Carnivore Diet

BCAA-valmisjuoma

Pineapple Lemonade, 24 tlk

-40%
Se tekee just sitä mistä syyttää muita, poimii tutkimuksia tukemaan omaa agendaa ja sivuttaa tutkimuksia mitkä ei tue hänen mielipidettä. Sitten vielä tulkitsee dataa väärin.

Hyvä esimerkki on kollageeni mitä Layne on haukkunut vuosia.


View: https://youtu.be/w7rMq9olPow

Kummasti lähes kaikki huomaa hyötyjä kollageenista nivelille, iholle, hiuksille yms.


Kyllä. Ite olin aiemmin hämmentynyt että ilmeisesti arvostettu tyyppi mutta mitä se höpöttää.

Juu olen kiinnittäny huomiota kolllageenin vastustamiseen mistä lähes kaikki muut toista mieltä tutkimusten tulkinnasta. Tuo Physionic on muuten yksi meikän suosikkeja. Oma vaikutelma että ehkä paras tietämäni tyyppi tulkitsemaan tutkimuksia ja vetämään johtopäätöksiä isosta määrästä tutkimuksia. Tuli itsellä ahaa elämys että olen aika juosten kusten itse tulkinnut tutkimuksia. Luottanut yhteen tutkimukseen, en tarkistanut rahoitusta, en tarkistanut kunnolla tutkimusmenetelmiä. Noita on nimittäin ihan päin persettä tehtyjä tutkimuksia todella paljon millä voi pyyhkiä persettä. Parempi antaa ammattilaisen hoitaa homma.
 
Tieteentekijätkin alkaa havaitsemaan että ”paha kolesteroli” nousee, kun elimistö alkaa käyttää rasvaa energiaksi kunnolla. Foliohatut on jo vuosikausia tunteneet ns ”Lean mass hyper responder” ilmiön.


IMG_4464.webp
IMG_4465.webp
IMG_4466.webp
 
Alkaa hiljalleen tulla myös kolesteroliin ja ateroskleroosiin liittyen geenitason tutkimusta.
LDL-tasotkin jännä homma. Minulla ollut aina hyvät arvot riippumatta siitä miten olen syönyt. Nuorempana pullukkana porsastelin, ei ongelmaa (toki sillä linjalla jatkamalla ne ajan mittaan olisi varmasti saanut päin persettä). Mutta kaverilla, joka oli atleettinen ja söi terveellisesti, kolesteroliarvot tosi pahat, ja hänen isänsä kuoli reilu viisikymppisenä sydänkohtaukseen, vaikka ei ollut ylipainoinen ja kuntoili säännöllisesti, eikä pelastanut edes lääkitys. Tuossa tutkimuksessa tosin spekuloitiin äidiltä periytyvistä mitokondrioiden mutaatioista. Tasan ei käy geenilotossa onni.

Mitochondrial DNA Mutations as a Factor in the Heritability of Atherosclerosis and Other Diseases / Published on: 14 January, 2025
These data strongly suggest that mitochondrial mutations are closely associated with the development of atherosclerotic lesions. Considering that they are inherited, it can be assumed that, at least partly, the genetic predisposition to atherosclerotic diseases is transmitted from mother to offspring. Thus, despite the small size of mitochondrial DNA, its mutations may play a role in the pathogenesis of diseases. Further study of their role will make it possible to consider mitochondrial mutations as promising diagnostic markers and disorders caused by mutations as pharmacological targets.
 
Alkaa hiljalleen tulla myös kolesteroliin ja ateroskleroosiin liittyen geenitason tutkimusta.
LDL-tasotkin jännä homma. Minulla ollut aina hyvät arvot riippumatta siitä miten olen syönyt. Nuorempana pullukkana porsastelin, ei ongelmaa (toki sillä linjalla jatkamalla ne ajan mittaan olisi varmasti saanut päin persettä). Mutta kaverilla, joka oli atleettinen ja söi terveellisesti, kolesteroliarvot tosi pahat, ja hänen isänsä kuoli reilu viisikymppisenä sydänkohtaukseen, vaikka ei ollut ylipainoinen ja kuntoili säännöllisesti, eikä pelastanut edes lääkitys. Tuossa tutkimuksessa tosin spekuloitiin äidiltä periytyvistä mitokondrioiden mutaatioista. Tasan ei käy geenilotossa onni.

Hänellä siis Familiaalinen hyperkolesterolemia. Jos meinaa yli 50v elää nii heti nuoresta pitäen agressiivinen lääkitys staatiinit ja kaikki mahdolliset lääkkeet. Elintavat myös kunnossa. Siis mielellään teini ikäisestä lähtien. 30v on jo vakavasti edennyt kalkkeuma.
 
Hänellä siis Familiaalinen hyperkolesterolemia. Jos meinaa yli 50v elää nii heti nuoresta pitäen agressiivinen lääkitys staatiinit ja kaikki mahdolliset lääkkeet. Elintavat myös kunnossa. Siis mielellään teini ikäisestä lähtien. 30v on jo vakavasti edennyt kalkkeuma.
Jep. Tietääkö joku, onko tämän sairauden geneettistä taustaa tutkittu tarkemmin? Tiedän yhden toisen kaverin, jolla on kyseinen sairaus, ja se ei ole vastannut statiinilääkityksiin ollenkaan, sen sijaan sivuvaikutuksia tullut statiineista. Tällöin hoito hankala yhtälö. Mutta sitten suvussa on myös niitä, jotka ovat eläneet pitkään siitä huolimatta. Taisin joskus lukea tutkimuksesta, että jos selviää sinne eläkeiän kieppeille, niin ennuste on siitä huolimatta aika hyvä. Mutta en muista tarkemmin, mikä tutkimus oli kyseessä.
 
Jep. Tietääkö joku, onko tämän sairauden geneettistä taustaa tutkittu tarkemmin? Tiedän yhden toisen kaverin, jolla on kyseinen sairaus, ja se ei ole vastannut statiinilääkityksiin ollenkaan, sen sijaan sivuvaikutuksia tullut statiineista. Tällöin hoito hankala yhtälö. Mutta sitten suvussa on myös niitä, jotka ovat eläneet pitkään siitä huolimatta. Taisin joskus lukea tutkimuksesta, että jos selviää sinne eläkeiän kieppeille, niin ennuste on siitä huolimatta aika hyvä. Mutta en muista tarkemmin, mikä tutkimus oli kyseessä.

Onhan sitä tutkittu runsaasti. Yhdellä miljoonasta on versio missä molemmilta vanhemmilta peritty FH ja toimivia LDL-reseptoreja ei ole lainkaan, ja ihminen on fucked. Lapsena jo vakava kalkkeuma. Teini iässä erittäin vakava ja 20-30v henki pois.
 
''Wait, you mean taking out nutrient containing vegetables can lead to deficiencies in the nutrients found in those vegetables.

Fucking shocked''

**
Methods: This study assessed the nutrient adequacy of the carnivore diet against national NRVs from the Australian National Health and Medical Research Council (NHMRC) and New Zealand Ministry of Health. Four meal plans for hypothetical average Australian adults were developed and analysed using Foodworks.online (Version 1, Xyris Pty Ltd., Brisbane, Australia, 2024), dietary software. Two female and two male plans were included; one set including dairy products and the other set including offal.
Results: The carnivore diet met several NRV thresholds for nutrients such as riboflavin, niacin, phosphorus, zinc, Vitamin B6, Vitamin B12, selenium, and Vitamin A, and exceeded the sodium threshold. However, it fell short in thiamin, magnesium, calcium, and Vitamin C, and in iron, folate, iodine and potassium in some cases. Fibre intake was significantly below recommended levels.
Conclusion:
The carnivore diet may offer benefits for managing certain chronic conditions. Whether the metabolic contexts from consuming such a diet facilitates a lower requirement of certain nutrients, or whether it poses risks of micronutrient inadequacies remains to be determined. Tailored nutritional guidance and supplementation strategies are recommended to ensure careful consideration of micronutrient intake to prevent deficiencies.

 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-15%
Se tekee just sitä mistä syyttää muita, poimii tutkimuksia tukemaan omaa agendaa ja sivuttaa tutkimuksia mitkä ei tue hänen mielipidettä. Sitten vielä tulkitsee dataa väärin.

Hyvä esimerkki on kollageeni mitä Layne on haukkunut vuosia.


View: https://youtu.be/w7rMq9olPow

Kummasti lähes kaikki huomaa hyötyjä kollageenista nivelille, iholle, hiuksille yms.
Itsekkin olen käyttänyt useita vuosia ja melko isoja rautoja liikutellu, mutta koskaan ei ole mitään loukkaantumisia tai kipuja missään.
katso liitettä 269630

Mitä kollageeniä käytät ja paljonko otat päivässä, onko suositella jotain tiettyä?
Itse myös harkinnut kollageenin käyttöä. Näyttö ei ilmeisesti vieläkään ole ole täysin varmaa mutta ei varmaan mitään haittaakaan
 
Mitä kollageeniä käytät ja paljonko otat päivässä, onko suositella jotain tiettyä?
Itse myös harkinnut kollageenin käyttöä. Näyttö ei ilmeisesti vieläkään ole ole täysin varmaa mutta ei varmaan mitään haittaakaan

Mä käytän ihan vaan naudan gelatiinia, mikä on käytännössä samaa tavaraa kuin kollageeni, mutta ei vaan sekoitu kylmään nesteeseen. Syy miksi käytän sitä on se koska saan todella edullisesti. Otan sitä semmosen 50g päivässä.

Gelatiinin hyödyt ei rajoitu pelkästään tukikudoksiin, hiuksiin ja ihoon.
Kannattaa lukea:

 
Viimeksi muokattu:
Results: The carnivore diet met several NRV thresholds for nutrients such as riboflavin, niacin, phosphorus, zinc, Vitamin B6, Vitamin B12, selenium, and Vitamin A, and exceeded the sodium threshold. However, it fell short in thiamin, magnesium, calcium, and Vitamin C, and in iron, folate, iodine and potassium in some cases. Fibre intake was significantly below recommended levels.

Tuo rautavajaus on ehkä yllättävin havainto. Lihan hemirauta imeytyy yleensä ottaen hyvin, käytännössä paremmin kuin kasvis- ja lisäravinnon rauta. Naisilla on tietysti haasteellisempaa riittävän raudan turvaaminen kuin miehillä biologisista syistä. Tiamiinia (B1-vitamiini) katoaa usein kokatessa, koska se on vesiliukoinen ja lientä ei välttämättä nautita. Sama pätee tietysti moneen muuhunkin hivenaineeseen eli hyödyllisintä on nauttia lihapata nesteineen, ja vielä parempi jos on luita mukana. Possunliha ja tietyt kalat on tiamiiniin oikein hyvä lähde, tiamiinin päivittäinen tarve ei ole kovin suuri.

Luulen, että moni carnivore ei saa tarpeeksi kalsiumia, sillä sitä on aika vaikea saada lihasta. Kasviksissa ja maitotuotteissa kalsiumia jonkin verran, mutta maitotuotteista (joidenkin tutkimusten mukaan) imeytyminen ei ole niin hyvä kuin ajatellaan. Carnivorelle looginen vaihtoehto olisi tehdä luulientä, siitä saatava määrä ei kuitenkaan ole hirveän iso. Kalsiumilla on kuitenkin elimistössä monta tärkeää tehtävää joten sen puute ei ole todellakaan hyvä juttu.

Ketolla syövien tutkitut hivenaineiden puutokset ovat samankaltaisia kuin carnivorella. Akuutisti puutoksella ei välttämättä ole niin paljon merkitystä, mutta krooninen puutos on syytä korjata. Itse olen käyttänyt säätämisessä Fineliä apuna, vaikeahan noita muuten on selvittää.
 
Tuo rautavajaus on ehkä yllättävin havainto. Lihan hemirauta imeytyy yleensä ottaen hyvin, käytännössä paremmin kuin kasvis- ja lisäravinnon rauta. Naisilla on tietysti haasteellisempaa riittävän raudan turvaaminen kuin miehillä biologisista syistä. Tiamiinia (B1-vitamiini) katoaa usein kokatessa, koska se on vesiliukoinen ja lientä ei välttämättä nautita. Sama pätee tietysti moneen muuhunkin hivenaineeseen eli hyödyllisintä on nauttia lihapata nesteineen, ja vielä parempi jos on luita mukana. Possunliha ja tietyt kalat on tiamiiniin oikein hyvä lähde, tiamiinin päivittäinen tarve ei ole kovin suuri.

Luulen, että moni carnivore ei saa tarpeeksi kalsiumia, sillä sitä on aika vaikea saada lihasta. Kasviksissa ja maitotuotteissa kalsiumia jonkin verran, mutta maitotuotteista (joidenkin tutkimusten mukaan) imeytyminen ei ole niin hyvä kuin ajatellaan. Carnivorelle looginen vaihtoehto olisi tehdä luulientä, siitä saatava määrä ei kuitenkaan ole hirveän iso. Kalsiumilla on kuitenkin elimistössä monta tärkeää tehtävää joten sen puute ei ole todellakaan hyvä juttu.

Ketolla syövien tutkitut hivenaineiden puutokset ovat samankaltaisia kuin carnivorella. Akuutisti puutoksella ei välttämättä ole niin paljon merkitystä, mutta krooninen puutos on syytä korjata. Itse olen käyttänyt säätämisessä Fineliä apuna, vaikeahan noita muuten on selvittää.

Toihan on kakkapuhetta että Carnivoressa ei olisi riittävästi rautaa. Päinvastoin sitä on yllinkyllin.
 
Ihan yleisesti vois kyseenalaistaa koko rautapuutosepideamia käsitteen kun tuntuu että kaikkien pitäis syödä jotain rauta lisukkeita voidakseen hyvin. Jengi mittaa seerumiraudan ja siitä lääkärit päättelee että nyt on vajausta. Se rauta on kertynyt ihan muualle, eikä sitä voi mitata kuin kalliilla magneettikuvauksella, jota Suomesta ei edes saa (tai maksasta näyte) pala. Enemminkin kupari ja magnesium puutos (tässä synteettinen D haittaa ja niitähän popsitaan ihan käypäohjeistuksenkin takia kun TAAS kaikillapuutosmantra) on yleisempää ja se aiheuttaa raudan metabolian häiriintymisen ja siitä kärsii ekana perna kun sisäelimetkin alkavat olla liian rautaisia. Ite syön kuparia ja magnesiumia raudan tasapainotukseen. Jos/kun tulee histamiinioireita niin B2 ja sinkki jeesaa.


Off topic: D arvoissa muuten sama juttu, mitataan seerumi D jolla ei tee mitään ellei mitata myös aktiivinen 1.25-D, ja ullatus, ei myynnissä Suomessa. No sen verran etsin että erikoistilauksella peruslabrat saa sen yhdeltä erikoislabralta, mutta käytännössä sitä ei kukaan tarjoa. Yksikään tutkimus ei ole osoittanut että jos molemmat aktiivinen 1.25-D ja seerumi-D olisivat yhtäaikaa alhaalla niin D3 annostelu auttaisi tilannetta.
 
Kalsium tulee helposti juustolla.
100g kovaa juustoa sisältää reilu 700mg kalsiumia. Samaten jodia tulee reippaasti oikeestaan kaikista eläinkunnan tuotteista. Paras raudan lähde on hemirauta eli punainen liha ja maksa. Maksasta saa myös folaattia ja c-vitamiinia.

Mikä tahansa ruokavalio voi olla puutteellinen, riippuu ihan siitä miten sen toteuttaa. Carnivorellakin voi lopulta syödä melko monipuolisesti.
 

Liitteet

  • Screenshot_20250129_224128_Chrome.webp
    Screenshot_20250129_224128_Chrome.webp
    84,2 KB · Katsottu: 13

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom