Elokuva-arvostelut!

Liittynyt
25.5.2004
Viestejä
1 090
Olenko ainut, joka oikeasti piti T3:sta (julkaistu 2003)? T1 ja T2 ovat tietenkin kummatkin mestariteoksia ja T2:sen kuvaamiseen ei edes löydy sanoja. Joten jos kolmosta verrataan 2 ekaan leffaan, jotka edelleen 11/10 leffoja, niin ei se vedä vertoja niille, ei sitten millään.
..

Mielestäni kolmosen asemaa heikentää juurikin 1 ja 2 loistava kokonaisuus. Jos kuviteltaisiin, Rise of the Machinesin olevan stand alone leffa, niin ehkä sitä pidettäisiin parempana, koska sitä ei voitaisi verrata T1:seen ja T2:seen.

T3 on silti toiseksi paras jatko-osa Terminator- sarjassa.
Aika pitkälti samaa mieltä. Nuo ekat kaks oli niin kovia, etenkin just T2, että vaikea mennä ohi millään.
T3 oli selkeästi parempi kuin T4 tai T5.
T4:ssä ja T5:ssa oli huonosti sopiva casting, etenkin T5:ssa.

Tässä Dark Fatessa oli mielestäni hyvin onnistunut casting.
Linda ja Arska toki, niin kuin jo edellä mainittu, mutta muutkin oli aika hyviä.
Pieni tumma neito Natalia Reyes oli hyvin ennalta arvattava "suojeltava", mutta häneen nähden olemukseltaan amatsonimainen Mackenzie Davis oli hyvä löytö "suojelijaksi".
Samaten Gabriel Luna istui rooliinsa hyvin.

(ja minähän tykkäsin aikanaan jopa siitä tv-sarjasta Terminator: The Sarah Connor Chronicles vaikka siinä oli väärä Sarah Connor ja kaikki muutkin tyypit oli ihan vääriä. :ROFLMAO: )
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.9.2012
Viestejä
2 295
Kaupunki
espoo
Dark fate oli loistava ja omasta mielestä näin myöhään tehty jatkoosa T2:selle oli lähes niin hyvä kun se voi olla.

Arska oli tietty itelle se paras osa tässä ja linda heti perään mutta myös davisin grace oli yllättävän hyvä.

Toimintakohtausten leikkauksissa ei ollut mitään vikaa ja toiminta olikin todella siistiä vaikka ei tietenkään pääse T1&T2:sen lähelle ihan vaan cgi:n takia.
Mutta samaa tyyliä ja painostavuutta rev-9:n konemaisuudessa oli T-1000 verrattaessa, se vaan jatkaa tulemista teet mitä vain.

Se miten tässä vaihdettiin tulevaisuuden johtajan sukupuoli... Kun kerran saivat edwardin takaisin olisiva ihan hyvin voineet laittaa hänet kuntokuurille ja jatkaa johnin tarinaa... (Edward furlong on kuitenkin ollut jo vuoden kaks hoitamassa itteään parempaan kuntoon.

Saas nähdä miten menestyyy, toivon että tekee tarpeeksi fyffee et saadaan seuraava suora jatko tälle. Oli muuten omenan lähes reatterit täysiä koko eilisen päivän :)

9,5/10
 
Liittynyt
25.5.2004
Viestejä
1 090
Se miten tässä vaihdettiin tulevaisuuden johtajan sukupuoli... Kun kerran saivat edwardin takaisin olisiva ihan hyvin voineet laittaa hänet kuntokuurille ja jatkaa johnin tarinaa... (Edward furlong on kuitenkin ollut jo vuoden kaks hoitamassa itteään parempaan kuntoon.
Olisin pitänyt tästä myös. Luultavasti Edwardin mukaan ottaminen on niin riskaabelia, että sitä riskiä ei tämän hintaluokan projektissa haluta ottaa.
Päihdeongelmat kuitenkin olleet pitkäkestoisia ja vaikeita, eikä voi tietää suoriutuuko tällaisesta projektista, jonka tekeminenkin kestää pidemmän aikaa.
Jos hän olisi ollut mukana ja olisi mennyt pieleen, niin loput hänen roolistaan olisi pitänyt animoida (kallista eikä sama asia) tai muokata käsikirjoitusta (sekin on kallista ja alkuperäinen visio kärsii).

Tuo oli iso juttu kun saivat Lindan mukaan. Hänelläkin ollut terveyspulmia.
Ja oma twistinsä sekin, kun käsikirjoittaja/tuottaja Cameron on hänen ex-puolisonsa.
Meidän katsojien kannalta aika oli puolellamme.
Erosta on 20 vuotta, niin tilanne on ehtinyt tasoittua tässä välissä.

"...(Cameron) told Schwarzenegger: “I’m gonna bring back Linda Hamilton.”
(He also told him his idea for the screenplay, and explained why it was so good: “I’m Jim Cameron, I come up with great s***.”)
She only rang him back on the third call, took time to think it over, but finally agreed..."


Sekin toki on mahdollista, että kun saatiin jo Linda ja Arska, niin Edwardin mukaan ottamista (tuota 1998 muisteloa lukuun ottamatta) ei tällä kertaa koettu niin tärkeäksi.
Ehkä vielä jonain päivänä... :giggle:
 
Liittynyt
4.1.2007
Viestejä
1 979
Olihan tuo Dark Fate aivan uskomaton pettymys. Helvetisti huonompi, kuin jopa paljon parjattu T3. Automatkalla kotiin pyörittelin koko juonikuviota päässäni ja se oli niin täynnä aukkoja, että olisin itsekin keksinyt mielenkiintoisemman. Valtava pettymys lopettaa näin hieno sarja tuohon pökäleeseen....
 
Liittynyt
25.5.2004
Viestejä
1 090
Olihan tuo Dark Fate aivan uskomaton pettymys. Helvetisti huonompi, kuin jopa paljon parjattu T3. Automatkalla kotiin pyörittelin koko juonikuviota päässäni ja se oli niin täynnä aukkoja, että olisin itsekin keksinyt mielenkiintoisemman. Valtava pettymys lopettaa näin hieno sarja tuohon pökäleeseen....
🤣

Ei se lopu tuohon...
Muutaman vuoden päästä pääset jälleen pettymään. 😁
 

jupeha77

VIP
Liittynyt
27.12.2007
Viestejä
210
Joopa joo... Mitähän tuosta sanoisi. Kyllä vain oli melkoinen pettymys tuo Dark Fate.
Tässä oli pielessä liki kaikki, edes Lindan ja Arskan mukana olo ei tätä pelastanut.
Kaikki se tunnelma mitä ykkösessä ja kakkosessa oli, puuttui tästä. Uhkaavuus, synkkyys, vakavuus.. koko tarina oli mitään sanomaton. Kaikki tämä on jo nähty moneen kertaan, ja melkein kaikilla kerroilla paremmin kuin nyt. Saattoi tämä ehkä päihittää Genisyksen..
Kovasti odotin ja toivoin että nyt tulisi se Terminator elokuva, joka vetäisi vertoja kahdelle ensimmäiselle, mutta ei niin ei..
 
Liittynyt
25.5.2004
Viestejä
1 090
Renegades

Navy SEALit huomaavat lähteä etsimään natsikultaa.
Olen aina pitänyt kriitikkojen käyttämää ilmaisua B-luokan elokuva ilkeänä.
Nyt mieleen hiipi tuntuma b-luokan elokuvasta. Näyttelijät tuntuivat näyttelevän, se häiritsi.
Käsikirjoituskin jotenkin kökkö, ohjaus, casting... koko tarina jää pinnalliseksi.
Puolen välin jälkeen piti ottaa muutama harppaus eteenpäin, kun alkoi niin turhauttamaan.

Hyvää:
+ Puvustus
+ Tankkeja ja hienoja aseita


3/10
Searching

Yksinhuoltajaisän tytär katoaa ja isä alkaa selvittämään tapausta nettiä hyödyntäen.

Wau, todella mielenkiintoinen aloitus. Yes!
Tätähän tämä on nykyaikana, ihmiset dokumentoivat kaiken nettiin.
Mutta miksi minua ei kiinnostaa pätkääkään, että äitinsä menettänyt tyttö katosi? Eikä huolestuta mitä hänelle sattui.
Nämä hahmot jäävät niin etäiseksi, että katsojana minua ei huolestuta mikään.

Olenko nähnyt jo niin monta leffaa ja turtunut, että leffassa pitää olla jotain todella kamalaa tai sekopäistä, että tuntuu joltakin?
Ei kai, onhan oman lapsen katoaminen varmaankin aikalailla kamaluusasteikon kärkipäässä.
Tämä leffa vaikuttaa siltä, niin kuin se olisi jonkin teinin videotehtävä kouluun, mutta draamailut ovat jääneet kumman vähiin.
Vaikutelma on steriili. Leffassa on hieno alku, mutta elokuva ei kiedo otteeseensa.
Leffan edetessä nopea tietokoneen klikkailu alkaa ärsyttämään.
Ei iloa, ei kyyneltä.

+ John Cho


3-/10.
12 Strong

9/11 jälkimainingeissa ryhmä erikoisjoukkojen sotilaita värväytyy tehtävään Afganistaniin.
Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Tässä leffassa Chris Hemsworth on kuin kotonaan. Michael Shannon ja Michael Peña tekevät odotetusti laatutyötä.
Michael Shannon on jännä tyyppi, on aina vähän ärsyttävän oloinen, mutta silti niin karismaattinen, että leffan aikana hänestä päätyy pitämään.

Henkilöhahmoihin tutustutaan rauhassa. Hiljaiset, rauhalliset kohtaukset sekä toiminta ovat hyvin balanssissa.
Ohjaus, leikkaus, käsikirjoitus, casting, toimii.
Katsojaa informoidaan sopivasti. Ei tarvitse olla ennalta perehtynyt operaatioon, mutta siltikään mitään ei liikaa väännetä rautalangasta.
Kun tilanne on päällä, niin katsoja aistii painostavan tunnelman kentällä.
Leffa paranee koko ajan loppua kohden.

Haluaisin olla samanlainen kuin nuo henkilöt ovat.
Tai olisi varmaan kiva, jos omaan elämääni kuuluisi tällainen henkilö (jolle oikeasti toki suuttuisin, kun lähtee tahallaan hoputtamaan kuolemaa).
Valitettavasti en ole, valitettavasti tai onneksi ei kuulu :LOL: .

Hieno elokuva. Strong like.
9/10.
 
Viimeksi muokattu:

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 528
Ikä
29
Onko kukaan menossa kattoo The Lighthouse leffaa? Jumaliste että traileri on häiriintynyt... Joka on alla olevan leffan ohjaajalta joka oli kans tosi häiriintynyt leffa...

Kahtokee tota The Lighthousen traileria.:eek: 8,3 pisteetkin imdbssä tällä hetkellä. Suunnitelmissa ois mennä kattoo ja maybe tehdä arvostelu ku on niin mielenkiintoinen leffa ja Willem Dafoe pääosassa joka on ihan loistava näyttelijä.
 
Liittynyt
30.1.2004
Viestejä
1 566
The Lighthouse oli ihan asiallinen, olin myöhäis näytöksessä jolloin oikeastaan aina haluan käydä tietyn tyyliset elokuvat katsomassa jos vaan mahdollista, suosittelen Tigre sulle sekä tykkäisit aivan varmasti. Dafoe ei pettänyt ja Pattinson josta en ole ikinä välittänyt oli hyvä roolissaan.
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 528
Ikä
29
Leave No Trace (2018) - IMDb 7,2

Isä ja hänen tyttönsä asuvat metsässä yhteiskunnan ulkopuolella, mutta miksi?

Leffa kun alkaa niin kuvataan heidän elämisestään metsässä ja miksi he asuvat siellä ja oli mielenkiintoinen kysymys että miksi isä näki yöllä painajaisen jossa helikopterin ääni kuuluu lentäen yli. Melkein ihan alussa poliisit nappaa heidät kiinni ja vievät kaupunkiin selvittämään asioita että miksi asuvat metsässä. Sit leffassa tulee taas kohta jossa Ben Foster esittämä päähenkilö isä ei meinaa kestää helikopterien ääniä ja tuossa kohtaa tajusi heti mistä on kyse. Traumaperäisestä stressihäiröstä joka johtui sodasta. Leffan ytimenä on isän ja tyttärensä välinen isä-tytär ystävyyssuhde joka oli todella realistista, molemmat erittäin hyviä näyttelijöitä etenkin Ben Foster pn hieno näyttelijä ja loppuratkaisussa äärimmäisen koskettavaa heidän välillään yksi asia ja tuo loppuratkaisu on ihan ylivoimaisesti leffan paras kohta sisältäen paljon ajatusta. Toisena asiana leffan ytimessä toimii mielen syvyyksiin jääneet traumaattiset asiat sodasta ja mies on todella väsyneen tuntuinen henkisesti. ei hymyile eikä korota ääntään, ei siis missään vaiheessa. leffasta voi löytää monia ajatuksellisia tasoja leffan asioista.

Mutta mutta. Vaikka leffa oli todella realistinen ja jotenkin jalat maassa oleva sekä etenkin ajatuksia sisältävä ja tosi koskettava leffa niin pakko silti sanoa että tässä ei tavallaan tapahdu, ei sitten yhtään mitään. Ei johtunut hidastempoisuudesta, sillä tykkään paljon hidastempoisista leffoista, vaan siitä että yksinkertaisesti tässä ei tosiaan tapahdu mitään, jotain jysähtävää odotin tapahtuvan, mutta jäädään kyllä kauas tajunnanräjäyttävästä leffasta.

Tasokas leffa syvyydeltään asioisssaan ja se loppuratkaisu, jossa meni jokin roskakin silmään, mutta en jaksaisi katsoa toista kertaa vaikka maksettais. Tällaisia sotatrauma leffoja on paljon viihdyttävämpiäkin olemassa. Esim Brothers (2009) joka on muuten melkein kympin leffa, sitten American Sniper mm on tosi viihdyttävä joka kertoo sodan jättämistä traumoista jne.

Häviää aika paljon saman ohjaajan The Winters Bone:lle, mutta kertakatseluna tää on ihan tasokas.

 
Liittynyt
18.2.2015
Viestejä
3 085
Oksettava ja huvittava tositarina ääliömäisestä sarjamurhaajasta.
Viinanhuuruinen heppu murhasi ja paloitteli naisia 1970-luvun Hampurissa.
1996 syntynyt Jonas Dassler tekee huikean roolin Mr. Honkana. Muutoinkin leffan hahmot ovat uskottavia
rähjäisyydessään ja surkeudessaan.

Kultainen hansikas (2019)
Der goldene Handschuh8,5/10


"So it goes" - (Those three famous words from Slaughterhouse-Give, by Kurt Vonnegut)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
9.1.2007
Viestejä
720
Kävin katselemassa sen uusimman terminaattorin ja aika meh oli loppujen lopuksi.


Laitetaan koko arvostelu varmuuden vuoksi spoilerien taakse.

Olin innoissani kun kuulin Connorien paluusta tähän sarjaan. Äiti ja poika kun olivat ensimmäisten leffojen parasta antia toiminnan ohella. Trailerit eivät vakuuttaneet, mutta annoin silti leffalle mahdollisuuden.

