Eduskuntavaalit 2011

Mitä puoluetta äänestät?

  • Kokoomus

    Votes: 0 0,0%
  • Keskusta

    Votes: 0 0,0%
  • SDP

    Votes: 0 0,0%
  • Vihreät

    Votes: 0 0,0%
  • Vasemmistoliitto

    Votes: 0 0,0%
  • Perussuomalaiset

    Votes: 0 0,0%
  • RKP

    Votes: 0 0,0%
  • Muutos 2011

    Votes: 0 0,0%
  • Kristillisdemokraatit

    Votes: 0 0,0%
  • Vapauspuolue

    Votes: 0 0,0%
  • SKP

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    0
Mites tuo homma nyt teknisesti menee, jos tästä sirkuksesta ei synny enemmistöhallitusta?

1) Jos tunnustelija vaihtuu niin kuka tekee tästä päätöksen? Onko mahdollinen uusi tunnustelija automaattisesti vaaleissa toiseksi tulleen puolueen edustaja?

2) Jos tulee uudet vaalit niin kuka tekee tästä päätöksen? Eduskuntako? Voi olla aika hiljaista sen jaa-napin painamisen kanssa ja samalla luopua väliaikaisesti/kokonaan saavutetusta edustajanpaikasta. Ja mihin näillä uusintavaaleilla muutenkaan pyrittäisiin. Lienee oletettavaa, että uusintavaalien tulos ei merkittävästi poikkea tämän hetkisistä voimasuhteista. Kokoomus kun voittaa niin ollaan taas lähtöruudussa.

3) Vai tyydytäänkö sitten vain vähemmistöhallitukseen.

4) Vai mennäänkö kenties Belgian malliin ilman hallitusta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nokian vaikutukset ovat ja ovat olleet Suomen talouteen todella suuret. Vasta muutamien vuosien päästä selviää missä mennään kun nämä sopeutuspaketit yksi toisensa jälkeen alkavat pikkuhiljaa laukeamaan.

Esimerkki kotikylältä; täältä lähti eräs elektroniikka firma joka työllisti satoja ihmisiä paikkakunnalla. Työntekijöille sovittiin jonkin sortin sopeuttamis/koulutus paketit jotka pisimmillään kesti 5 vuotta. Paikkakunnalla jo iloittiin kuinka pienet vaikutukset tehtaan sulkemisella on olleet, kunnes noin puolivuotta sitten nuo sopeuttamispaketit alkoivat loppumaan. Yllättäen on alkanut tulemaan taloja myyntiin jne jne...

Mutta pointti on se että Suomella on suuret taloudelliset haasteet edessä seuraavilla hallituskausilla, ja tekisi mieli melkein dramatisoida että tämä hallituskausi määrittää suunnan minne tulevaisuudessa menemme. Mutta mitä tekee Suomen kansanedustajat; lähinäköisesti leikkivät kissa/hiiri leikkiä ettei vain äänestäjät pääse nimittämään takinkääntäjäksi.

Muutenkin ihmettelen että mistä lähtien Suomen hallitusneuvotteluissa on jokainen prosentin puolikaskin neuvoteltu seuraavalle hallituskaudelle. Eikös niistä joutaisi tappelemaan sitten itse kaudella...
 
Mutta ei helvetissä nyt sitä Kepuakaan tuonne mukaan. ?

Mitä konkreettista pahaa keskusta on mielestäsi saanut aikaan, kun siihen noin jyrkästi suhtaudut? vai oletko pääkaupunkiseutuvetoisen median johdateltavissa?

mielestäni keskusta on toteuttanut ihan ok politiikkaa, ei sen parempi ole ollut muutkaan puolueet.
 
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=56202:jungner-kokoomuksen-ja-sdpn-vaelit-jaeaetaevaet-&catid=26:politiikka&Itemid=30

SDP ei ole ainakaan vielä irtisanoutunut toukokuun alkupuolella kokoomuksen kanssa tekemästään Portugali-paketista. Jungnerin mukaan puolue seisoo yhä euromaiden talouskriisin hoitoa koskevan sopimuksen takana, vaikka muodollisesti se ei hänen mukaansa heitä sido, koska kokoomus ja SDP eivät näillä näkymin ole menossa samaan hallitukseen.

Käsitänkö nyt oikein, SDP siis pidättää oikeuden vaihtaa vielä kantaansa Portugali-paketin suhteen? Vai onko tämä nyt vain turhaa sanahelinää?
 
