Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ihmisten vasteet erilaiseen makrojakaumaan ovat varsin yksiköllisiä. Pointtina oli se, että "kalori on aina kalori ihan sama mistä se tulee" on harhaanjohtava.
Onko tutkimuksissa huomioita ihmisten aineenvaihdunnalliset erot?
Ihmisten vasteet erilaiseen makrojakaumaan ovat varsin yksiköllisiä. Pointtina oli se, että "kalori on aina kalori ihan sama mistä se tulee" on harhaanjohtava.
Eli tämä väite on roskaa:
"Kalori on kalori. Aivan sama mistä kalorit tulevat."
Kaikki sen tietää mutta jotk toopet väitää että kalorien vaikutus esim. laadriin sama vaikka tulsivat mistä, tämä on paskaa
AMEN! Näin juuri. Ja tämä sanontan on roskaa
Ihmisten vasteet erilaiseen makrojakaumaan ovat varsin yksiköllisiä. Pointtina oli se, että "kalori on aina kalori ihan sama mistä se tulee" on harhaanjohtava.
Mikä on ysikymppisen (tai muiden) mielipide tähän makroravinnejakauma vs ihmisten erilaiset aineenvaihdunnat (hiilarin sietokyvyt yms.)
Colpo ei ymmärrä termodynamiikan alkeitakaan.
Tästähän saa sen kuvan ettei kukaan osaa tutkia asioita kunnolla. Joka tutkimus menee päin helvettiä suoraan sanottuna. Kerrotaan tässä ne faktat mitä tiedetään. Niin siitä on helpoin päätellä.
- Proteiini lisää termogeneesiä
- rasva ei nosta insuliinitasoja samalla tavalla kuin hiilihydraatti
- hiilihydraatti nostaa insuliinia (ainakin huono ja nopea hiilari on pirun lihottavaa) varsinkin jos varastot on jo ennestään täysiä.
- Liika proteiini on huono
- Liika hiilihydraatti on huono
- Liika rasva on huono toisaalta kun rasvat ylittää vaikkapa 20% päivän energiasta edut on hormonaaliset.
Päätelmänä vois todeta -> Proteiinia 2g/kg, hiilihydraattia sen mitä liikkuu (punttailu ei ole aerobista hommaa), rasvaa energiaksi. Kun insuliini ei heilu, on helpompi pitää makeat kurissa -> kalorit pysyy siinä missä ne on tarkoitus pitää. Syöminen on oikeasti syömistä. Kun taas korkealla hiilarisapuskalla on AINA nälkä IMO.
Menikö vielä jokin pieleen?
Miten paljon merkitystä ruokailujen ajoituksella on kehonkoostumuksen kannalta?
Otetaan vaikka extreme esimerkki, eli syödään 1 kerran päivässä ja kunnon mega-ateria, vaikka illalla ennen nukkumaanmenoa. Tai sitten syödään samat makrot tasaisesti pitkin päivää ja "oppikirjan" mukaan treenin läheisyydessä ennen, aikana ja jälkeen, syödään iso osa päivän energiasta, varsinkin protskua ja hiilaria treenin yhteydessä.
Eli meneekö oikeaan aikaan nautittuna palkkari paremmin lihasten käyttöön (enemmän lihasta/vähemmän läskiä), kuin täysin samanlaisen drinkin juominen ei treenin läheisyydessä (vähemmän lihasta/enemmän läskiä)?
Mikä on ysikymppisen (tai muiden) mielipide tähän makroravinnejakauma vs ihmisten erilaiset aineenvaihdunnat (hiilarin sietokyvyt yms.)
There's a large middle ground here that tends to get ignored by the 'metabolic advantage' folks, who are incorrect to begin with. It's always either-or for them, when in fact, individual carbohydrate demands vary widely. For some folks, low-carb is warranted. For others, it isn't. It always amazes me how hard that concept is to grasp for low-carb absolutists.
What I find to be a common thread among people who deny that individual carbohydrate requirements vary widely is a lack of client experience, particularly with different types of athletes. The minute someone says that EVERYONE should severely restrict carbohydrate, it's obvious that you're dealing with a cherry-picking low-carb zealot who is unfamiliar with the totality of research evidence, and has limited field experience
Ysikymppinen ei selvästikään ole lukenut ko. pähkinätutkimusta.
Et sitten ymmärrä sinäkään. Mutta olet hyväsä joukossa, kun maailman tunnetuin lihavuustutkija Bray luulee, että ihmisen elimistön on termodynaamisesti suljettu järjestelmä. Todellisuudessa kaikki elvät organismit ovat termodynaamisesti avoimia järjestelmiä.Lähde?
Mun mielipide on se, että ilman muuta ihmiset ovat yksilöitä. Jos mielenkiintoa ja motivaatiota riittää niin sitten kannattaa lähteä hakemaan sitä itselle sopivinta ruokavaliota ja soveltaa sitä tarpeen (harrastusten, tavoitteiden, metabolian yms) mukaan. Perusasiat (jotka ovat tämänkin ketjun pointti) riittävät kuitenkin useimmille ihmisille. Kaikenlainen hysteria vituttaa niin rasvojen kuin hiilareidenkin suhteen.
Seuraava Alan Aragonin sitaatti kiteyttää kaiken:
Tässä kultaisella keskitiellä on hemmetin mukava seistä
Tästähän saa sen kuvan ettei kukaan osaa tutkia asioita kunnolla. Joka tutkimus menee päin helvettiä suoraan sanottuna. Kerrotaan tässä ne faktat mitä tiedetään. Niin siitä on helpoin päätellä.
Päätelmänä vois todeta -> Proteiinia 2g/kg, hiilihydraattia sen mitä liikkuu (punttailu ei ole aerobista hommaa), rasvaa energiaksi. Kun insuliini ei heilu, on helpompi pitää makeat kurissa -> kalorit pysyy siinä missä ne on tarkoitus pitää. Syöminen on oikeasti syömistä. Kun taas korkealla hiilarisapuskalla on AINA nälkä IMO.
Menikö vielä jokin pieleen?
Samaa mieltä, että turha yrittää väkisin tuputtaa VHH:ta (tai low-fattia) kaikille.