etukyykky ja niskantakaapunnerrus

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Nostetaanpa tämä keskustelu ylös, ja katsotaan, herättääkö se lukijoissa edelleen yhtä radikaaleja mielipiteitä kuin aiemmin tässä keskustelussa.
Itse arvostan painonnoston voimailulajeista korkeimmalle, kuitenkaan voimanoston harrastajien maksimivoimaa väheksymättä.

Painonnosto on kuitenkin kaikista voimailulajeista ylivoimaisesti haastavin, ja mielestäni pitkälti sen haastavuuden vuoksi monet voimailijat sitä niin kärkkäästi arvostelevat. Hyväksi painonnostajaksi tullakseen täytyy erilaisten fyysikaalisten ominaisuuksien olla täysin eri tasolla kuin voimanostossa, sillä tekniikalla ja sen vaatimilla fyysisillä ominaisuuksilla on lajissa niin suuri merkitys, mutta ellei jatkuvaa maksimivoimatason nousua tapahdu, ei myöskään painonnoston tuloksissa tapahdu muutosta.
Kaiken kaikkiaan painonnostolla on kaikkiin muihinkin urheilulajeihin minun mielestäni ainoastaan positiivista vaikutusta, toisin kuin jäykistävällä voimanostolla.

Painonnostoliikkeiden oppimiskaari on huomattavasti pidempi ja liikkeet täytyy suorittaa erittäin räjähtävästi.

Toisaalta painonnostoliikkeissä ei ole eksentristä/alaslaskuvaihetta käytännössä ollenkaan, joten näitä liikkeitä täytyy harjoitella suhteessa paljon ja myös tiheämmin, että vaikutusta saadaan lihasmassan kasvatuksen puolella.

Painonnoston vaikutus eri lajeihin on jokseenkin kyseenalainen.

Räjähtävä nostosuoritus tangolla salilla ei sinäänsä takaa suoraan räjähtävyyden siirtovaikutusta,
johonkin toiseen liikkeeseen/liikesarjaan ja toisaalta lihasmassan kasvatuksen puolesta sopisi olla myös alaslaskuvaihe liikkeissä mukana.

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=248048&postcount=67

Painonnoston ja voimanoston vertailu on kuin vertailisi eri maita.

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=259054&postcount=78


Hyväksi painonnostajaksi tullakseen täytyy erilaisten fyysikaalisten ominaisuuksien olla täysin eri tasolla kuin voimanostossa, sillä tekniikalla ja sen vaatimilla fyysisillä ominaisuuksilla on lajissa niin suuri merkitys, mutta ellei jatkuvaa maksimivoimatason nousua tapahdu, ei myöskään painonnoston tuloksissa tapahdu muutosta.

Onko mitään järkeä verrata lajeja, joissa punnitaan eri ominaisuuksia?

Totta kai vaatimukset on aivan eri tasolla, kun liikkeet ja suoritusnopeuskin on aivan erilaiset.

Aivan ympäripyöreä väittämä ja muuta ei voi päätellä, kun korkokengät jalassa nostetaan ja tanko liikkuu nopeasti, jos hyvin menee.

Painonnostoa hehkutetaan jossain mielessä siitä, että se hyödyttää urheilijaa enemmän mutta viime kädessä tulee miettineeksi:

Onko urheilijan näkökulmasta tarpeellista tehdä painonnostoliikkeitä vai sisältääkö liikkeet loukkaantumisvaaroja enemmän suhteessa voimanostoliikkeisiin verrattuna.

Prioriteetkin täytyy kuitenkin huomioida, että urheilijalla harvoin on varaa loukkaantua tai käyttää aikaa turhaan painonnostoliikkeitä opiskellessa, kun vastaavan ajan voisi tehdä lajiharjoittelua tai huoltoa kropalle.

Jos pääpaino on muussa lajissa kuin painonnostossa tai voimanostossa niin ei luulisi olevan tarpeellista harjoitella painonnostoa/voimanostoa samaan aikaan.

Painonnostaja haluaa ajatella, että oma laji toimii parhaiten myös urheilussa kuin urheilussa ja voimanostaja tietysti ajattelee aivan samaa...:rolleyes:

Edit: Luultavasti kohtuullisuus toimii urheiljan kohdalla salilla tehtävässä harjoittelussa ja sitten treenaa kohtuuttoman paljon toistoja itse lajisuorituksessa...
 
Kyllähän siinä painonnostossa on jotain oltava, kun jokikinen huippu-urheilija niitä liikkeitä tekee. Poislukien kestävyysurheilijat.
 
Otin vähän aikaa sitten etukyykkyä 3*115 kg helposti. Sotilaspunnerrusta 3*70 kg penkkitreenin jälkeen. Täytyy sanoa että mulla on heikot olkapäät, kun penkissä meni 8*122,5 kg. Harjoittelun puutetta. Kapeaa takakyykkyä voimanostosyvyyteen on tehty 6*6*133 kg.

Viime aikoina on etukyykky painonnosto-otteella sujunut mainiosti. Itseasiassa siitä on hyvää vauhtia tulossa mieliliikkeeni heti penkin jälkeen. Jostain syystä siinä on myös paljon turvallisempi olo kuin takakyykyssä. Takakyykyssä tuntuu että jos ei jaksa niin jää tangon alle ja kuolee, kun etukyykyssä voi vain kätevästi pudottaa tangon eteensä...
 
Ei ole hirveesti tullu etukyykkyä tehtyä vähään aikaan (paitsi "flunssa-treeninä" pikkupainoilla :) ) 2 x 6*105 kg syvälle taisin viimeksi ottaa kun se ihan ohjelmassa oli. Ei ole nuo reiskat tehty voimailuun..pystypunnerruksissa alkaa 70 kg sarjapainojen jälkeen kolottelemaan olkapäätä (teen yleensä rinnan jälkeen), mutta vauhtipunnertamalla saa tietty enemmän rautaa ylös & vähemmän kolotuksia.
 
Etukyykyssä olen 192.5 ottanut joskus aika helposti, ja 160*5. Nyt ei mene noin paljoa, jotenkin vaikeuksia saada pysymään tanko olilla, ennen ei moista ollut. Ei ole paljoa tullut tehtyäkään. Kyllä se 180 silti aina menee, viimeksi 130*8 oli aika köykästä.

Niskan takaa en ole istualtaan tehnyt, seisaaltaan ilman jalkavippiä 90*5.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Etukyykystä 140. Niskantakaa- ja edestä punnerruksen sarjapainot on jossain
60-80 kilon välissä, edestä enemmän kuin takaa. Vauhtipunnerrusta menee satasella jokunen toisto.
 
Joku 5-10 treeniä etukyykkyä takana ja 3x6x120 otin vyöllä aika kevyesti viimeks. Takakyykky kovin setti 4x160, nyt menisi varmaan vähän enempi. Paremmin tuntuu etukyykky mulle sopivan, veikkaisin että ykkönen vyöllä on tällä hetkellä jotain luokkaa ~160.

Niskantakaa en oo mitää punnerrellut jäykkien olkapäiden takia (venyttelyn puute), sotilaspunnerrus ilman vauhteja kerran kokeilin 100kg ja ylös tuli.
 
2x6x90 etukyykky (aiemmin ass-to-grass, mutta huomasin että menee mulla paremmin etureisille kun pysäyttää reisien ollessa vaakatasossa).
10x60 niskantakaa istaaltaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom