivän saa pakertaa. Mutta onhan se jo pelkästään varsin näyttävää kaivaa maasta valmis ruoka esiin vieraiden nähden. ;)
 
Meikäpojan suosikki on grillata broilerinrintapalat (n. 40min, ei liian kovassa lämmössä) ja siinä puolessavälissä viereen paistuun wokkivihannekset..

Mutta kyllä Kabanossit ja Wilhelmitkin menee nätisti tuulensuojaan :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Hirven lihoista on tullut säästettyä fileitä ja paisteja grilliin. Possua menee kans ihan kiitettävästi.
Makkaraa jos tulee grillattua niin kilon paketista menee puolet kun odottelee hiillosta.
Viikonloppuna tuli tehtyä herkkusieniä.
Poistetaan sienistä jalka ja koverretaan ontoksi. Otetaan 1 iso punainen paprika, aurajuustoa, 4-6 valkosipulin kynttä sekä joitamia sienen jalkoja ja tehosekoittimella heepelit tahnaksi.
Laitetaan koverrettuun sieneen aurajuustoa sekä tahnaa ja kiedotaan koko komeus pekonilla (½-1 viipale riippuen sienien koosta). Paistetaan alumiiinivuokassa jottei rasvat karkaa ja kuitenkin saadaan savun makua sieniin. :kuola:
 
MC Aropupu sanoi:
Oikea rosvopaistihan tehdään sitten kuopassa, ei suoraan nuotion hiilloksessa. Eli ensin kaivetaan kuoppa ja vuorataan se kivillä. Sitten siinä kuopassa poltellaan nuotiota muutama tunti. Sitten annetaan sammua ja lapioidaan hiilet pois. Lihat kuoppaan hyvin käärittynä ja hiilet päälle. Ja annetaan olla muutaman tuntia siellä muhimassa. Idea on kypsyttää hitaasti miedolla lämmöllä, mikä ei oikein onnistu suoraan hiilloksessa lämmittäessä. Tokihan tuossa on melkoinen homma, koko päivän saa pakertaa. Mutta onhan se jo pelkästään varsin näyttävää kaivaa maasta valmis ruoka esiin vieraiden nähden. ;)

Kyllä se näin on. Tuossa vielä tulee se lihan mehevyys esiin hyvin kun se saa hautua kauan se liha siellä montussa. Mutta jos ei ole aikaa kaivella monttua niin onnistuu tuo myös nuotiossa.

Ja ei tartte pölliä naapurilta lammasta :D:D
 
Ai ai, pääsis jo grillailemaan... Kanan rintafileet ja valkosipulituorejuustolla täytetyt jumboherkkusienet menee ensimmäisenä meidän grillille! Siihen kylkeen kasvisvartaita ja avot! Ihanaa, kesä tulee! :hyper:
 
Tein perunanyyttejä. Foliota pari kerrosta pohjalle. Siihen hieman öljyä. Päälle sipuli pilkottuna, sekä perunoita 2kpl viipaleina. Päälle merisuolaa, pippurisekoitusta ja aromisuolaa sekä reipas loraus hunajaa. Päälle vielä 1/3 paketti pirkka ruohosipulituorejuustoa sekä reilu luraus öljyä. Grilliin 30 minuutiksi ja nautitaan. :kuola:
 
kopsis sanoi:
:eek: Tuleeko tosta oikeasti hyvää ???

No, senhän saa helposti testattua - kaivamma grillin varastosta tänään ja koepoltamme ekat safkat tänä vuonna :)
AIVAN MAHTAVAA :kuola: eka kerta kun koittelin. Hunajan maku korostuu varsinkin sipuleissa kivasti.
 
Noista nyyteistä saa kyl mahtavia. Kannattaa kokeilla erilaisia juttuja sinne sisälle. Meilläpäin pistetään meetvursti siivuja sekä homejuustoa ;) Pääsispä jo grillaamaan!!!
 
Fiddu teidän kanssa...mä oon kuolannu rinnukset/näppiksen ja puolet työhuoneen lattiasta tässä taas...metukkaa ja homejuustoa... :kuola:

Mutta ei, toista päivää jonkin asteisella parannetulla ruokavaliolla, TAAS - mm. noi kaksi yllämainittua on syynä mun selkärangan jatkuvaan katkeiluun :curs:

Mites muuten lohen grillaaminen - joku 1,5-2kg file, miten syntyy paras lopputulos ? Lähinnä aika/lämpötila...10 min. liekit täysillä, 20 min. puoliteholla, vaiko 30 min. minimillä...vai miten ???

Pieni Landmannin kaasugrilli kahdella polttimella tällä hetkellä, tarkoitus ostaa isompi ennen lomaa.
 
Itse aion ostaa tänään Opan sähkösimoon savustusastian. Pitääkin lähteä tästä ostamaan parikiloinen lohi jonka heitän astiaan illalla :kuola:
savustimet_6821_m.jpg

http://www.opa.fi/tuotteet/savustimet/savustimet_6821.htm
 
kopsis sanoi:
Fiddu teidän kanssa...mä oon kuolannu rinnukset/näppiksen ja puolet työhuoneen lattiasta tässä taas...metukkaa ja homejuustoa... :kuola:

Mutta ei, toista päivää jonkin asteisella parannetulla ruokavaliolla, TAAS - mm. noi kaksi yllämainittua on syynä mun selkärangan jatkuvaan katkeiluun :curs:

Mites muuten lohen grillaaminen - joku 1,5-2kg file, miten syntyy paras lopputulos ? Lähinnä aika/lämpötila...10 min. liekit täysillä, 20 min. puoliteholla, vaiko 30 min. minimillä...vai miten ???

Pieni Landmannin kaasugrilli kahdella polttimella tällä hetkellä, tarkoitus ostaa isompi ennen lomaa.

Lohi miedommalla lämmöllä niin että kuitenkin nahasta tulee rapeaa ja liha kypsyy, voitelua sitruunaliemellä silloin tällöin ja suolaliemellä myös. Sen voi vaikka alkuksi antaa olla kovemmalla lämmöllä pari minuuttia ja sitten kypsytellä miedommalla. :kuola: :kuola:

Ja ihan normaali perunoitakin on kiva grillata. Folion sisälle peruna, voita/öljyä ja pippuria suolaa oman maun mukaan. Ja menee loistavasti kyytipoikana lohelle. Maustamatonta sulatejuustoa sitten nokare kyytipojaksi tuolle perunalle ja tilli koristeeksi.:kuola:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom