Carnivore Diet

En tiedä onko tämä nyt ihan oikea topic tälle kysymykselle, mutta veikkaan että täällä on paljon asiaan vihkiytynyttä porukkaa, elikkäs:

Oon viimeisen kuuden viikon sisällä syönyt koemielessä normaalia enemmän proteiinia (pääosin kanasta ja naudasta) ja joka päivä 4 kokonaista kananmunaa, mitä en normaalisti syö.

Protskut päivässä ~350
Rasvaa vain~50 g, hyvistä lähteistä
Hiilaria maltilla vain 100-150 g

Tätä hommaa ennen oli veren lipidit viitteissä, mutta nyt kun taas kävin 3 kuukauden välein normaalisti ottamissani labroissa, niin kolesteroliarvot olivat liki tuplaantuneet, ja herkkä crp oli myös hieman koholla. Triglyt olivat tosin puolestaan laskeneet!

Muut veriarvot olivat jiirissään, ei isompia muutoksia.

Tulokset lipidien osalta:

Kokonaiskolesteroli 8.6 mmol/L
HDL 2.11 mmol/L
LDL 6.3 mmol/L
Trigly 0.4 mmol/L

Herkkä CRP 4.5 mg/L

Millä tämä on selitettävissä? Nuo kananmunatko? Liittyykö tuo herkän CRP:n nousu tuohon kohonneeseen LDL arvoon jotenkin?

Paha sanoa muuten, mutta mun tietääkseni ravinnosta saatu kolesteroli ei vaikuta veren kolesterolitasoihin.
Jep, itsekin oon ollut samaa mieltä mitä sinäkin. Mutta tässä samalla on kyllä palanut rasvaa melko hyvin, ja kunto on nyt kyllä melko kireä, että voisko tuo olla tilapäinen nousu noissa lipideissä? Oon lueskellut aiheesta ja ilmeisesti on mahdollista että rasvan palamisen yhteydessä saattaa veren rasva-arvot ollakin tilapäisesti koholla?
 
Paha sanoa muuten, mutta mun tietääkseni ravinnosta saatu kolesteroli ei vaikuta veren kolesterolitasoihin.
Ei vaikuta juurikaan, ravinnossa kovat rasvat ovat merkittävin tekijä kolesterolin määrään veressä. Tosin ruuan kolesterolikin voi joissain tapauksissa nostaa veren kolesterolia. Esimerkkinä isäni sai joskus suuren määrän mätiä, jonka pakasti ja söi päivittäin isoja määriä, minkä seurauksena kolesteroli nousi selvästi. En muista hänen kolesteroliarvojaan, mutta yleensä olleet hyvät. Mädissä siis jopa enemmän kolesterolia kuin kananmunan keltuaisessa.
 
Jep, itsekin oon ollut samaa mieltä mitä sinäkin. Mutta tässä samalla on kyllä palanut rasvaa melko hyvin, ja kunto on nyt kyllä melko kireä, että voisko tuo olla tilapäinen nousu noissa lipideissä? Oon lueskellut aiheesta ja ilmeisesti on mahdollista että rasvan palamisen yhteydessä saattaa veren rasva-arvot ollakin tilapäisesti koholla?
Ja ihan oikein olet lukenut.

Koitan olla nopea ja kirjoittaa lyhyesti.

Jos et saa ravinnosta kolesterolia, maksa ja muut solut valmistaa sitä itse. Eli kolesterolia on turha välttää. Noin 3 g tarvitsemme päivässä kolesterolia. Pienet ihmiset ehkä vähemmän. Aterian jälkeen kolesteroli voi nousta hetkeksi, koska verenkierto ohjaa sen soluille. Nöin se pitääkin menne.

Koska et syö paljon hiilaria, ja rasvaa et senkään vertaa, niin olet vuorokaudesta ison osan paastotilassa ja käytät melkoisesti kehon varastorasvaa energiaksi. Saavutetut tuloksesi puhuvat puolestani.

Paastossa ja ketoosissa LDL nousee aina. Syy, koska maksan tuottama LDL kuljettaa soluille triglyseridejä eli energiaa, sekä rakennusaineita eli kolesterolia, rasvaliukoisia vitamiineja ja fosfolipidejä.

Eikä vain tilapäisesti, vaan niin kauan kunnes solut saavat muuta energiaa kuin varastorasvaa, eli käytännössä sokeria/hiilaria tai ruoan mukana tullutta rasvaa. Ravinnosta saatu rasva laskee hetkellisesti LDL koska ravintorasvaa kuljettava liporpteiini on eri tyyppinen. Aterian jälkeen yleensä triglyseridit nousee hetkeksi, juuri samasta syystä. Näillä ei ole merkitystä mihinkään.

Kroonisesti koholla oleva triglyseridi johtuu siitä että olet insuuliresistentti (t2d). Voit olla sitä myös tietämättäsi, sillei tämä ei näy useinkaan paastosokerimittauksissa.

Koska LDL mitataan yleensä paastossa, niin silloin se on "koholla" jos elimistö käyttää tehokkaasti rasvoja hyödykseen. Ja mitä pidempi paasto, sitä korkeampi LDL. Tämä tasoittuu yleensä 1-3 vuorokauden aikana, jolloin maksimi LDL taso on saavutettu.

Energian kulutus vaikuttaa myös LDL tasoon kun olet paastossa, koska silloin keho purkaa enemmän varastorasvaansa.

Tämä on ainoastaan toivottu ja terveellinen tila, eikä oikeastaan ole muuta vaihtoehtoakaan, koska rasva ei kulje verenkierrossa kuin lipoproteiinin mukana.

Kun hiilarit ja insuliini ovat alhaalla, tapahtuu proteiinien, sokerien ja kalsiumin hapettumista hyvin paljon vähemmän, eikä näin ollen korkea LDL aiheuta erityistä riskiä. Päin vastoin.

Elimistön hapetusstressi sekä korkea verenpaine ja insuliini yhdessä ovat ne mitkä aiheuttaa sydän ja verisuonisairauksia. Ei rasva tai kolesteroli.

Sinuna nauttisin vain tuloksista 💯💪

P.S. Eri asia on, jos sinulla menee insuliinia lisäravinteena, silloin lainalaisuudet taas muuttuu.
 
Ja ihan oikein olet lukenut.

Koitan olla nopea ja kirjoittaa lyhyesti.

Jos et saa ravinnosta kolesterolia, maksa ja muut solut valmistaa sitä itse. Eli kolesterolia on turha välttää. Noin 3 g tarvitsemme päivässä kolesterolia. Pienet ihmiset ehkä vähemmän. Aterian jälkeen kolesteroli voi nousta hetkeksi, koska verenkierto ohjaa sen soluille. Nöin se pitääkin menne.

Koska et syö paljon hiilaria, ja rasvaa et senkään vertaa, niin olet vuorokaudesta ison osan paastotilassa ja käytät melkoisesti kehon varastorasvaa energiaksi. Saavutetut tuloksesi puhuvat puolestani.

Paastossa ja ketoosissa LDL nousee aina. Syy, koska maksan tuottama LDL kuljettaa soluille triglyseridejä eli energiaa, sekä rakennusaineita eli kolesterolia, rasvaliukoisia vitamiineja ja fosfolipidejä.

Eikä vain tilapäisesti, vaan niin kauan kunnes solut saavat muuta energiaa kuin varastorasvaa, eli käytännössä sokeria/hiilaria tai ruoan mukana tullutta rasvaa. Ravinnosta saatu rasva laskee hetkellisesti LDL koska ravintorasvaa kuljettava liporpteiini on eri tyyppinen. Aterian jälkeen yleensä triglyseridit nousee hetkeksi, juuri samasta syystä. Näillä ei ole merkitystä mihinkään.

Kroonisesti koholla oleva triglyseridi johtuu siitä että olet insuuliresistentti (t2d). Voit olla sitä myös tietämättäsi, sillei tämä ei näy useinkaan paastosokerimittauksissa.

Koska LDL mitataan yleensä paastossa, niin silloin se on "koholla" jos elimistö käyttää tehokkaasti rasvoja hyödykseen. Ja mitä pidempi paasto, sitä korkeampi LDL. Tämä tasoittuu yleensä 1-3 vuorokauden aikana, jolloin maksimi LDL taso on saavutettu.

Energian kulutus vaikuttaa myös LDL tasoon kun olet paastossa, koska silloin keho purkaa enemmän varastorasvaansa.