Käsitänkö nyt oikein, SDP siis pidättää oikeuden vaihtaa vielä kantaansa Portugali-paketin suhteen? Vai onko tämä nyt vain turhaa sanahelinää?

Kai tuo pitää käsittää siten että SDP oli valmis kääntämään takkia hallituspaikan takia mutta nyt kun eivät ole menossa hallitukseen äänestävät mitä tahansa :D

Tuo Junger on kyllä sellainen sankari että jos se ei tiputa SDP:n kannatusta entisestään niin johan on kumma.
 
Käsitänkö nyt oikein, SDP siis pidättää oikeuden vaihtaa vielä kantaansa Portugali-paketin suhteen? Vai onko tämä nyt vain turhaa sanahelinää?

Myöhäistä kai sitä enää on vaihtaa, kun äänestys jo pidettiin ja läpi meni.
Sen ei siis pitäisi olla enää kynnyskysymys PS:n hallitusneuvotteluillekaan. Katainen meni lupaamaan ja ilmoittamaan EU:lle ettei lisärahoista enää edes neuvotella EU:n kanssa ellei tarjolla ole velanhakijalta täysiä vakuuksia.
 
:david:Iltalehden:david: mukaan nyt siis käteinen lähtee kolmannen ja viimeisen kerran muodostamaan hallitusta keskustan, vihreiden, rkp.n ja kristillisdemokraattien kanssa, persut ei kuulemma lähde kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen? Ja jos tämäkään yritys ei onnistu, niin sitten urpilainen lähtee muodostamaan hallitusta, johon lähes varmasti tulisi persut mukaan. Sanon vaan että huhhuh jos toi eka skenaario tapahtuu ni ei helvetti :D
 
Kuulostaa ihan hyvältä. Mikä tahansa vaihtoehto ilman kokoomusta = verot nousee ja velka kasvaa.
 
Jos Keskusta ja Kokoomus saa jatkaa hallitustyötä, niin huh. Silloin ei vaalituloksilla ja kansan muutoshaluilla ole ollut mitään väliä. Voi olla, että hallitus ilman kokoomusta nostaa veroja ja kasvattaa velkaa. Kokkare+keskusta akselilla taas ajetaan hyvinvointivaltio alas ja tehdään Suomesta lainsäädännöllisesti kuin Yhdysvalloista. Kumpi sitten parempi.
 
Tottakai pitää leikata, mutta leikkaako demarit ja persut?
 
Sehän on nyt totta, että on pakko leikata. Kyse on vain siitä millaiset vaikutukset leikkauksilla on pitkällä tähtäimellä ja mistä leikataan.
 
Jep. Mä en ole tarpeeksi fiksu tai perehtynyt asiaan tietääkseni kumpi sitten olisi kannattavampaa pitkässä juoksussa: Kokoomuksen ajama ALVin nosto vai tuloverotuksen nosto.
 
Ja kyse ei ole pelkästään yksittäisistä veroasioista, vaan paljon suuremmasta kokonaisuudesta. Edellinen hallitus teki kyllä aika pahaa jälkeä vähän joka suhteessa.
 
Kyllähän hallituksessa pitäisi istua Kokoomuksen ja Persujen. Toisen suurimpana puolueena, toisen suurimpana vaalivoittajana. Jos näin ei tapahdu, voisi sanoa, että äänestäjiä ei kuunnella.
Ja koska Suomen valtiontalous on niin persiillään, pitäisi ALV:a nostaa, tuloverotusta kiristää (sekä sen progressiota) ja tulonsiirtoja pitäisi leikata. Eikä menoleikkauksia pidä unohtaa. Kaikki ehdotetut pitäisi toteuttaa, turhaan valita vain yhtä tai kahta kohdetta. Näin kaikki puolueet saisivat omat leikkauskohteensa läpi ja kaikki olisivat tyytyväisiä.
En usko, että verotuksen kiristäminen tai leikkaukset liiemmin hidastaisivat talouskasvua/kulutusta.
 
Selkeintä olisi toteuttaa kaikkien puolueiden leikkauslistat ja veronkorotuslistat. Ei jäisi kenellekään hampaankoloon.

Perussuomalaiset haluaa säästää EU-rahojen väärinkäytöksistä
Selevä!
 
Back
Ylös Bottom