Carnivore Diet

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei päässyt lukemaan mutta ei kai tossa pelkkää LDL:ää pelätä? Sehän kuljettaa energiaa ja on tuikitarpeellinen sillon kun energiansaanti on rasvapainotteista. Hapettuneet LDL:t sitten erikseen ja niitä pitäis mitata.
 
Miks vitussa mennä ääripäihin? Miks ei siellä voi syödä vaikka se 500g/vko punasta lihaa ja sitten vaikka munia, kanaa, kalkkunaa, maitotuotteita ja kalaa ja muuten kasvikunnan tuotteita?

Järkyttävää älyllistä epärehellisyyttä monet ääripään edustajat harrastaa, ja saa vielä mukaansa näihin lahkoihin...


Onhan tuo melko haastavaa syödä vaan 500g punaista lihaa viikossa. Rahkoilla sai aikoinaan mahan siihen kuntoon ettei niitä enää kehtaa edes syödä. Kala on kallista. Tai no merisiikaa saisi ilmaisena vaan näin kiireisenä ei jaksais joka päivä fileroida. Kanaa tietysti, mutta vaikea uskoa että se olisi jotenkin parempaa kuin vähärasvainen punainen liha. Herneet ei tunnu oikein hyviltä mahalle vaikka hernekeitto lähes parasta onkin. Yllättävän vaikeaa se on keksiä helppoa ja halpaa perus ruokaa viikolle ellei naudan jauhelihaa syö.
 
Kyllä kai se on ihan yleisesti hyväksytty asia, että koholla olevat LDL- ja CRP-tasot ovat huono juttu (carnivoret tosin taitavat olla eri mieltä LDL:stä, go figure).

Jokuhan aiemmin postasi tämän videon carnivore-tyypin verikokeista ja kohollahan ne molemmat olivat hänelläkin.

View: https://www.youtube.com/watch?v=QdVuuw8CPBw


Mitä itse olen seurannut niin ne jotka ovat pidempään olleet eläinperäisellä ravinnolla niin yleensä heillä on CRP lähes nollassa ja vain osalla on LDL koholla. Näitä carnivorejakin on niin monenlaisia, toiset on 100% ja toiset 70% jne.. Itsellä kyllä lähti olkapääkivut kun aloin syömään punasta lihaan sen 800g vähintään päivässä ja pudotin hiilarit varsin ales noin 100g, eli jos kivut lievittyy niin kuin monilla näyttää käyvän ni se jo mielestäni kertoo sen että ruokavalio on tulehdusta vähentävä.
 
Mitä itse olen seurannut niin ne jotka ovat pidempään olleet eläinperäisellä ravinnolla niin yleensä heillä on CRP lähes nollassa ja vain osalla on LDL koholla. Näitä carnivorejakin on niin monenlaisia, toiset on 100% ja toiset 70% jne.. Itsellä kyllä lähti olkapääkivut kun aloin syömään punasta lihaan sen 800g vähintään päivässä ja pudotin hiilarit varsin ales noin 100g, eli jos kivut lievittyy niin kuin monilla näyttää käyvän ni se jo mielestäni kertoo sen että ruokavalio on tulehdusta vähentävä.
Jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin toki nuo tasot putoavat. Se ei kuitenkaan ole ruokavalion ansiota, vaan kalorivajeen ansiota.

Tässä syötiin maintenance-kaloreilla ja tasot lähti nousuun. Kalorivajettakaan ei voi loputtomiin harrastaa. Varsinkaan jos haluaa lihaa luiden päälle.
 
Jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin toki nuo tasot putoavat. Se ei kuitenkaan ole ruokavalion ansiota, vaan kalorivajeen ansiota.

Tässä syötiin maintenance-kaloreilla ja tasot lähti nousuun. Kalorivajettakaan ei voi loputtomiin harrastaa. Varsinkaan jos haluaa lihaa luiden päälle.

Näyttäs ainakin et toi tutkimus on melko lyhyt. Se adaptaatio vie vaan aikaa ja siinä välissä arvot voi heilua. Noita ihmisiä on nyt kuitenkin tuhansia jotka onnistuneesti vetää tällä ruokavaliolla ja alhasilla CRP-tasoilla. Et en usko että se ihan vaan miinuskaloreista johtuis, yhtään aliravitunnäköistä heppua ei ole tullut kyllä näissä vastaan. Ihmiset on monet varsin hyvässä lihassa ja terveen näköisiä. Tuohon porukkaan kuuluu paljon neuroottisia terveysfriikkejä jotka mittailevat säännöllisesti näitä tärkeimpiä arvoja. Jos pysyvästi koholla olevat crp-arvot olis tälle ruokavaliolle tyypillistä niin se olis varmaankin tullut jo esiin.
 
Näyttäs ainakin et toi tutkimus on melko lyhyt. Se adaptaatio vie vaan aikaa ja siinä välissä arvot voi heilua. Noita ihmisiä on nyt kuitenkin tuhansia jotka onnistuneesti vetää tällä ruokavaliolla ja alhasilla CRP-tasoilla. Et en usko että se ihan vaan miinuskaloreista johtuis, yhtään aliravitunnäköistä heppua ei ole tullut kyllä näissä vastaan. Ihmiset on monet varsin hyvässä lihassa ja terveen näköisiä. Tuohon porukkaan kuuluu paljon neuroottisia terveysfriikkejä jotka mittailevat säännöllisesti näitä tärkeimpiä arvoja. Jos pysyvästi koholla olevat crp-arvot olis tälle ruokavaliolle tyypillistä niin se olis varmaankin tullut jo esiin.
Tuo "adaptaatio vie aikaa" -mantra alkaa menemään jo huonon vitsin puolelle.:LOL:

Mielelläni näkisin jotain mustaa valkoisella noista sun "tuhansista ihmisistä". Painoarvo muuten nolla.

Saat uskoa ihan mitä haluat, mutta näyttö on mitä on.
 
No tuossa oli huolimatonta lukujen heittoa itseltä, mutta varmasti monet carnivore-ruokavaliollla elävät seuraavat tarkasti labrojajaan ja siltä pohjalta voidaan olettaa että näyttöä ei toistaiseksi olisi että ruokavalio aiheuttaisi korkeita crp-lukuja. Näyttöä on julkisuudessa henkiöistä joilla sitä vastoin on helvetin alhaisia lukemia, kuten tohtori Baker. (joo joo ei ole mitenkään tieteellistä näyttöä) Anekdootitkin merkkaavat kuitenkin jotain kun niitä alkaa olemaan riittävästi.

Adaptaatiosta sen verran että siitä taitaa olla todisteita hyvinkin tutkimusten muodossa että ketolla alkuun monella ldl-nousee ja sitten alkaa laskemaan. Ja jos puhutaan vaikka fyysisestä suorituskyvystä ketolle siirryttäessä, niin siinäkään adaptaatio ei käy hetkessä. Suorituskyvyn palautuminen/kasvu vie kuukausia, täydellinen adaptaatio taisi viedä 2 vuotta. Kaikki ketotutkimukset jotka kestävät tyyliin 4 viikkoa ovat pitkälti pelleilyä. Aivan liian lyhyt aika kertomaan mitään ratkaisevaa. Jokainen joka on koskaan ketoillut tietää että tuo on helvetin lyhyt aika, ekat pari viikkoa kärsitään ties mistä oireista ja vasta noin kuukauden päästä alkaa jotenkin tottumaan.

Tutkimuksiin perustuvaa näyttöä tälle kaikelle tietysti kaivataan. Mutta luuletko että www.meatheals.com sivulla olevat terveyttään parantavien tarinat perustuvat kaikki painonpudotukseen ja plaseboon? Ja onko psykologi Jordan Peterson tyttärensä kanssa hulluja kun hylkäsivät lääkkeet ja syövät vain lihaa koska vointi parani radikaalisti. Pitäisikö heidänkin vain odottaa näyttöä tutkimuksista ja hankkia lisää lonkkaproteeseja odotellessa?
 
No tuossa oli huolimatonta lukujen heittoa itseltä, mutta varmasti monet carnivore-ruokavaliollla elävät seuraavat tarkasti labrojajaan ja siltä pohjalta voidaan olettaa että näyttöä ei toistaiseksi olisi että ruokavalio aiheuttaisi korkeita crp-lukuja. Näyttöä on julkisuudessa henkiöistä joilla sitä vastoin on helvetin alhaisia lukemia, kuten tohtori Baker. (joo joo ei ole mitenkään tieteellistä näyttöä) Anekdootitkin merkkaavat kuitenkin jotain kun niitä alkaa olemaan riittävästi.

Adaptaatiosta sen verran että siitä taitaa olla todisteita hyvinkin tutkimusten muodossa että ketolla alkuun monella ldl-nousee ja sitten alkaa laskemaan. Ja jos puhutaan vaikka fyysisestä suorituskyvystä ketolle siirryttäessä, niin siinäkään adaptaatio ei käy hetkessä. Suorituskyvyn palautuminen/kasvu vie kuukausia, täydellinen adaptaatio taisi viedä 2 vuotta. Kaikki ketotutkimukset jotka kestävät tyyliin 4 viikkoa ovat pitkälti pelleilyä. Aivan liian lyhyt aika kertomaan mitään ratkaisevaa. Jokainen joka on koskaan ketoillut tietää että tuo on helvetin lyhyt aika, ekat pari viikkoa kärsitään ties mistä oireista ja vasta noin kuukauden päästä alkaa jotenkin tottumaan.

Tutkimuksiin perustuvaa näyttöä tälle kaikelle tietysti kaivataan. Mutta luuletko että www.meatheals.com sivulla olevat terveyttään parantavien tarinat perustuvat kaikki painonpudotukseen ja plaseboon? Ja onko psykologi Jordan Peterson tyttärensä kanssa hulluja kun hylkäsivät lääkkeet ja syövät vain lihaa koska vointi parani radikaalisti. Pitäisikö heidänkin vain odottaa näyttöä tutkimuksista ja hankkia lisää lonkkaproteeseja odotellessa?
Baker ja kumppanit saavat elantonsa carnivoresta, joten heidän anekdoottinsa eivät merkitse mitään. Sama kun kysyttäisiin tupakkayhtiöiltä tupakoinnin haitoista/hyödyistä.

Voisitko linkata näitä tutkimuksia, joissa on todettu, että LDL nousee ja sitten laskee?

2 vuotta! Ei saatana. Melkoinen ässä hihassa. Kaikki tutkimukset voidaan sivuuttaa, eivät kestäneet 2 vuotta. :LOL:

Jokaisella dieetillä on näitä uskovaisia, jotka kertovat ihmeparantumisista. Vegaanit ja carnivoret kertovat samoja tarinoita, joten voimme todellakin päätellä, että kyse on enimmäkseen painonpudotuksesta ja plasebosta. Joskus kyse voi olla siitä, että on eliminoitu jokin ravintoaine, joka on aiheuttanut ongelmia kyseiselle yksilölle.


Ja kyllä, Jordan Peterson oli tyhmä. Tässä seuraus.

View: https://twitter.com/kevinnbass/status/1175225602388807681
 
Jonku olis pitäny kertoo näille se, että liha on vaarallista.:sneaky:


Harmi ettei mammuteille kerrotttu kuinka vaarallisia ihmiset ovat.... Tuli sukupuutto eikä ateroskleroosia.

Keskusteluun liittyen: mun mielestä kolesterolin osuus on osoitettu mekanismissa, mutta sanoisin että alle 60-kymppisenä jos saa slaagin niin on joko harvinainen erittäin vahvasti perinnöllinen komponentti tai 90%+ tapauksista kyseessä on stressi. Tulehdusreaktiohan tässä mekanismin taustalla. Tämä ihan elämänkokemusta mitä nähny lähistön ihmisillä, kaikki alle 60-kymppiset joille tullu slaagi, niin valtavat stressitasot. Periaatteessa varmaan tupakka ja alkoholi vaikuttaa stressinkaltaisesti ja muutenkin huonoja, varsinkin tupakka, eli sieltä päästä ensin hommat kuntoon, sitten miettii kolesterolia, jos vanhaksi haluaa elää.
 
Baker ja kumppanit saavat elantonsa carnivoresta, joten heidän anekdoottinsa eivät merkitse mitään. Sama kun kysyttäisiin tupakkayhtiöiltä tupakoinnin haitoista/hyödyistä.

Voisitko linkata näitä tutkimuksia, joissa on todettu, että LDL nousee ja sitten laskee?

2 vuotta! Ei saatana. Melkoinen ässä hihassa. Kaikki tutkimukset voidaan sivuuttaa, eivät kestäneet 2 vuotta. :LOL:

Jokaisella dieetillä on näitä uskovaisia, jotka kertovat ihmeparantumisista. Vegaanit ja carnivoret kertovat samoja tarinoita, joten voimme todellakin päätellä, että kyse on enimmäkseen painonpudotuksesta ja plasebosta. Joskus kyse voi olla siitä, että on eliminoitu jokin ravintoaine, joka on aiheuttanut ongelmia kyseiselle yksilölle.


Ja kyllä, Jordan Peterson oli tyhmä. Tässä seuraus.

View: https://twitter.com/kevinnbass/status/1175225602388807681


Voisit käyttää Googlea, etsivä löytää. Tietysti plasebo-vaikutus on mukana lähes kaikessa, mutta vaikka näistä tuloksista vähentäis hypet, plasebon ja american extrat niin selkeesti autoimmuunisairauksiin tämä eläinperäisellä ravinnolla eläminen näyttäisi tuovan radikaalia helpotusta.

Ai Jordan Petersonin pitäisi olla immuuni ahdistukselle ja lääkeriippuvuudelle koska on psykologi ja carnivore?? Muista että et sit koskaan enää ota neuvoja lääkäriltä joka on ylipainoinen tai vaikka sydänvikainen. Jos hänen vaimo sairastuu vakavasti niin ei siinä kuule auta vaikka olis yhtä naivi kuin sinä ja uskois kaiken sokeasti mitä Käypähoito-opuksessa lukee ahistuksen hoitoon, tietysti yksilötasolla on tässäkin paljon eroja, helpottaa tilannetta esim. jos kärsii psykopatiasta.
 
Voisit käyttää Googlea, etsivä löytää. Tietysti plasebo-vaikutus on mukana lähes kaikessa, mutta vaikka näistä tuloksista vähentäis hypet, plasebon ja american extrat niin selkeesti autoimmuunisairauksiin tämä eläinperäisellä ravinnolla eläminen näyttäisi tuovan radikaalia helpotusta.

Ai Jordan Petersonin pitäisi olla immuuni ahdistukselle ja lääkeriippuvuudelle koska on psykologi ja carnivore?? Muista että et sit koskaan enää ota neuvoja lääkäriltä joka on ylipainoinen tai vaikka sydänvikainen. Jos hänen vaimo sairastuu vakavasti niin ei siinä kuule auta vaikka olis yhtä naivi kuin sinä ja uskois kaiken sokeasti mitä Käypähoito-opuksessa lukee ahistuksen hoitoon, tietysti yksilötasolla on tässäkin paljon eroja, helpottaa tilannetta esim. jos kärsii psykopatiasta.
Mistä tuloksista? Mä en edelleenkään näe mitään tuloksia. Taisit nähdä unta vaan.

Ensin uskotaan ilman kritiikkiä kaikki mitä muut carnivore-uskovaiset sulle kertoo. "Parempi olo kuin ikinä! Masennus tipotiessään! Lääkkeet jorpakkoon!".
Ja sitten kun totuus paljastuu, niin alkaa selittely.
Pitäiskö sunkin pyrkiä vähän objektiivisempaan ja kriittisempään ajatteluun?
Sua viedään kuin kuoriämpäriä just nyt.
 
Mielenkiintoista että itketään LDL:stä ilman, että kerrotaan onko se partikkelin koko tarkastettu vai ei. Pelkkä LDL ei kerro käytännössä mitään siitä, että ollaanko vaara-alueella vai ei. Se pitäisi erikseen analysoida tarkemmin laboratoriossa, jotta voidaan määritellä että se on vaarallinen kyseiselle ihmiselle. Yksikään normaali kolesterolikoe ei tätä kerro. Esimerkiksi Taubesin Good calories, Bad calories on ihan hyvä kirja selventämään tätä. Amazon product ASIN 1400033462View: https://www.amazon.com/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462
 
Siinä kirjassa ei oo mitää hyvää.

Mutta jos sen lukee niin ymmärtää, että on esimerkiksi olemassa alkuperäiskansoja, jotka eivät kärsi sydän- ja verisuonitaudeista vaikka syövät suurimmaksi osaksi rasvaista lihaa ja joissain tilanteissa pelkästään rasvaista lihaa. Eikö silloin voisi miettiä, että teoria siitä että rasva selittäisi ongelmia on väärä. Brittiläinen tutkija on myös suomalaisten neuvolatietojen perusteella pystynyt päättelemään, että lapsuudessa (0-3) ja murrosiässä koettu aliravitsemus on iso selittäjä sydän- ja verisuonitaudeissa. Tällöin Pohjois-Karjala projektin alueet tukevat tätä tulosta aivan selkeästi, 70-luvulta eteenpäin on lapsuudessa koettu aliravitsemus vähentynyt merkittävästi myös kaikista köyhimmillä alueilla Suomessa ja samalla sydän- ja verisuonitaudit ovat vähentyneet vaikka punaisen lihan kulutus ei ole vähentynyt.

Ymmärrän, että ympäristönäkökulmasta kysymys on järjetön ja kaikkien pitäisi vähentää lihan syömistä mahdollisimman paljon ja varmaankin syödä hiilidioksiidipäästöiltään mahdollisimman vähän kuluttavia tuotteita. Ymmärrän myös, että lihasten kasvatuksen näkökulmasta on todennäköisesti fiksuinta syödä myös paljon hiilihydraatteja.
 
Mutta jos sen lukee niin ymmärtää, että on esimerkiksi olemassa alkuperäiskansoja, jotka eivät kärsi sydän- ja verisuonitaudeista vaikka syövät suurimmaksi osaksi rasvaista lihaa ja joissain tilanteissa pelkästään rasvaista lihaa. Eikö silloin voisi miettiä, että teoria siitä että rasva selittäisi ongelmia on väärä. Brittiläinen tutkija on myös suomalaisten neuvolatietojen perusteella pystynyt päättelemään, että lapsuudessa (0-3) ja murrosiässä koettu aliravitsemus on iso selittäjä sydän- ja verisuonitaudeissa. Tällöin Pohjois-Karjala projektin alueet tukevat tätä tulosta aivan selkeästi, 70-luvulta eteenpäin on lapsuudessa koettu aliravitsemus vähentynyt merkittävästi myös kaikista köyhimmillä alueilla Suomessa ja samalla sydän- ja verisuonitaudit ovat vähentyneet vaikka punaisen lihan kulutus ei ole vähentynyt.

Ymmärrän, että ympäristönäkökulmasta kysymys on järjetön ja kaikkien pitäisi vähentää lihan syömistä mahdollisimman paljon ja varmaankin syödä hiilidioksiidipäästöiltään mahdollisimman vähän kuluttavia tuotteita. Ymmärrän myös, että lihasten kasvatuksen näkökulmasta on todennäköisesti fiksuinta syödä myös paljon hiilihydraatteja.
Tutkittu tieto>Taubesin tarinat.

Taubes on täysi kusettaja, jonka "omatkin" tutkimukset ovat jo todistaneet hänen hypoteesinsa vääriksi, mutta se estä häntä kirjoittamasta lisää tätä low carb -potaskaa.

View: https://twitter.com/MartinNutrition/status/1009040967712825350


Ikävää, että olet mennyt antamaan rahojasi tuolle huijarille.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom