Carnivore Diet

Ulkokananmunat kuulostaa parhaalle vaihtoehdolle ihan jo kanojakin ajatellen.Pitää jatkossa niitä ostaa.
Omista kanoista haaveillut jo tovin.
Joo, eikä kaupan ulkokananmunat ole edes kovin kalliita versus perus häkkikananmunat.

Luomu-ulkonanmunat ilman rehuruokintaa ovat toki kalliimpia, mutta nekin vielä siedettävä. Täällä päin 30 kpl sellaisia maksaa 8-12 euroa.

Meillä tarkoitus ensi keväällä laittaa oma kanala tulille. Saatiin järkättyä tipuja siihen ajankohtaan.
 
8€ on jo todella kilpailukykyinen hinta. Lidlin ulkokananmunat on jopa snadisti kalliimpia, 1,69€ sixpacki.
Juu. Välikäsiä jää pois. Jotkut huomioi hinnassa, jotkut ei

Samoin raakamaito on 40 senttiä per litraa, ja kaupassa esimerkiksi Valion punainen luomu homogenoimaton 1,60 euroa, tai jotain. Ja raakamaito aivan eri planeetalta jos noita kahta vertailee keskenään.
 
Dosentit kuutamolla:
1698567522474.png
 


Laitan nämä tännekin, vaikka täällä Carnivore ketjussa nämä eivät herätä mitään yllättyneitä reaktioita. Toivon kaiketi että joku vegaani sattuisi stalkkaamaan tätä ketjua, ja vieläpä sisästäisi nämä nämä linkit 🤔
 

Fogelholm on jotenkin niin kujalla kuin ihminen voi vain olla.

Meillä on tulevaisuudessa (keväällä) tarkoitus haastatella Fogelholmia aiheesta, jos hän siihen vain suostuu.

Yksi merkittävä alan ylilääkäri suostui, ja jopa halusi keskustella aiheesta ihan kunnolla. Tämä myös taltioidaan ja julkaistan printtimediassa sekä somessa.

Hän edustaa tietysti lääketiedettä ja sen arvoja. Hänellä myös laihdutusklinikka. Mukava mies silti, hyvässä hengessä haastamme toisiamme 🙂 Aikataulu keväällä, jos kaikki menee nappiin.
 
Fogelholm on jotenkin niin kujalla kuin ihminen voi vain olla.

Meillä on tulevaisuudessa (keväällä) tarkoitus haastatella Fogelholmia aiheesta, jos hän siihen vain suostuu.

Yksi merkittävä alan ylilääkäri suostui, ja jopa halusi keskustella aiheesta ihan kunnolla. Tämä myös taltioidaan ja julkaistan printtimediassa sekä somessa.

Hän edustaa tietysti lääketiedettä ja sen arvoja. Hänellä myös laihdutusklinikka. Mukava mies silti, hyvässä hengessä haastamme toisiamme 🙂 Aikataulu keväällä, jos kaikki menee nappiin.
Ottakaa (kysykää) myös Pauli Ohukainen, ehkä hänkin olisi myöntyväinen.
 
TM jutun lopussa vähän kognitiivista kipuilua.

Tutkimus: Punainen liha ja maitotuotteet voivat tehostaa syöpähoitoja

syopa.jpg

Havainnekuva syöpäsolusta.
ISTOCK

TEKSTI VEIKKA NIEMI
Punaisen lihan ja maitotuotteiden syöminen voi ehkäistä syöpäkasvainten muodostumista ja se voi myös tehostaa syöpähoitoja. Näin esittää uusi Nature-tiedelehdessä julkaistu yhdysvaltalaistutkimus. Tutkijoiden havainnoista uutisoi StudyFinds-sivusto.
Tutkimus havaitsi, että vakseenihapponatunnettu rasvahappo, jota löytyy punaisesta lihasta ja maitotuotteista, tehostaa immuunisolujen kykyä toimia syöpäkasvaimia vastaan. Tämän lisäksi tutkijat panivat merkille, että korkeammat vakseenihappotasot veressä tehostavat syövän immuunihoidon purevuutta.
Havainto herättää tutkijoiden mukaankysymyksen siitä, voisiko vakseenihappoa käyttää ehkä syöpähoitoja tehostavana lisäravinteena.​
YHDYSVALTALAISTIIMI tarkasteli yhteensä 700 tunnettua ravinnosta saatavaa aineenvaihduntatuotetta. Tarkoituksena oli löytää näiden joukosta tehokkaimmin ihmisen ja hiiren immuunisolujen toimintaa tukeva aineenvaihduntatuote. Eikä mitä tahansa toimintaa, vaan nimenomaan toimintaa syöpäkasvaimia vastaan.
Tehokkaimmaksi osoittautui lopulta vakseenihappo.
Hiirille tehdyissä kokeissa selvisi, että vakseenihappopitoinen ruokavalio hillitsi merkittävästi syöpäkasvainten kasvua hiirillä, joilla oli todettu melanooma tai paksusuolen syöpä.
TUTKIJAT HAVAITSIVAT vakseenihapon tehon myös ihmisillä. Immunoterapiahoidossa olleilta imusolmukesyöpäpotilailta otetut verinäytteet paljastivat, että tavanomaista korkeammat vakseenihappopitoisuudet veressä olivat linjassa parempien hoitotulosten kanssa.
Lisäksi tutkimus huomasi verisyöpäpotilaiden kohdalla sen, että vakseenihappo paransi immunoterapialääkityksen tehokkuutta syöpäsolujen tappamisessa.

Tutkimustulokset eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että punaista lihaa kannattaisi syödä paljon, tutkijat huomauttavat raportissaan.

Runsas punaisen lihan syönti kasvattaa muun muassa riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.​
 
TM jutun lopussa vähän kognitiivista kipuilua.

Tutkimus: Punainen liha ja maitotuotteet voivat tehostaa syöpähoitoja

syopa.jpg

Havainnekuva syöpäsolusta.
ISTOCK
TEKSTI VEIKKA NIEMI
Punaisen lihan ja maitotuotteiden syöminen voi ehkäistä syöpäkasvainten muodostumista ja se voi myös tehostaa syöpähoitoja. Näin esittää uusi Nature-tiedelehdessä julkaistu yhdysvaltalaistutkimus. Tutkijoiden havainnoista uutisoi StudyFinds-sivusto.
Tutkimus havaitsi, että vakseenihapponatunnettu rasvahappo, jota löytyy punaisesta lihasta ja maitotuotteista, tehostaa immuunisolujen kykyä toimia syöpäkasvaimia vastaan. Tämän lisäksi tutkijat panivat merkille, että korkeammat vakseenihappotasot veressä tehostavat syövän immuunihoidon purevuutta.
Havainto herättää tutkijoiden mukaankysymyksen siitä, voisiko vakseenihappoa käyttää ehkä syöpähoitoja tehostavana lisäravinteena.
YHDYSVALTALAISTIIMI tarkasteli yhteensä 700 tunnettua ravinnosta saatavaa aineenvaihduntatuotetta. Tarkoituksena oli löytää näiden joukosta tehokkaimmin ihmisen ja hiiren immuunisolujen toimintaa tukeva aineenvaihduntatuote. Eikä mitä tahansa toimintaa, vaan nimenomaan toimintaa syöpäkasvaimia vastaan.
Tehokkaimmaksi osoittautui lopulta vakseenihappo.
Hiirille tehdyissä kokeissa selvisi, että vakseenihappopitoinen ruokavalio hillitsi merkittävästi syöpäkasvainten kasvua hiirillä, joilla oli todettu melanooma tai paksusuolen syöpä.
TUTKIJAT HAVAITSIVAT vakseenihapon tehon myös ihmisillä. Immunoterapiahoidossa olleilta imusolmukesyöpäpotilailta otetut verinäytteet paljastivat, että tavanomaista korkeammat vakseenihappopitoisuudet veressä olivat linjassa parempien hoitotulosten kanssa.

Lisäksi tutkimus huomasi verisyöpäpotilaiden kohdalla sen, että vakseenihappo paransi immunoterapialääkityksen tehokkuutta syöpäsolujen tappamisessa.



Tutkimustulokset eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että punaista lihaa kannattaisi syödä paljon, tutkijat huomauttavat raportissaan.



Runsas punaisen lihan syönti kasvattaa muun muassa riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.
Tais olla jo tiedossa toi syövän torjunta siinä vaiheessa kun keksivät tuon diabetuksen tuohon. Piti joku pahis saada siihen kun alkaa olla vaikeaa samaan aikaan sanoa syöpää aiheuttavaksi ja syöpää parantavaksi. 🤣
 
HS kirjoittelee paleosta. Pikkasen lipsahtelee misinformaation puolelle ”faktat”. Loppukaneetissa kuitenkin ihan tottakin mukana.

katso liitettä 260594katso liitettä 260595
On hassua että puhtaan paleotyyppisen ruokavalion etuja kyseenalaistetaan? Pitäisi olla melko selvää että mahdollisimman käsittelemätön ja laadukas raaka-aine on kaiken perusta ravinnossa. Riippumatta mitä ruokavaliota noudattaa, tämän pitäisi olla itsestään selvää.

Samoin se että eläinperäinen ruokavalio on ns. tulehdusvapaa ja parhaiten hyödynnettävissä, kyseenalaistetaan, vaikka luonnontieteessä kaikki puoltaa sitä.
 
En tiedä onko tämä nyt ihan oikea topic tälle kysymykselle, mutta veikkaan että täällä on paljon asiaan vihkiytynyttä porukkaa, elikkäs:

Oon viimeisen kuuden viikon sisällä syönyt koemielessä normaalia enemmän proteiinia (pääosin kanasta ja naudasta) ja joka päivä 4 kokonaista kananmunaa, mitä en normaalisti syö.

Protskut päivässä ~350
Rasvaa vain~50 g, hyvistä lähteistä
Hiilaria maltilla vain 100-150 g

Tätä hommaa ennen oli veren lipidit viitteissä, mutta nyt kun taas kävin 3 kuukauden välein normaalisti ottamissani labroissa, niin kolesteroliarvot olivat liki tuplaantuneet, ja herkkä crp oli myös hieman koholla. Triglyt olivat tosin puolestaan laskeneet!

Muut veriarvot olivat jiirissään, ei isompia muutoksia.

Tulokset lipidien osalta:

Kokonaiskolesteroli 8.6 mmol/L
HDL 2.11 mmol/L
LDL 6.3 mmol/L
Trigly 0.4 mmol/L

Herkkä CRP 4.5 mg/L

Millä tämä on selitettävissä? Nuo kananmunatko? Liittyykö tuo herkän CRP:n nousu tuohon kohonneeseen LDL arvoon jotenkin?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom