Deleted member 20129
Mistäköhän se nakki/lihis/täytetty pekoniherkkusieni mahtaa tietää mistä se lämpö on peräisin? Kekälöivä hiili ei tietääkseni eritä mitenkään poikkeavaa lämpöä (noo, vähän karsogeeniä mukaan). Toisaalta hiilikasan antama lämpö on epätasaisempaa kuin vaikkapa sähkögrillin..mutta silti.
Itse en ole huomannut mitään eroa maussa, on sitten grillattu kaasulla, sähköllä tai hiilillä. Toki hiilissä on se oma tunnelmansa ja se kyllä pesee nuo muut.
No itseasiassa asia on niin, että se kaasu antaa sen lämmön pistävämpänä ja hiilet tuovat täten tasaisemman ja "pehmeämmän" lämmön. Jotenka grillaaminen on tasaisempaa. Kaasu on kyllä näppärä tapa grillata mutta niin on myös nuotio jossa on 10 sylillistä puita. Kummallakin saa nopeasti ruokaa kypsäksi, mutta jos aletaan oikein GRILLAAMAAN niin kyllä hiilet vie 6-0 kaasua.
Asian voi vielä testata lämpömittarilla taikka vaikka kädellä. Otetaan sähkö ja hiili grilli vierekkäin. Sitten mitataan lämpötiloja (taikka poltetaan kättä) siitä kohtaa mihin piffin ajatteli laittaa. Kaasugrillin tuomat lieskan päät kuumentavat yleensä pienemmältä alueelta ruokaa kuin hiilet. Tietysti hiilillä grillaaminen vaatikin sitä että se sytytetään/poltetaan oikein.
Jotenka lopputuloksena päädyn omalta osaltani siihen että kaasu on näppärä ja sillä saa ruokaa valmiiksi ja maittavaksi, mutta kyllä hiilillä saa ne viimeiset makunystyrätkin heilumaan sekä tuopit kilisemään kokille :kippis1: