Finxit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja SIC-
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Niin itse kirjoittelin tuonne ekoille sivuille niitä syitä miksi pitäisi vähintään käydä faktapohjaista keskustelua siitä onko tämä nykyinen viritys se EU, mihin kuulumisesta äänestettiin aikoinaan. En itse kannata tällä hetkellä eroamista, koska mm. Venäjä ja liikaa muuttujia. Kannan EU:n muuttamista sisältäpäin.

Jälkiviisaana voi sanoa että yhteisvaluutasta olisi ainakin pitänyt pysyä ulkona. Ei olisi tarvinnut tukea Saksalaisten ja Ranskalaisten pankkien kusetuksia, osallistua pysyvään vakautusmekanismiin jne.

Nyt pitäisi mielestäni tehdä suuri reformi koko unionin alueella ja palauttaa jäsenvaltioille hallitusti valtaa takaisin, eikä vähiten sen takia että mm. Hollannissa, Italiassa ja Ranskassa ollaan jo vaadittu myös kansanäänestyksiä unioniin kuulumisesta. Ei noita soraääniä voi vähätellä ja leimata loputtomiin.

Paras olisi minustakin, että EU muuttuisi pelkäksi kauppaliitoksi. Ongelma on vain se, että EU:sta puuhataan liittovaltiota ja se ei ole demokraattinen. Ei ole mitään vaikutuskeinoa, jolla voitaisiin muuttaa EU. Mepit eivät voi tekemällä aloitteita ja äänestämällä tehdä muutoksia. Ainut vaihtoehto on eroaminen tai sillä uhkaaminen. Jos useampi maa olisi eroamassa, niin ehkä silloin muutos voisi tapahtua. Näin tuskin tapahtuu ja sen sijaan mennään vain nopeammin liittovaltioon.
 
Paras olisi minustakin, että EU muuttuisi pelkäksi kauppaliitoksi. Ongelma on vain se, että EU:sta puuhataan liittovaltiota ja se ei ole demokraattinen. Ei ole mitään vaikutuskeinoa, jolla voitaisiin muuttaa EU.

Ongelma on se, että suomalaiset yrittävät ratkaista Suomen ulkopuolisia ongelmia sen sijaan, että yrittäisivät ratkaista Suomen sisäiset ongelmat. Tällä menolla Suomi ei eroa EU:sta ja jos eroaa, liittyy siihen takaisin heti seuraavan mahdollisuuden avautuessa. Samalla mekanismilla kuin Sebastian Tynkkynen Soiniin.
 
Ei liittovaltiolle, kyllä taloudelliselle saumattomalle yhteistyölle ilman läpitunkevaa pakkolainsäädäntöä, sekä työntekijöiden, opiskelijoiden ja turistien vapaalle liikkuvuudelle, poislukien turvapaikkaturistit ja rikolliset.
 
Olen huomaavinani yleisessä keskustelussa aina jonkin aiheen muuttuvan jossain kohden ns. "korkeahevosiseksi" aiheeksi, eli ollaan olevinaan todella hyväntekijöitä ja solidaarisia kun kannatetaan aihetta. Ja ilmiö tuntuu leviävän perinteisellä some-meemityylillä, eli: "kaipa nyt minunkin pitää kun nuo muutkin", omia aivojaan käyttämättä, huoh. Sitten linkataan uutisia, sympatisoidaan ja kyynelehditään yhdessä. Kunnon parvimeininkiä. Nyt brexitin vastustuksesta tuntuu tulevan sellainen, ja itse en ainakaan esim. facebookissa uskalla sanoa mitään tämän vuoksi, kaikkien muiden korkeahevostellessa anti-brexitillä. Katsottaisiin nyt edes ensin, miten homma sujuu. Toivon, ettei EU laita tahallaan kapuloita rattaisiin, ja UK pääsee säätämään sellaiset säädökset kuin itse haluaa, ja jatkaa menestymistään. Ja sitten toivon samaa Suomelle myös. Olen kurkkua myötä täynnä pakotettuja "kurkkusäädöksiä".
 
Erittäin hyvin sanottu Jussilta:

Jussi Hallaaho

2 mins ·
Euroopan parlamentti piti juuri ylimääräisen täysistunnon brexitistä ja siihen liittyvästä julkilausumasta. Ei ole vahvoja eikä edes heikkoja signaaleja siitä, että kukaan olisi aikeissa oppia mitään mistään.

Komissio ja vanha valtakolmikko (EPP, S&D, ALDE) keskittyivät haukkumaan Faragea, Le Peniä, nationalismia ja muita mustia voimia. Puheenvuoroissa korostettiin, että britit on saatava pikaisesti ulos, jotta muut 27 maata pääsevät kansan tahdon mukaisesti rakentamaan yhä leveämpää, laajempaa ja syvempää unionia. Suurin osa ajasta meni siihen, että sali taputti seisaaltaan matalamielisille ja puusilmäisille lohkaisuille.

Uskon, että Faragella ja UKIPilla oli varsin vähän vaikutusta äänestystulokseen ja sen takana olevaan tyytymättömyyteen. Kukaan ei ole vahingoittanut EU:n imagoa, ja siten lisännyt lähtöhaluja, yhtä paljon kuin Jean-Claude Juncker, Guy Verhofstadt ja Frans Timmermans. He ovat tavallisen, politiikkaa erityisemmin seuraamattoman kansalaisen saama kuva EU:sta. Kuva on ylimielinen, tympeä ja ilkeä.

Parlamentissa Juncker, Verhofstadt ja Timmermans saavat pitkiä, seisovia aplodeja, mutta siellä he saarnaavat uskovaisille. Tavallinen kansalainen, niin Britanniassa kuin muuallakin, on huolissaan siitä, että hänen rahansa käytetään toisten ottamien velkojen maksuun, ja että hallitsemattoman maahanmuuton vuoksi elinympäristöä ei enää tunnista omaksi maaksi. Kansalliset päättäjät levittelevät käsiään ja sanovat, ettei mitään voi tehdä, koska EU-säännöt estävät, ja europäättäjät kutsuvat huolissaan olijoita pimeiksi voimiksi, joita vastaan on taisteltava.

Jos EU estää kansallisia ja kansalaisen demokraattisessa kontrollissa olevia päättäjiä tekemästä mitään, ja jos EU:lla ei ole halua eikä aikomusta tehdä niille mitään, koska huolissaan oleva kansalainen on pimeä voima, luonnollinen johtopäätös on se, että ulos EU:sta.
 
http://static.*******.net/uploads/2016/06/eurooppalainen-rauhanprojekti.jpg
 
Nopealla googlettelulla Norja maksaa noin 400 milj. siitä ilosta että pääsee vapaakauppa-alueeseen. Ei toki pääse "päättämään" asioista.

Suomi on kolmea vuotta lukuunottamatta ollut Eu:ssa maksajana. Vuonna 2014 809 milj. euroa ja vastineeksi on saatu "päättää" asiosta hyvällä menestyksellä? Summa on varmasti paljon isompi (kummallakin) kun aletaan ynnäämään Kreikka paketit ym.


Sehän on selvä ettei Nigel Faragen puheesta pidetty, varsinkin kun se meppien arvostelun osalta on totta
 
Voin olla taas ihan hakoteillä, mutta minusta tuntuu, että EU:n viimeaikojen kehitys ei oikeasti ole kenenkään johtamaa ja ohjaamaa. Se on ajelehtimista kriisistä toiseen.EU ei ole kehittynyt sillä tavalla, kuin monet meistä sitä kannattaneistakin kuvittelivat. EU ajautuu yhdestä kriisistä toiseen. Yhtä tulipaloa sammutellaan täällä, toista toisaalla. Syvenevään itengraatioon on ajauduttu lähinnä erilaisten taloudellisten kriisien selvittelyiden seurauksena.

Eikö yksi iso syy näihin tulipaloihin ja niiden aiheuttamiin paniikkireaktioihin ole euro? Jos näin on, niin sen ongelman ratkaisuun pitäisi keskittyä ensiksi. Jokainen taitaa ymmärtää, että euro ei toimi. Sanotaan, että sitä luotaessa siihen jäi valuvikoja. Eikö nyt normijärkikin sano, että ne viat on korjattava ensin. Muuten tämä kriisistä toiseen ajelehtimen jatkuu. Vai kuvitellaanko, että toimimattomasta valuutasta tulee toimva, kun puolen vuoden välein perustetaan joku uusi kriisimekanismi ja EKP ostelee markkinoilta jotain liikepankeille kuuluvia riskejä veronmaksajien taseeseen? Näinkö aiotaan jatkaa? Jos aiotaan, niin voisiko joku kertoa jonkun suunnitelman miten, ja kuinka kauan?

Tuntuu hassulta, että poliittiset johtajamme aikovat muokata kokonaisia valtioita, niiden lainsädäntöä ja työmarkkinajärjestelmää, perinteitä yms. siten, että yksi keksitty valuutta toimisi paremmin. Jotenkin vaan näin yksinkertaisen ihmisen mielestä olisi helpompi muokata sitä valuuttaa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Euro tosiaan rikki, mutta se on silti parempi valuutta Suomelle kuin mitä markka oli. Lisäksi mielestäni on kiistatonta, että Suomen kyvyttömyys toimia yhteisvaluutassa johtuu Suomesta, eikä yhteisvaluutasta.

Euroa ei voi oikein mitenkään sillä tavalla korjata, etteikö Suomen kaltaisella yhteiskunta- ja työmarkkinarakenteella vääjäämättä ajauduta massatyöttömyyteen ja suureen krooniseen valtiontalouden alijäämään niinkuin nyt on tapahtunut. Markassa pysymällä Suomi ei olisi voinut keinotekoisesti nostaa kansalaistensa elintasoa niin paljoa työn tuottavuuden yläpuolelle, kuin minkä euroalue on mahdollistanut. Eurosta eroaminen pudottaisi kaikkien elintason vastaamaan työn tuottavuutta, kertalaakista. Koska useimmat ovat mitoittaneet kulutuksensa, asuntonsa, tms. nykymallin mukaan, tästä seuraisi valtava määrä kärsimystä nimenomaan sille normijengille, joka ei pysty omaisuuttaan siirtämään rajojen ulkopuolelle siirtymän ajaksi. Elinkeinorakenne Suomessa on myös sopeutunut eurojäsenyyten siten, ettei maan rajojen sisällä ole enää kokonaisia toimitus-, valmistus- ja arvoketjuja. Tämän vuoksi valuutan devalvoinnista olisi paljon vähemmän iloa kuin mitä siitä oli takavuosina, koska iso osa viennistä vaatii myös tuontia.

Tämän vuoksi mielestäni selvästi euroeroa parempi vaihtoehto olisi sopeuttaa työmarkkinaa ja julkistaloutta eurossa menestymisen suuntaan. Eurosta eroaminen olisi paljon kivuttomampi operaatio aidolle ja hyvässä kunnossa olevalle markkinataloudelle.

Yhteismarkkinasta on suuri kustannushyöty Suomen EU-maihin kauppaa tekevälle vientiteollisuudelle, koska sama härpätin kelpaa sellaisenaan joka maahan. Toinen etu EU:sta on kauppasopimukset EU:n ulkopuolella, missä Suomi voi siipeillä paljon paremman sopimuksen, kuin mihin yksittäisenä maana olisi mahdollista päästä. Suomalaiset pääsevät Suomesta tekemään duunia ja opiskelemaan 27 (+3) maahan ilman tarvetta anoa työ- tai oleskelulupia.
 
Yhteismarkkinasta on suuri kustannushyöty Suomen EU-maihin kauppaa tekevälle vientiteollisuudelle, koska sama härpätin kelpaa sellaisenaan joka maahan. Toinen etu EU:sta on kauppasopimukset EU:n ulkopuolella, missä Suomi voi siipeillä paljon paremman sopimuksen, kuin mihin yksittäisenä maana olisi mahdollista päästä. Suomalaiset pääsevät Suomesta tekemään duunia ja opiskelemaan 27 (+3) maahan ilman tarvetta anoa työ- tai oleskelulupia.
Kiitos Dopeylle kun jaksaa kirjoitella talousasioista selkeästi, jotta vähemmän taloudesta ymmärtävä (minä) ymmärtää kaiken.

Monet ajattelevat pelkästään kuinka paljon EU maksaa Suomelle, mutta eivät ota huomioon kuinka paljon hyötyä siitä saadaan takaisin päin Suomen vientiteollisuuden kautta. Tästä olisi hieno nähdä vertailua, jos sellaista edes pystytään tekemään.

Minua pelottaa että monet ovat EU eron kannalla pelkästään koska mamut, mutta eivät ota huomioon että Eu:sta erotessa on suuri mahdollisuus että oma taloustilanne heikkenee ja jopa työpaikka lähtee alta halvempaan maahan.
 
Minua pelottaa että monet ovat EU eron kannalla pelkästään koska mamut

Monet ajattelevat asioita muunkin kuin vain rahan kautta. Itse ymmärrän täysin ihmisten huolen hallitsemattoman maahanmuuton aiheuttamista ilmiöistä ja ongelmista. Jos seuraa esimerkiksi yleisen ilmapiirin kehittymistä kireämpään suntaan, niin meillä on ihan oikeasti vakava ongelma. En näe sitä minään mahdottomuutena, että tulevaisuudessa jotkut Euroopan valtiot jakautuisivat kahtia. Onhan meillä jo nyt nähtävissä Euroopan kahtiajakautuminen.
 
Monet ajattelevat asioita muunkin kuin vain rahan kautta. Itse ymmärrän täysin ihmisten huolen hallitsemattoman maahanmuuton aiheuttamista ilmiöistä ja ongelmista. Jos seuraa esimerkiksi yleisen ilmapiirin kehittymistä kireämpään suntaan, niin meillä on ihan oikeasti vakava ongelma. .
Veikkaan että myös kantaväestön kesken turvallisuus heikkenee mikäli talous merkittävästi laskee eikä ole varaa pitää samanlaista sosiaaliturvaa kuin ennen.

En kannata nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa, mutta pidän sitä kuitenkin pienempänä riskinä.
 
Veikkaan että myös kantaväestön kesken turvallisuus heikkenee mikäli talous merkittävästi laskee eikä ole varaa pitää samanlaista sosiaaliturvaa kuin ennen.

En kannata nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa, mutta pidän sitä kuitenkin pienempänä riskinä.

Kyllä se EU:n hajoaminen aiheuttaisi niin suuria muutoksia kaikkeen, että ei kukaan voi tietää mitä lopulta tapahtuisi. Itse ainakin toivon, että vielä joskus tulee aika, jolloin pankkiirit menettäisivät valtaansa. Kaikessahan on loppupeleissä kyseessä rahasta, joka tuo mukanaan valtaa. Finanssiala on sellainen, että mitä syvemmälle kurkistaa, sitä sairaammaksi se muuttuu. Mutta oli miten oli, niin me elämme jännittävimpiä aikoja sitten 2. maailmansodan.
 
Tässäpä vielä käppyrämuodossa Iltasatujen (Iltasanomat) 26.6 nettikyselyn tulokset, jotka poimittu kuvakaappauksista kyselyn edetessä. Näin sitä ihmisten mieliä ohjaillaan, vaikka sitä ei pitänyt (a)siantuntijoiden mukaan tapahtua kuin Venäjällä ja Pohjois-Koreassa. Voisivat ensi kerralla edes yrittää vähän enemmän, ettei paistaisi näin selvästi läpi. Ääniä/min laskettu aina kahden peräkkäisen pisteen välillä keskimäärin.

Document-page-001.jpg
 
Tässäpä vielä käppyrämuodossa Iltasatujen (Iltasanomat) 26.6 nettikyselyn tulokset, jotka poimittu kuvakaappauksista kyselyn edetessä. Näin sitä ihmisten mieliä ohjaillaan, vaikka sitä ei pitänyt (a)siantuntijoiden mukaan tapahtua kuin Venäjällä ja Pohjois-Koreassa. Voisivat ensi kerralla edes yrittää vähän enemmän, ettei paistaisi näin selvästi läpi. Ääniä/min laskettu aina kahden peräkkäisen pisteen välillä keskimäärin.
En nyt ymmärrä mitä näillä salaliittoteorioilla on itse asian kanssa mitään tekemistä? Media tekee mitä media tekee. Ei anneta sen puuttua faktoihin.

Missä on edes alkuperäinen kysely, en löytäny tuota mistään?
 
En nyt ymmärrä mitä näillä salaliittoteorioilla on itse asian kanssa mitään tekemistä? Media tekee mitä media tekee. Ei anneta sen puuttua faktoihin.

Missä on edes alkuperäinen kysely, en löytäny tuota mistään?
Faktat usein ovat vain henkilökohtaisia näkemyksiä, joihin tuollaiset kusetukset vaikuttavat. Noilla luvuilla ei tarvitse puhua mistää teorioista, vaan kusetus on täysin selvä. Kommenteissakin lähes pelkästään toivotaan Fixitiä. Ja se "kysely" on tässä:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001208193.html
 
Back
Ylös Bottom