- Liittynyt
- 13.4.2005
- Viestejä
- 1 946
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Miks vitussa mennä ääripäihin? Miks ei siellä voi syödä vaikka se 500g/vko punasta lihaa ja sitten vaikka munia, kanaa, kalkkunaa, maitotuotteita ja kalaa ja muuten kasvikunnan tuotteita?
Järkyttävää älyllistä epärehellisyyttä monet ääripään edustajat harrastaa, ja saa vielä mukaansa näihin lahkoihin...
Kyllä kai se on ihan yleisesti hyväksytty asia, että koholla olevat LDL- ja CRP-tasot ovat huono juttu (carnivoret tosin taitavat olla eri mieltä LDL:stä, go figure).
Jokuhan aiemmin postasi tämän videon carnivore-tyypin verikokeista ja kohollahan ne molemmat olivat hänelläkin.
View: https://www.youtube.com/watch?v=QdVuuw8CPBw
Jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin toki nuo tasot putoavat. Se ei kuitenkaan ole ruokavalion ansiota, vaan kalorivajeen ansiota.Mitä itse olen seurannut niin ne jotka ovat pidempään olleet eläinperäisellä ravinnolla niin yleensä heillä on CRP lähes nollassa ja vain osalla on LDL koholla. Näitä carnivorejakin on niin monenlaisia, toiset on 100% ja toiset 70% jne.. Itsellä kyllä lähti olkapääkivut kun aloin syömään punasta lihaan sen 800g vähintään päivässä ja pudotin hiilarit varsin ales noin 100g, eli jos kivut lievittyy niin kuin monilla näyttää käyvän ni se jo mielestäni kertoo sen että ruokavalio on tulehdusta vähentävä.
Jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin toki nuo tasot putoavat. Se ei kuitenkaan ole ruokavalion ansiota, vaan kalorivajeen ansiota.
Tässä syötiin maintenance-kaloreilla ja tasot lähti nousuun. Kalorivajettakaan ei voi loputtomiin harrastaa. Varsinkaan jos haluaa lihaa luiden päälle.
Tuo "adaptaatio vie aikaa" -mantra alkaa menemään jo huonon vitsin puolelle.Näyttäs ainakin et toi tutkimus on melko lyhyt. Se adaptaatio vie vaan aikaa ja siinä välissä arvot voi heilua. Noita ihmisiä on nyt kuitenkin tuhansia jotka onnistuneesti vetää tällä ruokavaliolla ja alhasilla CRP-tasoilla. Et en usko että se ihan vaan miinuskaloreista johtuis, yhtään aliravitunnäköistä heppua ei ole tullut kyllä näissä vastaan. Ihmiset on monet varsin hyvässä lihassa ja terveen näköisiä. Tuohon porukkaan kuuluu paljon neuroottisia terveysfriikkejä jotka mittailevat säännöllisesti näitä tärkeimpiä arvoja. Jos pysyvästi koholla olevat crp-arvot olis tälle ruokavaliolle tyypillistä niin se olis varmaankin tullut jo esiin.
Baker ja kumppanit saavat elantonsa carnivoresta, joten heidän anekdoottinsa eivät merkitse mitään. Sama kun kysyttäisiin tupakkayhtiöiltä tupakoinnin haitoista/hyödyistä.No tuossa oli huolimatonta lukujen heittoa itseltä, mutta varmasti monet carnivore-ruokavaliollla elävät seuraavat tarkasti labrojajaan ja siltä pohjalta voidaan olettaa että näyttöä ei toistaiseksi olisi että ruokavalio aiheuttaisi korkeita crp-lukuja. Näyttöä on julkisuudessa henkiöistä joilla sitä vastoin on helvetin alhaisia lukemia, kuten tohtori Baker. (joo joo ei ole mitenkään tieteellistä näyttöä) Anekdootitkin merkkaavat kuitenkin jotain kun niitä alkaa olemaan riittävästi.
Adaptaatiosta sen verran että siitä taitaa olla todisteita hyvinkin tutkimusten muodossa että ketolla alkuun monella ldl-nousee ja sitten alkaa laskemaan. Ja jos puhutaan vaikka fyysisestä suorituskyvystä ketolle siirryttäessä, niin siinäkään adaptaatio ei käy hetkessä. Suorituskyvyn palautuminen/kasvu vie kuukausia, täydellinen adaptaatio taisi viedä 2 vuotta. Kaikki ketotutkimukset jotka kestävät tyyliin 4 viikkoa ovat pitkälti pelleilyä. Aivan liian lyhyt aika kertomaan mitään ratkaisevaa. Jokainen joka on koskaan ketoillut tietää että tuo on helvetin lyhyt aika, ekat pari viikkoa kärsitään ties mistä oireista ja vasta noin kuukauden päästä alkaa jotenkin tottumaan.
Tutkimuksiin perustuvaa näyttöä tälle kaikelle tietysti kaivataan. Mutta luuletko että www.meatheals.com sivulla olevat terveyttään parantavien tarinat perustuvat kaikki painonpudotukseen ja plaseboon? Ja onko psykologi Jordan Peterson tyttärensä kanssa hulluja kun hylkäsivät lääkkeet ja syövät vain lihaa koska vointi parani radikaalisti. Pitäisikö heidänkin vain odottaa näyttöä tutkimuksista ja hankkia lisää lonkkaproteeseja odotellessa?
Jonku olis pitäny kertoo näille se, että liha on vaarallista.
Mullistava löytö Meksikossa: 14 mammutin luurankoa löytyi ansoista, joita ihmiset rakensivat 15 000 vuotta sitten
Löytö saattaa muuttaa ymmärrystämme siitä, millä tavoin varhaiset ihmiset metsästivät isokokoisia saaliseläimiä.yle.fi
Baker ja kumppanit saavat elantonsa carnivoresta, joten heidän anekdoottinsa eivät merkitse mitään. Sama kun kysyttäisiin tupakkayhtiöiltä tupakoinnin haitoista/hyödyistä.
Voisitko linkata näitä tutkimuksia, joissa on todettu, että LDL nousee ja sitten laskee?
2 vuotta! Ei saatana. Melkoinen ässä hihassa. Kaikki tutkimukset voidaan sivuuttaa, eivät kestäneet 2 vuotta.
Jokaisella dieetillä on näitä uskovaisia, jotka kertovat ihmeparantumisista. Vegaanit ja carnivoret kertovat samoja tarinoita, joten voimme todellakin päätellä, että kyse on enimmäkseen painonpudotuksesta ja plasebosta. Joskus kyse voi olla siitä, että on eliminoitu jokin ravintoaine, joka on aiheuttanut ongelmia kyseiselle yksilölle.
Ja kyllä, Jordan Peterson oli tyhmä. Tässä seuraus.
View: https://twitter.com/kevinnbass/status/1175225602388807681
Mistä tuloksista? Mä en edelleenkään näe mitään tuloksia. Taisit nähdä unta vaan.Voisit käyttää Googlea, etsivä löytää. Tietysti plasebo-vaikutus on mukana lähes kaikessa, mutta vaikka näistä tuloksista vähentäis hypet, plasebon ja american extrat niin selkeesti autoimmuunisairauksiin tämä eläinperäisellä ravinnolla eläminen näyttäisi tuovan radikaalia helpotusta.
Ai Jordan Petersonin pitäisi olla immuuni ahdistukselle ja lääkeriippuvuudelle koska on psykologi ja carnivore?? Muista että et sit koskaan enää ota neuvoja lääkäriltä joka on ylipainoinen tai vaikka sydänvikainen. Jos hänen vaimo sairastuu vakavasti niin ei siinä kuule auta vaikka olis yhtä naivi kuin sinä ja uskois kaiken sokeasti mitä Käypähoito-opuksessa lukee ahistuksen hoitoon, tietysti yksilötasolla on tässäkin paljon eroja, helpottaa tilannetta esim. jos kärsii psykopatiasta.
Siinä kirjassa ei oo mitää hyvää.Esimerkiksi Taubesin Good calories, Bad calories on ihan hyvä kirja selventämään tätä. Amazon product ASIN 1400033462View: https://www.amazon.com/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462
Siinä kirjassa ei oo mitää hyvää.
Tutkittu tieto>Taubesin tarinat.Mutta jos sen lukee niin ymmärtää, että on esimerkiksi olemassa alkuperäiskansoja, jotka eivät kärsi sydän- ja verisuonitaudeista vaikka syövät suurimmaksi osaksi rasvaista lihaa ja joissain tilanteissa pelkästään rasvaista lihaa. Eikö silloin voisi miettiä, että teoria siitä että rasva selittäisi ongelmia on väärä. Brittiläinen tutkija on myös suomalaisten neuvolatietojen perusteella pystynyt päättelemään, että lapsuudessa (0-3) ja murrosiässä koettu aliravitsemus on iso selittäjä sydän- ja verisuonitaudeissa. Tällöin Pohjois-Karjala projektin alueet tukevat tätä tulosta aivan selkeästi, 70-luvulta eteenpäin on lapsuudessa koettu aliravitsemus vähentynyt merkittävästi myös kaikista köyhimmillä alueilla Suomessa ja samalla sydän- ja verisuonitaudit ovat vähentyneet vaikka punaisen lihan kulutus ei ole vähentynyt.
Ymmärrän, että ympäristönäkökulmasta kysymys on järjetön ja kaikkien pitäisi vähentää lihan syömistä mahdollisimman paljon ja varmaankin syödä hiilidioksiidipäästöiltään mahdollisimman vähän kuluttavia tuotteita. Ymmärrän myös, että lihasten kasvatuksen näkökulmasta on todennäköisesti fiksuinta syödä myös paljon hiilihydraatteja.