Elokuva-arvostelut!

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 923
Joker 6/10

Iso pettymys. Joaquin oli tosi hyvä kyllä, mutta elokuva itsessään oli liian "taxi drivermainen", joka ei todellakaan ole Miun suosikkeja. Varmasti oon vähemmistöä mielipiteeni kanssa ja ymmärrän miks tämmönen elokuva moneen vetoaa niin voimakkaasti.

Ei miustakaan mikään huono, mutta elokuvan jälkeen oli vähän semmoinen "nääh" fiilis. Edelleen odotan hyvää DC elokuvaa, jota ei Nolanin Batmanien jälkeen ole tullut.
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 526
Ikä
29
Aloin kattoa tässä Ghost in the Shellia uudestaan koska oli niin kova pätkä ja piti leffan alussa tulla korjaamaan muutama moka arvostelussani. Eka asia on et eihän se mihinkään Tokioon sijoittunutkaan vaan New Port nimiseen kuviitteliseen kaupunkiin. Jotenkin koska Japani niin tulee heti mieleen alitajuisesti Tokio vaikka New Port leffassa mainitaankin. Sit toinen asia mikä pitää oikaista on et vaikka tiesin ekalla katselukerrallakin et kyse on laajasta elektronisessa verkossa, niin vahingossa kirjoitin et kyborginainen puhuu alussa puhelimeen,:LOL: vaan siinä laajassa elekrtonisessa verkossa kommunikaatiolinjoja pitkin telepaattisesti. Vaikka tarkoitinkin arvostelussani niinsanottua puhelinta, en oikeaa tavallista puhelinta mut pitäähän tuollainen virhe korjata. "Puhua Puhelimeen" voi jeesus.:LOL:
 

Markku Tikka

ProTrainer.fi
AMMATTILAINEN
Liittynyt
8.3.2007
Viestejä
3 370


JOKER

Jos odottaa kepeää viihdettä tai supersankarielokuvista tuttua rymistelyä, niin tähän elokuvaan tulee pettymään. Joker -elokuvasta joko todella pitää tai sitten ei oikein ymmärrä, että mitäs hauskaa tässä nyt muka oli.

Siinäpä se. Joker -elokuvassa ei ole mitään hauskaa. Tässä elokuvassa ei ole yhtään kevyttä hetkeä vaan tunnelma on alusta loppuun realistisen synkkä ja jokseenkin lohduton. En sanoisi painostava tai ahdistava, mutta hyvin epämukava. Kun jollekin kohtaukselle naurahtaa, niin heti tulee hieman syyllinen olo. Jos ei halua katsella elokuvissa syvällistä kerrontaa, mikä pakottaa ajattelemaan, niin suosittelen jättämään tämän väliin.

Kaikki puheet elokuvan liiallisesta välivaltaisuudesta, sen ihannoimisesta tai väkivallan tekoihin yllyttämisestä voi unohtaa. Muutama ihminen tapetaan eikä hetkiä kaunistella, mutta ei niillä myöskään mässäillä. John Wickit, Deadpoolit, Logan yms. kaikki ovat väkivaltaisempia puhumattakaan nyt sitten ihan oikeasti raaoista elokuvista.

Elokuva ei vain sovi nykyaikaiseen identiteettipolitiikkaan yhtään, koska ihmiset, asiat ja tapahtumat pitäisi aina saada lokeroitua ja arvotettua lokeronsa mukaan. Jokeria hahmona tai elokuvaa hänen tarinanaan ei pysty lokeroimaan. Eikä pidäkään, koska Jokeri hahmona edustaa kaaosta.

Joker -elokuva nostaa pinnalle ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja kuten julkinen mielenterveystyö, lapsuusajan traumojen ja ympäristön vaikutus persoonaan, köyhät vs. rikkaat vastakkainasettelu jne. mutta mikään näistä ei ole syy siihen, miksi elokuva on niin hyvä kuin se on.

Elokuva on kerronnaltaan, visuaalisesti ja tunnelmaltaan ylivertainen. Parasta elokuvassa kuitenkin on, että tarinan kerrontatavan kautta katsoja imeytyy puoliksi väkisin Arthur Fleckin maailmaan ja sen jälkeen mikään ei ole enää varmaa. Juuri kun luulet ymmärtäneesi jotain, niin siltä viedään pohja.

Joker -elokuva on mielenkiintoisella tavalla epämukava juuri siitä syystä, että katsoja ei saa kiinni oikein mistään. Juuri sitä on Arhur Fleckin koko elämä. Arthur muuttuu kohti Jokeria elokuvan ajan. Myös tapa kertoa tarinaa muuttuu elokuvan aikana.

Arthur Fleckillä on kuvitelmia hallusinaatioidensa sisällä. Ensin katsojalle kerrotaan heti, että nyt tämän asian Arthur kuvittelee. Hetken kuluttua Arthur kuvittelee ja se paljastetaan vasta myöhemmin. Osan asioista kohdalla katsojalle ei kerrota oliko se kuvitelmaa, vaan asia jätetään avoimeksi.

Kaikki henkilöhahmot esitetään tietyllä tapaa, sitten käsitys muutetaan ja lopulta jätetään kysymyksiä avoimeksi. Paljon jätetään katsojan tulkinnan varaan ja Jokerin syntytarinasta jää edelleen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Niin sen pitää ollakin.

Joaquin Phoenixin suoritus nimiroolissa on sanalla sanoen täydellinen. Hahmo on saanut osakseen kritiikkiä siitä, että Jokerin pitäisi olla jonkinlainen criminal mastermind, mutta tässä hän on enemmänkin surullinen ja epävarma. Pitää kuitenkin muistaa, että elokuva kertoo Arthur Fleckin muuttumisesta Jokeriksi. Laitetaan 10 vuotta lisää, niin osaan hyvin kuvitella, että Joaquin Phoenixin Jokerista kehittyy jotain sen suuntaista kuin Heath Ledgerin Jokeri on The Dark Knight -elokuvassa. ”Do you wanna know how I got these (O)scars?”

Ei sovellu hiljaisen päivän ajankuluksi huvikseen katseltavaksi, mutta elokuvakokemuksena 10/10
 
Liittynyt
30.1.2004
Viestejä
1 566
Hienoa Tigre että tsiikasit ton orkkis Ghost in the Shell, aikoinaan nuorena kun sen katsoi VHS oli aivan uskomattoman hieno elokuva kokemus. Nykyään tulee katsottua se vuoden/parin välein uudestaan ja edelleen se iskee kovaa, todellakin Akira on sellainen pätkä myös mikä on melkein pyhäinhäväistystä jos ei sitä ole nähnyt ja fanittaa Animea😅
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 526
Ikä
29
Joo. :LOL: Aiemmin olin animeleffoissa jumittunut katsomaan vaan Studio Ghiblin leffoja ja nyt tää Ghost in the Shell meni heittämällä niistä ohi ollen helposti parempi. Todellakin pyhäinhäväistystä kun tota Akiraa ei ole ei ole nähnyt ja jos oisin jättänyt edelleen Ghost in the Shellin katsomatta.😅
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 526
Ikä
29
Kohta puol katsomaan uutta Annabellea, vaikka ei odotukset ole korkealla ja yks tuttukin haukkui sen jo lyttyyn.:LOL: Mut kauhufanina toikin on pakko katsella vaikka olisi mitä lie paskaa, mut kiinnostaa nähdä kuitenkin miten tuo on tehty. Tässä kun kauhusta puhun niin mikä on porukan mielestä pelottavin leffa? Mun mielestä pelottavuus ja ahdistavuus ei täysin ole sama asia, esim naisen kivitys on tosi hyvä esimerkki miten nuo eroaa, naisen kivitys on ihan jäätävän ahdistava, mutta ei millään lailla pelottava niinkuin yhtään millään tasolla. Sitten Hereditary nyt vasta sen katselin uusintana niin on siinä kaikessa häiriintyneisyydessään ahdistavin leffa, joka tosiaan vaikuttaa mieleen etenkin se yks kohtaus, kaikki tietää mitä tarkoitan niin hyi helvetti sitä ahdistavuutta etenkin siinä kohtauksessa. Sit kun puhutaan puhtaasta pelottavuudesta sellaista et "et ei v*ttu nyt lähtee melkein kohta katse pois ruudusta" kun tiedä mikä lie jumpscare sieltä painostavan äärimmäiseen virittäytyneen tunnelman tulee päätteeksi tulee, niin musta nykyään kaikkein pelottavimmat leffat on James Wanin kauhut ja niistä eka Insidious ja Conjuring 1 & 2. James Wan on kyllä niin mestari pelottavan tunnelman rakentamisessa ja osaa tehdä jumpscaretkin niin et ne ihan oikeasti säikäyttää kun näkee ekaa kertaa.

Nää 2 alla olevaa on kyllä musta pelottavimmat leffakohtaukset ikinä ja tässä ekassa on onnistunein jumpscare ikinä. Monet tutut on myös ollut tuosta asiasta samaa mieltä. Sain kohtauksesta pahimman paskahalvauksen koskaan.

Tääkin jotain ihan järjetöntä pelottavuudessa.
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 526
Ikä
29
Annabelle Comes Home - (2019)

Alusta vielä pitää kyllä antaa isot pisteet, koska Patrcik Wilson ja Vera Farmiga olivat sen alun vartin mukana leffassa. Pirun loistavia näyttelijöitä molemmat. Alusta plussaa myös senkin takia että Warrenit pysähtyvät eräälle hautasmaan kohdalle autolla, koska auto reistaili ja näkyy hitosti kuolleita ihmisiä ja Annabelle nukke istuu takapenkillä. Se oli puistauttavaa nuo kuolleet yhteydessä Annabelleen ja öinen sumuinen miljöö toimi tosi hyvin tukena tuolle alun tunnelmalle. Ajatuken tasolla myös ahdistavaa oli tuo alku, kun kertovat siinä kertaavasti että nukke ei ole demoni vaan demonit käyttävät nukkea kanavanaan ja kun pappi siunaa alussa siellä Warrenien kellarissa pahuutta pois niin kellotkin pyörii väärään suuntaan ja pappi sanoo että nyt ei siuanus riitä ja laittavat Annabellen sinne vitriinin sisään lukkojen taakse ettei mitään pahaa alkaisi tapahtua. Nämä alun vartin kohtauket oli vielä oikeasti hyvin tehtyjä ja loistavat jo mainitsemani näyttelijät tuossa alussa.

Tuosta hypätään vuosi eteenpäin jolloin leffa varsinaisesti alkaa. Warrenit lähtevät päiväksi matkoille ja jättävät tyttönsä hänen lapsenvahtinsa kanssa kotiin. Tuo juoni et ollaan Warrenien kotona oli musta ihan jees sen takia koska sitä odotti jo etukäteen innolla koska ollaan talossa jossa Annabelle sijaitsee, niin arvasi jo alussa et joku menee sinne kellariin avaamaan sen vitriinin jossa annabellea säilytetään... ja tää ei spoilaa et joku tosiaan sinne meni, koska sen nyt arvaa heti jo heti alussa kun vanhemmat lähtee reissuun ja jättää tytöt sinne taloon jossa Annabelle on. Tosiaan sit eräs tyttö meni avaamaan sen vitriinin ja tuli fiilis ei helvetissä kun kelas et KAIKKI pahuus pääsee valloileen sieltä huoneesta (helvetin viisas päätös muuten vanhemmilta jättää sen kellarin avaimet kotiin):LOL:


Tästä alkoi leffan alamäki ja kunnolla. Kuumottelin ihan turhaan tuota asiaa etukäteen kun se Annabellen lasilaatikko avataan, leffassa yritettiin luoda pelottavaa tunnelmaa, mutta siinä epäonnistuttiin, tuohon vielä lisäksi että kun hienoa kauhutunnelmaa ei osattu tosiaan rakentaa niin jää toivomaan et toivottavasti tämä nyt edes onnistuisi säikäyttelemään, mutta en säikähtänyt kertaakaan niihin tosi väsyneesti tehtyihin jumpscareihin. Tuosta tunnelman rakentamisesta vielä niin tässä puuttui kokonaan sellainen tyylikkyys ja mielikikuvituksellisuus tunnelman luomisessa ollen aika perus teinikauhuleffaa. JOSKIN parempaaa sellaista mitä nykykauhuteinileffat pääosin on, sillä tässä hahmoihin oltiin saatu jotain ajatustakin ja heidän välisiin suhteisiin. Päällimäisenä se yhden tytön isä-tytär suhde oli draamana ihan ok tasoa ja nuo teininäyttelijät näytteli yllättävän hyvin.

Sit vaikka ei ollut missään kohtaa pelottava, mutta siitä pakko antaa leffalle peukut että kun sen Annabellen kautta sen kellarin KAIKKI asiat leimahtaa käyntiin, niin yllätyin siitä että miten visuaalisen siistejä ne kaikki sen kellarin henget oli. Aluksi mietin et onpas laiskaa, mutta sitten tulikin jos minkäkin näköistä kummitusta ja demonia sieltä. Mun mieleen audiovisuaalisesti tyylikkäimmästä kohtauksesta jäi se samurai puku kun tytöt menivät siellä pimeillä käytävillä sitä vastaan, niin kuului sen samuraiajan miekkataisteluiden, kirkumisten ja huutojen äänet, joten hienosti tuossa yksittäisessä kohtauksessa leffa vei kummitusjutut niinkin kauas kuin samurai aikaiselle tasolle.

Mutta sitten se loppu.
Se Patrick Wilsonin ja Vera Farmigan henkilöhahmojen kirjoitus tuohon juoneen lopussa oli jotain niin kökköä että, kun otetaan huomioon se koko kellari heräsi eloon ja lopussa sivutettiin ihan täysin heidän mietteensä ja kauhistuksensa siitä mitä tapahtui. Niin ja pitihän siihen loppuun vielä lisätä teiniromanssia ja sit vielä paskakökkäreenä kakun päällä se loppuratkaisu oli niin umpisurkea et musersi koko elokuvan kokonaisuuden sillä lopun typeryydellä sellainen "ja taas kerran on kummiteltu ja taas on pahuus eristetty ja loppu hyvin kaikki hyvin" jääden iloisiin tunnelmiin tuo loppu.
Ei sitten niinkuin mitään munaa ole tuossa lopetuksessa.

parempi tää silti oli kuin Nunna. Se meni lopun pelottelussa koomiselle tasolle kun se
nunna näytettiin kokonaan valoisassa paikassa ja saati kun se yks Ranskalainen ääliö tuli heittää läppää siihen loppuun ja vielä haulikko kädessä.
onneksi tässä luojan kiitos ei lentänyt sentään läppä kuten tuossa nunnassa.

Surkeeta!
6
 

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 923
Brawl in cell block 99 9/10

Siis huh huh. Tää elokuva yllätti miut aivan totaalisesti! Siis aivan järkyttävän hyvä elokuva omaan makuun! Vinche Vaughn ollut omia suosikki näyttelijöitä komedioissa, niin aattelin että ei helvetti tästä mitään tule, mutta olin totaalisen väärässä! Juonellisesti ei mikään mestariteos, mutta jotenkin jopa se vetos minuun. Ehkä se oli tuo Vincen hyvä roolisuoritus kun mukana oli Vincemäistä huumoria ja synkistelyä sopivassa suhteessa, tunnelma muutenkin hiukan ahdistava ja todella hienot taistelukohtaukset. Myös vankilaleffat ollut aina lähellä omaa sydäntä. Meni varmasti yhdeksi miun suosikki elokuvista koskaan.

Yksi asia jonka olisin EHKÄ muuttanut, niin olisin kaivannut musiikkia elokuvaan, mutta en sitten tiedä loiko tuokin sen hyvän tunnelman kun musiikkia ei ollut. Ja ehkä olisin kaivannut jotain hiukan parempia tukevia näyttelijöitä mukaan. Nykyinen kaarti kyllä ajoi asiansa, mutta muutama enempi äänessä oleva hahmo, olisi voitu korvata paremmilla näyttelijöillä, mutta tämähän on nyt vaan turhaa nilittämistä, kun ei mistään ison budjektin elokuvasta puhuta.

Jos yksi asia pitäisi muuttaa olisi se, että alkua olisin tiivistänyt ja pidentänyt vankilaosuutta.

Täydellinen viikonlopun aloitus!

Katson tänään uudestaan!
 
Liittynyt
7.3.2006
Viestejä
522
Brawl in cell block 99 9/10

Siis huh huh. Tää elokuva yllätti miut aivan totaalisesti! Siis aivan järkyttävän hyvä elokuva omaan makuun! Vinche Vaughn ollut omia suosikki näyttelijöitä komedioissa, niin aattelin että ei helvetti tästä mitään tule, mutta olin totaalisen väärässä! Juonellisesti ei mikään mestariteos, mutta jotenkin jopa se vetos minuun. Ehkä se oli tuo Vincen hyvä roolisuoritus kun mukana oli Vincemäistä huumoria ja synkistelyä sopivassa suhteessa, tunnelma muutenkin hiukan ahdistava ja todella hienot taistelukohtaukset. Myös vankilaleffat ollut aina lähellä omaa sydäntä. Meni varmasti yhdeksi miun suosikki elokuvista koskaan.

Yksi asia jonka olisin EHKÄ muuttanut, niin olisin kaivannut musiikkia elokuvaan, mutta en sitten tiedä loiko tuokin sen hyvän tunnelman kun musiikkia ei ollut. Ja ehkä olisin kaivannut jotain hiukan parempia tukevia näyttelijöitä mukaan. Nykyinen kaarti kyllä ajoi asiansa, mutta muutama enempi äänessä oleva hahmo, olisi voitu korvata paremmilla näyttelijöillä, mutta tämähän on nyt vaan turhaa nilittämistä, kun ei mistään ison budjektin elokuvasta puhuta.

Jos yksi asia pitäisi muuttaa olisi se, että alkua olisin tiivistänyt ja pidentänyt vankilaosuutta.

Täydellinen viikonlopun aloitus!

Katson tänään uudestaan!
Mun taas piti kysellä juuri samaisesta elokuvasta mielipiteitä, että saakohan IMDB:ssä niin hyvät arvosanat, koska on niin järisyttävän huono. Yhdet kököimmistä taistelukohtauksista miesmuistiin ja mielestäni tällä elokuvalla ei ollut camp-arvonsa lisäksi mitään kyllä mitään annettavaa. Mutta oli kyllä tosiaan jo niin surkea, että erityisesti näissä tappelukohtauksissa sai oikeasti ääneen nauraa. Siitä plussaa.

Mutta, kun nyt esim.Fuxiin vetosi noin kovaa, niin kyse ei liene mistään "The Room-ilmiöstä".

Ja todettakoon vielä, että vaikka ehkä useammin arvostelen muiden genrejen elokuvia, niin toimintaelokuvat ja erityisesti hyvät vankilaelokuvat ovat ehdottomasti mieleeni. Samanlainen fiilis tuli tästä mainitusta elokuvasta kuin vuonna 2008 ilmestyneestä Felonista. Pakkiksella tuolloin hehkutettiin ja IMDB:ssä sai kovat arvosanat, mutta on mielestäni aivan sietämättömän surkea elokuva.

Pitääkin huvikseen listata oma Top 10 vankilaelokuvista:

10. Cell 211
9. Dog Pound
8. Carandiru
7. Papillon
6. Escape from Alcatraz
5. A Prophet
4. Hunger
3. The Green Mile
2. Bronson
1. The Shawshank Redemption

(Esim. American History X, Sleepers, Resque Dawn jne ei mielestäni kuulu tälle listalle, koska vankila on suhteessa liian pieni osa elokuvaa, että mieltäisin itse "vankilaelokuvaksi", muuten ainakin 2 ensimmäistä mahtuisi listalle).
 

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 923
Mun taas piti kysellä juuri samaisesta elokuvasta mielipiteitä, että saakohan IMDB:ssä niin hyvät arvosanat, koska on niin järisyttävän huono. Yhdet kököimmistä taistelukohtauksista miesmuistiin ja mielestäni tällä elokuvalla ei ollut camp-arvonsa lisäksi mitään kyllä mitään annettavaa. Mutta oli kyllä tosiaan jo niin surkea, että erityisesti näissä tappelukohtauksissa sai oikeasti ääneen nauraa. Siitä plussaa.

Mutta, kun nyt esim.Fuxiin vetosi noin kovaa, niin kyse ei liene mistään "The Room-ilmiöstä".

Ja todettakoon vielä, että vaikka ehkä useammin arvostelen muiden genrejen elokuvia, niin toimintaelokuvat ja erityisesti hyvät vankilaelokuvat ovat ehdottomasti mieleeni. Samanlainen fiilis tuli tästä mainitusta elokuvasta kuin vuonna 2008 ilmestyneestä Felonista. Pakkiksella tuolloin hehkutettiin ja IMDB:ssä sai kovat arvosanat, mutta on mielestäni aivan sietämättömän surkea elokuva.

Pitääkin huvikseen listata oma Top 10 vankilaelokuvista:

10. Cell 211
9. Dog Pound
8. Carandiru
7. Papillon
6. Escape from Alcatraz

5. A Prophet
4. Hunger
3. The Green Mile
2. Bronson
1. The Shawshank Redemption

(Esim. American History X, Sleepers, Resque Dawn jne ei mielestäni kuulu tälle listalle, koska vankila on suhteessa liian pieni osa elokuvaa, että mieltäisin itse "vankilaelokuvaksi", muuten ainakin 2 ensimmäistä mahtuisi listalle).
Miula vaikutti varmasti tässä se aika paljon kun odotin että tämä on aivan susi paska. Ja kuten sanottu, en oikein osaa pukee sanoiks että miks tää nyt kolahti niin kovaa? Jos oisin yhtä hyvä arvostelemaan leffoja kuten te vaikka Tigren kaa, nii varmasti siihen saisin itsekkin selvyyden :D Tykkään tosi paljon katella elokuvia ja harvase päivä katon 1-2 uutta / vanhaa leffaa, mutta en niitä YLEENSÄ sen kummemin analysoi. Olen aika yksinkertainen kaveri :D

Mustasin tuosta listastasi elokuvat joista itsekkin tosi paljon pidän. Bronson ei oikein itelleni uponnut ja nuo muut on todennäköisesti näkemättä, tai ainakaan näin nopeaan ei tule mieleen että olisi tullut katsottua. Pitää tutkailla jos tuosta listasta saisi tälle illalla yhden tai kaksi elokuvaa katseluun (y)
 
Liittynyt
7.3.2006
Viestejä
522
Miula vaikutti varmasti tässä se aika paljon kun odotin että tämä on aivan susi paska. Ja kuten sanottu, en oikein osaa pukee sanoiks että miks tää nyt kolahti niin kovaa? Jos oisin yhtä hyvä arvostelemaan leffoja kuten te vaikka Tigren kaa, nii varmasti siihen saisin itsekkin selvyyden :D Tykkään tosi paljon katella elokuvia ja harvase päivä katon 1-2 uutta / vanhaa leffaa, mutta en niitä YLEENSÄ sen kummemin analysoi. Olen aika yksinkertainen kaveri :D

Mustasin tuosta listastasi elokuvat joista itsekkin tosi paljon pidän. Bronson ei oikein itelleni uponnut ja nuo muut on todennäköisesti näkemättä, tai ainakaan näin nopeaan ei tule mieleen että olisi tullut katsottua. Pitää tutkailla jos tuosta listasta saisi tälle illalla yhden tai kaksi elokuvaa katseluun (y)
Eikä tuossa tosiaan mitään yksinkertaista ole, me tykätään eri asioista ja ei kaikkea osaa analysoida eikä varsinkaan sanoiksi pukea, eikä tarvitsekaan.

Itselle esim.uppoavat todella kovaa Will Ferrelin leffat, erityisesti Anchorman, Talladega Nights, Blades of Glory, Semi-Pro, Land of the Lost, Casa de mi padre ja tietenkin kovimpana Step Brothers. Aivan huikeita leffoja, mutta vaikea noista olisi mitään hyvää arvostelua tehdä. Ei osaa sanoittaa sitä, että mikä noissa on niin vitun timanttista :D
 

tocamer

VIP
Liittynyt
17.1.2006
Viestejä
159
Brawl in cell block 99 9/10

Siis huh huh. Tää elokuva yllätti miut aivan totaalisesti! Siis aivan järkyttävän hyvä elokuva omaan makuun! Vinche Vaughn ollut omia suosikki näyttelijöitä komedioissa, niin aattelin että ei helvetti tästä mitään tule, mutta olin totaalisen väärässä! Juonellisesti ei mikään mestariteos, mutta jotenkin jopa se vetos minuun. Ehkä se oli tuo Vincen hyvä roolisuoritus kun mukana oli Vincemäistä huumoria ja synkistelyä sopivassa suhteessa, tunnelma muutenkin hiukan ahdistava ja todella hienot taistelukohtaukset. Myös vankilaleffat ollut aina lähellä omaa sydäntä. Meni varmasti yhdeksi miun suosikki elokuvista koskaan.

Yksi asia jonka olisin EHKÄ muuttanut, niin olisin kaivannut musiikkia elokuvaan, mutta en sitten tiedä loiko tuokin sen hyvän tunnelman kun musiikkia ei ollut. Ja ehkä olisin kaivannut jotain hiukan parempia tukevia näyttelijöitä mukaan. Nykyinen kaarti kyllä ajoi asiansa, mutta muutama enempi äänessä oleva hahmo, olisi voitu korvata paremmilla näyttelijöillä, mutta tämähän on nyt vaan turhaa nilittämistä, kun ei mistään ison budjektin elokuvasta puhuta.

Jos yksi asia pitäisi muuttaa olisi se, että alkua olisin tiivistänyt ja pidentänyt vankilaosuutta.

Täydellinen viikonlopun aloitus!

Katson tänään uudestaan!
Oli kyllä ihan helvetin hyvä leffa.
 

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 923
Eikä tuossa tosiaan mitään yksinkertaista ole, me tykätään eri asioista ja ei kaikkea osaa analysoida eikä varsinkaan sanoiksi pukea, eikä tarvitsekaan.

Itselle esim.uppoavat todella kovaa Will Ferrelin leffat, erityisesti Anchorman, Talladega Nights, Blades of Glory, Semi-Pro, Land of the Lost, Casa de mi padre ja tietenkin kovimpana Step Brothers. Aivan huikeita leffoja, mutta vaikea noista olisi mitään hyvää arvostelua tehdä. Ei osaa sanoittaa sitä, että mikä noissa on niin vitun timanttista :D
Kyllä, ja mukavahan se on että on erillaisia arvostelujakin täällä :) Teiltä ne hyvät syvälliset, meiltä muilta semmoset höpsömmät.

Will Ferrel uppoaa meikäläiseenkin todella kovaa. Siinä on just semmosta huumoria mikä naurattaa jatkuvasti. Kaiken lisäksi jätkä vissiin improvisoi aika pitkälti juttunsa :D Laittavat vaan kameran päälle ja sanovat et nyt Will siun vuoro.
 
Liittynyt
7.3.2006
Viestejä
522
Kyllä, ja mukavahan se on että on erillaisia arvostelujakin täällä :) Teiltä ne hyvät syvälliset, meiltä muilta semmoset höpsömmät.

Will Ferrel uppoaa meikäläiseenkin todella kovaa. Siinä on just semmosta huumoria mikä naurattaa jatkuvasti. Kaiken lisäksi jätkä vissiin improvisoi aika pitkälti juttunsa :D Laittavat vaan kameran päälle ja sanovat et nyt Will siun vuoro.
Joo Ferrel on kyllä ihan nerokas idioottimaisuudessaan ja lapsellisuudessaan. Ja tosiaan tuo improaminen on käsittääkseni ihan oikeasti noin, eikä vaan joku keksitty/liioiteltu juttu. Ja kun tarpeeksi noita leffoja katsoo, niin vähän huomaakin, että toistaa välillä tiettyjä juttuja, jotka saavat uskomaan tuohon improvisaatioon vahvemmin.

Yksi tulee ainakin mieleen, että jos tapahtuu lyömistä suuntaan tai toiseen, niin aina "...punch right in the mouth!" Ei koskaan, "suoraan naamaan" tai hampaisiin tms, vaan "suoraan suuhun". Pieniä juttuja :D
 

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 923
Joo Ferrel on kyllä ihan nerokas idioottimaisuudessaan ja lapsellisuudessaan. Ja tosiaan tuo improaminen on käsittääkseni ihan oikeasti noin, eikä vaan joku keksitty/liioiteltu juttu. Ja kun tarpeeksi noita leffoja katsoo, niin vähän huomaakin, että toistaa välillä tiettyjä juttuja, jotka saavat uskomaan tuohon improvisaatioon vahvemmin.

Yksi tulee ainakin mieleen, että jos tapahtuu lyömistä suuntaan tai toiseen, niin aina "...punch right in the mouth!" Ei koskaan, "suoraan naamaan" tai hampaisiin tms, vaan "suoraan suuhun". Pieniä juttuja :D
Heheheh joo, ja kun katsoo noita Ferrelin leffojen piloille menneitä kohatuksia, niin siellä saattaa olla kohtaus x otettu neljästi uusiksi ja joka kerta se heittää sen tilanteen eri tavalla :D Vois luulla että tuommosen tyypin vastanäyttelijänä on aika haastavaa olla, kun ei tiedä ikinä mitä sieltä suusta tulee.
 
Liittynyt
12.5.2019
Viestejä
15
Nikita 8,5/10

Luc bessonin 90-luvun alun toimintaleffa kyseessä. Aina tykännyt lucin ohjaamista ja käsikirjoittamista leffoista. Yksi suosikki leffa onkin miehen '94 ohjaama Leon.

Nikita ei aivan yllä samalle tasolle, mutta tosi viihdyttävä ja hyvin rullaava toiminta pätkä tämä on. Musiikkiraita on myös kova elokuvassa. Näyttely on myös hyvää, vaikka alussa pääosan esittäjä Anne Parriauld vetää ehkä hieman punkkari roolia överiksi. Kyseisestä emännästä tuli myös luc Bessonin vaimo, tosin ovat eronneetkin jo.

Suosittelen leffaa ja muitakin bessonin pätkiä kuten Leon, fifth element, 13th districht.
 
Liittynyt
12.5.2019
Viestejä
15
Brawl in cell block 99 9/10

Siis huh huh. Tää elokuva yllätti miut aivan totaalisesti! Siis aivan järkyttävän hyvä elokuva omaan makuun! Vinche Vaughn ollut omia suosikki näyttelijöitä komedioissa, niin aattelin että ei helvetti tästä mitään tule, mutta olin totaalisen väärässä! Juonellisesti ei mikään mestariteos, mutta jotenkin jopa se vetos minuun. Ehkä se oli tuo Vincen hyvä roolisuoritus kun mukana oli Vincemäistä huumoria ja synkistelyä sopivassa suhteessa, tunnelma muutenkin hiukan ahdistava ja todella hienot taistelukohtaukset. Myös vankilaleffat ollut aina lähellä omaa sydäntä. Meni varmasti yhdeksi miun suosikki elokuvista koskaan.

Yksi asia jonka olisin EHKÄ muuttanut, niin olisin kaivannut musiikkia elokuvaan, mutta en sitten tiedä loiko tuokin sen hyvän tunnelman kun musiikkia ei ollut. Ja ehkä olisin kaivannut jotain hiukan parempia tukevia näyttelijöitä mukaan. Nykyinen kaarti kyllä ajoi asiansa, mutta muutama enempi äänessä oleva hahmo, olisi voitu korvata paremmilla näyttelijöillä, mutta tämähän on nyt vaan turhaa nilittämistä, kun ei mistään ison budjektin elokuvasta puhuta.

Jos yksi asia pitäisi muuttaa olisi se, että alkua olisin tiivistänyt ja pidentänyt vankilaosuutta.

Täydellinen viikonlopun aloitus!

Katson tänään uudestaan!
Joo, oli hyvä leffa. Alku oli aika verkkasta, mutta vankilaan, kun päästiin niin leffa pärähti käyntiin kunnolla.
Saakelin tylyä ja väkivaltaista meininkiä huumorilla höystettynä. Tappelut oli tosi realistisen tuntuisia ja melkein pahaa teki muutaman kerran katsoa, kun vince pisti raajoja poikki.
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 526
Ikä
29
Onko @descent muuten lukenut hopeanuoli ketjusta sinne tekemäni arvostelun hopeanuolesta? joka on siis ihan saaaaatanan pitkä arvostelu.:LOL: Se on mun omasta mielestäni onnistunein arvostelu mitä oon tänne kirjoittanut, vaikka onkin täynnä spoilereita. En halua kehua itseäni ja sanoa et se olisi kova arvostelu olisi, mut jos pitäis päättää mikä arvostelu on onnistunein omasta mielestä mitä oon tehnyt niin se on tuo hopeanuoli, kun syvennyin ihan pirun sen kirjoittamiseen enemmän kuin minkään muun arvostelun kirjoitamiseen, jossa meni aikaakin kun sain kokonaan kirjoitettua.:LOL:
 
Liittynyt
7.3.2006
Viestejä
522
Onko @descent muuten lukenut hopeanuoli ketjusta sinne tekemäni arvostelun hopeanuolesta? joka on siis ihan saaaaatanan pitkä arvostelu.:LOL: Se on mun omasta mielestäni onnistunein arvostelu mitä oon tänne kirjoittanut, vaikka onkin täynnä spoilereita. En halua kehua itseäni ja sanoa et se olisi kova arvostelu olisi, mut jos pitäis päättää mikä arvostelu on onnistunein omasta mielestä mitä oon tehnyt niin se on tuo hopeanuoli, kun syvennyin ihan pirun sen kirjoittamiseen enemmän kuin minkään muun arvostelun kirjoitamiseen, jossa meni aikaakin kun sain kokonaan kirjoitettua.:LOL:
Enpä ole hei lukenut ja tänään en jaksa syventyä kunnolla enää mihinkään, mutta avaan ketjun valmiiksi huomista varten.
 
Ylös