Heti alussa tapahtuva John Connorin kuolema iski kyllä ilmat pihalle. Olisin halunnut nähdä aikuisen Johnin edesottamuksia ja kemiaa äitinsä kanssa. Mutta nyt tilalle nostettiin täysin statistiksi jäävä Natalia Reyes, jolta puuttuu Hamiltonin karisma ja aitous. Kyle Reesen roolia hoitava Mackenzie Davis hoitaa hommansa ihan hyvin ja häneen elokuva ei mielestäni kaadu. Alun tehtaassa tapahtuva toimintakohtaus oli hyvää mättöä. Oli kiva nähdä linda Hamilton jälleen isolla kankaalla ja hänen hahmonsa oli iso syy sille miksi ylipäätään menin elokuviin. Sarah Connor on yksi suosikki naishahmoistani Ellen Ripleyn ohella ilman mitään päälleliimattua feminismiä. En ollut myöskään kovin vakuuttunut siitä uudesta pahisrobotista (Rev-9). Siitä lisää myöhemmin.

Leffan suurimmat kompastuskivet ovat mielestäni täysin tähän sarjaan sopimaton huumori ja kahden ensimmäisen leffan täydellisesti loppuun kutoaman tarinan tekohengittäminen. Elokuva ei tarjoa juurikaan mitään uutta vaan kaikki on jo tehty paremmin kahdessa ensimmäisessä. Pyörittelin silmiäni kun arskan terminaattori elää jotain platonista suhdetta jossain mökissä hevon kuusessa ja neuvoo ihmisiä verhojen kanssa. Ei saatana.. koko se juonikuvio missä tappamaan ohjelmoitu robotti alkaa yhtäkkiä leikkimään kotia saa sulakkeen oikosulkuun välittömästi. Arskan ei pitäisi enää tehdä näitä mukahassuja versioita yhdestä läpimurtoroolistaan.

Näistä uusista elokuvista puuttuu täysin ensimmäisten elokuvien kauhuelementit ja epätoivo + musiikit. Varsinkin kahdessa ekassa huomaa kuinka paljon hienot sävellykset tekevät tunnelmaa. Lisäksi tuomion päivän vanavedessä mikään sen jälkeen tullut pahis ei ole ollut yhtä hyytävä kuin Robert Patrickin esittämä T-1000. Nyt sitä nestemäistä metallia vain heitellään eri variaatiossa uusien pahisten päälle. Alkuperäinen on vaan parempi tässäkin tapauksessa. T-1000 oli inhimillinen, mutta ei heitellyt mitään läppää että koko kroppa on ase tms. Uusin yritys Rev-9 ei vakuuttanut itseäni ja Gabriel Luna ei saa aikaan samaa uhkaavuuden tuntua kuin Arska tai Patrick.

Lisäksi elokuvalta puuttuu se tärkein elementti, joka teki ensimmäisistä niin hyviä eli Cameronin James. Kukaan muu ohjaaja ei ole onnistunut tuomaan sitä fiilistä näihin elokuviin. Cameron on useaan kertaan sanonut että tarina kerrottiin loppuun toisen jälkeen. En ymmärrä miksi pitää väkisin tehdä uusia virityksiä ja pohjustaa samalla jotain trilogiaa. Se on yksi vika näissä uusissa kun pitää kertoa helvetisti uusia juttuja ja jättää ne sitten mahdollisten jatko-osien kerrottavaksi. Cameron oli loistava yhdistäessään tietokoneella tehtyjä tehosteita oikeisiin kuvauspaikkoihin ja maskeeraukseen lavasteineen jne. Nykyään lähes kaikki tehdäään tietokoneella ja immersio kärsi tässä leffassa omalla kohdallani useissa kohdissa.

Kaiken avautumisen jälkeen 6½/10 lähinnä alun mätöstä ja Hamiltonista.
 
Liittynyt
25.6.2012
Viestejä
2 496
Minusta Robert Pattinson saa avain liikaa lokaa niskaansa sen takia että näytteli Twilightissa.. tyyppi on monesti sen jälkeen näyttänyt että osaa näytellä erittäin hyvin.
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 528
Ikä
29
Eiiii vittuu... Toi The Lighthouse ei sit näköjään edes pyöri ollenkaan yhdessäkään Mikkelin leffateattereissa...(n) Olin ihan varma et pyörisi mut ku menin nyt Mikkelin leffateattereiden sivuille tarkistaa et milloin on seuraava näytös, niin eihän sitä oo missään. Vittu.:kakka:
 
Liittynyt
11.5.2010
Viestejä
1 336
Minusta Robert Pattinson saa avain liikaa lokaa niskaansa sen takia että näytteli Twilightissa.. tyyppi on monesti sen jälkeen näyttänyt että osaa näytellä erittäin hyvin.
Minusta kanssa kaverille pitää antaa mahdollisuus. Itse inhosin Dicapriota Titanic jälkeen paljon, mutta mieshän osaa näytellä todella hyvin.
Ja Ben Affleck veti hyvän roolin Triple Frontier.
Ja esim Vince Vaughn osaa näytellä myös tylyjäkin rooleja, eikä pelkkää komediaa.
 
Liittynyt
12.5.2019
Viestejä
15
John wick 3
Toimintaelokuva faneille tää on silmä karkkia. Harvoin näkee näin laadukkaasti tehtyjä toimintakohtauksia.
Reeves pistää tuttuun tyyliin porukkaa nippuun. Hyvänä lisänä Halle Berry ja tämän koirat jotka oli kyllä tyylikkäästi mukana toimintakohtauksessa.
Alusta loppuun hengästyttävään tahtiin laadukasta mättöä. Muutamat kohtaukset meni tosin överiksi, esim hevoskohtaus oli jo liikaa. Aivot narikkaan ja viskilasi käteen leffana tää oli kuitenki mitä parhain. 4/5
 
Liittynyt
15.9.2012
Viestejä
2 295
Kaupunki
espoo
^^Itelle tuli teatterissa john wickistä vähän ähky olo, osa toiminta kohtauksista jatkui vähä liian pitkään ja se koira kohtaus tuntui jo melkein kuin katsoisi stuntti showta eikä tappelukohtausta.
Bluray tulli ostettua mutten ole vielä katsonut uudestaan.
 

Tigre

VIP
Liittynyt
14.12.2008
Viestejä
3 528
Ikä
29
Mennyt todella uusiksi mun top 20 leffat.

1. Oldboy
oldboy1.jpg


2. Ghost in the Shell
motoko_kusanagi_gits_1995_29_by_edua234_dcv3c61-fullview.jpg


3. Tokyo Story
Tokyo-story-2.jpg


4. Battle Royale
MV5BMTgxMmJhNjItMmFlMS00MWVlLWIyMjktYjUyYTI4MzA0YzgxXkEyXkFqcGdeQXVyNjU0OTQ0OTY@._V1_.jpg


5. Seven Samurai
1.jpg


6. The Thing
391acc3dab5f5964f8421d512f0abcc5-700.jpg


7. 2001: Space Odyssey

primary_2001.jpg


8. Mulholland Drive
Mulholland-Drive-clues-are-real-according-to-David-Lynch-interview.png


9. A Tale of Two Sisters

maxresdefault.jpg


10. Memoirs of Geisha
Kyoto-Kansai-sun-06ff4077dc1d.jpg


11. Martyrs
MV5BODQxMThjYTItMzczMC00NWE3LWFkMzItZWE0MGZmOTQ4NjgzXkEyXkFqcGdeQXVyMjUyNDk2ODc@._V1_.jpg


12. Antichrist
maxresdefault (2).jpg


13. Valhalla Rising
Valhalla-Rising-film-images-e24f3c0f-f3a3-4b71-bdae-64ad144059e.jpg


14. I saw the Devil
i-saw-devil-83-copy.jpg


15. Enter the Void
maxresdefault (1).jpg


16. Irreversible
Irreversible.jpg


17. Viisi Vuodenaikaa
tumblr_pljdtkf0yx1qcy4rao1_1280.jpg


18. The Handmaiden
f763016848e688bceb3882d87a0c7806.jpg


19. Kummisetä

csm_godfather_8_9924c1d977.png


20. Kummisetä 2
2453176.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ylös