- Liittynyt
- 27.2.2004
- Viestejä
- 5 834
Eikö tutkimuksen siinä tapauksessa olisi pitänyt osoittaa Perussuomalaisten olevan oikeistoon päin kallellaan?
Se, että puolue oli omien jäsentensä arviossa noinkin oikealla kuin keskellä kenttää on juuri sen ansiota, että vallalla on yleisesti käsitys sen oikeistolaisuudesta.
Uskon yhä edelleen Taloustutkimuksen laajaan otantaan perustuvan tutkimuksen tarjoavan objektiivisemman näkemyksen aiheesta, kuin yksittäisen pakkotoistolle kirjoittelevan henkilön mielipide.
Nämähän olivat nimenomaan perussuomalaisten kannattajien omia mielipiteitä puolueensa sijoituksesta. Kuinka ihmeessä voit väittää niitä objektiivisiksi, kun sellaiseen ei ole edes moisella mielipidekyselyllä pyritty?
Ei objektiivista analyysia tehdä millään fanien huutoäänestyksellä, vaan ikäänkuin ulkopuolisen silmin punnitaan esitettyjä faktoja ja tehdään niistä johtopäätös.
Tässä on esimerkki objektiivisen johtopäätöksen tekemisestä:
1. Perussuomaalisten sosiaalipolitiikka on vasemmistolaista: he kannattavat muun muassa työttömyystukien, lapsilisien ja eläkkeiden korotuksia, puhuvat vahvasti peruspalveluiden puolesta sekä vastustavat pääsääntöisesti julkisten palveluiden yksityistämistä.
2. Perussuomalaisten veropolitiikka on vasemmistolaista: he vastustavat tasaverokehitystä, kannattavat pääomaveron korotuksia ja progressiivisuutta, nostaisivat hyvätuloisten ja ylemmän keskiluokan verotusta ja palauttaisivat varallisuusveron.
3. Perussuomalaisten talouspolitiikka on vasemmistolaista: siinä korostetaan julkisen rahan käyttöä ja kannatetaan valtionomistusta, pyritään markkinavoimien heikentämiseen ja talouden vahvaan valtionkontrolliin, vastustetaan "kersakulutusta", globalisaatiota ja pyritään minimoimaan tuloerot tulonsiirroilla, ei olla juurikaan valmiita leikkauksiin sosiaalimenoissa.
4. Perussuomalaisten kannattajat koostuvat muun muassa demareitakin enemmän alemmista sosiaaliluokista ja työväestöstä.
5. Perussuomalaisten arvomaailma on monelta osin konservatiivinen nationalismin, perhearvojen, maanpuolustuksen ja uskonnon näkökulmasta.
Näistä viidestä kohdasta vain yksi (5) viittaa oikeistolaisuuteen, joten voimme vetää johtopäätöksen, että kyseessä on melko vahvasti vasemmistopuolue. En ottanut mukaan ulkopolitiikkaa, koska sen jakaminen selvästi oikeistolaisiin ja vasemmistolaisiin näkemyksiin on hankalaa. Mutta vaikka siitäkin laitettaisiin pisteet vasemmalle, ei se muuttaisi juurikaan lopputulosta.