Yksi mun suosikeista (ja se, jolla ruokin itseäni, kun on riittävä stressi, ettei oikein huvita syödä mitään muuta) on ruisleipä, jolla on ensin kerros tonnikalaa (lime-pippuri-viritykset on hyviä), sitten kaksi basilikan lehteä, sitten kerros raejuustoa ja lopulta mustapippuria. (Laiskuuden iskiessä jää leipä, pippuri ja basilika pois ja tonnikala ja raejuusto vain menee sekaisin.)
Tonnikalasalaatti on myös hyvää, eli pussi tonnikalaa, 100g raejuustoa, pikkusen proteiinipastaa, pari tomaattia, pippuria, balsamiviinietikkaa (ja muita mausteita maun mukaan) sekaisin keskenään.
Terveellisehkö pirtelö on ihanaa: vadelmia reilusti, samoin rahkaa ja maitoa, pikkusen jäätelöä ja sauvasekoittimella sekaisin.
Joskus tein verrattain vähärasvaista (mutta valitettavasti ei vähäsokerista, mutta tuo korjaantuisi kyllä, jos minulla ei olisi pakkomiellettä omassa keittiössä välttää keinomakeutusaineita) jäätelöä/jäädykettä: kiisseli 4 sitruunasta ja 5 limestä (keltuaisia, vettä, sokeria, perunajauhoja). Tuosta kiisselistä on oikeasti tarkoitus tehdä vahva, koska se tuo maun koko jäätelölle. Kiisseli jäähtymään. Toisaalla vaahdoksi puoli purkkia Flora vanillaa ja joukkoon kaksi purkkia extra light Philadelphia tuorejuustoa (varmasti voisi korvata rahkalla, mutta halusin tästä hieman jäädykejuustokakkumaisen). Lopulta kaikki sekaisin ja jäätelökoneeseen. Sokerin tosiaan varmaan voisi korvata kuumennusta kestävällä keinomakeutteella ja vaniljavaahdon luultavasti valkuaisilla vaahdotettuna ja makeutteella. Kiisselistä voisi epäilemättä myös keltuaiset jättää pois. (Lähdin kehittelemään tätä sitruunapiirakasta - siksi niin hassut ainesosat kiisselissä, kun siinä sen on oikeasti pakko jämähtää. En myöskään tosissani miettinyt, miten tästä saisi kevyen, kun halusin lähinnä jotain todella hyvää...
)