Carnivore Diet

Kaikella epäilemättä ainakin joku yrittää tehdä bisnestä, mutta eiköhän nuo kuitupitoiset tuotteet ole kuitenkin pääsääntöisesti aika halpoja eläinkunnan tuotteisiin verrattuna. Leseet muutaman euron luokkaa/kg eivätkä nuo täysjyväviljat ja niistä tehdyt tuotteetkaan hinnalla ole pilattuja.
Leseet yms. pelkkää ruokateollisuuden jätettä joka vain markkinoidaan hyvin ja myydään terveystuotteena.

Lähinnä tarkoitin ravintolisiä ja kuituvalmisteita. Apteekkien ja markettien hyllyillä metri tolkulla erilaisia vatsan toimintaa "parantavia" tuotteita. Huippubisnes.

Ja oli bisnes tai ei, niin kuitujen ja täysjyvätuotteiden toimivuus ei siitä paremmaksi muutu.
 
20240103_174658.jpg

Tammikuu on maailman karnivore kuukausi.
Juhlan kunniaksi piti hirvensisäfilee laittaa suolan ja pippurin kanssa maustumaan.
Korkillinen konjakkia päälle jotta kypsyy jääkapissa ja on valmista syötäväksi sellaisenaan.
 
Leseet yms. pelkkää ruokateollisuuden jätettä joka vain markkinoidaan hyvin ja myydään terveystuotteena.

Lähinnä tarkoitin ravintolisiä ja kuituvalmisteita. Apteekkien ja markettien hyllyillä metri tolkulla erilaisia vatsan toimintaa "parantavia" tuotteita. Huippubisnes.

Ja oli bisnes tai ei, niin kuitujen ja täysjyvätuotteiden toimivuus ei siitä paremmaksi muutu.
Jotenkin nämä juttusi alkavat aina vain enemmän kuulostaa salaliittoteorioilta.
 
Vaikken nyt ihan carnivorella olekaan, niin kyllähän tällaiset japsien "lihabaarit" ovat kivoja. Tarjoilija kärrää uutta lihalautasta sitä mukaa kun olet vanhat käristänyt pöydän keskellä olevalla grillillä. Naispuolisellekin maistui oikein hyvin vaikka jotain kimchiä siihen kipollisen ottikin.

20240103_172739.jpg
 
Mitäs mieltä @Vesa Valkeejärvi mahtaa olla psyllium-kuidusta ketolla/paastolla?
Sanotaanko että itse olen päässyt ummetuksesta ja kaasun muodostuksesta aikoinaan eroon, kun jätin kaikki kuidut pois. Saman suuntaista on tapahtunut useilla asiakkaillamme, joten siksikään en ole kuidun suuri kannattaja.

Psyllium on luonnon kuitu joka sisältää yhtä lailla fytiiniä ja oksalaattia kuin viljat ja kasvikset. Nämä häiritsevät muiden ravinteiden imeytymistä ja aiheuttavat tulehdusta. Suoliston yleiskunto on suuressa roolissa paljonko ne haittaa, mutta ainakaan ne eivät auta mitään.

Vatsan pitäisi toimia myös ilman kuitua, eli ehkä fiksumpaa olisi selvittää miksi vatsasi "tarvitsee" psyliumia, tai vastaavaa.

Mutta, jos vilpittömästi koet että saat psylliumista etujae ja haittoja ei ilmene, niin en näe miksi et voisi käyttää sitä kohtuullisesti 😊

Minkälaiseen vaivaan olet kaavaillut psylliumia, tai kuituja ylipäätään?
 
Onko tuo siis teppanyaki?
Yakiniku. Teppani on hieman eri juttu. Siinä sulla on kokki nenän edessä niitä lihoja ym. käristelemässä sulle ja ne käristetään sellasella tasasella metallipöydällä. Yakinikussa on oma pikku grilli pöydässä. Olihan tää tietysti tavallaan ainakin puoliksi teppani, kun muija hoiti käristelyt ja ite vaan söin. 😁
Teppan sanana viittaa tuohon metallipöytään missä se käristely (yaki) tapahtuu. Niku taasen tarkoittaa lihaa.
 
Tätä mieltä ole ollut aina ja nyt se alkaa varmistua, kole ja tyydyttynyt rasva ei ole riski low carbilla ja terveellä metabolialla.



View: https://youtu.be/J_gQg6IPj3M


Itse luotan enemmän esimerkiksi Attian tulkintaan tutkimuksista. ApoB aiheuttaa ateroskleroosia, on kausaalinen tekijä. Sitä ei voi kiistää. Huolimatta triglyistä, HDL, insuherkkyys ja kaikki muut tekijät. Ruokavaliossa pitäisi olla joku tekijä mikä on niin suojaava että huolimatta korkeasta ApoB:stä ateroskleroosi ei etene ja hän ei ole nähnyt todistusaineistoa tällaisesta.
 
Itse luotan enemmän esimerkiksi Attian tulkintaan tutkimuksista. ApoB aiheuttaa ateroskleroosia, on kausaalinen tekijä. Sitä ei voi kiistää. Huolimatta triglyistä, HDL, insuherkkyys ja kaikki muut tekijät. Ruokavaliossa pitäisi olla joku tekijä mikä on niin suojaava että huolimatta korkeasta ApoB:stä ateroskleroosi ei etene ja hän ei ole nähnyt todistusaineistoa tällaisesta.


Tuossa ApoB:stä. Sopii kyllä tuohon Bakerin pätkään erittäin hyvin.
 
Tätä mieltä ole ollut aina ja nyt se alkaa varmistua, kole ja tyydyttynyt rasva ei ole riski low carbilla ja terveellä metabolialla.



View: https://youtu.be/J_gQg6IPj3M

Itse luotan enemmän esimerkiksi Attian tulkintaan tutkimuksista. ApoB aiheuttaa ateroskleroosia, on kausaalinen tekijä. Sitä ei voi kiistää. Huolimatta triglyistä, HDL, insuherkkyys ja kaikki muut tekijät. Ruokavaliossa pitäisi olla joku tekijä mikä on niin suojaava että huolimatta korkeasta ApoB:stä ateroskleroosi ei etene ja hän ei ole nähnyt todistusaineistoa tällaisesta.


Tuossa ApoB:stä. Sopii kyllä tuohon Bakerin pätkään erittäin hyvin.

Tiedättekö onko tehty tutkimuksia siitä, että jos syödään pääasiassa lowcarb/keto/pätkäpaasto tyylillä, niin miten maailma muuttuu jos siihen kylkeen tehdäänkin tankkauspäivä esimerkiksi kerran viikkoon (viitaten Scott Abelin Cycle Diet malliin)?

Eli haen takaa tässä sitä, saako tällöin tuo tankkauspäivä muodostumaan sen korkean kolesterolin mahdolliseksi riskitekijäksi?
 
Tiedättekö onko tehty tutkimuksia siitä, että jos syödään pääasiassa lowcarb/keto/pätkäpaasto tyylillä, niin miten maailma muuttuu jos siihen kylkeen tehdäänkin tankkauspäivä esimerkiksi kerran viikkoon (viitaten Scott Abelin Cycle Diet malliin)?

Eli haen takaa tässä sitä, saako tällöin tuo tankkauspäivä muodostumaan sen korkean kolesterolin mahdolliseksi riskitekijäksi?
Tuota olen itsekin miettinyt, mutta ei ole mitään ihmeempää tullut vastaan. Riippuu varmasti myös paljon siitä minkälaisella ravinnolla tankkauksen suorittaa. Jos ns. whole foodseilla tankkaa, niin tuskin tulee mitään erikoisempaa haittaa.
 
Tiedättekö onko tehty tutkimuksia siitä, että jos syödään pääasiassa lowcarb/keto/pätkäpaasto tyylillä, niin miten maailma muuttuu jos siihen kylkeen tehdäänkin tankkauspäivä esimerkiksi kerran viikkoon (viitaten Scott Abelin Cycle Diet malliin)?

Eli haen takaa tässä sitä, saako tällöin tuo tankkauspäivä muodostumaan sen korkean kolesterolin mahdolliseksi riskitekijäksi?
En usko että on hirveämmin negatiivista merkitystä jos tankkaus tapahtuu järkevillä ruoka-aineilla, niin kuin Enceno jo tuossa totesikin. Toki jos kerran viikossa tankkaa 10k pelkkää paskaa, niin ei voi tehdä hyvää kropalle.
 
Tiedättekö onko tehty tutkimuksia siitä, että jos syödään pääasiassa lowcarb/keto/pätkäpaasto tyylillä, niin miten maailma muuttuu jos siihen kylkeen tehdäänkin tankkauspäivä esimerkiksi kerran viikkoon (viitaten Scott Abelin Cycle Diet malliin)?

Eli haen takaa tässä sitä, saako tällöin tuo tankkauspäivä muodostumaan sen korkean kolesterolin mahdolliseksi riskitekijäksi?

En tiedä tohon kysymykseen vastausta, mutta miettiny samaa kun nähnyt tätä väittämää että aina low carb ja vähän tulehdusta niin korkea LDL ja apoB ei olisi ongelma. Monilla kuitenkin elämä menee niin että 100 % ajasta ei olla low carbilla ja elämässä on välillä erilaisia stressitekijöitä mitkä nostaa tulehdusta. Mitä jos samaan aikaan on ApoB ja LDL korkealla kun haluan mäsäyttää hillomunkin ja stressaa vitusti.
 
Minkälaisia määriä hiilihydraatteja täällä porukat vetänyt syklisellä ketolla? Mietin vain että jos hh on vaikka 200g päivässä "tankkauspäivänä" ja sen jakaisi vielä neljälle aterialle niin eihän se tee kuin 50g per ateria. Tämä 50g ei luulisi ihan kauheasti nostavan verensokeria ja sitä kautta aiheuttaa hirveästi vahinkoa.
 
En tiedä tohon kysymykseen vastausta, mutta miettiny samaa kun nähnyt tätä väittämää että aina low carb ja vähän tulehdusta niin korkea LDL ja apoB ei olisi ongelma. Monilla kuitenkin elämä menee niin että 100 % ajasta ei olla low carbilla ja elämässä on välillä erilaisia stressitekijöitä mitkä nostaa tulehdusta. Mitä jos samaan aikaan on ApoB ja LDL korkealla kun haluan mäsäyttää hillomunkin ja stressaa vitusti.
Tätä sun esimerkin kaltaista skenaariota mä ikäänkuin ajoin takaa! 😄
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom