Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eikös noilla Pohjois amerikan alkuperäiskansoilla ole ruokavalio länsimaalaistunut. Hitosti ylipainoa ja alkoholismia, mt ongelmia ja itsemurhia. Matala tulotaso ja työttömyyttä. Ei nuokaan kuplassa elä. Terveydenhuoltokin varmaan huonompaa.Liian vähän uskottavaa dataa et pelkkä lihansyönti olisi terveellistä.
Miks eskimoita ei oo nostettu maailman terveimpien kansojen joukkoon ?
Life expectancy in the Inuit-inhabited areas of Canada, 1989 to 2003. - PubMed - NCBI
Miksi 1991 inuiitti vanhukset kuolivat kymmenen vuotta nuorempina entä keskiverto kanadalaiset ?
Jotka varmaan olivat olleet lähes koko elämänsä carnivorella.
Kiinnostaisi tietää, että mitä tämä "perinteinen" (marokkolainen?) prosessointi sitten on.
Yllättävää, kuinka Shawn Baker ei käyttänyt punakynäänsä ympyröimään tätä kohtaa kyseisen tutkimuksen tekstistä:
"Overall, consumption of red meat was positively associated with colon cancer and CRC risk."
Kirsikanpoiminta jatkuu...
Mikähän siinä prosessoidussa lihassa sitten on se juttu mikä tekee siitä epäterveellisen? Tarkoitan sitä, että onhan jauhelihakin prosessoitua, mutta mitä sille oikeasti pitää tehdä, että siitä saa epäterveellistä. Mä en viitsi ikinä toistaa tätä samaa prosessoitu liha -mantraa, koska en osaa vastata edes itselleni tuohon kysymykseen. Jos kyseessä on lisäaineet, niin Suomesta ei edes taida löytyä sellaista lihatuotetta mitä jenkeissä kutsutaan prosessoiduksi. Monet makkaratkin meillä koostuu ihan vain lihasta ja mausteista ilman yhtäkään lisäainetta. Ei taatusti ole sen epäterveellisempää kuin prosessoimaton liha, vaikka makkarat yleensä nostetaan esille esimerkkinä prosessoidusta lihatuotteesta..
Se ei varmaan kenellekkään mikään yllätys ole, että nykyajan prosessoitu liha ei ole terveellistä.
Aivan höpöhommia.Nuo jotka horisee noista prosessoidun tuotteen epäterveellisyydestä niin 100% niistä horisijoista ei edes tiedä mitä se "prosessoitu liha" tarkoittaa käytännössä.Ne kuvittelee että niissä on myrkkyä,sata lisäainetta ja kuppa mutta k-kauppias vaan myy niitä (kukaan ei sairastu tai kuole mutta horisija sanoo että jos sitä syö 400 vuotta niin kuolee sen jälkeen). Nämä horisijat itse syö vain riisikakkuja KIINASTA koska sehän ei ole prosessoitua vaan siellä kasvaa riisikakkuja puussa ja ne vaan ilmestyy tänne prosessoimatta.Mikähän siinä prosessoidussa lihassa sitten on se juttu mikä tekee siitä epäterveellisen? Tarkoitan sitä, että onhan jauhelihakin prosessoitua, mutta mitä sille oikeasti pitää tehdä, että siitä saa epäterveellistä. Mä en viitsi ikinä toistaa tätä samaa prosessoitu liha -mantraa, koska en osaa vastata edes itselleni tuohon kysymykseen. Jos kyseessä on lisäaineet, niin Suomesta ei edes taida löytyä sellaista lihatuotetta mitä jenkeissä kutsutaan prosessoiduksi. Monet makkaratkin meillä koostuu ihan vain lihasta ja mausteista ilman yhtäkään lisäainetta. Ei taatusti ole sen epäterveellisempää kuin prosessoimaton liha, vaikka makkarat yleensä nostetaan esille esimerkkinä prosessoidusta lihatuotteesta.
Kaikkea se länsimainen ruokavalio tuokin tullessaan näköjään.Ei olis uskonu että tuo kaikki alkoi siitä kun ruokavalio alkoi länsimaistumaan.Eikös noilla Pohjois amerikan alkuperäiskansoilla ole ruokavalio länsimaalaistunut. Hitosti ylipainoa ja alkoholismia, mt ongelmia ja itsemurhia. Matala tulotaso ja työttömyyttä. Ei nuokaan kuplassa elä. Terveydenhuoltokin varmaan huonompaa.