Mä en oo mitenkään kauaa Nortonia seuraillu somessa, mut vaikuttaa vähän siltä, et
@Frostwolf ymmärrät ton iifym korostamisen väärin. Kaikille ykkösjuttu on omien tapojen kestävyys ja data tukee sitä, että ylensyönti on vaarallista, ei niinkään energiaravintojakauma. Varmasti olis parempi, jos ihmiset söis aina terveellisesti (= ei suuria määriä sokereita, transrasvoja tai tyydyttyneitä rasvoja jne), mut tohon yhtälöön liittyy niin paljon muitakin tekijöitä, ettei käytännön toteutus oo niin yksinkertaista. Kansainvälinen konsensus noin yleisesti on tärkeysjärjestyksessä laatu, määrä ja ajoitus.
Oon samaa mieltä, että tutkinnot mittaa osaltaan pätevyyttä (duh) ja uskottavuutta, mut en tajua, miten näennäistieteeksi luokiteltava pääasiassa tuki- ja liikuntaelinsairauksia käsittelevän kiropraktiikan tohtorintutkinto on tässä kontekstissa olennainen, kun vastapuolella on ravitsemustieteiden tohtorintutkinto? Fung on näemmä nefrologi ja munuaissairauksiin liittyykin paljon ravitsemushoitoa, mutta ei toikaan oo vielä samalla linjalla ravitsemustieteiden tohtoritutkinnon kanssa. Kliininen kokemus on tärkee juttu, siitä en tän kolmikon yhteydessä uskaltais arvioida mitään, mut nää keskustelut käydään datapohjalta tässä tilanteessa.
Kaikki noi on yrittäjiä, jotka myy omaa juttuaan. Nortonia pitäisin tällä alueella uskottavimpana. Iifym ei oo mikään paras ruokavalio myytäväks, koska ajatuksena on seurata kokonaiskalorimäärää ja energiaravinnejakaumaa. Vaatiiko tää jotain erityisiä ohjeita? Ei, tää on alakoulutason matematiikkaa ja koko idean voi sisäistää jollain 30 euron e-kirjalla. Näillä toisilla on ihan konkreettiset yritysmuotoiset klinikat, jotka hoitaa potilaita ja tähän päälle vielä kaikki netissä myytävä materiaali jne.