Kannattais varmaan jaotella vähän niitä ottelijoita tason mukaan, niin saattais lähteä homma nousuun. Bjj sm:istä tais irrota tommoset n 500 osallistumismaksua + lisenssit vaikka siellä olikin vaan "50" ottelijaa. Ois varmaan viisasta muillekin lajeille tehdä vastaavanlainen juttu, jos haluaa harrastelija/kisaajamääriä nousuun.
Et ehkä suoranaisesti ottelijamääristä, mutta onhan se katkeruus rivien välistä aika hyvin luettavissa kun oot täällä marissut bjj:n vyöarvoista jo vuosia ja ignoraat 90 prossaa kisailijoista. Bjj:ssä ottelijat jaotellaam vyö sekä painoluokkien mukaan ja jos oman sarjansa voittaa on silloin kyseisen vyösarjan suomen mestari. Miksi se on sinulle niin vaikea asia ? Oma johtopäätös on se, että olet katkera bjj:n harrastaja/kisailijamäärästä sekä nousevasta suosiosta.
Suosittelen lähtökohtaisesti mieluummin kysymään mielipidettäni asioista kuin tekemään johtopäätöksiä rivien välistä.
En missään nimessä kritisoi sitä, että BJJssä on kisoja eri vyöluokille. Tämä on ehdottomasti järkevää ja edistää lajitoimintaa. Paras verrokki Suomessa on ADCC-lukkopaini, joka ei ole onnistunut keräämään läheskään samanlaisia kilpailijamääriä, vaikka lajit muuten muistuttavat toisiaan ja yhteisiä ottelijoita on paljon.
Olen myös sitä mieltä, että tasoluokittelua kannattaa käyttää muissakin lajeissa ja minä satun olemaan nimenomaan se henkilö, joka keksi ja ajoi läpi potkunyrkkeilyn kansalliset noviisisäännöt, joilla ottelijamäärä lähes tuplattiin. SM-kisojen yhteydessä käytävä "B-turnaus" ei olisi välttämättä mikään huono idea sekään. Katsojiakin luultavasti saataisiin enemmän kun kehässä olisi enemmän kotikaupungin ottelijoita.
Potkunyrkkeilystä tai muistakaan päähänlyöntilajeista ei kuitenkaan voi ikinä tulla BJJn kaltaisia kilpailija/harrastaja-suhteeltaan. Tai se vaatisi lajien muuttamista niin että pääkontakti tai täyskontakti ylipäätään poistettaisiin, jolloin kyseessä olisi jo ihan eri laji. Ulkomailla tatamilla oteltava kevytkontaktipotkunyrkkeily onkin hyvin suosittua ja maailmancupeissa voi olla tuhansia ottelijoita eri taso- ja ikäryhmissä hyvin samaan tapaan kuin näissä BJJ European Openeissa. (EM- ja MM-kisat niissäkin on sitten vain maiden virallisille edustajille ilman tasoluokkia.) Jos SBJJL järjestäisi SM-kisat vale tudo -säännöillä, niin siellä ei totisesti olisi 500 ottelijaa vaikka miten olisi vyösarjat. Täyskontakti päähän on vaan eri juttu.
Se mikä minua sitten häiritsee on se, että joku esiintyy Suomen mestarina (tai muuna mestarina) ilman että on sellainen. Eihän jääkiekossakaan Suomi-sarjan voittaja ole Suomen mestari vaan vain Suomi-sarjan voittaja. Mestari on vain se joka voittaa korkeimman tasoluokan eli Liigan. Samoin BJJssä nämä alempien tasoluokkien ottelijat eivät kilvoittele Suomen mestaruudesta.
Jos ottelija ei ole tasoltaan sellainen, että valmentaja päästäisi edes ottelemaan kansallisen kärjen kanssa, niin Suomen mestarista puhuminen on absurdia ja halventaa niitä oikeita Suomen mestareita, jotka ovat tehneet paljon kovemman työn tuon tittelin saavuttaakseen.
Tietyn vyöarvon Suomen mestaruuden voin vielä pitkin hampain hyväksyä, mutta sellainen että esitetään henkilön olevan "oman sarjansa Suomen mestari" ilman vyöarvosta puhumista - mitä näkee paljon - on jo suoranaista kusettamista. Asiaa tarkkaan tuntemattomalle syntyy ilman muuta käsitys, että henkilö on painoluokkansa sen vuoden ykkönen. Finnish Open -voiton esittäminen Suomen mestaruutena olisi myös kummallista. Sitä ei kai ole sentään harjoitettukaan samalla tavoin kuin European openin yhteydessä on monilla tapana, kun se EM-mitali kuulostaa hienommalta.