Tämä on ainoastaan toivottu ja terveellinen tila, eikä oikeastaan ole muuta vaihtoehtoakaan, koska rasva ei kulje verenkierrossa kuin lipoproteiinin mukana.

Kun hiilarit ja insuliini ovat alhaalla, tapahtuu proteiinien, sokerien ja kalsiumin hapettumista hyvin paljon vähemmän, eikä näin ollen korkea LDL aiheuta erityistä riskiä. Päin vastoin.

Elimistön hapetusstressi sekä korkea verenpaine ja insuliini yhdessä ovat ne mitkä aiheuttaa sydän ja verisuonisairauksia. Ei rasva tai kolesteroli.

Sinuna nauttisin vain tuloksista 💯💪

P.S. Eri asia on, jos sinulla menee insuliinia lisäravinteena, silloin lainalaisuudet taas muuttuu.
Olipas todella kattava ja selventävä vastaus, kiitos todella paljon!
 
Kyllä syöty kole nostaa lipidejä jos omaa geenimuunnoksen ( imeytymisen palautuskanava ei toimi) joka noin 20%:lla ihmisistä. Ite tein testin ja ldl nousi 3.8 —> 6.5 kun söin 7 munaa päivässä edeltävät neljä päivää.

Ite jouduin lekurille pyytämään ezetimibeä jolla saa leikattua halutessaan ldl alemmas. Oma testi 10mg:llä tiputti ldl:n 1.8:siin. Nykyään otan satunnaisesti ezeä kun otan reilummin kaniaisia.

Pikasesti googletin jonku linkin mistä pääsee eteenpäin https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32641618/
 
Viimeksi muokattu:
Jos et saa ravinnosta kolesterolia, maksa ja muut solut valmistaa sitä itse. Eli kolesterolia on turha välttää.
Jep, mutta kolesterolia siis ei tarvitse saada ruuasta lainkaan juuri siksi, että elimistömme valmistaa sitä itse. Ei siitä toki useimmille haittaakaan ole, ainakaan kohtuullisissa määrissä nautittuna pl. nuo murffibussin mainitsemat geenimuunnoksen omaavat ihmiset.
 
Onks täällä jengiä, jotka oikeasti harjottaa tällaista dieettiä? Jos on, niin mistä saatte kuitunne? Purkista?
On.

Ihminen ei tarvitse kuituja, vaan toimivan suoliston mikrobikannan. Oikeanlaisia bakteereja saa esimerkiksi biologisesti toimivasta eläinperäisestä ravinnosta.

Kuidut ovat sulamattomia hiilihydraatteja, esimerkiksi selluloosaa, jotka aiheuttavat useimmille ongelmia. Voi aiheuttaa pahojakin ongelmia.

Tämä on helppo huomata käytännössä, kun siirtyy puhtaalle carnivorelle. Vatsa kiittää.

Kuiduista löytyy niin paljon mainospuhetta ja hypetystä. Ovat iso rahallinen markkina sillä ihmisten vatsassa tuppaa olemaan useasti ongelmaa, hieman kuin laihdutusvalmisteet. Totuus jää välillä toiselle sijalle, myynti merkitsee enemmän.

Biologiaa kun tutkii, niin kuidut ovat hyvinkin epäilyttävä tuote ihmisen elimistölle, en ainakaan suosittelisi.
 
On.

Ihminen ei tarvitse kuituja, vaan toimivan suoliston mikrobikannan. Oikeanlaisia bakteereja saa esimerkiksi biologisesti toimivasta eläinperäisestä ravinnosta.

Kuidut ovat sulamattomia hiilihydraatteja, esimerkiksi selluloosaa, jotka aiheuttavat useimmille ongelmia. Voi aiheuttaa pahojakin ongelmia.

Tämä on helppo huomata käytännössä, kun siirtyy puhtaalle carnivorelle. Vatsa kiittää.

Kuiduista löytyy niin paljon mainospuhetta ja hypetystä. Ovat iso rahallinen markkina sillä ihmisten vatsassa tuppaa olemaan useasti ongelmaa, hieman kuin laihdutusvalmisteet. Totuus jää välillä toiselle sijalle, myynti merkitsee enemmän.

Biologiaa kun tutkii, niin kuidut ovat hyvinkin epäilyttävä tuote ihmisen elimistölle, en ainakaan suosittelisi.

AInakin sen huomaa kun kuitua tulee vähäkin enemmän, maha on nii kipiä ku voi vaan olla ja kaasua tulee taukoamatta. Paskakin tulee veden olomuodossa luirahtamalla.
 
Näillä ämpärillisen kasveja päivässä syövillä on yleensä pakin kanssa ongelmia. Esimerkkinä vaikka tämäkin terapeutti:

https://anna.fi/hyvinvointi/terveys...antoi-osittain-selityksen-myos-vatsavaivoille

Näihin lääkkeeksi yleensä tarjoavat lisää kuitua ja ongelmat senkun pahenee.

Olisko kuitujen syömisen yks hyöty se että niiden avulla kroppa saa rasvoja jos ei niitä muuten tule syöneeksi.
 
Näillä ämpärillisen kasveja päivässä syövillä on yleensä pakin kanssa ongelmia. Esimerkkinä vaikka tämäkin terapeutti:


Näihin lääkkeeksi yleensä tarjoavat lisää kuitua ja ongelmat senkun pahenee.
Näinpä. Vatsan ja suoliston toimivuus on iso ja merkittävä kokonaisuus.

Henkilö voi koittaa lisätä jotain terveellistä muuten surkeaan ruokavalioonsa, kuten lihaa, ja todeta ettei se auttanutkaan. Johtopäätös, liha on huonoa vatsalle 💪

No, ei se liha tai yhtään mikään autakaan, niin kauan kun ne kuidut, einekset ja muut suolistoa kuormittavat tekijät löytyvät edelleen lautaselta. Moni ei hiffaa että on tärkeämpää ensin jättää kaikki skeida pois, kuin alkaa lisätä jotain superfoodia surkeaan ruokavalioon.
Olisko kuitujen syömisen yks hyöty se että niiden avulla kroppa saa rasvoja jos ei niitä muuten tule syöneeksi.
Joo, tällä tavoin saa rasvakammoisillekin syötettyä tyydyttynyttä rasvaa, kuin varkain 💯
 
On.

Ihminen ei tarvitse kuituja, vaan toimivan suoliston mikrobikannan. Oikeanlaisia bakteereja saa esimerkiksi biologisesti toimivasta eläinperäisestä ravinnosta.

Kuidut ovat sulamattomia hiilihydraatteja, esimerkiksi selluloosaa, jotka aiheuttavat useimmille ongelmia. Voi aiheuttaa pahojakin ongelmia.

Tämä on helppo huomata käytännössä, kun siirtyy puhtaalle carnivorelle. Vatsa kiittää.

Kuiduista löytyy niin paljon mainospuhetta ja hypetystä. Ovat iso rahallinen markkina sillä ihmisten vatsassa tuppaa olemaan useasti ongelmaa, hieman kuin laihdutusvalmisteet. Totuus jää välillä toiselle sijalle, myynti merkitsee enemmän.

Biologiaa kun tutkii, niin kuidut ovat hyvinkin epäilyttävä tuote ihmisen elimistölle, en ainakaan suosittelisi.
Nykytiedon valossa asia on juuri päinvastoin kuin väität sen olevan. Ja se, miksi joillain kiittää vatsa liharuokavalioon siirryttäessä johtunee yksinkertaisesti siitä, että kyseessä on eliminaatiodieetti, eli ruokavalio, joka karsii erittäin ison osan ravintoaineista pois. Myös sen, josta on koitunut yksilölle jotain haittaa. Monet tekevät tässä sen virheen, että ajattelevat liharuokavalion olevan silloin hyvä asia, vaikka todellisuudessa hyvä asia on se, että siitä yksittäisestä haittaa aiheuttavasta aineesta on hankkiuduttu eroon. Samalla on kuitenkin hankkiuduttu eroon myös useista hyödyllisistä ravintoaineista, joiden vuoksi lihadieetti onkin valtaosalle ihmisistä epäoptimaalinen ratkaisu.
 
Sulla varmaan on tiukkaa dataa tuolle nykytiedolle. Itse muistan ja varmaan tännekkin linkannut yhden kuitututkimuksen jossa ilman yhtään kuitua saatiin paras tulos henkilöillä, joilla oli ruoansulatuksen kanssa ongelmia aka constipation. Kyllä vastakkaisistakin tuloksista on kiva lukea koska muuten jää vahvistusharhaan...
 
Nykytiedon valossa asia on juuri päinvastoin kuin väität sen olevan. Ja se, miksi joillain kiittää vatsa liharuokavalioon siirryttäessä johtunee yksinkertaisesti siitä, että kyseessä on eliminaatiodieetti, eli ruokavalio, joka karsii erittäin ison osan ravintoaineista pois. Myös sen, josta on koitunut yksilölle jotain haittaa. Monet tekevät tässä sen virheen, että ajattelevat liharuokavalion olevan silloin hyvä asia, vaikka todellisuudessa hyvä asia on se, että siitä yksittäisestä haittaa aiheuttavasta aineesta on hankkiuduttu eroon. Samalla on kuitenkin hankkiuduttu eroon myös useista hyödyllisistä ravintoaineista, joiden vuoksi lihadieetti onkin valtaosalle ihmisistä epäoptimaalinen ratkaisu.

Juu, oliko tutkimusten tilaajana Coca-Cola ja Kelloggs?
 
Nykytiedon valossa asia on juuri päinvastoin kuin väität sen olevan. Ja se, miksi joillain kiittää vatsa liharuokavalioon siirryttäessä johtunee yksinkertaisesti siitä, että kyseessä on eliminaatiodieetti, eli ruokavalio, joka karsii erittäin ison osan ravintoaineista pois. Myös sen, josta on koitunut yksilölle jotain haittaa. Monet tekevät tässä sen virheen, että ajattelevat liharuokavalion olevan silloin hyvä asia, vaikka todellisuudessa hyvä asia on se, että siitä yksittäisestä haittaa aiheuttavasta aineesta on hankkiuduttu eroon. Samalla on kuitenkin hankkiuduttu eroon myös useista hyödyllisistä ravintoaineista, joiden vuoksi lihadieetti onkin valtaosalle ihmisistä epäoptimaalinen ratkaisu.
Ikävä kyllä, pelkkiä olettamuksia.

Nykytieto tietää että kuidusta voi olla paljonkin ongelmia. Siitäkin huolimatta että osalla kuitu ei aiheuta oleellista haittaa, mutta kenenkään meidän ruuansulatus ei hyödy kuiduista, vain ainoastaan hyvistä mikrobeista.

Eläinravinto sisältää kaikki ravintoaineet, toisin kuin kasviravinto. Kasviravinnosta puuttuu suuri määrä elintärkeitä ravinteita, esimerkiksi B12, D3, A-vit., karnitiini, karnosiini, hemirauta, kreatiini, tauriini sekä rasvahapot EPA, DHA ja arakidonihappo.

Eläinravinnon ravinteet myös imeytyvät oikeasti, eivät juurikaan allergisoi tai aiheuta ongelmia, sekä ovat ylivoimaisesti tutkituin ja vanhin ruokavaliomme.

Kuitua sisältävien kasvien antiravinteet taas allergisoivat paljon, jopa voimakkaasti, esimerkkinä keliakia, pähkinäallergia, useat ihottumat ja vuotava suoli.

Antiravinteet myös huonontavat tai jopa estävät kokonaan monen elintärkeän ravinteen imeytymisen, esimerkiksi raudan, kalsiumin, magnesiumin, kuparin, jodin ja sinkin. Samalla ne huonontavat rasvojen ja hiilihydraattien pilkkoutumusta suolistossa, joka vain lisää ravinnepuutoksia.

Emme siis tarvitse kasveja ruokavaliomme, eläimet riittää täydellisesti.

Makuasioihin en ota kantaa. Itse tykkään kyllä hedelmien mausta, vaikka en niitä juurikaan syö.
 
Kuiduista löytyy niin paljon mainospuhetta ja hypetystä. Ovat iso rahallinen markkina sillä ihmisten vatsassa tuppaa olemaan useasti ongelmaa, hieman kuin laihdutusvalmisteet.
Kaikella epäilemättä ainakin joku yrittää tehdä bisnestä, mutta eiköhän nuo kuitupitoiset tuotteet ole kuitenkin pääsääntöisesti aika halpoja eläinkunnan tuotteisiin verrattuna. Leseet muutaman euron luokkaa/kg eivätkä nuo täysjyväviljat ja niistä tehdyt tuotteetkaan hinnalla ole pilattuja.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom