Carnivore Diet

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Effects of Full-Fat and Fermented Dairy Products on Cardiometabolic Disease: Food Is More Than the Sum of Its Parts
Effects of Full-Fat and Fermented Dairy Products on Cardiometabolic Disease: Food Is More Than the Sum of Its Parts | Advances in Nutrition | Oxford Academic

it becomes increasingly clear that the recommendation to restrict dietary saturated fat to reduce risk of cardiometabolic disease is getting outdated. Therefore, the suggestion to restrict or eliminate full-fat dairy from the diet may not be the optimal strategy for reducing cardiometabolic disease risk and should be re-evaluated in light of recent evidence.
 
Alla oleva oli mielenkiintoinen. Saladinon mukaan proteiinia ei pitäisi sapuskoida mitenkään isoja määriä. Suositteli 0.6-1.1g per pauna per rasvaton painokilo päivässä. Tuota jos noudattelee niin saa sapuskoida aika paljon muita kuin proteiinipitoisia eläimenosia. Mielenkiintoista settiä oli myös lihan kypsennysohjeet, miten elukoiden ruokinta vaikuttaa lihan/rasvanlaatuun jne. Kollageeni -> kuitu oli mielenkiintoinen juttu siitä huolimatta ettei sitä ole todistettu (vielä) ihmistutkimuksissa.


View: https://www.youtube.com/watch?v=xytx8Fbn_AA
 
Tässä hyvä muistutus siitä, että kannattaa hieman harrastaa kriittistä ajattelua, kun kaiken maailman dieettiuskovaiset lupaavat kuun taivaalta "jos vain syöt tavalla X". Ja samalla myös kyseiset uskovaiset (tässäkin ketjussa) voisivat oppia olemaan hieman varovaisempia levittäessään höpöhöpöjuttujaan joka puolelle.

View: https://twitter.com/kevinnbass/status/1175225602388807681


Se kaikista kuuluisin carnivoren kannattaja väitti, että psykologiset ongelmat olivat historiaa dieetin ansiosta. Eivät olleet.
 
Useita tutkimuksia on saanu päinvastasia tuloksia ja pystytty toistamaan joten jos noita useampia rupee tulee niin fine- hyväksytään, mutta yksittäinen jopa poikkeava tutkimustuloksen perusteella ihmisten ei pitäs nyt ruveta syömään vapaammin prosessoitua lihaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liian vähän uskottavaa dataa et pelkkä lihansyönti olisi terveellistä.

Miks eskimoita ei oo nostettu maailman terveimpien kansojen joukkoon ?

Life expectancy in the Inuit-inhabited areas of Canada, 1989 to 2003. - PubMed - NCBI

Miksi 1991 inuiitti vanhukset kuolivat kymmenen vuotta nuorempina entä keskiverto kanadalaiset ?

Jotka varmaan olivat olleet lähes koko elämänsä carnivorella.
Eikös noilla Pohjois amerikan alkuperäiskansoilla ole ruokavalio länsimaalaistunut. Hitosti ylipainoa ja alkoholismia, mt ongelmia ja itsemurhia. Matala tulotaso ja työttömyyttä. Ei nuokaan kuplassa elä. Terveydenhuoltokin varmaan huonompaa.
 
Kiinnostaisi tietää, että mitä tämä "perinteinen" (marokkolainen?) prosessointi sitten on.

Yllättävää, kuinka Shawn Baker ei käyttänyt punakynäänsä ympyröimään tätä kohtaa kyseisen tutkimuksen tekstistä:
"Overall, consumption of red meat was positively associated with colon cancer and CRC risk."

Kirsikanpoiminta jatkuu...:LOL:

Perintein marokkolainen prosessointi ilmeisesti on vaan jauhaminen, suolaaminen tms.

Se ei varmaan kenellekkään mikään yllätys ole, että nykyajan prosessoitu liha ei ole terveellistä.
 
On taas pakko muistuttaa ainakin itseään että terveystutkimusten tulokset ovat monesti lillukanvarsia, eli niissä puhutaan parhaimmillaan kymmenten prosenttien ja pahimmillaan 0.00xx prosenttien muuttuuneesta riskistä. Ideaalin ja epäideaalin ruokavalion vaikutus terveisiin elinvuosiin on siis monesti hyvin vähäinen tai jopa olematon. Ero kasvaa merkittävästi vasta kun elintavat menevät äärilaitoihin eli kun puhutaan merkittävästä ylipainosta, liikkumattomuudesta ja päihdeongelmista.
 
Mihin vtuun sitä sitten luottas? EI millään jaksais käyä kaikkia dataa läpi.. 175 paperii otettu tähän juttuun mukaan..

''The bald claim that red meat is an “unhealthy food” (Willett et al., 2019Willett, Walter, Johan Rockström, Brent Loken, Marco Springmann, Tim Lang, Sonja Vermeulen, Tara Garnett, David Tilman, Fabrice DeClerck, Amanda Wood., et al. 2019. Food in the anthropocene: the EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. Lancet 393 (10170):447–92. doi: 10.1016/S0140-6736(18)31788-4.[Crossref], [PubMed], [Web of Science ®] , [Google Scholar]) is wildly unsupported.''
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408398.2019.1657063
 
.
Se ei varmaan kenellekkään mikään yllätys ole, että nykyajan prosessoitu liha ei ole terveellistä.
Mikähän siinä prosessoidussa lihassa sitten on se juttu mikä tekee siitä epäterveellisen? Tarkoitan sitä, että onhan jauhelihakin prosessoitua, mutta mitä sille oikeasti pitää tehdä, että siitä saa epäterveellistä. Mä en viitsi ikinä toistaa tätä samaa prosessoitu liha -mantraa, koska en osaa vastata edes itselleni tuohon kysymykseen. Jos kyseessä on lisäaineet, niin Suomesta ei edes taida löytyä sellaista lihatuotetta mitä jenkeissä kutsutaan prosessoiduksi. Monet makkaratkin meillä koostuu ihan vain lihasta ja mausteista ilman yhtäkään lisäainetta. Ei taatusti ole sen epäterveellisempää kuin prosessoimaton liha, vaikka makkarat yleensä nostetaan esille esimerkkinä prosessoidusta lihatuotteesta.
 
Mikähän siinä prosessoidussa lihassa sitten on se juttu mikä tekee siitä epäterveellisen? Tarkoitan sitä, että onhan jauhelihakin prosessoitua, mutta mitä sille oikeasti pitää tehdä, että siitä saa epäterveellistä. Mä en viitsi ikinä toistaa tätä samaa prosessoitu liha -mantraa, koska en osaa vastata edes itselleni tuohon kysymykseen. Jos kyseessä on lisäaineet, niin Suomesta ei edes taida löytyä sellaista lihatuotetta mitä jenkeissä kutsutaan prosessoiduksi. Monet makkaratkin meillä koostuu ihan vain lihasta ja mausteista ilman yhtäkään lisäainetta. Ei taatusti ole sen epäterveellisempää kuin prosessoimaton liha, vaikka makkarat yleensä nostetaan esille esimerkkinä prosessoidusta lihatuotteesta.
Aivan höpöhommia.Nuo jotka horisee noista prosessoidun tuotteen epäterveellisyydestä niin 100% niistä horisijoista ei edes tiedä mitä se "prosessoitu liha" tarkoittaa käytännössä.Ne kuvittelee että niissä on myrkkyä,sata lisäainetta ja kuppa mutta k-kauppias vaan myy niitä (kukaan ei sairastu tai kuole mutta horisija sanoo että jos sitä syö 400 vuotta niin kuolee sen jälkeen). Nämä horisijat itse syö vain riisikakkuja KIINASTA koska sehän ei ole prosessoitua vaan siellä kasvaa riisikakkuja puussa ja ne vaan ilmestyy tänne prosessoimatta.
Prosessoitu ruokaa: hyvä vai huono juttu?

Eri asia on joku joku Pekka prosessoi sinun tyttökaveria likasilla vehkeilä niin se on sulle epäterveellistä.Siitäki selviää ku prosessoit lisää akkaa antibiooteilla.
 
Eikös noilla Pohjois amerikan alkuperäiskansoilla ole ruokavalio länsimaalaistunut. Hitosti ylipainoa ja alkoholismia, mt ongelmia ja itsemurhia. Matala tulotaso ja työttömyyttä. Ei nuokaan kuplassa elä. Terveydenhuoltokin varmaan huonompaa.
Kaikkea se länsimainen ruokavalio tuokin tullessaan näköjään.Ei olis uskonu että tuo kaikki alkoi siitä kun ruokavalio alkoi länsimaistumaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom