Archey
Banned
- Liittynyt
- 24.7.2005
- Viestejä
- 2 985
- Ikä
- 62
Powerhousu sanoi:Ei ole mitään varpaille astumista, koska en kuvittele olevani näissä hommissa minkään tason auktoriteetti yhtään kenellekään enkä myy omia mielipiteitäni muille enkä väitä olevani kaikessa oikeassa. Mun kanssa saa olla eri mieltä kunhan sen tekee hyvässä hengessä ja perustellen asiansa. Sun taannoiset höpöhöpöjutut, mitkä moni muukin huomasi, on aika huono lähtökohta olla toista mieltä, koska tietty suodatus on defaulttina päällä kun sun juttuja lukee.
Onhan se ihan hienoa että jopa saa olla eri mieltä.
Eivät ne ass to grass kyykyn ja etureisien optimaalisen rasittamisen ideat olleet omiani.
Olen aina ollut täyspitkien liikeratojen kannattaja, kunnes olen saanut useammalta auktoriteetilta palautetta, ettei se aina ole niin, vaan nimenomaan liike joissakin tapauksissa pitäisi jättää jopa molemmista päistä vajaaksi että voidaan käyttää hyväksi jatkuvan jännityksen periaatetta.
Lesukov - bodaus kyykky
Alexei Lesukov off-season quads workout - YouTube
Jerry Ossi – Bodaus kyykky
Jerry Ossi IFBB Pro - Smith machine squat - YouTube
Samoin voidaan penkkipunnerruksessa tehdä rintakosketuksesta punnerrukset pari kolmekymmentä senttiä ylöspäin, niin että liike kohdistuu pääasiassa rintaan eivätkä monesti nopeammin puutuvat ojentajat pysäytä sarjaa.
Mikko Ovaskainen – lyhyttä rinta pumppia
13 08 22 Chest biceps - YouTube
Tätä tekniikkaa olemme nähneet treenivideoilla monien ammattibodareiden toimesta ja viimeksi olen nähnyt mm. Lesukovin ja Mikko Ovaskaisen penkkaavan tätä tekniikkaa hyväksi käyttäen.
Samoin pystypunnerruksissa ei ole syytä nostaa tankoa tai käsipainoja suorille käsille tai kilautella niitä ylhäällä yhteen, kun rasitus olkapäistä siirretään tällöin ojentajille.
Powerhousu sanoi:Kyllähän tuosta yläkropan osalta taikoo ihan hyvän, mutta jalkojen tilanne onkin vähän vaikeampi kuin ne ovat samassa. Takareisille tai pohkeille ei oikein saa toista kertaa ellei ota lisäliikettä toiselle päivälle. Ja jos nyt saivartelemaan alkaa, niin hauis tulee selän kanssa epäsuorasti ja jo 48 tunnin kuluttua suorasti. Se on aika epätasainen rasituksen jako. Jos heittää jalat ja kädet toisinpäin, niin se on käsille parempi, mutta etureidet ja alaselkä taas on ihmeissään jos selkäpäivänä tekee mavea. Noita ei saa sellaiseen järjestykseen ettei siinä olisi jotain sanomista.
Itse jakaisin jalat etureisiin ja takareisiin + pohkeisiin, mutta käsitin ettei Ironmauke ole valmis niin suuriin muutoksiin.
Kun hauikset treenataan suoraan 48h päästä selän jälkeen uudestaan, siinä ei ole ongelmaan niin pienen lihasryhmän palautumiseen, lisäksi lihaksen glykogeenivarastoilla on riittävästi aikaa täyttyä(48h), toisin päin se olisikin ongelmallisempaa, jos hauistreeneistä olisi lyhyt aika selkä treeneihin ja hauikset olisivat vielä ”tyhjät”.
Edelliseen viitaten perusteluiltasi putosi pohja.
Powerhousu sanoi:Yllättäen aiheutti väärinkäsityksen kun lainaat mun tekstiä. En mäkään oikeasti lainannut sun tekstiä, vaan se oli Timba79:n vuoden 2003 postiin toisessa ketjussa. Mutta kun nyt aloitettiin niin on siellä leveälle selälle näköjään myös kulmasoutu. On siinä kyllä selkäliikkeitä ylipäänsä aika vähän ja voisi vähän lisätä.
Itseäkin pisti silmään tuo selkäliikkeiden vähyys ja siihen tartuin. Tiedän että lähes jokainen selkäliike rasittaa leveitä selkälihaksia, mutta siitä huolimatta selkää monien erillisten lihasryhmien kokonaisuutena pitäisi rasittaa monesta eri kulmasta vaihdellen ylhäältä vetoja ja soutuja.
Pelkillä ylävedoilla selkään on vaikea saada paksuutta ja toisin päin..
Selän paksuuden treenaamisella tarkoitetaan pitkälti epäkkäiden keski- ja alaosan lihaksiston kehittämistä ja tarkoituksena on välttää, ettei hyvin kehitetyssä tasapainoisessa selän lihaksistossa synny näiden lihasten kohdalla leveiden selkälihasten väliin matalampaa kohtaa, jolloin selkä näyttää litteämmältä.
Kuten itsekin tiedät lähinnä erilaiset soudut kohdistuvat voimakkaammin juuri epäkkäiden keski- ja alaosan lihaksistoon jolloin puhutaan selän ”paksuuden” kehittämisestä.
”Horisontaaliset vedot: erilaiset soudut
Horisontaalisia soutuliikkeitä on loputon määrä, mutta mainittakoon kulmasoudun variaatiot levytangolla, käsipainoilla sekä laitteilla, alatalja ja erilaiset renkailla sekä tangolla tehtävän kehonpainosoudut. Esimerkiksi alatalja kapealla neutraaliotteella on loistava selkää paksuntava liike (Delavier 2010, 94).”
”Vertikaaliset vedot: leuanvedot ja ylätalja
Vertikaalisissa vedoissa leveän selkälihaksen, ison liereälihaksen ja muiden olkanivelen ojentajien työ korostuu.
Luskin ym. (2010) ylätaljatutkimuksessa leveiden selkälihasten aktiivisuudessa ei ollut eroa huolimatta siitä vedettiinkö leveällä vai kapealla otteella. Ts. yleinen uskomus leveän otteen suuremmasta leveiden selkälihasten aktivoinnista vaikuttaa pelkältä uskomukselta. Oteleveys saattaa kuitenkin vaikuttaa siihen, mikä osa leveistä selkälihaksista supistuu voimakkaimmin. Leveällä otteella vedettäessä olkanivelessä tapahtuu paljon adduktiota eli lähennystä ja kapealla otteella lähes pelkästään olkanivelen ojennusta. Leveä ote ottaa hieman enemmän leveiden selkälihasten lateraali- eli sivusäikeisiin ja kapea ote ottaa hieman enemmän leveiden selkälihasten mediaali- eli keskisäikeisiin (Delavier 2010, 86–87). Koska eri otteilla ja oteleveyksillä samojen vetolihasten eri osat aktivoituvat hieman eritavalla, kannattaa lihasmassatreenissä käyttää erilaisia variaatioita vetoliikkeistä. ”
Yläselän voimaharjoittelu: perusteet ja leuanveto ? Rytkönen | Lihastohtori
Omasta mielestäni 4-jakoinen on oivallinen ratkaisu kun halutaan treenata eri lihasryhmiä mahdollisimman monipuolisesti eri kulmista ja erilaisilla liikkeillä, lisäksi se sopii edistyneemmälle treenaajalle haluttujen lihasryhmien priorisointiin.Powerhousu sanoi:Hetkinen. Siis sitähän tässä haetaan. Tasapainoista nelijakoista, jossa suoran ja epäsuoran rasituksen vaihtelu toteutuu automaattisesti. Mitkä muut pointit ovat tärkeämpiä mitä tulee nelijakoisella treenaamiseen? Joidenkin mielestä ehkä treenityyli, tehdäänkö kovaa isoilla painoilla vai supistaen pikkupainoilla ja tällaista, mutta siihen ohjelma ei ota kyllä kantaa. Se on pohja mihin voi kyllä vaihdella liikkeitä sen mukaan mistä tykkää ja mitä hakee. Mutta hyvää siitä ei saa jos pohja on ihan paska. Siksi tässä haetaan hyvää kombinaatiota suoralle ja epäsuoralle rasitukselle. Ja jos nyt taas oikein saivarrellaan, niin nelijakoisella treenaamisessa ei ole yhtäkään pointtia mikä olisi tärkeämpi kuin hyvä ohjelmapohja. Tietysti se että valitaan tehokkaat liikkeet, treenataan oikein ja tarpeeksi kovaa, syödään oikein ja levätään tarpeeksi on paljon tärkeämpää, mutta se ei liity nelijakoisella treenaamiseen vaan ihan kaikkeen treenaamiseen.
”Treenijaot: 4-jakoiset ohjelmat
Julkaistu 23.1.2013, kirjoittaja: Utti "Hulkki" Hietala
Kun siirrytään 4-jakoisiin ohjelmiin, puhutaan jo monijakoisesta treenistä.
Yksinkertaisemmat treenijaot (1-, 2- tai 3-jakoiset) toimivat parhaiten melko kokonaisvaltaisen perusmassan ja -voiman kasvatuksessa, kun taas monijakoisilla ohjelmilla on helpompi priorisoida voimakkaasti esim. heikkoja lihasryhmiä. Neljään pilkottuja treenijakoja voi myös kehitellä lähes loputtomasti, eli jopa erittäin spesifiset yksittäisen treenaajan tarpeet voidaan näin ottaa huomioon. Sudenkuoppia tosin myös löytyy, ja ne pitää osata välttää monijakoista ohjelmaa suunnitellessa.
Milloin 4-jakoa kannattaa käyttää?
Nelijakoinen treeni soveltuu hyvin niille, jotka haluavat joko priorisoida heikkoja lihasryhmiä ohjelmassaan, tai vaihtoehtoisesti keskittyä ”tuhoamaan” treenattavan lihasryhmän melko läpikohtaisesti kerran treenikierron aikana. Jos on niin onnekas, että jalat ovat kehityksessä selvästi yläkroppaa edellä, monijakoisessa ohjelmassa voi tehdä yhden jalkatreenin ja pyhittää loput treenit yläkropan lihaksille.”
Treenijaot: 4-jakoiset ohjelmat | Fast News
Powerhousu sanoi:Hieno homma ja tästä jaksat kyllä aina muistuttaa. Ikävä kyllä se ei tee susta jämähtämätöntä (vittu mikä sana) jos opiskelet koko ajan uutta, jos kuitenkin pönkität niillä tiedoilla niitä vanhoja uskomuksia. Tästä on sulle ennenkin huomautettu enkä ole yksin.
Tuon otin esille myös siinä mielessä että monet esittämäni asiat ovat tulleet sieltä kautta.
Itse olen joutunut luopumaan monista kehonrakennukseen liittyvistä hyvin yleisistä uskomuksistakin, kun ne on valmennuskolutukseni aikana osoitettu tutkimuksilla tai ihan käytännön lihasharjoitteilla paikkaansa pitämättömiksi.
Powerhousu sanoi:Ilmeisesti tunnet joka ainoan kehonrakennusvalmentajan? No joo, en mä tästä nyt niin eri mieltä ole, koska ei ylärinnan priorisoimisesta varsinaisesti haittaakaan ole, kunhan liikkeet tehdään niin että olkapäät ei ota liikaa hittiä.
Okei
Powerhousu sanoi:No se nyt ei ole varsinaisesti mikään ihme vaan ihan anatominen pakko. Etulohko nyt on isompi / erottuvampi muutenkin. Kyllä niitäkin tietysti on nähty joilla ei ole takaolkapäitä tyyliin ollenkaan ja se on kyllä hupaisaa. Peilistä sen kuitenkin näkee pitäiskö mahdollisesti asialle tehdä jotain vai onko hyvä näin. Mäkin muuten nuorempana lueskelin paljon ja imin tietoa eri lähteistä ja olin vakuuttunut siitä että etuolkapäille pitää tehdä etuvipareita. Jossain vaiheessa kuitenkin tajusin, että mulla on omatkin aivot ja aloin ajattelemaan niillä sen sijaan että uskon kaiken mitä luen. Suosittelen samaa ihan kaikille ja myös niille jotka lukee mun tekstejä.
Tuo takaolkapää ei ole ainoa ongelma niitäkin näkee treenattavan nykyään jo enemmän, mutta sivulohko jää paljolti paitsioon, monesti pystypunnerruksen suoritustavan johdosta sekään ei ota juuri kuin etulohkoon, samoin myös vipunostot vedetään helposti sillä vahvemmalla etulohkolla peukalo pystyssä, kun se pitäisi kääntää alas, ikään kuin kaataisi vettä pullosta.
Powerhousu sanoi:Nyt saat kyllä luvan korvata mun paskasuodattimen. Se meni jumalauta tukkoon ja räjähti. Nyt täällä on näyttö täynnä paskaa.
Voit nimittäin kysyä siltä Pauliinalta miten SJMV tehdään kehonrakennustyylisesti oikein. Sen kirjassa lukee, että tankoa ei vain lasketa alas vaan työnnetään persettä taakse jolloin tanko tavallaan laskee samalla. Kyseessä on oikeammin lähinnä romanialainen maastaveto, mutta tämä on se tyyli missä piilee se taika. Sellaista ihmistä ei ole olemassakaan joka ei saa tällä tyylillä takareisiin venytystä. Tuntumakin tulee sieltä ajan myötä ja osuma on taattu. Hassua kun otit puheeksi tuon kämmenet lattiaan. Mä nimittäin pamautan kämmenet lattiaan vaikka kylmiltään, mutta SJMV:ssä tuolla tyylillä riittää kun laskee polvien kohdalle. Venyttää niin perkeleesti. Se on tekniikkalaji, sano.
Usein treenattavat vain eivät saa takareisissä tuota supistusta aikaan, joka oikeastaan onkin lähes staattinen.
Powerhousu sanoi:Sen lisäksi että näitä lukee niin pitää ymmärtää lukemansa ja jalostaa sitä tietoa. Tässä täytyy nyt erottaa selän paksuus ja latsien paksuus. Ylätaljat ja leuanvedot leventävät selkää ja paksuntavat latseja, koska lihas ei voi kasvaa vain yhteen suuntaan. Soutuliikkeet paksuntavat selkää paremmin, koska osuvat myös paremmin tuonne keskiselkään ja esim. trapseihin paremmin, mutta ne osuvat myös latseihin helvetin hyvin ja se on oikeastaan niiden päätarkoituskin, eli ovat myös ehdottomasti leventäviä. Hassua on se, että jopa mave on jossain määrin selkää leventävä liike. Monella voimanostajalla on aikamoinen selkä vaikkei siellä kyllä mitään leukoja tai soutuja tehdä ja jos tehdään niin korkeintaan palauttavana. No ei se selkä kyllä todennäköisesti niin leveä ole kuin mitä se voisi olla, mutta kuitenkin on levinnyt, eli mave leventää myös selkää. Tämä tulee nyt siitä kun väitit aiemmin ettei Ironmauken ohjelmassa ollut kuin yksi leventävä liike. Oikeasti niitä oli kolme, joista kaksi osuu suoraan kohdelihakseen. Pelkkä leventävä - paksuntava -jako on epälooginen ja ajattelematon.
Taas kerran sama asia joka edellä jo aikaisemmin totesin. Selän paksuudella kehonrakennusmielessä ei useinkaan tähdätä pelkästään leveiden selkälihasten lihaspaksuuteen vaan lihaa yritetään usein myös saada epäkkäiden keski- ja alaosaan jolloin keskiselkään saadaan paksuutta sen tavallisen tyhjän kolon sijasta.
Itse muuten treenaan nykyään 5-jakoisella jossa etu- ja takareisille on omat päivänsä.
Viisi treeniä viikossa joista kaksi jaloille.