Carnivore Diet

Ruokaa, terveyttä ja politiikkaa ei todellakaan sais nivouttaa yhteen. Punanen liha ei todellakaan ole niin paha terveydelle mitä puhutaan. Semi suurina annoksina varmasti vaikuttaa negatiivisesti.

Kyllä se on liha joka miehen tiellä pittää! Niihän se vanhakansaki osas jo kertoa.
 
Kyllä se on liha joka miehen tiellä pittää! Niihän se vanhakansaki osas jo kertoa.
Itsekään en usko, että edes "semi suurina" annoksina vaikuttaa negatiivisesti. Toki jos liha on makkaraa ja eines lihapullia niin asia erikseen. Nykypäivän suositus, eli alle 50g
lihaa päivässä on kyllä naurettavan pieni.
 
Itsekään en usko, että edes "semi suurina" annoksina vaikuttaa negatiivisesti. Toki jos liha on makkaraa ja eines lihapullia niin asia erikseen. Nykypäivän suositus, eli alle 50g
lihaa päivässä on kyllä naurettavan pieni.

Juuri tuollaiset 50g suositukset eivät ole missään tekemisissä terveyden kanssa, vaan ovat puhdasta maailman pelastusta. Minä kompensoin hiilijälkeni muualla ja syön isoja pihvejä sillon kun haluan.
 
Vuonna 2017 yksi maailman arvostetuimmista kardiologian lehdistä, European Heart Journal julkaisi alan tärkeimpien tutkijoiden artikkelin, missä on kerätty yhteen kaikkein korkeimman tieteellisen asteen näyttö. Kun katsotaan sairauden mekanismia, väestötutkimuksia ja genetiikkaa, johtopäätös on selvä: LDL ei ole pelkästään surrogaatti, vaan syytekijä.

Lähde : https://academic.oup.com/eurheartj/article/38/32/2459/3745109?login=false

^ ja tuolta poimittu :

Separate meta-analyses of over 200 prospective cohort studies
(aika vitullinen määrä tutkimuksia etten sanoisi). 2 million participants with over 20 million person-years of follow-up (aika helvetillinen määrä tutkittavia henkilöitä ja seurantavuosia)

Loppusummaus

This evidence base includes over 200 studies involving over 2 million participants with over 20 million person-years of follow-up and more than 150 000 cardiovascular events. Together these studies provide remarkably consistent and unequivocal evidence that LDL causes ASCVD


Linkitäppä se tutkimus missä todetaan että LDL nimenomaan suojaa tulehduksilta ?
Ei ole yhtään tiettyä tutkikusta mielessä mutta jos laitat googleen niin löytyy useita useita artikkeleita ja tutkimuksia aiheesta. Koronaviruksen kaataessa väkeä huomattiin myös että henkilöt joilla oli korkea kolesteroli, selvisi koronasta paremmin kuin ne kenellä kolesteroli olo matala. Lisäksi jos saat pahan tulehduksen johonkin päin kroppaa niin kolesterolitasot laskee paljonki, syy siinä että elimmistö käyttää kolesterolia apuna hoitamaan paikka kuntoon jolloin kolesteroli häviää verestä kohteeseen jossa sitä tarvitaan. Jos kolesteroli on valmiiksi matala niin elimmistöltä puuttuu oleellinen työkalu tautien voittamiseen ja äkkiä lähtee henki.

Itse näin kolesterolin suojaavan vaikutuksen ihan omilla silmilläkin kun minulta poistettiin infektoitunut ristisiteen kiinnitysruuvi jalasta, se oli kirjaimellisesti vuoraantunut kivikovalla rasvalla/kolesterolilla kun elimmistö suojasi loppukroppaa tulehduksen leviämisen estämiseksi. Se oli uskomaton näky. Kirurgi leikkauksen jälkeen vartavasten tuli esittelemään asiaa. Silloin en vielä ollut keto/carnivore hihhuli ja ajattelin vain että "hieno homma" 😄
 
Juuri tuollaiset 50g suositukset eivät ole missään tekemisissä terveyden kanssa, vaan ovat puhdasta maailman pelastusta. Minä kompensoin hiilijälkeni muualla ja syön isoja pihvejä sillon kun haluan.
Liha hiilijalanjälki ja muu ilmastovouhotus on ihan hevonpaskaa eikä perustu mihinkään faktaan. Yksikään lehmä tai eläin ei ole tuonot grammaakaan hiiltä maanpäälle mikä ei olisi siellä ollit jo eläimen syntyessä. Kaikki tämä kuuluu hiilen "lyhyeen kiertoon" maapallolla. Ainut asia millä on merkitystä on sillä paljon öljyä/kaasua ym. tuodaan syvältä maan uumenista maanpäälle ja tätä kutsutaan "pitkäksi kierroksi".tai oikeastaan sen häiritsemiseksi.
 
Muistakaa syödä tarpeeksi hiilaria, niin terveyshuolet katoaa.
Aika oikoa väärät uskomukset...elintärkeä hiilari...
Haluaa oikoa vääriä uskomuksia, tuottamalla lisää niitä. Hiilari, rasva, proteiini. Noista kolmesta hiilari ei todellakaan ole se aines mitä ilman ihminen heittää lusikan nurkkaan.
 
Aika oikoa väärät uskomukset...elintärkeä hiilari...
Haluaa oikoa vääriä uskomuksia, tuottamalla lisää niitä. Hiilari, rasva, proteiini. Noista kolmesta hiilari ei todellakaan ole se aines mitä ilman ihminen heittää lusikan nurkkaan.
Tämä. Ja viime viikolla uutisoitiin siitä, että joka viidennellä suomalaisella aikuisella on kakkostyypin diabetes. Tähänhän paras ratkaisu on syödä vaan enemmän hiilihydraatteja.
 
Aika oikoa väärät uskomukset...elintärkeä hiilari...
Haluaa oikoa vääriä uskomuksia, tuottamalla lisää niitä. Hiilari, rasva, proteiini. Noista kolmesta hiilari ei todellakaan ole se aines mitä ilman ihminen heittää lusikan nurkkaan.
Juu on kyllä ihmeellisiä aikoja. Hurjaa hommaa kyllä, kun tuota lihaa demonisoidaan ja pikkuhiljaa tuotantoa ajetaan alas. Sitä kun ei kovin nopeasti nosteta takaisin edes aiemmalle tasolle. Onneksi ainakin joissain maailmankolkissa homma on vielä järkevällä suuntauksella, mutta kyllä on välillä mietityttänyt, että mikä lie meininki täälläkin, jos tuotanto ajetaan liian alas.
 
On uskomattoman eri suuntaista informaatiota ApoB ja LDL asiassa. Aivan uskomattoman eri suuntaista.

Attia sanoo että veressä ei tarvii olla yhtään ApoB:tä ja LDL:ää. ApoA/HDL voi hoitaa kaikki ne funktiot. 42 min kohdalla.


View: https://www.youtube.com/watch?v=ufsIA5NARIo&t=2530s



ApoB ja LDL on kausaalinen tekijä ateroskleroosin kehittymisessä. 3min kohdalla.


View: https://www.youtube.com/watch?v=7ahOOnOXs4c&t=180s


European Heart Journalissa kirjoitetaan samaa, mutta todetaan myös että on muitakin tekijöitä.

It is well recognized that the key initiating event in atherogenesis is the retention of LDL cholesterol (LDL-C) and other cholesterol-rich apolipoprotein B (ApoB)-containing lipoproteins within the arterial wall.1,2 Several recent placebo-controlled clinical studies have shown that the addition of either ezetimibe or antiproprotein convertase subtilisin/kexin type 9 (PCSK9) monoclonal antibodies to statin therapy provides a further reduction in atherosclerotic cardiovascular disease (ASCVD) risk, which is directly and positively correlated with the incrementally achieved absolute LDL-C reduction. Thus, there is no longer an ‘LDL-C hypothesis’, but established facts that increased LDL-C values are causally related to ASCVDs, and that lowering LDL particles and other ApoB-containing lipoproteins as much as possible reduces CV events. Yet the relationship between dyslipidaemias and cardiovascular diseases (CVD) goes beyond LDL-C and the atherosclerotic plaque.3
 
Tuolla käyty aika hyvin samaista asiaa läpi. (laadukkaiden tutkimuslähteiden kera, trust me bro sciencen sijasta)

Kiitos.

Tossa lopussa oli hyvin sanottu mikä itselläkin mielessä;

Tietyissä piireissä LDL-hiukkasten kokoa pidetään tärkeänä juttuna. Joskus taustalla on selkeä ideologia: jos oma elämäntapa nostaa LDL-kolesterolin määrää, on keksittävä joku syy, miksi se ei olisi ongelma. Toisaalta tutkimusnäyttöä on sen verran, että se riittää hämäämään jopa monia terveydenhuollon ammattilaisia. Tunnustan itsekin joskus kuuluneeni tähän joukkoon.

Mietin tätä että on hiton kiva syödä carnivorella. Saa syödä paljon lihaa. Jos ottaa samalla paljon tyydyttynyttä rasvaa sisään niin se nostaa LDL:ää. Pitää keksiä joku syy, miksi se ei olisi ongelma.
 
Kiitos.

Tossa lopussa oli hyvin sanottu mikä itselläkin mielessä;

Tietyissä piireissä LDL-hiukkasten kokoa pidetään tärkeänä juttuna. Joskus taustalla on selkeä ideologia: jos oma elämäntapa nostaa LDL-kolesterolin määrää, on keksittävä joku syy, miksi se ei olisi ongelma. Toisaalta tutkimusnäyttöä on sen verran, että se riittää hämäämään jopa monia terveydenhuollon ammattilaisia. Tunnustan itsekin joskus kuuluneeni tähän joukkoon.

Mietin tätä että on hiton kiva syödä carnivorella. Saa syödä paljon lihaa. Jos ottaa samalla paljon tyydyttynyttä rasvaa sisään niin se nostaa LDL:ää. Pitää keksiä joku syy, miksi se ei olisi ongelma.

Itsellä ei rasvaisen lihan ja munien syönti nosta LDL, mutta eipä se aina ongelma olekkaan jos Feldmanin tuoretta dataa katsoo. Tietyissä tapauksissa ja olosuhteissa LDL todellakin on ongelma ja se on hyvin todistettu. Vieläkin vain unohdetaan että se on vain yksi arvo mikä ei yksin kerro mitään ja sitä pitää katsoa kontekstissa.

Eläinrasvastahan suurin osa ei edes ole tyydyttynyttä rasvaa vaan kertatyydyttymätöntä, riippuu tietty lihasta ja mikä osa eläimestä. Baker sanoi tossa viimesimmässä podcastissa että lihan marmorirasva on vielä vähemmän tyydyttynyttä kuin muu rasva. Kananmunissakin on aika tasaisesti kaikkia rasvahappoja.
 
Viimeksi muokattu:
Itsellä ei rasvaisen lihan ja munien syönti nosta LDL, mutta eipä se aina ongelma olekkaan jos Feldmanin tuoretta dataa katsoo. Tietyissä tapauksissa ja olosuhteissa LDL todellakin on ongelma ja se on hyvin todistettu. Vieläkin vain unohdetaan että se on vain yksi arvo mikä ei yksin kerro mitään ja sitä pitää katsoa kontekstissa.

Ei vaan se kausaalinen tekijä. Mitä enemmän niin sitä enemmän kalkkeumaa.
 
Jos näin on, niin miten tämä on mahdollista?


View: https://youtu.be/ny2JqAgoORo


Miten tollane tutkimus liittyy ApoB:n kausaalisuuteen? Se on todistettu jo että ApoB aiheuttaa kalkkeumaa. Kuin myös esimerkiksi röökin poltto aiheuttaa kalkkeumaa. Sata muuta asiaa vaikuttaa kalkkeuman kehittymiseen ja prosessin nopeus riippuu näistä kaikista tekijöistä. Mutta ApoB on yksi näistä tekijöistä mitkä edistää kalkkeumaa. Ei ole mitään tilannetta missä olisi ok hengailla ApoB korkealla.
 
Miten tollane tutkimus liittyy ApoB:n kausaalisuuteen? Se on todistettu jo että ApoB aiheuttaa kalkkeumaa. Kuin myös esimerkiksi röökin poltto aiheuttaa kalkkeumaa. Sata muuta asiaa vaikuttaa kalkkeuman kehittymiseen ja prosessin nopeus riippuu näistä kaikista tekijöistä. Mutta ApoB on yksi näistä tekijöistä mitkä edistää kalkkeumaa. Ei ole mitään tilannetta missä olisi ok hengailla ApoB korkealla.



Miten selität tuon datan, jota tuossa käsitellään?
 


Miten selität tuon datan, jota tuossa käsitellään?


Sorry, that's not currently available in your country.

Mutta oli mitä tahansa niin itse en selitä mitään näissä asioissa vaan kuuntelen legittejä tyyppejä ketkä perehtyneet tuhansia tunteja näihin asioihin.

Mutta come on. Eihän siitä nyt ole mitään epäselvyyttä aiheuttaako ApoB kalkkeumaa. Attiakin sanoi että jotkut väittää näin, mutta heillä ei ole mitään kredibiliteettiä.
 
Tämä. Ja viime viikolla uutisoitiin siitä, että joka viidennellä suomalaisella aikuisella on kakkostyypin diabetes. Tähänhän paras ratkaisu on syödä vaan enemmän hiilihydraatteja.
No onhan tuo hiilareiden demonisointi lähtenyt ihan lapasesta. Sitten syödään jotain tyydyttynyttä ketoa ja saadaan aivohalvauksia. Tietenkään kenkenkään ei pitäisi syödä pussikaupalla karkkeja, mutta itse ainakin huomannut, että hiilarit kuten hedelmät ja puurot helppo tapa pitää nälkä loitolla lihomatta. Ja riittää myös virtaa urheiluun.
 
Miten tollane tutkimus liittyy ApoB:n kausaalisuuteen? Se on todistettu jo että ApoB aiheuttaa kalkkeumaa. Kuin myös esimerkiksi röökin poltto aiheuttaa kalkkeumaa. Sata muuta asiaa vaikuttaa kalkkeuman kehittymiseen ja prosessin nopeus riippuu näistä kaikista tekijöistä. Mutta ApoB on yksi näistä tekijöistä mitkä edistää kalkkeumaa. Ei ole mitään tilannetta missä olisi ok hengailla ApoB korkealla.

En puhunut ApoB:stä vaan LDL:stä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom