Carnivore Diet

Mikähän siinä prosessoidussa lihassa sitten on se juttu mikä tekee siitä epäterveellisen? Tarkoitan sitä, että onhan jauhelihakin prosessoitua, mutta mitä sille oikeasti pitää tehdä, että siitä saa epäterveellistä. Mä en viitsi ikinä toistaa tätä samaa prosessoitu liha -mantraa, koska en osaa vastata edes itselleni tuohon kysymykseen. Jos kyseessä on lisäaineet, niin Suomesta ei edes taida löytyä sellaista lihatuotetta mitä jenkeissä kutsutaan prosessoiduksi. Monet makkaratkin meillä koostuu ihan vain lihasta ja mausteista ilman yhtäkään lisäainetta. Ei taatusti ole sen epäterveellisempää kuin prosessoimaton liha, vaikka makkarat yleensä nostetaan esille esimerkkinä prosessoidusta lihatuotteesta.

En pidä terveellisenä valintana esim. jauhomakkaroita, lihapullia tms. missä on vain murto-osa oikeaa lihaa. Noissa on yleensä lisätty vehnäjauhoa, sokeria, kasvisöljyjä(kuumennettuna härskiintyneeksi). Itse huomaan pelkästään olotilasta jälkeenpäin, että ei sovi meikäläiselle nuo tuotteet.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kaikkea se länsimainen ruokavalio tuokin tullessaan näköjään.Ei olis uskonu että tuo kaikki alkoi siitä kun ruokavalio alkoi länsimaistumaan.
Jos "länsimaisella ruokavaliolla" tarkoitat, että syödään enemmän kuin kulutetaan, niin kyllä se tosiaan aiheuttaa ongelmia. Ihan sama, mistä se ruokavalio koostuu.

Mutta jos ongelmista lähdetään syyttämään hiilareita, vihanneksia ja hedelmiä, niin silloin mennään kyllä metsään ja pahasti.
 
Tänään söin ekaa kertaa picanhaa. On kyllä maukas pala lihaa. Varmaan entrecoten jälkeen paras pala IMO.

 
Mutta jos ongelmista lähdetään syyttämään hiilareita, vihanneksia ja hedelmiä, niin silloin mennään kyllä metsään ja pahasti.

Samalla tavalla uskallan väittää, että jos ongelmista lähdetään syyttämään lihaa ja eläinperäisiä tuotteita, niin silloin mennään kyllä metsään ja pahasti. Jos yhtä asiaa pitää syyttää, niin prosessoidut hiilarit.

Yo. Tutkimukseen:


"esimerkiksi Harvardin yliopiston tutkijat varoittivat, että johtopäätökset ”vahingoittavat ravintotieteiden uskottavuutta ja nakertavat julkista luottamusta tieteelliseen tutkimukseen"

"hänen mukaansa ravintotutkimuksia ei pitäisi arvioida samojen tiukkojen standardien mukaan kuten esimerkiksi kokeellisia lääkkeitä"

Onko siis valittu ennalta linja, johon johtopäätökseen kaikkien tutkimusten tulee päätyä, tai ne vaarantavat aiempien tutkimusten tulokset?

Punaisesta lihasta on tullut sellainen mörkö, että sen terveyshaitoista tulee herkästi itseään toteuttavia johtuen siitä, että muutoin terveellisiä elämäntapoja noudattavat välttelevät sitä sen oletetun epäterveellisyyden vuoksi. Taas ne, jotka syövät punaista lihaa, kuluttavat muutoin enemmän prosessoituja hiilareita, virvoitusjuomia, ym.

Jopa Fogelholm myöntää, että eri syy-seuraussuhteiden erottelu voi olla mahdotonta johtuen tästä:


”Pieni pulma näissä laajoissa seurantatutkimuksissa on se, että niillä ihmisillä, jotka käyttävät paljon lihaa, on paljon kaikenlaisia muita huonoja elintapoja. Eniten lihaa syövillä on keskimäärin epäterveellisemmät elintavat kuin niillä, jotka syövät hyvin vähän lihaa. Sama koskee virvoitusjuomien käyttöä.”
 
Vuosi carnivorella ei aiheuttanut puutostiloja. Tuosta on vielä pitkä matka väitteeseen "carnivore on terveellisin ruokavalio ja vihanneksista ei ole hyötyä".

Mäki voisin (näin kärjistetysti) polttaa tupakkaa vuoden ja sitten ilmoittaa vuoden päästä, että hyvin pyyhkii. Voisin jopa polttaa useamman vuosikymmenen ja selvitä ilman syöpää. Tämän takia tarvitaankin hieman suurempia otoksia, että nähdään aineiden vaikutuksia elimistöön.
 
Joillekkin varmaan vihanneksista on hyötyä ja jotku pärjää selvästi paremmin ilman. Mut ihan terveitä nuo on, jotka on jo useamman vuoden vetäny pelkällä lihalla.
 
Joillekkin varmaan vihanneksista on hyötyä ja jotku pärjää selvästi paremmin ilman. Mut ihan terveitä nuo on, jotka on jo useamman vuoden vetäny pelkällä lihalla.
Joillekin varmaan on hyötyä ja jotkut pärjää selvästi paremmin ilman...

Eiköhän se ole kuitenkin niin, että useimmille vihanneksista on hyötyä ja jotkut pärjäävät paremmin ilman.
 
Älkää kertoko Arto Vainiolle, että punainen liha on pahasta, koska hän vetää kilon jauhelihaa päivässä RAAKANA!! Arton fysiikka puhunee puolestaan ;)
 
Älkää kertoko Arto Vainiolle, että punainen liha on pahasta, koska hän vetää kilon jauhelihaa päivässä RAAKANA!! Arton fysiikka puhunee puolestaan ;)
En ota kantaa punaisen lihan pahuuteen, enkä tiedä kuka on Arto Vainio, mutta jos tällainen logiikka uppoaa, niin pitäisi hieman opetella kriittistä ajattelua.

"Naapurin Seppo polttaa askin päivässä, mutta kattokaa sen kroppaa! I rest my case."
 
Arto vetelee ruoholla ruokitun ylämaan sonnin lihaa. Sitä paremmassa muodossa ravintoa ei saa oikeen mistään.
Taitaa Arto varmaan muuten tietämättään vedellä aika lähelle Efferdingin verticaldiet tyylillä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom