Carnivore Diet

Näissä carnivorepiireissä ilmeisen moni on päässyt pysyvistä lääkityksistä eroon, niin tuskin se voi hirveän huonoakaan tehdä?

Muutama amis laittaa omia anekdootteja YouTubessa carnivore dieetistä, niin eiköhän tää ravitsemuskeskustelu ala olemaan taputeltu.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuli pari ajatusta edellisten sivujen aiheista mieleen.

Kannattaa pitää mielessä, että vaikka ranskalaisilla tai hongkongilaisilla runsas eläinrasvan kulutus ei ole johtanut epäsuotuisiin terveysvaikutuksiin, niin sama ei tällä hetkellä olevien todisteiden valossa päde suomalaisiin. Juuri tällaisista syistä olisi hyvä kiinnittää huomiota Pohjoismaissa ja Suomessa tehtyihin asiantuntijoiden näytönastekatsauksiin. Geeniperimä vaikuttaa elintapojen lisäksi ja me suomalaiset ollaan saatu loskaisen lottovoiton lisäks alttius sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Toki asiaa ei helpota, että nytkin 2,5 miljoonaa aikuista on ylipainoisia ja miljoona siitä porukasta lihavia.

Joku sanoi, ettei ole nähnyt vakuuttavia todisteita asiasta y. Tollasesta heitosta tulee väkisinkin mieleen, että millä pätevyydellä näyttöä arvioidaan? Täällä puhutaan jutuista, joista edes pitkälle koulutetut, asiaa suoraan ammatikseen tutkivat, eivät voi esittää varmaa tietoa. Mä väitän, että valtaosa täällä ei pärjäis tentissä, jossa puhutaan edes yleisellä tasolla tieteellisistä menetelmistä. Siks on helppo turvautua ipse dixitiin ja lätkiä jonkun lääkiksen läpäisseen (joka ei muuten jenkeissä esimerkiks oo mikään ihmeellinen temppu) bisnestavoitteisia postauksia aiheesta kuin aiheesta.

Mitä tulee noihin vertailukuviin, ni ne vasta onki älyttömiä. Olihan Poliquinkin ulkoisesti kuin veistos, mutta kuinka kävikään? Aikasemmin tässä samassa ketjussa joku postas jossain loisteputkivalossa otetun kuva Fogelholmista, et onpa sairaan näkönen, ku syö suositusten mukaan ja harrastaa kestävyysliikuntaa. Ymmärrän noi huumoriks lähtökohtaisesti, mut mun mielestä se vaan alleviivaa tota jopa populistista otetta asiaan, jonka pitäis olla tiedettä, ei tunnetta.
 
Kannattaa muistaa kuitenkin, että niitä eläimiä ei olisi ollenkaan olemassa, jos ihminen ei niistä hyötyisi tavalla tai toisella. Lisäksi saavat ruuan, mistä ilmeisesti nauttivat ja täyden ylläpidon koko elämänsä ajaksi ihmisen järjästämänä. Tuskimpa osaisivat enempää vaatiakaan.
Disclaimer: Tämä on pilke silmäkulmassa kirjoitettu, mutta jokainen voi pohtia olisiko esim. parempi suomalaisen karjan elää näin vain olla elämättä lainkaan?

Tää argumentti tulee esiin aina näissä keskusteluissa. On ihan totta, että esim. lehmiä ei olisi olemassa ainakaan tälläisiä määriä ilman ihmistä, koska lehmien tarkoitus on tuottaa meille lihaa sekä maitoa ja ne on kasvatettu siihen tarkoitukseen. Tarkottaako tämä kuitenkaan että niiden tappaminen on oikein? Suurin osa ihmisistä on muun muassa koiratappeluita vastaan, koska ne on äärettömän julmia. Kuitenkin ne koiratappeluiden koirat on myös kasvatettu juuri siihen tarkoitukseen, eli alkuperäsen logiikan mukaan myös koiratappelut on ihan oikein, koska siihen tarkoitukseen ne koirat on kasvatettu. Tässä taas ei oikeen ole mitään logiikka.
Lisäksi toi vika kysymys: olisiko parempi suomalaisen karjan elää näin vai olla elämättä ollenkkaan? Joissain tilanteissa se elämä ei ole elämän arvoista. On totta, että suomessa on maatiloja joissa lehmillä on ihan hyvä olla ja elämä sielä on varmasti parempaa kuin villinä luonnossa, mutta on myös paljon tiloja joissa eettisyys on pelkkä vierasperänen sana jota ei olla koskaan kuultukkaan. On naiivia ajatella että suomessa kaikki maatilat on automaattisesti eettisiä , koska eihän nyt suomessa tollasta tehtäs..


Tämä lihansyönnille sormenheristely on tulos kun maailmankuva on puhuvien Disney-eläinhahmojen romantisoimaa ja elämä rajoittuu tuonne Punavuoren kaduille jopolla kurvaillen ja lattea nauttien. Navetassa ei olla varmaan koskaan käytykkään.

Virkistävää nähdä, että osa sentään hahmottaa elämän kiertokulkua realistisesti.

Tää on kanssa toinen outo olettamus. Automaattisesti kaikki vegaanit, kasvissyöjät ja luonnonsuojelijat asuu Helsingin keskustassa juoden lattea ja pyöräillen, eikä navetassa tai metsässä olla ikinä käyty ja näin ollen luonnosta ollaan vieraannuttu. Totuus on kuitenkin se, että iso osa näistä lihaa syövistä heteromiehistäkin on ihan pihalla siitä miten luonto toimii eikä ole ikinä nähnyt lehmää tai edes onkinut.
 
Onko kukaan teettänyt itselleen ApoE-testiä? Jos kolmasosa suomalaisista tuota kantaa niin olisi hyvä tietää itsekkin kuuluuko riskiryhmään rasvojen käsittelyn suhteen (+alzheimer). Suvussa on ukot kuollu nuorina sydänsairauksiin ja nytkin mutsi pallolaajennuksessa toki ylipainoakin löytyy. En silti rupeis hiilareita mättämään koska diabeteskin on niin paljon paremmin hoidettavissa kohtuu hiilareilla joka tarkottaa että protskuu ja rasvaakin tulee syötyä ja noissa kyllä vältän hapettuvia rasvoja vaikka mitä väestötutkimuksista saataisiin kaivettua sitä vastaan. Jotain 80eur tietämillä näyttäis tuota testiä netistä saavan mutta esim. synlabin hintaa en löytänyt vaikka testi löytyikin.
 

Meniköhän pointti ohi? Ketoryhmällä tippui huomattavasti enemmän painoa.

The LCKD group had greater improvements in hemoglobin A1c (-1.5% vs. -0.5%, p = 0.03), body weight (-11.1 kg vs. -6.9 kg, p = 0.008), and high density lipoprotein cholesterol (+5.6 mg/dL vs. 0 mg/dL, p < 0.001) compared to the LGID group. Diabetes medications were reduced or eliminated in 95.2% of LCKD vs. 62% of LGID participants (p < 0.01).

Oli muuten keskeytysprosenttikin suurempi ketoilijoilla, en tosin vetäisi tuosta mitään johtopäätöksiä.

213 potential participants were screened for eligibility, and 97 were randomized. Ten participants of 48 randomized to the LCKD group, and 3 of 49 participants randomized to the LGID group discontinued the study prior to the Week 0 visit and did not receive instruction, leaving 38 in the LCKD group and 46 in the LGID group for the analyses. For the LCKD group, 21 (55.3%) completed the study; reasons for discontinuation were: 3 refused assigned diet, 2 were unsatisfied with the diet, 2 were lost to follow-up, 2 were too busy, 1 relocated, and 7 cited no reason. For the LGID group 29 (63.0%) completed the study; reasons for discontinuation were: 1 refused assigned diet, 1 was unsatisfied with the diet, 2 were lost to follow-up, 3 were too busy, 1 relocated, 1 had difficulty adhering to the diet and 9 cited no reason.
 
Meniköhän pointti ohi? Ketoryhmällä tippui huomattavasti enemmän painoa.

Tuo oli ilmeisesti isokalorinen testiasetelma (-500kcal/pv) eli ketosta oli muutakin hyötyä kuin pelkkä diabeteksen hoito. Pitäisikö tämä laskea ketogeenisen ruokavalion haitaksi? En nyt ymmärrä pitäisikö vaikutuksen perustua johonkin magiaan, että se hyväksytään...
 
Tuo oli ilmeisesti isokalorinen testiasetelma (-500kcal/pv) eli ketosta oli muutakin hyötyä kuin pelkkä diabeteksen hoito. Pitäisikö tämä laskea ketogeenisen ruokavalion haitaksi? En nyt ymmärrä pitäisikö vaikutuksen perustua johonkin magiaan, että se hyväksytään...

Ainoastaan LGID-ryhmällä rajoitettiin energiansaantia, toisaalta taisi kuitenkin joutua syömään kaikki mitä käskettiin (?). Ketoilijat söivät vahingossa vähemmän, mikä on kyllä etu jo sinänsä.

Koko tutkimus

Low-carbohydrate, Ketogenic Diet Group Intervention (LCKD)
Using a lay-press diet book and additional handouts, a registered dietitian instructed participants to restrict intake of dietary carbohydrate to fewer than 20 grams per day, without explicitly restricting caloric intake [19]. Allowed foods were unlimited amounts of animal foods (i.e., meat, chicken, turkey, other fowl, fish, shellfish) and eggs; limited amounts of hard cheese (e.g., cheddar or swiss, 4 ounces per day), fresh cheese (e.g., cottage or ricotta, 2 ounces per day), salad vegetables (2 cupfuls per day), and non-starchy vegetables (1 cupful per day). Participants were encouraged to drink at least 6 glasses of permitted fluids daily. Drinking bouillon dissolved in water was recommended 2–3 times a day during the first two weeks to reduce possible side effects.

Low-glycemic index diet group intervention (LGID)
Using a lay-press diet book and additional handouts, a registered dietitian instructed participants to follow a low-glycemic index, reduced-calorie diet with approximately 55% of daily caloric intake from carbohydrate [20]. The energy intake was individualized to be 2.1 MJ (500 kcal) less than the participant's calculated energy intake for weight maintenance (21.6*lean body mass + 370 kcal + activity factor) [21].
 
Aika hyvällä tolalla on kotimainen lihatuotanto tähän verrattuna.


Jos viherpiipertäjät saa tahtonsa läpi ja kotimainen lihatuontanto ajetaan alas, niin liha tuodaa Suomeen tuolta, koska kysyntä tuskin loppuu.
 
Evidence-based-medicine-pyramid-The-levels-of-evidence-are-appropriately-represented-by.png

Laitetaan taas muistutukseksi tää evidence-based medicine pyramid. Tän ketjun lihan ylensyöntiä puolustavat jutut pyörii pääasiassa tuolla kahella alimmalla palikalla. Vastaväitteet taas kahdella ylimmällä.
 
Evidence-based-medicine-pyramid-The-levels-of-evidence-are-appropriately-represented-by.png

Laitetaan taas muistutukseksi tää evidence-based medicine pyramid. Tän ketjun lihan ylensyöntiä puolustavat jutut pyörii pääasiassa tuolla kahella alimmalla palikalla. Vastaväitteet taas kahdella ylimmällä.

Carnivore dieetistä taitaa olla tähän mennessä ainoastaan yksi tutkimuks, eikä siinä ei havaittu mitään haittoja. Eli jos näyttöjä carnivoresta vertaillaan, niin se on 1-0 voitto lihansyönnin puolustajille. 😀 En pidä minään näyttöinä näitä vastapuolen tutkimuksia, mitkä on niin kaukana järkevästä carnivoresta kun vaan voi olla.


Two normal men volunteered to live solely on meat for one year, which gave us an unusual opportunity of studying the effects of this diet. The term “meat,” as used by us, included both the lean and the fat portions of animals. The subjects derived most of their calories from fat and the diet was quite different from what one, who uses the term “meat” as including chiefly lean muscle, would expect. R

3. At the end of the year, the subjects were mentally alert, physically active, and showed no specific physical changes in any system of the body. 4. During the 1st week, all three men lost weight, due to a shift in the water content of the body while adjusting itself to the low carbohydrate diet. Thereafter, their weights remained practically constant. 5. In the prolonged test, the blood pressure of one man remained constant; the systolic pressure of the other decreased 20 mm. and the diastolic pressure remained uniform. 6. The control of the bowels was not disturbed while the subjects were on prescribed meat diet. In one instance, when the proportion of protein calories in the diet exceeded 40 per cent, a diarrhea developed. 7. Vitamin deficiencies did not appear. 8. The total acidity of the urine during the meat diet was increased to 2 or 3 times that of the acidity on mixed diets and acetonuria was present throughout the periods of exclusive meat. 9. Urine examinations, determinations of the nitrogenous constituents of the blood, and kidney function tests revealed no evidence of kidney damage. 10. While on the meat diet, the men metabolized foodstuffs with FA: G ratios between 1.9 and 3.0 and excreted from 0.4 to 7.2 gm. of acetone bodies per day. 11. In these trained subjects, the clinical observations and laboratory studies gave no evidence that any ill effects had occurred from the prolonged use of the exclusive meat diet.
 
Carnivore dieetistä taitaa olla tähän mennessä ainoastaan yksi tutkimuks, eikä siinä ei havaittu mitään haittoja. Eli jos näyttöjä carnivoresta vertaillaan, niin se on 1-0 voitto lihansyönnin puolustajille. 😀 En pidä minään näyttöinä näitä vastapuolen tutkimuksia, mitkä on niin kaukana järkevästä carnivoresta kun vaan voi olla.


Two normal men volunteered to live solely on meat for one year, which gave us an unusual opportunity of studying the effects of this diet. The term “meat,” as used by us, included both the lean and the fat portions of animals. The subjects derived most of their calories from fat and the diet was quite different from what one, who uses the term “meat” as including chiefly lean muscle, would expect. R

3. At the end of the year, the subjects were mentally alert, physically active, and showed no specific physical changes in any system of the body. 4. During the 1st week, all three men lost weight, due to a shift in the water content of the body while adjusting itself to the low carbohydrate diet. Thereafter, their weights remained practically constant. 5. In the prolonged test, the blood pressure of one man remained constant; the systolic pressure of the other decreased 20 mm. and the diastolic pressure remained uniform. 6. The control of the bowels was not disturbed while the subjects were on prescribed meat diet. In one instance, when the proportion of protein calories in the diet exceeded 40 per cent, a diarrhea developed. 7. Vitamin deficiencies did not appear. 8. The total acidity of the urine during the meat diet was increased to 2 or 3 times that of the acidity on mixed diets and acetonuria was present throughout the periods of exclusive meat. 9. Urine examinations, determinations of the nitrogenous constituents of the blood, and kidney function tests revealed no evidence of kidney damage. 10. While on the meat diet, the men metabolized foodstuffs with FA: G ratios between 1.9 and 3.0 and excreted from 0.4 to 7.2 gm. of acetone bodies per day. 11. In these trained subjects, the clinical observations and laboratory studies gave no evidence that any ill effects had occurred from the prolonged use of the exclusive meat diet.
Odotas hetki, mullakin on "tutkimus" carnivoresta. Shawn Bakerin labrat.

After following the carnivore diet for over a year:
  • His total cholesterol was 205, putting him in the category of “medium risk” for heart disease according to most health agencies.
  • His HDL (“good” cholesterol) was 44, which is also solidly in the “medium-risk” category and only 4 points above the high-risk category.
  • His fasting glucose level—also a risk factor for heart disease—was 127. A healthy fasting blood glucose level is generally less than 100, and the American Diabetes Association considers anything over 126 to be a sign of diabetes.
  • His total testosterone was 237, which is less than half of what’s considered normal for a man in his early 50s and low enough to medically classify him as “low testosterone.” Low testosterone is also a risk factor for heart disease and diabetes.
  • His blood vitamin D level was 30, which is flirting with a deficiency depending on who you ask. Low vitamin D levels are also a risk factor for heart disease.
1-1? :LOL:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom