Carnivore Diet

No se meni niinpäin, että ei ole olemassa yhtäkään tieteellistä tutkimusta joka todistaisi että aivot tarvitsevat glukoosia. Luulisi että tuota olisi tutkittu? Tämä siis Ben Bikmaninin suusta joka tutkii professorina yliopistossa työkseen insuliinia, eli myös ketoneita joita aivot mieluusti käyttävät.

Jos löydätte tutkimuksen joka glukoosin tarpeen todistaa niin tänne vaan.
 
Ahaas, joo en kyllä pysty siihen tutkimusviitettä tarjoamaan. Oppikirja pohjalta tuon sanoin. Bikman puhuu kyllä yleensä asiaa, että en lähde sitä kiistämään.

Käytännössähän kuitenkin menee, että ilman ulkoista glukoosia pärjää hienosti, niin eipä sillä niin väliä. Rasva-adaptaatio on avainsana.
 
Mielenkiintoinen tutkimus viime vuodelta.

Low carb=bad.
High carb=bad.
Moderate carb(~ 50 %)=good.
Dietary carbohydrate intake and mortality: a prospective cohort study and meta-analysis

Background


Low carbohydrate diets, which restrict carbohydrate in favour of increased protein or fat intake, or both, are a popular weight-loss strategy. However, the long-term effect of carbohydrate restriction on mortality is controversial and could depend on whether dietary carbohydrate is replaced by plant-based or animal-based fat and protein. We aimed to investigate the association between carbohydrate intake and mortality.

Interpretation

Both high and low percentages of carbohydrate diets were associated with increased mortality, with minimal risk observed at 50–55% carbohydrate intake. Low carbohydrate dietary patterns favouring animal-derived protein and fat sources, from sources such as lamb, beef, pork, and chicken, were associated with higher mortality, whereas those that favoured plant-derived protein and fat intake, from sources such as vegetables, nuts, peanut butter, and whole-grain breads, were associated with lower mortality, suggesting that the source of food notably modifies the association between carbohydrate intake and mortality.

https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667(18)30135-X/fulltext
 
Carnivorella tuntuu muuttuvan ihmisfysiologia kun ravintoaineiden suositukset '' muuttuvat täysin erillaisiksi''. Tämäpäs kumma ruokailutapa on.:unsure:
''Keripukkia tavataan ajoittain edelleen, vaikka tautia on viimeksi esiintynyt yleisesti teollistuneessa maailmassa toisen maailmansodan aikana. Keripukki aiheutuu C-vitamiinin puutteesta ja tautitila puhkeaa jo 1-3 kuukauden C-vitamiinittoman ruokavalion jälkeen '' Ennen vanhaan keripukki muuten tappo ihan helvetisti ihmisiä.

Vuosi carnivorella. Ei keripukkia, ei puutoksia, ei suolisto ongelmia, eikä muitakaan terveysongelmia.

In 1928 two men – Vilhjalmur Stefansson and K. Andersen, both arctic explorers, ate only meat for an entire year under careful-ish supervision from McClellan and Du Bois, who then published a paper called “Prolonged Meat Diets With a Study of Kidney Function and Ketosis” in February 1930 to report their findings


SUMMARY AND CONCLUSIONS. 1. Two men lived on an exclusive meat diet for 1 year and a third man for 10 days. The relative amounts of lean and fat, meat ingested were left to the instinctive choice of the individuals. 2. The protein content varied from 100 to 140 gm., the fat from by guest on November 23, 2019 http://www.jbc.org/ Downloaded from W. S. McClellan and E. F. Du Bois 667 200 to 300 gm., the carbohydrate, derived entirely from the meat, from 7 to 12 gm., and the fuel value from 2000 to 3100 calories. 3. At the end of the year, the subjects were mentally alert, physically active, and showed no specific physical changes in any system of the body. 4. During the 1st week, all three men lost weight, due to a shift in the water content of the body while adjusting itself to the low carbohydrate diet. Thereafter, their weights remained practically constant. 5. In the prolonged test, the blood pressure of one man remained constant; the systolic pressure of the other decreased 20 mm. and the diastolic pressure remained uniform. 6. The control of the bowels was not disturbed while the subjects were on prescribed meat diet. In one instance, when the proportion of protein calories in the diet exceeded 40 per cent, a diarrhea developed. 7. Vitamin deficiencies did not appear. 8. The total acidity of the urine during the meat diet was increased to 2 or 3 times that of the acidity on mixed diets and acetonuria was present throughout the periods of exclusive meat. 9. Urine examinations, determinations of the nitrogenous constituents of the blood, and kidney function tests revealed no evidence of kidney damage. 10. While on the meat diet, the men metabolized foodstuffs with FA: G ratios between 1.9 and 3.0 and excreted from 0.4 to 7.2 gm. of acetone bodies per day. 11. In these trained subjects, the clinical observations and laboratory studies gave no evidence that any ill effects had occurred from the prolonged use of the exclusive meat diet.
 
Ja kuten ekto muille pasaa niin miten liittyy aiheeseen kun alin hiilariryhmä on <40% energiasta?
Alin hiilariryhmä ja ylin hiilariryhmä pärjäsivät huonommin kuin se kohtuuhiilariryhmä.

Ja sinä ilmeisesti arvelet, että jos alimpaan hiilariryhmään oltaisiin kelpuutettu vain todella vähän hiilareita vetävät, niin tulos olisi ollut sen ryhmän osalta toinen?
Mielenkiintoinen väite, mutta taitaa perustua toiveajattelulle.
 
Tässä carnivore ketjussa oppii kokoajan uutta. Kasvikset ei oo tärkeitä, liha ei lisää suurina määrinä minkään sairauksien riskiä, kuitua ei tarvita nyt jopa meta-analyysit ei oo hyvä tutkimus menetelmä. Ja lancet ei oo enää luotettava lehti/julkasu.

1574578119126.png
 
Miten sä jaksat nillittää muille heidän videoiden tai tutkimusten relevanttisuudesta ketjuun, joka koskee tässä tapauksessa nollahiilari carnivorea. Selkeästi itse tuot omia harhaisia näkemyksiäsi tähän ketjuun joilla ei ole mitään tekemistä carnivoren kanssa. Sä tunnut olevan ihan sokea omille toimilles kun edelleen koitat väittää että tolla tutkimuksella olis merkitystä carnivoren suhteen. Edit: ja yhtä pihalla näyttää olevan mikakin ( meta näemmä on mikalle sama kuin totuus )
Sinä tai mika voisitte perustaa uuden ketjun plant based hiilaripainotteinen ruokavalio on bodauksen kunkku, jonne voit sitten postata keskusteltavaksi noita epätarkkoja kyselytutkimuksia, joista tykkäät kun ne tukee sun ajatuksia.

Tuokaa tänne nollahiilaritutkimuksia niin niistä on jotain luettavaa. Ja kun et kuitenkaan tajua niin minä en ole carnivore vaikka alle 50 hiilareilla treenaankin ja yleensä jopa alle 20. Vegaaniviikonloppujakin on koitettu kun kotona on sitä ollut tarjolla ja ihan kuukauden sisään.
 
Miten sä jaksat nillittää muille heidän videoiden tai tutkimusten relevanttisuudesta ketjuun, joka koskee tässä tapauksessa nollahiilari carnivorea. Selkeästi itse tuot omia harhaisia näkemyksiäsi tähän ketjuun joilla ei ole mitään tekemistä carnivoren kanssa. Sä tunnut olevan ihan sokea omille toimilles kun edelleen koitat väittää että tolla tutkimuksella olis merkitystä carnivoren suhteen. Edit: ja yhtä pihalla näyttää olevan mikakin ( meta näemmä on mikalle sama kuin totuus )
Sinä tai mika voisitte perustaa uuden ketjun plant based hiilaripainotteinen ruokavalio on bodauksen kunkku, jonne voit sitten postata keskusteltavaksi noita epätarkkoja kyselytutkimuksia, joista tykkäät kun ne tukee sun ajatuksia.

Tuokaa tänne nollahiilaritutkimuksia niin niistä on jotain luettavaa. Ja kun et kuitenkaan tajua niin minä en ole carnivore vaikka alle 50 hiilareilla treenaankin ja yleensä jopa alle 20. Vegaaniviikonloppujakin on koitettu kun kotona on sitä ollut tarjolla ja ihan kuukauden sisään.
Ei mua kiinnosta mikä sun ruokavalios on. Syö vaikka heinää mun puolesta. Tunteisiin sulla näyttää kuitenkin menevän aina, kun joku tutkimus ei näytä peukkua carnivorelle tai low carbille.

Turha sulle on mitään tutkimuksia luettavaksi antaa, kun tieto ei kuitenkaan läpäise pääkalloa. Täällä on kuitenkin myös muita, joita tutkittu tieto varmasti kiinnostaa.
 
Aina kun jäät tyhjän päälle alat ruikuttaan tunteista.
1. Mikä oli mun hypoteesi joka on hatusta vedetty?
2. Jos osaat niin kerro miten tuo tutkimus on hyvää tiedettä?
3. Onko alle 40% kaloreista hiilareista sun ja mikan mielestä carnivoren määritys?

Mä voin taas sitten kouluttaa sua ja mikaa tuon tutkimuksen heikkouksista ellette jopa ole sama kirjoittaja kun olette joka paikassa kuin paita ja peppu heti jos puhutaan lihasta.
 
Mä voin taas sitten kouluttaa sua ja mikaa tuon tutkimuksen heikkouksista ellette jopa ole sama kirjoittaja kun olette joka paikassa kuin paita ja peppu heti jos puhutaan lihasta.
Niin, Viralliset tahot, tutkimukset ja koko Tieteen konsensus on tätä mieltä. En rupee tieteen vastasia neuvoja antamaan. Tai ainakin pyrin olla antamatta, Se ei ole vaan moraalista. Siinä on se ero että kattavimmat ja suurimmat tutkimukset tukee näitä väitteitä.
 
Turha sulle on mitään tutkimuksia luettavaksi antaa, kun tieto ei kuitenkaan läpäise pääkalloa. Täällä on kuitenkin myös muita, joita tutkittu tieto varmasti kiinnostaa.

Sun tutkimukset mitä tänne linkität on pääsääntöisesti luokattomia. Joko unohdit edellisen katastrofitutkimuksesi jossa ketoosi katkaistiin kesken tutkimuksen hiilarimätöllä ja sitten todettiin vakavina että ketoosissa crp nousee kun se oli taas hiilarimätön jälkeen laskemassa. Tässä uudessa tutkimuksessasi ihan vastaavia outouksia joita et tajua kun tuot niitä tänne tieteellisenä näyttönä. Mikakin tuota hehkutti niin saa myös kertoa miksi tuo on vahvaa näyttöä.
 
Sun tutkimukset mitä tänne linkität on pääsääntöisesti luokattomia. Joko unohdit edellisen katastrofitutkimuksesi jossa ketoosi katkaistiin kesken tutkimuksen hiilarimätöllä ja sitten todettiin vakavina että ketoosissa crp nousee kun se oli taas hiilarimätön jälkeen laskemassa.. Mikakin tuota hehkutti niin saa myös kertoa miksi tuo on vahvaa näyttöä.
1574594130162.png

Kuten huomaat, tuolla olevat ''expert opinion'' on aika pohjalla. Akuuteilla muutoksilla harvoin on kovin suurta merkitystä jos pitkällä juoksulla suunta on päinvastanen. Se on muuten vähän sama asia kun se että kroppa muuten varastoi aina rasvaa syömisen jälkeen. Jos ei insuliinin kautta niin asp hormoonin kautta.
Ps. se on muuten mikasa90.
 
Acylation stimulating protein (ASP) results from the interaction of three proteins: factor B, adipsin, and the third component of complet C3. All three are secreted by adipocytes, and there are now considerable in vitro data indicating that the ASP pathway is a major determinant of de novo triglyceride synthesis in human and murine adipocytes. Also, ASP is a major determinant of the rate at which fatty acids are released from adipocytes. It does so, principally, by increasing re-esterification, but also by reducing hormone-sensitive lipase activity.
J Lipid Res. 1998 Apr;39(4):884-91.
Coordinated release of acylation stimulating protein (ASP) and triacylglycerol clearance by human adipose tissue in vivo in the postprandial period.

Saleh J, Summers LK, Cianflone K, Fielding BA, Sniderman AD, Frayn KN.

McGill Unit for the Prevention of Cardiovascular Diseases, Royal Victoria Hospital, Montreal, Quebec, Canada.

The objective of this study was to determine whether Acylation Stimulating Protein (ASP) is generated in vivo by human adipose tissue during the postprandial period. After a fat meal, samples from 12 subjects were obtained (up to 6 h) from an arterialized hand vein and an anterior abdominal wall vein that drains adipose tissue. Veno-arterial (V-A) gradients across the subcutaneous adipose tissue bed were calculated. The data demonstrate that ASP is produced in vivo (positive V-A gradient) With maximal production at 3-5 h postprandially. The plasma triacylglycerol (TAG) clearance was evidenced by a negative V-A gradient. It increased substantially after 3 h and remained prominent until the final time point. There was, therefore, a close temporal coordination between ASP generation and TAG clearance. In contrast, plasma insulin and non-esterified fatty acid (NEFA) had an early (1-2 h) postprandial change. Fatty acid incorporation into adipose tissue (FIAT) was calculated from V-A glycerol and non-esterified fatty acid (NEFA) differences postprandially. FIAT was negative during the first hour, implying net fat mobilization. FIAT then became increasingly positive, implying net fat deposition, and overall followed the same time course as ASP and TAG clearance. There was a direct positive correlation between total ASP production and total FIAT (r = 0.566, P < 0.05). These data demonstrate that ASP is generated in vivo by human adipocytes and that this process is accentuated postprandially, supporting the concept that ASP plays an important role in clearance of TAG from plasma and fatty acid storage in adipose tissue.
 
Mä puhuin ekton linkeistä, mutta kerro miksi ekton linkki oli sun mielestä hyvin toteutettu kun mielestäsi hyväksi tutkimukseksi riittää että on meta-analyysi.
 
Mä puhuin ekton linkeistä, mutta kerro miksi ekton linkki oli sun mielestä hyvin toteutettu kun mielestäsi hyväksi tutkimukseksi riittää että on meta-analyysi.
Johan ekto se sen sulle kerto. :)
Meta-analyysi on paras metodi mikä meillä on. yli 400 000 otos koko.

FINDINGS:
During a median follow-up of 25 years there were 6283 deaths in the ARIC cohort, and there were 40 181 deaths across all cohort studies. In the ARIC cohort, after multivariable adjustment, there was a U-shaped association between the percentage of energy consumed from carbohydrate (mean 48·9%, SD 9·4) and mortality: a percentage of 50-55% energy from carbohydrate was associated with the lowest risk of mortality. In the meta-analysis of all cohorts (432 179 participants), both low carbohydrate consumption (<40%) and high carbohydrate consumption (>70%) conferred greater mortality risk than did moderate intake, which was consistent with a U-shaped association (pooled hazard ratio 1·20, 95% CI 1·09-1·32 for low carbohydrate consumption; 1·23, 1·11-1·36 for high carbohydrate consumption). However, results varied by the source of macronutrients: mortality increased when carbohydrates were exchanged for animal-derived fat or protein (1·18, 1·08-1·29) and mortality decreased when the substitutions were plant-based (0·82, 0·78-0·87).

Laita parempi? Joku jossa on lähes saman suuruinen osallistuja otos? Jo on kumma kun laajoja ja suuria tutkimuksiakaan ei uskota. Te esitätte että carnivore on millon missäkin suhteessa parempi vs korkee hiilarinen, taakka todistaa tää on teillä. Eikä sellasia jumalallisia väitteitä jotka rikkoo fysiikanlakeja(termodynamiikan).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom