Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Mistäköhän se nakki/lihis/täytetty pekoniherkkusieni mahtaa tietää mistä se lämpö on peräisin? Kekälöivä hiili ei tietääkseni eritä mitenkään poikkeavaa lämpöä (noo, vähän karsogeeniä mukaan). Toisaalta hiilikasan antama lämpö on epätasaisempaa kuin vaikkapa sähkögrillin..mutta silti.

Itse en ole huomannut mitään eroa maussa, on sitten grillattu kaasulla, sähköllä tai hiilillä. Toki hiilissä on se oma tunnelmansa ja se kyllä pesee nuo muut.

No itseasiassa asia on niin, että se kaasu antaa sen lämmön pistävämpänä ja hiilet tuovat täten tasaisemman ja "pehmeämmän" lämmön. Jotenka grillaaminen on tasaisempaa. Kaasu on kyllä näppärä tapa grillata mutta niin on myös nuotio jossa on 10 sylillistä puita. Kummallakin saa nopeasti ruokaa kypsäksi, mutta jos aletaan oikein GRILLAAMAAN niin kyllä hiilet vie 6-0 kaasua.

Asian voi vielä testata lämpömittarilla taikka vaikka kädellä. Otetaan sähkö ja hiili grilli vierekkäin. Sitten mitataan lämpötiloja (taikka poltetaan kättä) siitä kohtaa mihin piffin ajatteli laittaa. Kaasugrillin tuomat lieskan päät kuumentavat yleensä pienemmältä alueelta ruokaa kuin hiilet. Tietysti hiilillä grillaaminen vaatikin sitä että se sytytetään/poltetaan oikein.

Jotenka lopputuloksena päädyn omalta osaltani siihen että kaasu on näppärä ja sillä saa ruokaa valmiiksi ja maittavaksi, mutta kyllä hiilillä saa ne viimeiset makunystyrätkin heilumaan sekä tuopit kilisemään kokille :kippis1:
 
Mistäköhän se nakki/lihis/täytetty pekoniherkkusieni mahtaa tietää mistä se lämpö on peräisin? Kekälöivä hiili ei tietääkseni eritä mitenkään poikkeavaa lämpöä (noo, vähän karsogeeniä mukaan). Toisaalta hiilikasan antama lämpö on epätasaisempaa kuin vaikkapa sähkögrillin..mutta silti.

Itse en ole huomannut mitään eroa maussa, on sitten grillattu kaasulla, sähköllä tai hiilillä. Toki hiilissä on se oma tunnelmansa ja se kyllä pesee nuo muut.
En ole sen tarkemmin analysoinut, vaan olen ihan luottanut makunystyröihini. Minä ainakin huomaan selvän eron ruoan maussa eri grillityyppien välillä. Kaipa se ero syntyy pääosin siitä lämpötilasta. En tiedä vaikuttaako asiaan lämpösäteilyn ja johtuvan lämmön suhde. Ehkä, ehkä ei. Ainakin hiiligrillistä tulee se lievä omanlaisensa savun maku ruokaan.

Kyllähän ruoanlaitossa eri lämmitysmenetelmillä on hyvinkin suuri ero. Siinä on valtava ero, että onko pihviä paistaessa pannu riittävän kuuma vai ei. Ja kyllähän pihvi mikrossakin lämpiää yhtä lailla, mutta ei se silti samalta maistu. Ja pitsat paistuvat avotuliuuneissa, vaikka niitäkin toki voi paistaa ihan tavallisessakin. Lämmittämisellä ja lämmittämisella on eroa.
 
No nyt on grillikausi korkattu tältä vuodelta. Pekonilla päällystetty wilhelmi maistuu. :kuola: Tuli muuten tuollanen kertakäyttögrillikin (gigantilla myytävä versio) todettua toimivaksi makkaran paistoon.

Mikä grillausmauste/marinadi vie voiton? Onko niissä merkittäviä eroja merkkien välillä?

Kastikkeeksi kannattaa muuten kokeilla tollasta normaalia bbq-dippiä, mutta laittaa vain puoli pussia dippijauhetta kermaviilin sekaan. :kuola:

Edit. vielä kerran: :kuola:
 
viikonloppuna, jos säät sallii aloitan grillikauden...

noista marinaadeista sen verran, että kannattaa tehdä ite jos on aikaa. Itse kyllä syyllistyn valmismarinaadeihin liian usein.
 
Sais sää vähä lämmetä ni vois mennä pallogrillin kans mein terassille!
 
Noi valmiiksi marinoidut pihvit yms on kyllä aika kauheeta kamaa. :urjo:
Parasta tulee, kun ite maustaa ja tekee alusta loppuun. Festareilla sitten tulee sorruttua noihin valmismarinadeihin, kun jossian rmj:ssä niin paljoa jaksa hifistellä. :)
 
Kunnon sisäfilepiffiä ei voita mikään:kuola:
Kalkkunavartaat..:kuola:
Sitte herkkusienet, sisälle aurajuustoa/tuorejuustoa ja ympärille pekonia:kuola:
Makkarat ei oikein uppoo meikäläiselle. 1 kpl kunnon lihaisaa makkaraa menee puoliväkisin.
 
kertokaapa kevyempiä vaihtoehtoja grillaamiseen ?
Itellä tullee ainaki ekana mieleen kana ,kalkkuna , kalat ja tapolan mustamakkara .
 
User Name

kertokaapa kevyempiä vaihtoehtoja grillaamiseen ?
Itellä tullee ainaki ekana mieleen kana ,kalkkuna , kalat ja tapolan mustamakkara .
Kaikki vihannekset ja tietysti naudanfileet, jotka ovat parhaimmillaa pikapikaa tulikuumassa grillissä paistettuina.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ulkona helvetin hyvä sää! Ja mitä minä teen?! Olen sisällä ja luen helvetin psykologiaa, vaikka voisin ulkona käristelemässä makkaraa!!
 
kaasugrillin sytyttäminen on nyt aina oma juttunsa :D .... Ensin väännetään pikkasen kaasua auki ja sit naputetaan sitä kipinä nappia ... Ei syty ...
No väännetään lissää kaasua auki ja taas hakataan kipitä nappia ... Ei syty ...
No sitten väännetään aika paljon lissää kaasua auki ja haetaan tulitikut . Koitetaan vielä hakata kipinä nappia ... Ei toivoakaan ... No tarkastellaan että mikä vittu siinä on ja samalla sytytetään tulitikku .... Sitten kuuluuki jumalaton humahdus ja huomataan että grilli sytty . Väännetään kaasua pienemmällä ja mennään sisälle hoitaan viimesiä ruuanlaittoja . Sisällä ihmetellään että mihin katos etutukka ja kulmakarvat :D ... Näin meillä päin , miten teillä päin ?:)
 
kaasugrillin sytyttäminen on nyt aina oma juttunsa :D .... Ensin väännetään pikkasen kaasua auki ja sit naputetaan sitä kipinä nappia ... Ei syty ...
No väännetään lissää kaasua auki ja taas hakataan kipitä nappia ... Ei syty ...
No sitten väännetään aika paljon lissää kaasua auki ja haetaan tulitikut . Koitetaan vielä hakata kipinä nappia ... Ei toivoakaan ... No tarkastellaan että mikä vittu siinä on ja samalla sytytetään tulitikku .... Sitten kuuluuki jumalaton humahdus ja huomataan että grilli sytty . Väännetään kaasua pienemmällä ja mennään sisälle hoitaan viimesiä ruuanlaittoja . Sisällä ihmetellään että mihin katos etutukka ja kulmakarvat :D ... Näin meillä päin , miten teillä päin ?:)

Haha! :lol2:

Itse olen trimmaillut juurikin kulmakarvoja täsmälleen samalla tyylillä kahtena peräkkäisenä vuotena tässä. Ei sitä näköjään ikinä opi.. Onneksi hiukset ovat vielä säästyneet. :D

Viime kesänä muuten löytyi pekonimakkarasta vitivalkoinen ja yhtään liioittelematta kahden peukalonkynnen kokoinen läskiklimppi.. On aika mielenkiintoinen tunne kun makkaraa puraisee ja puraisee ja puraisee niin ei se pienene yhtään suussa --> sylkäisy maahan ja: :urjo:

Saman valmistajan juustomakkarat ovat taas puolestaan parhaat "markettimakkarat" mitä on! :kuola:
 
Rakensin pihalle kivistä n. pari metriä halkaisijaltaan olevan grillin. Aikansa se ottaa kun rupeaa hiillosta valmistamaan, mutta muuten tuo grilli on aivan loistava ruoan laittoon. Nuotiota voi pitää ja samalla siirtää hiillosta pariinkin paikkaan, joten onnistuu eri lämmöllä grillaaminen samaan aikaan. Tilaakin on riittävästi. Hakkaa kaasu- ja pallogrillin 10-0. Ei sovi vain pikaruoan laittoon :)

Tänä keväänä kokeilin ensimmäisen kerran tehdä niitä valkosipuliruisleipiä, joita esim. ravintoloista saa alkupaloiksi. Kätevin valmistaa jälkiuuniruisleipäpussista jossa leipä valmiiksi viipaleina. Keskeltä viipaleet vielä poikki ja sitten uitetaan kunnolla oliiviöljyssä jossa 3 kokonaista valkosipulia pilkottuna (ei puristettuna.). Yläpuolelle levittää valkosipulia reilusti ja eikun grilliin. Halpaa, helppoa ja erinomainen aperitiivi. Vanha ohje, mutta ei ole tullut aikaisemmin kokeiltua.

Viikonloppuna kokeilen grillata Snellmanin paistovalmiita pippuripihvejä. Hinta oli kahdelle pihville n. 8 €, mikä ei ole erityisen halpaa. Yllätys oli silti suuri, kun maistoi miten hyviä noista pihveistä tuli. Ownasi monen keskiverto ruokapaikan pippuripihvin.
 
Grillikausi alkaa taas. Edellisessä viestissä kehumani grilli on vähän liian kaukana joka päiväiseen käyttöön, joten nyt pitäisi hommata parvekkeelle jonkinlainen systeemi grillin virkaa toimittamaan. Eli sähkö- tai kaasugrilli, mutta en osaa valita. Sähkögrilli ei taida pahemmin keittolevyistä erota, mutta saako kaasugrillillä parilan kuumemmaksi kuin esim. 6:n keittolevyllä? Tuntuu, että isoa (ulko)filettä levyllä paistettaessa parilaa ei saa tarpeeksi kuivaksi.

Onneksi asun ylimmässä kerroksessa, eikä ole parvekenaapureita, eikä mistään oikein näe parvekkeelle. Grillaaminen todennäköisesti on kielletty, mutta grillaan silti omalla luvalla:

HS sanoi:
Laki ei kiellä grillausta parvekkeella
Julkaistu: 8.7.2007 lehdessä osastolla Asunto

Onko lainvastaista grillata parvekkeella, vai voiko sen vain kieltää tai hyväksyä taloyhtiön järjestyssäännöissä? Taloyhtiössämme ei ole yhtiökokouksessa hyväksyttyjä järjestyssääntöjä, joten onko esimerkiksi isännöitsijän ilmoittama grillauskielto pätevä ja asukkaita velvoittava? Voidaanko asukasta rangaista parvekegrillauksesta, jos taloyhtiön järjestyssäännöt sen kieltävät?


Varsinaisesti grillaamista ei kielletä laissa, sanoo Kiinteistöliiton neuvontalakimies Sanna Kronström. Sen sijaan taloyhtiössä voidaan laatia järjestysmääräykset, joissa otetaan kantaa grillaukseen. Säännöillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta rajoittaa normaalia asumista.

Järjestysmääräysten rikkomisesta voi asunto-osakeyhtiölain mukaan seurata se, että taloyhtiö ottaa huoneiston yhtiön hallintaan, mutta rikkomuksen on oltava silloin vähäistä suurempi. "On epätodennäköistä, että tuomioistuin hyväksyisi huoneiston hallintaanoton silloin, kun asukas rikkoo järjestysmääräyksiä pelkästään grillaamalla, jos hän ei riko paloturvallisuusmääräyksiä eikä aiheuta muutenkaan selkeää haittaa", Kronström sanoo.

Grillauskiellon sijaan taloyhtiön pitäisi Kronströmin mielestä korostaa, että grillaaja varmistuu aina paloturvallisuudesta ja noudattaa siitä annettuja ohjeita.
 
3751004_Weber_Genesis_E320_Black_closed_lid.jpg


Me and mah Genesis are ready... Ens viikonloppuna jos kelit antaa myöden.
 
Tältä kesältä on vielä kausi avaamatta kun sunnuntainen grillailusessari peruuntui.
Viime vuonna tuli kyllä vakiojengillä grillailtua aika lailla ja testattua eri tuotteita, ja tuli siitä pieni blogikin laitettua pystyyn.
http://rilli.vuodatus.net/ Ylläpito senkus poistaa jos kokee turhaksi mainonnaksi. :)
 
Blogisi tuskin uhtaa mitenkään Miken lisäravinnemyyntiä tai muuten vaan mainosta jotain tuotetta. Grillikausi avataan varmaan ensi kuussa. Tai siis avataan.
 
Me and mah Genesis are ready... Ens viikonloppuna jos kelit antaa myöden.
:kuola: jos on uusi niin laitas tänne kokemuksia jahka kausi avataan. Itsellä on vastaava investointi harkinnassa myös.
 
Back
Ylös Bottom