Carnivore Diet

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Jos lipidipaneelia tulkitsee terveyden näkökulmasta, niin itse katsoisin sieltä trigly:HDL suhteen joka saisi olla siinä 0,5-0,8 nurkilla, sekä jäännöskolesterolin, eli kokonaiskolesteroli - (HDL + LDL), joka tulisi olla alle 0,25.

Tähän lisäksi olisi syytä tietää pitkä sokeri ja herkkä CRP. Sokeri alle 30 tai mieluusti vähemmänkin, ja CRP jos on "terveenä" mitattuna siinä 2-3 luokkaa niin viittaa matala-asteiseen tulehduksen.

Noilla arvoilla voi jo arvailla terveydentilaa.

Kuten täällä mainittukin, niin yksittäisellä LDL tai kokonaiskolesterolirvolla ei paljon tee mitään. Mikäli kokonaiskolesteroli ei luontaisesti painu alle viiden, en sitä sinne myöskään ajaisi väkisin.

Oma melko pitkä kokemus on että kananmuna, tyydyttynyt rasva ja punainen liha itsessään ei huononna veriarvoja, päinvastoin. Vastaavasti liiallinen sokeri, hiilari, pufa-rasva ja tupakointi, sekä vähäinen liikunta ja uni taas huonontaa lähes aina. Mikä nyt ei varmaan tullut yllätyksenä kenellekään, niin kokonaisuus ratkaisee eniten, ei yksittäinen ruoka-aine.
Ite mennyt tässä syksyn ajan pätkäpaasto/keto/carnivore ruokavaliolla, snadeilla miinuskaloreilla rapeaa kuntoa ylläpitäen. Kävin taas ottaa määräaika bodauslabrat (paastossa kuten aina) ja nyt oli jo sellaset kolesterolit että meinas tukka tippua päästä näin äkkiseltään.

Kokonaiskolesteroli 10.1 mmol/L, HDL 1.73 mmol/L, LDL 8.1 mmol/L, triglyt 0.6 mmol/L. Vielähän nuo menee ihan terveen miehen arvoihin tämän Vesan tulkinnan mukaan.
 
Ite mennyt tässä syksyn ajan pätkäpaasto/keto/carnivore ruokavaliolla, snadeilla miinuskaloreilla rapeaa kuntoa ylläpitäen. Kävin taas ottaa määräaika bodauslabrat (paastossa kuten aina) ja nyt oli jo sellaset kolesterolit että meinas tukka tippua päästä näin äkkiseltään.

Kokonaiskolesteroli 10.1 mmol/L, HDL 1.73 mmol/L, LDL 8.1 mmol/L, triglyt 0.6 mmol/L. Vielähän nuo menee ihan terveen miehen arvoihin tämän Vesan tulkinnan mukaan.
Joo o. No, tuossa sinun tapauksessa ei ole enää kyseessä yksittäinen arvo josta ei voi päätellä mitään, vaan hyvä määrä erilaisia mittausarvoja.

Hyvää tyossa on triglyjen ja HDL suhde, joka on aivan loistava, lähes kolme. Tämä on yksi tärkeimmistä markkereista. Matalat triglyt yleensä kielii vähäisestä insuliiniresistenssistä ja normaalista verensokerista.

Jäännöskolesteroli päässä laskettuna 0,27 eli hiukan yli tavoitteen, mutta ei mikään törkeä. Sanoisin että aika normaali, ja kertoo kohtuullisesta määrästä hapettuneita apoB-100 lipoproteiineja. Mikä on taas tärkeä tieto valtimokalkkeumaa ajatellen.

Onhan tuo LDL silti tosi korkea. Mitä se oli ennen tätä mittausta? Onko pitkästä sokerista tai elimistön tulehdustasosta jotain tietoa? Muita lääkityksiä?

Itse en olisi paniikissa, mutta jos olisin sinä, haluaisin selvittää mikä tuon on saanut kohoamaan, jos ennen oli alhaisempi. Kokonaiskolesteroli asettuu useimmiten 5-8 välille kun ihminen on terve ja syö vhh/keto tyyppisesti. Paastoilu nostaa joillakin LDL reilummin, mutta ei yleensä noin paljon. Itsellä kokonaiskolesteroli muistaakseni 5,6 tällä hetkellä.
 
Joo o. No, tuossa sinun tapauksessa ei ole enää kyseessä yksittäinen arvo josta ei voi päätellä mitään, vaan hyvä määrä erilaisia mittausarvoja.

Hyvää tyossa on triglyjen ja HDL suhde, joka on aivan loistava, lähes kolme. Tämä on yksi tärkeimmistä markkereista. Matalat triglyt yleensä kielii vähäisestä insuliiniresistenssistä ja normaalista verensokerista.

Jäännöskolesteroli päässä laskettuna 0,27 eli hiukan yli tavoitteen, mutta ei mikään törkeä. Sanoisin että aika normaali, ja kertoo kohtuullisesta määrästä hapettuneita apoB-100 lipoproteiineja. Mikä on taas tärkeä tieto valtimokalkkeumaa ajatellen.

Onhan tuo LDL silti tosi korkea. Mitä se oli ennen tätä mittausta? Onko pitkästä sokerista tai elimistön tulehdustasosta jotain tietoa? Muita lääkityksiä?

Itse en olisi paniikissa, mutta jos olisin sinä, haluaisin selvittää mikä tuon on saanut kohoamaan, jos ennen oli alhaisempi. Kokonaiskolesteroli asettuu useimmiten 5-8 välille kun ihminen on terve ja syö vhh/keto tyyppisesti. Paastoilu nostaa joillakin LDL reilummin, mutta ei yleensä noin paljon. Itsellä kokonaiskolesteroli muistaakseni 5,6 tällä hetkellä.
Herkkä crp < 0.3 mg/L ja pitkä sokeri 35 mmol/mol.
Heinäkuun alussa kokonaiskolesteroli 6.4 mmol/L, HDL 1.62 mmol/L, LDL 4.6 mmol/L ja triglyt 0.83 mmol/L.
Lokakuun alussa kokonaiskolesteroli 6.8 mmol/L, HDL 2.05 mmol/L, LDL 4.5 mmol/L ja triglyt 0.5 mmol/L.

Pitkä sokeri ja crp ovat aina noissa lukemissa mulla. Joskus pitkä sokeri on ollut alempi kun söi hiilaripainotteisesti, epäilen että matalat kalorit ja paastosta aiheutuva korkeahko kortisoli nostaa sitä mulla. Aamuisin kun mittaan sormen päästä, niin sokerit aina 4.2-4.6 mmol/L.

Lääkityksiä perus testo ja pieni määrä drostanolonea (Masteron). Tasaisesti tuo LDL kiivennyt ylöspäin, kertoneeko se sitten jatkuvasta varastorasvojen hyödyntämisestä energiaksi, koska olen aika pitkään kituuttanut melko kireällä kunnolla.
 
Herkkä crp < 0.3 mg/L ja pitkä sokeri 35 mmol/mol.
Heinäkuun alussa kokonaiskolesteroli 6.4 mmol/L, HDL 1.62 mmol/L, LDL 4.6 mmol/L ja triglyt 0.83 mmol/L.
Lokakuun alussa kokonaiskolesteroli 6.8 mmol/L, HDL 2.05 mmol/L, LDL 4.5 mmol/L ja triglyt 0.5 mmol/L.

Pitkä sokeri ja crp ovat aina noissa lukemissa mulla. Joskus pitkä sokeri on ollut alempi kun söi hiilaripainotteisesti, epäilen että matalat kalorit ja paastosta aiheutuva korkeahko kortisoli nostaa sitä mulla. Aamuisin kun mittaan sormen päästä, niin sokerit aina 4.2-4.6 mmol/L.

Lääkityksiä perus testo ja pieni määrä drostanolonea (Masteron). Tasaisesti tuo LDL kiivennyt ylöspäin, kertoneeko se sitten jatkuvasta varastorasvojen hyödyntämisestä energiaksi, koska olen aika pitkään kituuttanut melko kireällä kunnolla.
Itsellä korkeimmat LDL-lukemat mitattu testo + masteron -yhdistelmän aikana. Ruokavalio ollut käytännössä vuosikymmenen pääsääntöisesti vähintään vähähiilihydraattinen. LDL siellä 6:n tietämissä tuolloin. Nyt on jo ainakin muutama vuosi aikaa edellisistä labroista.
 
Itsellä korkeimmat LDL-lukemat mitattu testo + masteron -yhdistelmän aikana. Ruokavalio ollut käytännössä vuosikymmenen pääsääntöisesti vähintään vähähiilihydraattinen. LDL siellä 6:n tietämissä tuolloin. Nyt on jo ainakin muutama vuosi aikaa edellisistä labroista.
Okei. Paljonko sulla siis on LDL korkeimmillaan ollut ja menikö minkä verran milligrammoja? Mulla on mennyt nyt syksyn ajan kondista ylläpitäessä sen 300-500 mg/w total, josta mastikkaa sen maltilliset 100-140 mg. Jotenkin tuntuis hurjalta että noin pieni määrä vaikuttais noin radikaalisti.
 
Okei. Paljonko sulla siis on LDL korkeimmillaan ollut ja menikö minkä verran milligrammoja? Mulla on mennyt nyt syksyn ajan kondista ylläpitäessä sen 300-500 mg/w total, josta mastikkaa sen maltilliset 100-140 mg. Jotenkin tuntuis hurjalta että noin pieni määrä vaikuttais noin radikaalisti.
LDL siis tuolloin ~6, jos oikein muistan niin 6.2. Testoa meni 500/viikko ja mastia 200-300. Olin toki myös dieetillä niihin aikoihin.
 
Herkkä crp < 0.3 mg/L ja pitkä sokeri 35 mmol/mol.
Heinäkuun alussa kokonaiskolesteroli 6.4 mmol/L, HDL 1.62 mmol/L, LDL 4.6 mmol/L ja triglyt 0.83 mmol/L.
Lokakuun alussa kokonaiskolesteroli 6.8 mmol/L, HDL 2.05 mmol/L, LDL 4.5 mmol/L ja triglyt 0.5 mmol/L.
Tulehdusta ei tunnu olevan ainakaan verikokeen perusteella, mikä on oikein hyvä lähtökohta.

Pitkä sokeri ja crp ovat aina noissa lukemissa mulla. Joskus pitkä sokeri on ollut alempi kun söi hiilaripainotteisesti, epäilen että matalat kalorit ja paastosta aiheutuva korkeahko kortisoli nostaa sitä mulla. Aamuisin kun mittaan sormen päästä, niin sokerit aina 4.2-4.6 mmol/L.
Pitkä sokeri on kieltämättä korkeahko, vaikkakin selvästi viitteissä. Liekö myös osin peruja aiemmasta hiilariruokavaliosta? Se ottaa aikansa laskea. Ketollakin verensokeri toki voi olla hieman koholla, juuri stressin vuoksi, mutta ei ihan tolkuttomasti tai säännöllisesti. Myös anaboliset voi nostaa sokeria ketolla, riippuen myös treeneistä millaisia ne ovat. Joka tapauksessa verensokerin pitäisi pysyä hyvällä mallilla ilman ulkopuolista lähdettä.

Saatko nukuttua hyvin ja oletko virkeä päivisin?

Koska triglyt on alhaalla, ei tuo 0,35 ole mikään katastrofi. Paastosokeri on ok, mikä kielii että insuliini toimii, eli et ainakaan ole täysin insuliiniresistentti. Aamulla verensokerin kuuluukin nousta hieman, johtuen kortisolista mitä erittyy voimakkaammin aamuyöstä. Tämä on normaali elimistön reaktio ja auttaa heräämään virkeänä.

Lääkityksiä perus testo ja pieni määrä drostanolonea (Masteron). Tasaisesti tuo LDL kiivennyt ylöspäin, kertoneeko se sitten jatkuvasta varastorasvojen hyödyntämisestä energiaksi, koska olen aika pitkään kituuttanut melko kireällä kunnolla.
Tuota se LDL tietysti kertoo, myös. Ja koska arvosi on muuten hyvää luokkaa, en ottaisi siitä paineita.

Tuo Drosta on omiaan nostamaan kolesterolisynteesiä, ja laskemaan HDL. Johtuu siitä että kehossa on huomattavan suuri kudosanabolia jatkuvasti, jolloin solurakennusainetta tarvitaan. Ei siis pelkkää energiaa, vaan niitä muitakin ainesosia mitä LDL sisältää, eli vitamiinit, fosfolipidit yms.

Vastaavasti HDL laskee koska kudosten katabolia on minimissä, eikä maksan suuntaan tule purettavista kudoksista niin paljon jatkokäsiteltävää maateriaalia. Tämä taas ei tarkoita että suonet tukkiutuvat sen enempää, mikäli tulehdustekijät on minimissä ja elimistö kykenee tuottamaan antioksidantteja riittävästi. Sama tilanne on tietysti ilman steroideja.

Tämä on lähtökohtaisesti ok tilanne, mutta sen kanssa pitää olla tarkkana sillä kudosten katabolia on tärkeä terveyden kannalta. Siksi tauot anabolisista on ihan jees, vaikka ne olisivat mietoja.
 
Tulehdusta ei tunnu olevan ainakaan verikokeen perusteella, mikä on oikein hyvä lähtökohta.


Pitkä sokeri on kieltämättä korkeahko, vaikkakin selvästi viitteissä. Liekö myös osin peruja aiemmasta hiilariruokavaliosta? Se ottaa aikansa laskea. Ketollakin verensokeri toki voi olla hieman koholla, juuri stressin vuoksi, mutta ei ihan tolkuttomasti tai säännöllisesti. Myös anaboliset voi nostaa sokeria ketolla, riippuen myös treeneistä millaisia ne ovat. Joka tapauksessa verensokerin pitäisi pysyä hyvällä mallilla ilman ulkopuolista lähdettä.

Saatko nukuttua hyvin ja oletko virkeä päivisin?

Koska triglyt on alhaalla, ei tuo 0,35 ole mikään katastrofi. Paastosokeri on ok, mikä kielii että insuliini toimii, eli et ainakaan ole täysin insuliiniresistentti. Aamulla verensokerin kuuluukin nousta hieman, johtuen kortisolista mitä erittyy voimakkaammin aamuyöstä. Tämä on normaali elimistön reaktio ja auttaa heräämään virkeänä.


Tuota se LDL tietysti kertoo, myös. Ja koska arvosi on muuten hyvää luokkaa, en ottaisi siitä paineita.

Tuo Drosta on omiaan nostamaan kolesterolisynteesiä, ja laskemaan HDL. Johtuu siitä että kehossa on huomattavan suuri kudosanabolia jatkuvasti, jolloin solurakennusainetta tarvitaan. Ei siis pelkkää energiaa, vaan niitä muitakin ainesosia mitä LDL sisältää, eli vitamiinit, fosfolipidit yms.

Vastaavasti HDL laskee koska kudosten katabolia on minimissä, eikä maksan suuntaan tule purettavista kudoksista niin paljon jatkokäsiteltävää maateriaalia. Tämä taas ei tarkoita että suonet tukkiutuvat sen enempää, mikäli tulehdustekijät on minimissä ja elimistö kykenee tuottamaan antioksidantteja riittävästi. Sama tilanne on tietysti ilman steroideja.

Tämä on lähtökohtaisesti ok tilanne, mutta sen kanssa pitää olla tarkkana sillä kudosten katabolia on tärkeä terveyden kannalta. Siksi tauot anabolisista on ihan jees, vaikka ne olisivat mietoja.
Huhhuh mikä tietopaketti taas, kiitos Vesa!

Pitkä sokeri oli mulla siis aiemmin hieman matalampi, silloin kun söin kaurahiutaleita, riisiä ja vastaavaa. HB1AC arvo oli luokkaa 0.30-0.32 silloin. Pitkän sokerin näkisin itsekin mielellään alempana, ei vain tahdo taittua taidoillani parempaan niin tuohon on ollut tyytyminen. Kehonkoostumus mulla on melko rasvaton ja lihasta ihan hyvin. Rasvaprosentti oli 9-pisteen pihtimittauksen mukaan 5 % n. 90 kilon kehonpainolla viimeksi kun mittautin.

Nukkuminen on taasen mulla kehnoa ollut nuoresta pitäen, en aina saa nukahdettua ja heräilen öisin. Olen tosi kova stressaamaan asioita alitajuisesti.

Kehoni on myös matalasta rasvaprosentista huolimatta hyvin herkkä keräämään soluvälitilaan nestettä, erityisesti stressin johdosta. Tämä on kanssa ollut asia jota olen yrittänyt korjata, mutta keinoja ei ole vielä löytynyt. Labrojen muut terveysmarkkerit ovat kuitenkin tosi hyvät, että niiden puolesta kyllä elimistö pelaa. Sydän myös ultrattu hiljattain ja rasitustesti tehty, kaikki huippukunnossa sielläkin.

Kolesteroli-infosi oli tuolta osin minulle uutta! Eli voidaanko päätellä Drosta on vain "boostannut" tuota varastorasvojen hyödyntämistä energiaksi ja samalla vähentänyt lihaskataboliaa, joka selittäisi arvojen muuttumisen, ymmärsinkö oikein?

Verisuonten kalkkeutumista syntyi tietenkin heti kauhukuvia nuo arvot nähtyäni, onneksi sukurasitetta kardiovaskulaarisiin ongelmiin ei ole.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Ite mennyt tässä syksyn ajan pätkäpaasto/keto/carnivore ruokavaliolla, snadeilla miinuskaloreilla rapeaa kuntoa ylläpitäen. Kävin taas ottaa määräaika bodauslabrat (paastossa kuten aina) ja nyt oli jo sellaset kolesterolit että meinas tukka tippua päästä näin äkkiseltään.

Kokonaiskolesteroli 10.1 mmol/L, HDL 1.73 mmol/L, LDL 8.1 mmol/L, triglyt 0.6 mmol/L. Vielähän nuo menee ihan terveen miehen arvoihin tämän Vesan tulkinnan mukaan.
1000059358.webp

1000059359.webp

Pientä riskiä näyttää laskurikin.
 
Huhhuh mikä tietopaketti taas, kiitos Vesa!

Pitkä sokeri oli mulla siis aiemmin hieman matalampi, silloin kun söin kaurahiutaleita, riisiä ja vastaavaa. HB1AC arvo oli luokkaa 0.30-0.32 silloin. Pitkän sokerin näkisin itsekin mielellään alempana, ei vain tahdo taittua taidoillani parempaan niin tuohon on ollut tyytyminen. Kehonkoostumus mulla on melko rasvaton ja lihasta ihan hyvin. Rasvaprosentti oli 9-pisteen pihtimittauksen mukaan 5 % n. 90 kilon kehonpainolla viimeksi kun mittautin.
Ehkä tälle on annettava aikaa, ja katsoa muuttuuko parempaan jos muut asiat etenee. Seurantaan joka tapauksessa, on merkittävä indikaattori.
Nukkuminen on taasen mulla kehnoa ollut nuoresta pitäen, en aina saa nukahdettua ja heräilen öisin. Olen tosi kova stressaamaan asioita alitajuisesti.
Tämä on iso riskitekijä pitkässä juoksussa, minkä tietysti tiedätkin. Tähän ei pillerit auta, vaatisi lähinnä työskentelyä aiheen parissa. Suosittelen.
Kehoni on myös matalasta rasvaprosentista huolimatta hyvin herkkä keräämään soluvälitilaan nestettä, erityisesti stressin johdosta. Tämä on kanssa ollut asia jota olen yrittänyt korjata, mutta keinoja ei ole vielä löytynyt. Labrojen muut terveysmarkkerit ovat kuitenkin tosi hyvät, että niiden puolesta kyllä elimistö pelaa. Sydän myös ultrattu hiljattain ja rasitustesti tehty, kaikki huippukunnossa sielläkin.
Hyvä vinkki. Lisämunuaisten aldosteroni (kortikosteroidi), joka muuten tuotetaan kolesterolista, voi olla koholla ja aiheuttaa liiallista nesteen kertymistä, sekä VOI nostaa myös LDL kolesterolia. Anabolisten käyttö hieman nostaa adrenaliinia, joka taas stimuloi aldosteronia.

Aldosteroni voi helposti nousta myös suolan, kaliumin ja magnesiumin puutteesta, mutta myös elimistön heikko nesteytys nostaa sen tuotantoa. Tämä on hyvin yleistä juuri ketoruokavaliolla, etenkin sen alkutaipaleilla, mikäli ei kiinnitetä riittävää huomiota nesteen, hivenaineiden ja mineraalien saantiin. Tarve voi olla huomattavasti normaalia korkeampi kun ei ole glykokeeniä sitomassa nestettä.

Samoin kehon happamoituminen lisää tätä hormonia, mutta se vaatisi pitkäaikaista alkoholismia tai hoitamatonta diabetesta, eikä se täsmää tähän tapaukseen.

Jos elektrolyytit ja lisämunuaiset on kunnossa, ei soluväliin pitäisi nestettä pahemmin kertyä. Tavallinen pöytä/ruokasuola kyllä ajaa nestettä helpommin väärään rakoon, eli suolan vaihto kunnolliseen viimeistään nyt, jos ei jo ole. Kumpikaan käyttämistäsi stredeista ei myöskään pitäisi olla nestettä kerryttäviä, joten ehkä tarkistaisin elektrolyytit ja nesteen määrän kohdilleen.
Kolesteroli-infosi oli tuolta osin minulle uutta! Eli voidaanko päätellä Drosta on vain "boostannut" tuota varastorasvojen hyödyntämistä energiaksi ja samalla vähentänyt lihaskataboliaa, joka selittäisi arvojen muuttumisen, ymmärsinkö oikein?

Verisuonten kalkkeutumista syntyi tietenkin heti kauhukuvia nuo arvot nähtyäni, onneksi sukurasitetta kardiovaskulaarisiin ongelmiin ei ole.
Drosta on boostannut kolesterolin tuotantoa, johtuen kudosproteiinin lisääntynestä synteesistä, sekä sitä myöden kehon energian kulutus lisääntyy hieman. Tätä tukee alhainen triglyseridi-arvo. Pääsääntöisesti LDL eli etenkien fosfolipidien määrä nousee kun keho on anabolisessa tilassa, ja vastaavasti triglyt nousee kun rasvaa varastoidaan kehoon.

Täysin huomiotta en silti jättäisi LDL kolesterolia, etenkään jos muut arvot alkaa mennä poskelleen. Mutta tässä tilanteessa en muuttaisi mitään, ainakaan näillä tiedoilla.

Lean Mass Hyper Responder sopii tähän tapaukseen osittain. Tutustu siihen jos ei ole vielä tuttu :giggle:

 
Ehkä tälle on annettava aikaa, ja katsoa muuttuuko parempaan jos muut asiat etenee. Seurantaan joka tapauksessa, on merkittävä indikaattori.

Tämä on iso riskitekijä pitkässä juoksussa, minkä tietysti tiedätkin. Tähän ei pillerit auta, vaatisi lähinnä työskentelyä aiheen parissa. Suosittelen.

Hyvä vinkki. Lisämunuaisten aldosteroni (kortikosteroidi), joka muuten tuotetaan kolesterolista, voi olla koholla ja aiheuttaa liiallista nesteen kertymistä, sekä VOI nostaa myös LDL kolesterolia. Anabolisten käyttö hieman nostaa adrenaliinia, joka taas stimuloi aldosteronia.

Aldosteroni voi helposti nousta myös suolan, kaliumin ja magnesiumin puutteesta, mutta myös elimistön heikko nesteytys nostaa sen tuotantoa. Tämä on hyvin yleistä juuri ketoruokavaliolla, etenkin sen alkutaipaleilla, mikäli ei kiinnitetä riittävää huomiota nesteen, hivenaineiden ja mineraalien saantiin. Tarve voi olla huomattavasti normaalia korkeampi kun ei ole glykokeeniä sitomassa nestettä.

Samoin kehon happamoituminen lisää tätä hormonia, mutta se vaatisi pitkäaikaista alkoholismia tai hoitamatonta diabetesta, eikä se täsmää tähän tapaukseen.

Jos elektrolyytit ja lisämunuaiset on kunnossa, ei soluväliin pitäisi nestettä pahemmin kertyä. Tavallinen pöytä/ruokasuola kyllä ajaa nestettä helpommin väärään rakoon, eli suolan vaihto kunnolliseen viimeistään nyt, jos ei jo ole. Kumpikaan käyttämistäsi stredeista ei myöskään pitäisi olla nestettä kerryttäviä, joten ehkä tarkistaisin elektrolyytit ja nesteen määrän kohdilleen.

Drosta on boostannut kolesterolin tuotantoa, johtuen kudosproteiinin lisääntynestä synteesistä, sekä sitä myöden kehon energian kulutus lisääntyy hieman. Tätä tukee alhainen triglyseridi-arvo. Pääsääntöisesti LDL eli etenkien fosfolipidien määrä nousee kun keho on anabolisessa tilassa, ja vastaavasti triglyt nousee kun rasvaa varastoidaan kehoon.

Täysin huomiotta en silti jättäisi LDL kolesterolia, etenkään jos muut arvot alkaa mennä poskelleen. Mutta tässä tilanteessa en muuttaisi mitään, ainakaan näillä tiedoilla.

Lean Mass Hyper Responder sopii tähän tapaukseen osittain. Tutustu siihen jos ei ole vielä tuttu :giggle:

Kiitos. Seuraavissa labroissahan tuon pitkän sokerin ja kolesterolit taas näkee. Ei passaa nyt paniikkinappulaa painella, ettei tule liikaa muuttujia.

Nukkumista työstän koko ajan ja stressi/kortisoli tuntuu olevan siinä suurin vaikuttaja. Joskus myös tuntuu että illalla syömäni suuri kertamäärä proteiiniakin hankaloittaa nukkumista. Saatan yöllä herätä syke hieman koholla, hikisenä ja turvoksissa, ikäänkuin olisi akuutti stressireaktio päällä. Hankalaa on.

Nuo nestemäärät, hivenaine- ja mineraaliasiat on mulla vähän arpapeliä, en osaa säätää niitä kohdilleen vhh-ruokavaliolla. Onko sulla antaa jotain nyrkkisääntöä nesteen määrästä, suolan ja kaliumin määrästä ja suhteesta? Mikä olisi hyvä suola? Magnesiumsitraattia mulla menee 500 mg päivässä.

Täytyypäs tutustua tuohon linkkaamaasi artikkeliin, ei oo mulle ennestään tuttu.
 
Kiitos. Seuraavissa labroissahan tuon pitkän sokerin ja kolesterolit taas näkee. Ei passaa nyt paniikkinappulaa painella, ettei tule liikaa muuttujia.
Hyvä näin. Muutokset on verrattain hitaita, eikä hötkyilyllä aiheuta kuin epätietoisuutta siihen mikä vaikuttaa mitenkin.
Nukkumista työstän koko ajan ja stressi/kortisoli tuntuu olevan siinä suurin vaikuttaja. Joskus myös tuntuu että illalla syömäni suuri kertamäärä proteiiniakin hankaloittaa nukkumista. Saatan yöllä herätä syke hieman koholla, hikisenä ja turvoksissa, ikäänkuin olisi akuutti stressireaktio päällä. Hankalaa on.
Kortisolin liialliselta määrältä tuo toki kuulostaa. Tryptofaani/5-HTP isompina annoksina alkuillasta saataisi helpottaa? Se toimii raaka-aineena serotoniinille ja melatoniinille. Vaatii syntetisoituakseen myös riittävästi sinkkiä, magnesiumia ja B6-vitaminiia. Itsellä 300mg 5-HTP auttaa nukkumaan paremmin jos on jokin kuluttava vaihe meneillään, mitä ei jostain syystä saa muuten hanskattua ja yöunet häirintyy.

Mitenkä suola- tai sappihapot? Onko vatsassa hapon tai hapottomuuden kaltaisia tuntemuksia raskaamman syömisen jälkeen?
Nuo nestemäärät, hivenaine- ja mineraaliasiat on mulla vähän arpapeliä, en osaa säätää niitä kohdilleen vhh-ruokavaliolla. Onko sulla antaa jotain nyrkkisääntöä nesteen määrästä, suolan ja kaliumin määrästä ja suhteesta? Mikä olisi hyvä suola? Magnesiumsitraattia mulla menee 500 mg päivässä.
Onhan ne arvoituksia. Itse ottaisin käyttöön jonkin luonnollisen meri/vuorisuolan, ja ottaisin sitä ruuanlaitto mukaanlukien n. 3 teelusikallista päivässä. Esimerkiksi Nordur on hyvän makuinen, ei kaikkein kallein ja kohtuullisen laadukas. Celtic-suola on tietty laadukas ja aina hyvä vaihtoehto.

Nesteen määrä on hankala-arvioida täältä käsin, mutta alle 3 litran en menisi, jos kuitenkin harrastat säännöllisesti liikuntaa ja ketoilet. Kaliumia voi koittaa ottaa 1/2 natriumin määrästä, kunhan muistaa laskea mukaan kaiken kaliumin, eli ruuasta saatavan myös. Jodi ja magnesium on turvallisia ja hyödyllisiä ladata isoinakin annoksina, mutta raudan ja kalsiumin jättäisin otamatta ellei jokin suorastaan pakota siihen.

500mg magnesiumsitraattia on lähtökohtaisesti hyvä määrä, se jopa imeytyy hyvin. Sitraatti, eli teollinen sitruunahappo, voi suurina määrina aiheuttaa suolisto-ongelmia ja tuhota hyödyllistä mikrobistoa, jolloin se voisi olla syytä vaihtaa toiseen laatuun. Sitruunahappoa E330 kun on lisätty lähes joka paikkaan, joten sen määrä voi kumuloitua. Muuten tuo on oikein kelvollinen magnesium jos tuota ongelmaa ei ole.
Täytyypäs tutustua tuohon linkkaamaasi artikkeliin, ei oo mulle ennestään tuttu.
Kannattaa. Tuo ei ole huono asia vaikka sattuisi omalle kohdalle, eikä perustu mihinkään mutuun.
 
katso liitettä 268836
katso liitettä 268837
Pientä riskiä näyttää laskurikin.

Voisin kuvitella työterveyslääkärin refleksin tohon ldl-koleen: statiinia urakalla HETI ja poliisin pakottamana! ;)

Itsellä ollut ldl max. 3.7, vaikka olenkin elänyt 35 v. kuin sika pellolla. Paaston myötä lähti diabetes pois, mikä oli työterveyslekurin mielestä täysin mahdotonta. Viimeiset paastosokrut 2 kertaa tasan 5 ja pitkä 32 ja 34. Toi pitkä vielä tulee menee alas paastojen myötä.

Kropassa tod.näk. aika järee insuresistenssi, jonka muuttaminen insuherkäksi voi viedä vielä vuodenkin. Vedin itse statiinia rosuvastitiinia 5 mg 2 kk, jolloin ldl tippui 3.7---> 2.7, ja lekuri oli mielissään. Sit tutustuin tarkemmin statiiniin aiheuttamiin jekkuihin ja lopetin sen siihen. Tästä lekuri ei ollut mielissään, mutta ymmärsi osittain mun pointit matalista trigly ja sokerin korajaantumisesta, myös HDL oli hänen mukaansa hyvä. Trigly 0.8.
 
Hyvä näin. Muutokset on verrattain hitaita, eikä hötkyilyllä aiheuta kuin epätietoisuutta siihen mikä vaikuttaa mitenkin.

Kortisolin liialliselta määrältä tuo toki kuulostaa. Tryptofaani/5-HTP isompina annoksina alkuillasta saataisi helpottaa? Se toimii raaka-aineena serotoniinille ja melatoniinille. Vaatii syntetisoituakseen myös riittävästi sinkkiä, magnesiumia ja B6-vitaminiia. Itsellä 300mg 5-HTP auttaa nukkumaan paremmin jos on jokin kuluttava vaihe meneillään, mitä ei jostain syystä saa muuten hanskattua ja yöunet häirintyy.

Mitenkä suola- tai sappihapot? Onko vatsassa hapon tai hapottomuuden kaltaisia tuntemuksia raskaamman syömisen jälkeen?

Onhan ne arvoituksia. Itse ottaisin käyttöön jonkin luonnollisen meri/vuorisuolan, ja ottaisin sitä ruuanlaitto mukaanlukien n. 3 teelusikallista päivässä. Esimerkiksi Nordur on hyvän makuinen, ei kaikkein kallein ja kohtuullisen laadukas. Celtic-suola on tietty laadukas ja aina hyvä vaihtoehto.

Nesteen määrä on hankala-arvioida täältä käsin, mutta alle 3 litran en menisi, jos kuitenkin harrastat säännöllisesti liikuntaa ja ketoilet. Kaliumia voi koittaa ottaa 1/2 natriumin määrästä, kunhan muistaa laskea mukaan kaiken kaliumin, eli ruuasta saatavan myös. Jodi ja magnesium on turvallisia ja hyödyllisiä ladata isoinakin annoksina, mutta raudan ja kalsiumin jättäisin otamatta ellei jokin suorastaan pakota siihen.

500mg magnesiumsitraattia on lähtökohtaisesti hyvä määrä, se jopa imeytyy hyvin. Sitraatti, eli teollinen sitruunahappo, voi suurina määrina aiheuttaa suolisto-ongelmia ja tuhota hyödyllistä mikrobistoa, jolloin se voisi olla syytä vaihtaa toiseen laatuun. Sitruunahappoa E330 kun on lisätty lähes joka paikkaan, joten sen määrä voi kumuloitua. Muuten tuo on oikein kelvollinen magnesium jos tuota ongelmaa ei ole.

Kannattaa. Tuo ei ole huono asia vaikka sattuisi omalle kohdalle, eikä perustu mihinkään mutuun.
5-HTP ja ashwagandha combo on ollut nyt kokeilussa jos jeesaisi stressiin ja uneen. Täytyy ehkä vähän nostaa annosta näissä sekä katsoa tuo sinkki ja B6 vitamiini asia myös kuntoon.

Nestettä menee nyt sen 3-5 litraa, riippuen onko reenipäivä vai ei. Suolaa on mennyt n. 10 g per päivä, liekö liian vähän! Tuo seltin suola on tuttu, joskus tullut käytettyä sitäkin. Siinähän on 50/50 suhteella natriumia ja kaliumia, eli sitä täytynee ottaa enemmän täyttääkseen riittävän natriumin saannin.

Nyt kun otit puheeksi, niin todella usein on ruokailun jälkeen hapottomuuden tunnetta, useimmiten ylävatsan turvottelua, ähkyä, ilmavaivoja jne. Olen ottanut ensiapuna näihin noita ruoansulatusentsyymejä mutta juurisyy olisi hyvä saada korjattua. Stressiä syytän ehkä osaltaan tässäkin yhteydessä, koska on myös aikoja ja hetkiä jolloin pakki vetää hyvin!
 
Nestettä menee nyt sen 3-5 litraa, riippuen onko reenipäivä vai ei. Suolaa on mennyt n. 10 g per päivä, liekö liian vähän! Tuo seltin suola on tuttu, joskus tullut käytettyä sitäkin. Siinähän on 50/50 suhteella natriumia ja kaliumia, eli sitä täytynee ottaa enemmän täyttääkseen riittävän natriumin saannin.
Helposti voi kokeilla, ei siinä mitään menetä, aina voi jättää suolan vähemmälle jos ei tykkää. 10 g ei isolle miehelle ketoruokavaliolla ole mikään suuri määrä. Kelttiläisessä suolassa alkujaan on suunnilleen merisuolan koostumus, eli 80% natriumkloridia, 15% kaliumia ja magnesiumia ja loput kaikkia muita mineraaleja. Tästä kaikesta natriumia on reilu 50%.

Voi olla että nykyään siitäkin on erilaisia versioita, en tiedä. Pääasia ettei ole raffinoitua ja kemiallisesti käsiteltyä suolaa, joista on poistettu suurin osa hivenaineista.

Nyt kun otit puheeksi, niin todella usein on ruokailun jälkeen hapottomuuden tunnetta, useimmiten ylävatsan turvottelua, ähkyä, ilmavaivoja jne. Olen ottanut ensiapuna näihin noita ruoansulatusentsyymejä mutta juurisyy olisi hyvä saada korjattua. Stressiä syytän ehkä osaltaan tässäkin yhteydessä, koska on myös aikoja ja hetkiä jolloin pakki vetää hyvin!
Stressi vaikuttaa tuohon kyllä. Kolesteroli ja suola on vatsan ja ruuansulatuksen toimivuuden kannalta kriittinen kaksikko. No, kolesterolia sinulla riittää, kunhan se ohjautuu oikeaan paikkaan, mutta suolan voisi laittaa testiin.

Huono ruuansulatus aiheuttaa pitkällä aikavälillä monenlaisia ongelmia, kuten vastustuskykyyn lasku ja erilaiset puutostilat. EsImerkiksi B12 vitamiinin imeytymishäiriö on yleinen, joka on hermostolle elintärkeä vitamiini.
 
5-HTP ja ashwagandha combo on ollut nyt kokeilussa jos jeesaisi stressiin ja uneen. Täytyy ehkä vähän nostaa annosta näissä sekä katsoa tuo sinkki ja B6 vitamiini asia myös kuntoon.

Nestettä menee nyt sen 3-5 litraa, riippuen onko reenipäivä vai ei. Suolaa on mennyt n. 10 g per päivä, liekö liian vähän! Tuo seltin suola on tuttu, joskus tullut käytettyä sitäkin. Siinähän on 50/50 suhteella natriumia ja kaliumia, eli sitä täytynee ottaa enemmän täyttääkseen riittävän natriumin saannin.

Nyt kun otit puheeksi, niin todella usein on ruokailun jälkeen hapottomuuden tunnetta, useimmiten ylävatsan turvottelua, ähkyä, ilmavaivoja jne. Olen ottanut ensiapuna näihin noita ruoansulatusentsyymejä mutta juurisyy olisi hyvä saada korjattua. Stressiä syytän ehkä osaltaan tässäkin yhteydessä, koska on myös aikoja ja hetkiä jolloin pakki vetää hyvin!

Vagus hermon toimintaan ja rentouttamiseen kannattaa ehkä vähän tutustua.
 
Huono ruuansulatus aiheuttaa pitkällä aikavälillä monenlaisia ongelmia, kuten vastustuskykyyn lasku ja erilaiset puutostilat. EsImerkiksi B12 vitamiinin imeytymishäiriö on yleinen, joka on hermostolle elintärkeä vitamiini.
Onko virhe tässä kohtaa käyttää ensiapuna ruoansulatusentsyymejä ja
suolahappo betaiini HCL+pepsiini - yhdistelmää? Noita olisi mulla kaapissa.

Kiitos suola ja nesteneuvoista, viilaan niitä ja katson kuinka vaikuttaa.

@Late^ kiitos sulle vagushermo vinkistä, täytyy heti ottaa nuo hengitysharjoitukset käyttöön. Muutoin ei ilmeisesti hermoon pysty vaikuttamaan, ellei se sitten ole lihasten alla puristuksissa -> hieronta?
 
Back
Ylös Bottom