- Liittynyt
- 19.6.2007
- Viestejä
- 8 713
- Ikä
- 36
Mikähän siinä prosessoidussa lihassa sitten on se juttu mikä tekee siitä epäterveellisen? Tarkoitan sitä, että onhan jauhelihakin prosessoitua, mutta mitä sille oikeasti pitää tehdä, että siitä saa epäterveellistä. Mä en viitsi ikinä toistaa tätä samaa prosessoitu liha -mantraa, koska en osaa vastata edes itselleni tuohon kysymykseen. Jos kyseessä on lisäaineet, niin Suomesta ei edes taida löytyä sellaista lihatuotetta mitä jenkeissä kutsutaan prosessoiduksi. Monet makkaratkin meillä koostuu ihan vain lihasta ja mausteista ilman yhtäkään lisäainetta. Ei taatusti ole sen epäterveellisempää kuin prosessoimaton liha, vaikka makkarat yleensä nostetaan esille esimerkkinä prosessoidusta lihatuotteesta.
En pidä terveellisenä valintana esim. jauhomakkaroita, lihapullia tms. missä on vain murto-osa oikeaa lihaa. Noissa on yleensä lisätty vehnäjauhoa, sokeria, kasvisöljyjä(kuumennettuna härskiintyneeksi). Itse huomaan pelkästään olotilasta jälkeenpäin, että ei sovi meikäläiselle nuo tuotteet.