Carnivore Diet

Ei se paljo ilmastoa auta jos kotimaisen lihan jättää syömättä. Enemmänki se haittaa vaan, kun ympäristöystävällinen tuotanto ajetaan massatuotannon maihin, missä päästöt on ihan eri levelillä.

Jos ihmiset äänestävät kulutuskäyttäytymisellään vähentämällä lihan syöntiä, ei se tuotanto mitenkään taianomaisesti siirry ulkomaille. Esimerkki: 100000 ihmistä tiputtaa lihan ruokavaliostaan ja ostavat tilalle nyhtökauraa -> S-ryhmä katsoo että sitä lihaa ei menekään entiseen tapaan ja nyhtökauraa joudutaan välillä myymään eioona -> lihan hyllypaikkaa ja tilauksia supistetaan, joka näkyy ennen pitkään lihantuottajien volyymissä.
 
Jos ihmiset äänestävät kulutuskäyttäytymisellään vähentämällä lihan syöntiä, ei se tuotanto mitenkään taianomaisesti siirry ulkomaille. Esimerkki: 100000 ihmistä tiputtaa lihan ruokavaliostaan ja ostavat tilalle nyhtökauraa -> S-ryhmä katsoo että sitä lihaa ei menekään entiseen tapaan ja nyhtökauraa joudutaan välillä myymään eioona -> lihan hyllypaikkaa ja tilauksia supistetaan, joka näkyy ennen pitkään lihantuottajien volyymissä.
Ja G&G joutuu tietenkin toimittamaan enemmän nyhtökauraa ja hyllytilaa tullee lisää.
 
Tämä ei pidä paikkaansa. Riisi 1-2, porsas 5-9 (toisessa lähteessä 6-12).
Tietosi ovat vanhentuneet kotimainen lihantuotanto pienentää hiilijalanjälkeä koko ajan ja tuo 3,3kg on nykyään todellisuutta.
Riisin hiilijalanjälki vaihtelee 2-6kg välillä useimmissa tutkimuksissa tutkimuksissa.
 
Eikä pallolaajennukset ja muut elintaso sairaudet tule loppumaan niin kauan kuin kaikissa marketeissa on etunurkassa heviosasto, sen takana lyhyt liha/kala tiski sitten maitohylly on viimeisessä nurkassa ja välissä on 400 hyllymetriä puhdasta paskaa joka on halpaa ja perustuu rasvan ja hiilarien ihanaan symbioosiin.

Nykyään kun itse käy kaupassa niin kaikki ostokset mahtuisi n.30m2 alueelle kauppaa, mutta on helvetin vaikeaa kävellä kaikkien herkkuhyllyjen ohi.

Onneksi on syksy kohta ja pian tarvitsee kaupasta vain meijeri tuotteet kun lihan, kalan, kasvikset ja marjat saa itse poimia.
 
Tietosi ovat vanhentuneet kotimainen lihantuotanto pienentää hiilijalanjälkeä koko ajan ja tuo 3,3kg on nykyään todellisuutta.
Riisin hiilijalanjälki vaihtelee 2-6kg välillä useimmissa tutkimuksissa tutkimuksissa.
Luvut ovat Ylen uutisesta viime vuodelta, jossa ovat käyttäneet Luonnonvarakeskusta asiantuntijalähteenä., joten tokkopa ainakaan vanhentuneita.
 
Karjankasvattaja kertoo hiilenkierrosta ja kestävästä maataloudesta/viljelystä. Tämä olisi hyvä katsoa myös näiden vegaani-ilosanomaa levittävien hihhuleiden.

4:12:40 Sakari Peltola: Hiilen kierto ja ruoan tuotanto
https://ilmastosi.fi/?page_id=562
Karjan kasvattaja on varmasti asioista paremmin perillä kuin akateeminen maailma. Eiköhän nuo laiduntanurtsitkin kannattaisi istuttaa täyteen puita, niin saataisiin kasvatettua lisää hiilensidonnan kapasiteettia
 
Katsoit ilmeisesti esityksen? Vai tuomitsitko vain periaatteesta viestintuojan sanomasta riippumatta:unsure:
En todellakaan katsonut. Ei ole aikaa moiseen. Ja jos olisi, kuuntelisin jotain asiantuntijaa, enkä kaveria, jolla on kirjaimellisesti oma lehmä ojassa.

Hauskaa, miten piireissä, joissa hehkutetaan kaiken maailman Big Sugar ja Big Pharma -salaliittoja, annetaan karjankasvattajan kertoa totuus kestävästä maataloudesta.:LOL:
 
Katsoit ilmeisesti esityksen? Vai tuomitsitko vain periaatteesta viestintuojan sanomasta riippumatta:unsure:
Käyppä katsomassa tuon henkilön FB-videoita. Pahaa tekee, kun on niin omasta päästä heitettyjä juttuja ilman minkäänlaista tieteellistä pohjaa. Selkeästi agendana oman bisneksen edistäminen ripauksella kylähulluutta.
 
Tieto vanhentuu nopeasti nykyään.

YLE ei toki vasemmistolaisena julkaise kaikkea.
Jep, kohtalaisen luotettavaksi lähteeksi tuon VTT:n itsekin lasken. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tutkimuksen on teettänyt HKScan, jolla lienee oma lehmä (vai pitäisikö sanoa rypsiporsas) ojassa. Tuosta kommentistasi Ylen vasemmistolaisuudesta en nyt oikein osaa sanoa mitään, eivätkö vasemmistolaiset siis syö lihaa ja siksi eivät kerro kuinka asiat oikeasti ovat?

Kokonaisuutena kasvisten hiilijalanjälki on kuitenkin selvästi lihaa pienempi. Syön kyllä itsekin päivittäin lihaa, mutta en yritä kenellekään väittää, että lihan syönti olisi jotenkin ekologista kasviksiin verrattuna.
 
Pitää hippien muistaa, että on olemassa tuotantoa ja tehotuotantoa.

Teho- ja massatuotanto on se mikä paskoo paikat, kun taas vastuullisesti toimiva pientoimija voi parantaa koko alueen ekologisuutta järkevillä ratkaisuilla.


Minulla on tästä omakohtaisia kokemuksia sillä iso-isäni oli biodynaaminen viljeliä ja maatilan ukko.
Omat mehiläiset hoiti pölytyksen ja tuottivat samalla hunajan. Siellä ei paljoa kemikaalipusseja näkynyt ja lannoitteetkin tuli oman kanojen ja ankkojen persiistä.

Pellosta ja kanojen persiistä tulivat myös raaka-aineet leivonta tuotteisiin, joita riitti ihan mytäväksi asti.

Metsää oli pellot ympäri ämpäri, niinkuin suurimmassa osassa suomea onkin.

Puiden lisäämisellä hiilinieluiksi on turha suomessa jeesustella! Eihän täällä muuta olekkaan kuin metsää.


Samaan aikaan nämä hipit tilaavat organic goji berries from India ja Natural Brazil nuts from australia ja Hemp clothes from Pakistan ja tulee mulle vittuilemaan jostain hiilijalanjäljestä!
 
Pitää hippien muistaa, että on olemassa tuotantoa ja tehotuotantoa.

Teho- ja massatuotanto on se mikä paskoo paikat, kun taas vastuullisesti toimiva pientoimija voi parantaa koko alueen ekologisuutta järkevillä ratkaisuilla.


Minulla on tästä omakohtaisia kokemuksia sillä iso-isäni oli biodynaaminen viljeliä ja maatilan ukko.
Omat mehiläiset hoiti pölytyksen ja tuottivat samalla hunajan. Siellä ei paljoa kemikaalipusseja näkynyt ja lannoitteetkin tuli oman kanojen ja ankkojen persiistä.

Pellosta ja kanojen persiistä tulivat myös raaka-aineet leivonta tuotteisiin, joita riitti ihan mytäväksi asti.

Metsää oli pellot ympäri ämpäri, niinkuin suurimmassa osassa suomea onkin.

Puiden lisäämisellä hiilinieluiksi on turha suomessa jeesustella! Eihän täällä muuta olekkaan kuin metsää.


Samaan aikaan nämä hipit tilaavat organic goji berries from India ja Natural Brazil nuts from australia ja Hemp clothes from Pakistan ja tulee mulle vittuilemaan jostain hiilijalanjäljestä!
Millähän prosentilla se liha joka tuotetaan Prismojen ja Cittarien hyllyille on peräisin tuollaisilta tiloilta?? Vedän tässä ihan hihasta, mutta tuskin ihan kauhean paljoa sitä löytyy sieltä. Mikäli löytyisi niin veikkaan, että hinta pelottaisi jo köyhempiä aika reilusti.

Mun mielestä tuollainen kehitys olisi todella suotavaa!! Kaikki tilat vaan tuollaisiksi niin hyvä tulee.
Varmaan tippuu myös se lihankulutus samalla, kun hinta nousee melko roimasti :)
 
Millähän prosentilla se liha joka tuotetaan Prismojen ja Cittarien hyllyille on peräisin tuollaisilta tiloilta?? Vedän tässä ihan hihasta, mutta tuskin ihan kauhean paljoa sitä löytyy sieltä. Mikäli löytyisi niin veikkaan, että hinta pelottaisi jo köyhempiä aika reilusti.

Mun mielestä tuollainen kehitys olisi todella suotavaa!! Kaikki tilat vaan tuollaisiksi niin hyvä tulee.
Varmaan tippuu myös se lihankulutus samalla, kun hinta nousee melko roimasti :)

Missä olet ollut viimeiset 5 vuotta?

Lähituottajien lihaboxit alkaa olemaan jo arkipäivää. Mm. "dragons den/ shark tank" (suomeksi leinonan luola?) ohjelmien kautta kyseiset virmat lähteneet nousukiitoon.

Eikä se hintakaan kovin iso ole.
 
Pitää hippien muistaa, että on olemassa tuotantoa ja tehotuotantoa.

Teho- ja massatuotanto on se mikä paskoo paikat, kun taas vastuullisesti toimiva pientoimija voi parantaa koko alueen ekologisuutta järkevillä ratkaisuilla.


Minulla on tästä omakohtaisia kokemuksia sillä iso-isäni oli biodynaaminen viljeliä ja maatilan ukko.
Omat mehiläiset hoiti pölytyksen ja tuottivat samalla hunajan. Siellä ei paljoa kemikaalipusseja näkynyt ja lannoitteetkin tuli oman kanojen ja ankkojen persiistä.

Pellosta ja kanojen persiistä tulivat myös raaka-aineet leivonta tuotteisiin, joita riitti ihan mytäväksi asti.

Metsää oli pellot ympäri ämpäri, niinkuin suurimmassa osassa suomea onkin.

Puiden lisäämisellä hiilinieluiksi on turha suomessa jeesustella! Eihän täällä muuta olekkaan kuin metsää.


Samaan aikaan nämä hipit tilaavat organic goji berries from India ja Natural Brazil nuts from australia ja Hemp clothes from Pakistan ja tulee mulle vittuilemaan jostain hiilijalanjäljestä!

83 % maailman viljelypinta-alasta on valjastettu lihantuotantoon ja tämä tuottaa noin 20 % kaikesta ravintoenergiasta. Kuulostaako tehokkaalta? Jokin ”luomu-grassfedbeef”-spedeily on tätäkin tehottomampaa. Kannattaa ottaa se pää pois puskasta, lukea jokin kirjakin välillä ja tehdä päätöksiä faktojen perusteella.
 
83 % maailman viljelypinta-alasta on valjastettu lihantuotantoon ja tämä tuottaa noin 20 % kaikesta ravintoenergiasta. Kuulostaako tehokkaalta? Jokin ”luomu-grassfedbeef”-spedeily on tätäkin tehottomampaa. Kannattaa ottaa se pää pois puskasta, lukea jokin kirjakin välillä ja tehdä päätöksiä faktojen perusteella.

Taas turvaudut hippi tilastoihin. Suomessa luku ei ole tuollainen.
Meillä ei myöskään ole ongelmia veden tai peltopinta-alojen kanssa. Suomessa on erittäin paljon metsää tasapainottamassa pelto-aloja.

Ei siihen kirjoja tarvitse, senkun avaan google kartat ja alkaa pläräillä sateliittikuvaa.

Lähitiloille voi myös mennä katsomaan sitä meininkiä. Vai pelkäätö että ne on vain "front" ja todellinen lehmälahtaamo laboratorio tuprutteleekin naapuripitäjässä?
 
Missä olet ollut viimeiset 5 vuotta?

Lähituottajien lihaboxit alkaa olemaan jo arkipäivää. Mm. "dragons den/ shark tank" (suomeksi leinonan luola?) ohjelmien kautta kyseiset virmat lähteneet nousukiitoon.

Eikä se hintakaan kovin iso ole.
Se lähituotettu ei nyt välttämättä ole synonyymi edellä kuvailemallasi tavalle tuottaa lihaa. Noita hämmentäviä termejä sotketaa vähän jokaiseen tuotteeseen, jotta terveystietoinen kuluttaja tulisi paremmalle mielelle.

Toivon toki, että olen väärässä.tämän suhteen.

Edit. Sen verran vielä pakko lisätä, että mitä luulet pysyisikö tuo tapa tuottaa lihaa kulutuksen perässä mikäli se tehotuotettu sieltä tiskiltä katoisi?? Saattaisiko tämä johtaa hintojen nousuu. Kysynnän ja tarjonnan laki
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom