Eduskuntavaalit 2011

Mitä puoluetta äänestät?

  • Kokoomus

    Votes: 0 0,0%
  • Keskusta

    Votes: 0 0,0%
  • SDP

    Votes: 0 0,0%
  • Vihreät

    Votes: 0 0,0%
  • Vasemmistoliitto

    Votes: 0 0,0%
  • Perussuomalaiset

    Votes: 0 0,0%
  • RKP

    Votes: 0 0,0%
  • Muutos 2011

    Votes: 0 0,0%
  • Kristillisdemokraatit

    Votes: 0 0,0%
  • Vapauspuolue

    Votes: 0 0,0%
  • SKP

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    0
Kyllä on lapsellista verrata Hitleriä ja Soinia keskenään, sellainen ihminen ei tajua historiasta mitään. Moni täällä on niin yksinkertainen että luulee Saksan viaksi kokonaan sen että Hitler pääsi valtaan, sitä paitsi Hitler oli puolissa asioissa oikeassa ja puolissa täysin väärässä. Kaikki ihmiset mitkä täällä haluaa halata muslimeita ja muuta liberaali paskaa ni se on helppo leikkiä Äiti Teresaa ku on masu täynnä ja lämmin katto päällä, noi perusasiat ku vietäis pois ni ois kuule eri ääni kellossa jokaisella. Se on jännä seikka huomata että sellainen henkilö kuka on vahvasti oikeisto kantainen ni pystyy hyväksymään tosiasiat eikä kiellä niitä mutta kaikki tollaiset vihreät ja muut liberaalit vain laittaa sormet korviin ja silmät kiinni ja käy huutamaan omaa mantraansa.

Olet kyllä aika kehäraakki SirMax. Minä viittasin Soinin käyttämään puhetapaan, jossa puheenpidossa jokaisen eri aihealueen viimeisen lauseen loppu huipennetaan äänen kohottamiseen ja vaikuttavaan elehtimiseen. Tämän tyylin teki tunnetuksi meidän kaikkien tuntema itävaltalainen pensselisetä.

Pahoittelen, että vaalivoiton herkistämät perussuomalaisten pakkiskannattajat pahoittivat tästä mielensä.

Muuta SirMaxille: Minä olen kokoomuslainen, joten minun kohdallani voit jättää viittaukset vihreisiin ym. pois.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Koittakaahn nyt yleistää hieman liikaa. Tähän mennessä PS:n äänestäjänä olen ollut tyhmä, juntti, punaniska, politiikasta mitään ymmärtämätän, herkkänahkainen ja vieläkös keksitte näitä termistöjä lisää??

Ainii ja puolueeni johtja kuulostaa ja vaikuttaa Hitleriltä ;)
Opettakaas mulle lisää tätä politiikan tekemistä. Ainakin Yleistäminen ja itsensäasemaan nostaminen tuntuu kuuluvan siihen olennaisesti.
 
"Tartun nyt tähän maahanmuuttoasiaan ja joidenkin ihmisten kokemaan suureen häpeään Euroopan edessä.

Siis Itävallassahan ja Tanskassa muistaakseni oli kannatusta saaneet paljon oikeasti varsin kansallismieliset puolueet. Ranskaan tuli huivikielto, Sveitsissä? kiellettiin minareettien rakennus, Iso-Britannian pääministeri lausui että monikulttuurisuus on epäonnistunut eikä toimi. Ruotsissa täytyy perheenyhdistämisissä somalienkin (heihin vaikuttaa eniten) todistaa henkilöllisyys -91 jälkeen myönnetyllä passilla, josta seuraa että hakeminen taitaa olla aika mahdotonta enää heille. Esimerkkejä muista maista olisi varmasti lisääkin.

Ja nyt huolestutaan, että vaatimukset rikollisten maahanmuuttajien karkottamisesta ja suomen kielen hallinnan vaatimisesta tekee suomalaisista Euroopan takapajuisimmat natsirasistit?"


Tämä ei ole mun teksti vaan toisen henkilön sanomaa, mutta lainasin tähän koska oli suhteellisen hyvin kommentoitu (ei persuja äänestäneen henkilön kommentti)

Aikamoista vähättelyä tuo teksti. Rikollisten maahanmuuttajien karkottaminen ja suomen kielen hallinnan vaatiminen [ilmeisesti tänne kotoutuvilta maahanmuuttajilta] ei ole mikään persujen yksinoikeus koskaan ollutkaan. (Ulkomaalaisvirasto alkoi karkottaa rikoksiin syyllistyneitä somaleita jo 2006, jolloin persuilla oli vain kolme kansanedustajaa; kielen vaatimista kotoutuvilta maahanmuuttajilta on vaadittu alusta asti.) Ihan kuin siitä olisi edes kyse. Viime eurovaaleista lähtien on eri puolilla eurooppaa pelätty nationalismin nousua ja sen haittoja euroopan integraatiokehitykselle. Tollaset yksittäiset päätökset minareeteista tai huiveista eivät ole siitä mikään vastaesimerkki.

Huolestuminen ei edes ole lähtöisin suomalaisten arvoliberaalien ajatusmaailmasta. Kun vertaa noita ulkomaisten lehtien otsikoita Suomen vaalituloksesta huomaa, että täällä käsitellään persujen nationalismia silkkihansikkain: mm. ruotsalainen tabloidi Expressen vaati ettei Soinia otettaisi hallitukseen, suomalaiset tabloidit näyttivät vaan jotain pusukuvia; amerikkalainen Wall Street Journal liittää persujen ja Soinin eteen järjestään etuliitteet euroskeptinen ja populistinen, Hesari ei sellaista uskaltaisi tehdä. Suomalaisessa mediassa Soini on lupsakka huumorimies ja Persujen politiikka ilmentää "kyllästymistä vanhoihin puolueisiin". Termejä "herraviha" tai "populismi" käyttävät vain politiikan tutkijat.
 
Tuli muuten mieleen tuosta verotuksesta, jos yli 5 000 euroa kk tienaavien verotusta kiristetään 1prosenttiyksiköllä, ja pääomatulovero 30 prossaan LIEVÄLLÄ progressiolla, ja vastaavasti energiaveron korotukset perutaan, niin miten nämä muutokset on nyt niin yhtä helvettiä yrittäjyydelle suomessa?

En siis todellakaan ole asiantuntija veroasioissa vaan kysyn tätä asiaa suurimmalta osin ihan oppimisagendalla.
 
Olet kyllä aika kehäraakki SirMax. Minä viittasin Soinin käyttämään puhetapaan, jossa puheenpidossa jokaisen eri aihealueen viimeisen lauseen loppu huipennetaan äänen kohottamiseen ja vaikuttavaan elehtimiseen. Tämän tyylin teki tunnetuksi meidän kaikkien tuntema itävaltalainen pensselisetä.

Eli sä et käyttänyt hitler korttia?
 
Pitäisi tulla tuo huivikielto suomeenkin.
 
Thorsin valintakriteerit olivat aika selviä: hän kuuluu itsekin vähemmistöä edustavaan puolueeseen, on ajamassa vahvasti niiden etuja sekä on lisäksi eurooppamyönteinen entisenä meppinä.

Et siis halua millään tavoin perustella väitettäsi siitä, että alan ministerillä olisi oltava jokin ideologinen kanta ("myönteisyys", sikäli kun se oikeasti on mikään kannanotto mihinkään noin geneeriseen), vaan ilmeisesti oletat tuon perustelemattoman väitteesi olevan jotenkin todistettu ja nyt todistelet sillä jotain aiempaa valintaa?

Eurooppa-asiantuntemus ilman muuta on positiivista eurooppaministerin salkkua valitessa, mutta mitään tiettyä etukäteen määriteltyä kantaa ko. asiaan ei pidä ministeriyteen sisältyä.

Thors ei ole vähemmistövaltuutettu, joten tuo vähemmistöön kuuluminen on asiassa autuaan yhdentekevää. Toisekseen Suomen valtion kansanedustajan, saati ministerin, mandaatti tulee Suomen kansalaisilta, ei joltain ulkoiselta vähemmistöltä, johon ilmeisesti yrität tuota vähemmistöasemaa tässä assosioida.



Kyllä periaatteessa Puolustusministerin on oltava armeijamyönteinen. En ole vielä sellaista puolustusministeriä nähnyt, joka olisi suhtautunut negatiivisesti maanpuolustukseen. Siksipä vasemmistolaisia puolustusministereitä ei ole nähnyt lähes puoleen vuosikymmeneen ja esimerkiksi jokin Vihreiden tai Vasemmistoliiton edustaja siihen tehtävään olisi aika ennenkuulumatonta puolustusbudjetin leikkaamisvaateineen. Demareitakaan tuskin nytkään siinä nähdään heidän nykyisten maanpuolustusbudjetti-näkemysten takia.
Näistä syistä johtuen pidän perussuomalaista puolustusministeriä todennäköisimpänä, koska Kokoomus olisi varmasti mielellään luopumassa siitä salkusta tuossa asiassa samanhenkiselle puolueelle.
Työministerin pesti taas on ollut perinteisesti vasemmiston heiniä ja menee melko varmasti nytkin demareille.

Nyt siis yrität perustella puolustusministerin armejamyönteisyyttä sillä, että "et ole [toisenlaista] puolustusministeriä nähnyt"? Mitenkäs Yrjö Kallinen? Et ole tainnut tavata tosiaan.


Ja milloin se viimein muistettaisiin, että pidin tätä vaalitulosta hyvänä enkä ole koskaan vastustanut esimerkiksi Persuja? Pidin heidän menestystään hyvänä asiana alusta asti ja jopa harkitsin heidän äänestämistään kunnes lopulta perehtymisen jälkeen liian vasemmistolainen talouspolitiikka ja konservatismi sai karkoitettua muihin vaihtoehtoihin.
Mutta ilmeisestikin kaikki keskustelu, joka ei ole silmitöntä PS-hehkutusta ja myötäilyä pidetään "itkemisenä". Samanlaiseen raivoisaan ehdottomuuteen ja kaiken rakentavankin kritiikin täydelliseen lyttäämiseen olen törmännyt muillakin forumeilla tässä aiheessa.

Koitan nyt tässäkin perustella täysin objektiivisesti miksi en näe PS:ää todennäköisenä kandidaattina tuolle ministerinsalkulle, niin kuinka perhanassa se on "itkemistä"?

Saattaa olla että en ole aivan objektiivinen tässä. Viestejä on paljon ja kovasti näyttää siltä että kun jotain impivaara-aiheista purnausta on niin se on teidän dynaamiselta kolmikoltanne. Mutta saattaa olla että olen väärässä.
 
Johtunee siitä että eräillä puolueen kannattajilla on yltiöoptimistiset odotukset persujen vaikutukselle hallituksessa. ;)

On se huvittavaa että meikäläinen on huolissaan talouspolitiikan muutoksesta kun eniten ääniä saanut puolue joutuu ottamaan erilaisen näkemyksen omaavia puolueita hallitukseen. Samaan aikaan kolmanneksi eniten ääniä saaneen puolueen kannattajat vetävät herneet nenään jos edes epäilee että noinkohan kaikki asiat menee sellaisenaan läpi hallitusneuvotteluissa.

Alleviivataan nyt vielä että minä henkilökohtaisesti soisin mielelläni persuille mamu ministerin salkun...

En tiedä ketä tarkoitat, mutta itse äänestin Kokoomusta. Tuo PS:n naurettavuuksiin menevä dissaaminen alkaa kyllä käydä vanhaksi.
 
En tiedä ketä tarkoitat, mutta itse äänestin Kokoomusta. Tuo PS:n naurettavuuksiin menevä dissaaminen alkaa kyllä käydä vanhaksi.

En tarkoittanut ketään enkä ainakaan minä ole tietääkseni persuja dissannut...

Mutta hei, näyttäisi että rkp on jäämässä hallituksen ulkopuolelle :kippis1:
 
Mitähän jos kaikki tää kaikki tää energia ja aika käytettäis siihen, että yritettäis ratkoa niitä ongelmia sen sijaan et riideltäis keskenään???

Tää oliski hyvä idea!
Mutta vähän veikkaan että tästä lähin kaikki mitä persut saa aikaseksi jakaa tulee jakamaan mielipiteet aika raakasti...mikään ei oo koskaan hyvä kellekkään :P Itse odotan suurella mielenkiinnolla tulevia vuosia ja mitä "uutta" saadaan aikaan...on tästä "kohusta" nyt ainakin se hyvä puoli että kiinnostus politiikkaan on syttynyt varmasti monella sellaisellakin joka ei ole ennemmin seurannut (itseni mukaan lukien) :)
 
Mitähän jos kaikki tää kaikki tää energia ja aika käytettäis siihen, että yritettäis ratkoa niitä ongelmia sen sijaan et riideltäis keskenään???

Kannatan Kahliksen ehdotusta. Ehdotan, että puhuisimme välillä jostakin muusta puolueesta kuin Perussuomalaiset. Keskustan romahdus näissä vaaleissa oli selvä, mikä mielestänne johti tähän heikkoon tulokseen? Vaikuttivatko asiaan esimerkiksi vaalirahasotkut, pitkä aika pääministeripuolueena, huono kampanja jne.
 
Kannatan Kahliksen ehdotusta. Ehdotan, että puhuisimme välillä jostakin muusta puolueesta kuin Perussuomalaiset. Keskustan romahdus näissä vaaleissa oli selvä, mikä mielestänne johti tähän heikkoon tulokseen? Vaikuttivatko asiaan esimerkiksi vaalirahasotkut, pitkä aika pääministeripuolueena, huono kampanja jne.

Persut perkele vei äänet. Ihan oikeesti :D

Toki äänien vientiä helpotti keskustan ryvettyminen....
 
Ei se vaaliraha sotku ole voinut olla vaikuttamatta, jos miettii viimeistä parii vuotta ja uutisointia keskustasta. Joko se uutisointi on liittynyt noihin sotkuihin tai sitten sitä ei ole ollut. Keskusta tuntuu jääneen medioissakin muiden varjoon täysin. Ristiriitaista toki sitten on se, että nää "kanki" Kaikkoset valittiin sinne eduskuntaan vielä, mutta ei se varsinainen yllätys ollut. Lieneekö se Vanhasen vaihto Kiviniemeen myös ollut miinusmerkkinen vaikuttaja?? Aika tärkeässä vaiheessa kuitenkin uusi keulahamo puolueelle joka ei ole läheskään niin tunnettu.
 
Mutta hei, näyttäisi että rkp on jäämässä hallituksen ulkopuolelle :kippis1:
Ei kannate nuolaista ennenkuin tipahtaa.. En yhtään ihmettelisi jos ruotsalainen raha tekisi jälleen tehtävänsä ja RKP tulisi hallitukseen Kokkareiden sidekickiksi.

Mutta tietenkin toivotaan, että RKP:n vuosikymmenien hallitusputki päättyy nyt! :kippis1:
 
Ihan sivupointtina: Miksi kaikki puhuvat kansasta, jos persuja on äänestänyt alle 1/5 ÄÄNESTÄNEISTÄ suomalaisista, eli ehkäpä noin vajaa 600000 ihmistä.

E: Ja kun keskustelu myös mun mielestä pitäis siirtää persuista pois, niin tämmönen pohdinta: Irlannit, Kerikat sun muut vei vähän liikaa huomiota kaikelta muulta vaalien alla ja muutekin hirveen ristiriitasia ratkasuehdotuksia kaikkeen talouteen liittyvään.
 
Kanki valittiin tasan siksi, etta oli ollut telkkarissa vahan tanssahtelemassa. Eikohan sitakin aanestanyt moni siksi kun se oli niin symppis jne. etta ei tuo kaikki paha uutisointi voi olla totta ja ei se voinut tarkoittaa pahaa.
 
Et siis halua millään tavoin perustella väitettäsi siitä, että alan ministerillä olisi oltava jokin ideologinen kanta ("myönteisyys", sikäli kun se oikeasti on mikään kannanotto mihinkään noin geneeriseen), vaan ilmeisesti oletat tuon perustelemattoman väitteesi olevan jotenkin todistettu ja nyt todistelet sillä jotain aiempaa valintaa?

Minusta olen kokoajan perustellut asiaa, mutta jostain syystä sinä ohitat ne.

Mutta käydään ne nyt sitten vielä kertaalleen läpi kaikki:

1. Ministerin yksi tehtävä on eduskunnan budjettineuvotteluissa ja poliittisesti lobata oman ministeriönsä edustamia asioita. Siksi ne tehtävät tuppaavat menemään sellaisille henkilöille, joiden koetaan edistävän kyseisen ministeriön linjaa.
Sellaisia ministereitä ei juurikaa näe, jotka olisivat kriittisiä kyseiseen alueeseen, vaan esimerkiksi vaikkapa viestintäministeri pyrkii tietenkin saamaan läpi Suomen kattavan laajakaistaverkon ja opetusministeri lisäämään koulutusta eikä suinkaan karsimaan sitä.

2. Tähän asti ministerinsalkkuja on jaettu puoluepoliittisin perustein sellaisille henkilöille, joiden omana ja puolueen intressinä on useimmiten positiivinen suhtautuminen asiaan. Tästä mainitsin jo useita esimerkkejä kuten vaikkapa maa- ja metsätalousministerin salkku, jotka ovat lähes aina menneet Keskustalle sen ollessa mahdollista.

3. Hyvin EU- ja maahanmuuttokriittinen ministeri tuskin on muiden hallituspuolueiden toiveen mukainen niin Suomen kansainvälisen maineen kuin omien EU- ja maahanmuuttonäkemystensä takia. Kok ja SDP tuskin kannattaisivat niin ristiriitaista valintaa.

Toivottavasti et nyt enää toista etten olisi perustellut asiaa, koska se on nyt tehty siitä riippumatta hyväksytkö sinä perusteita vai et.

Eurooppa-asiantuntemus ilman muuta on positiivista eurooppaministerin salkkua valitessa, mutta mitään tiettyä etukäteen määriteltyä kantaa ko. asiaan ei pidä ministeriyteen sisältyä.

Ei varmasti pidä, mutta tottakai se vaikuttaa.

Nyt edelleen toivoisin, että osattaisiin erottaa nämä sanat pitää ja käytäntönä.

Thors ei ole vähemmistövaltuutettu, joten tuo vähemmistöön kuuluminen on asiassa autuaan yhdentekevää. Toisekseen Suomen valtion kansanedustajan, saati ministerin, mandaatti tulee Suomen kansalaisilta, ei joltain ulkoiselta vähemmistöltä, johon ilmeisesti yrität tuota vähemmistöasemaa tässä assosioida.

Enpä usko Thorsin ja RKP:n huomattava kiinnostus vähemmistöasioihin, eurooppalaishenkisyys ja maine niiden asioiden ajajina olleen yhdentekevää Thorsia valittaessa tehtävään. Pidän niitä yhtenä tärkeimmistä syistä tuolle valinnalle.

Nyt siis yrität perustella puolustusministerin armejamyönteisyyttä sillä, että "et ole [toisenlaista] puolustusministeriä nähnyt"? Mitenkäs Yrjö Kallinen? Et ole tainnut tavata tosiaan.

Ei ole meikäläisen aikakautta kyseinen kaveri. Mutta jos juuri päättyneen sodan jälkeen valitaan pasifistinen vasemmistolainen puolustusministeri, niin pitäisin sitä kuitenkin hienoisena poikkeuksena.
Mutta yhteensattumaa se ei ole, että tuota pestiä on suurimman osan ajasta pitäneet maanpuolustusmyönteiset puolueet eikä kertaakaan vaikkapa Vasemmistoliitto tai Vihreät.
 
Back
Ylös Bottom