- Liittynyt
- 19.2.2020
- Viestejä
- 1 295
Totta. Eri puolilla maailmaa syödään monella eri tavalla, riippuen myös aikakaudesta.Nuo Blue Zone -dokkarit on siinä mielessä totta, että ei siellä carnivoreja ole, ja siinä mielessä paskaa, että siellä ei myöskään pääasiassa ole ketään plant based, vaikka niin annetaan ymymmärtää.
Muutama seikka yhdistää kaikkia entisen ajan kulinaristeja.
Ruokaa on ollut yleisesti ottaen niukasti tai harvakseltaan, eli paasto ja sitä kautta ketoosi on ollut enemmän tai vähemmän arkipäivää. Ollaan myös syöty satokauden mukaan. Eli käytännössä täysin päinvastoin kuin nykyään keskimäärin.
Toinen seikka on puhtaat ja alkukantaiset raaka-aineet, ilmasto, maaperä ja juomavesi. Ei kemikaaleja. Eli käytännössä täysin päinvastoin kuin nykyään keskimäärin.
Ulkona oloa, auringonvaloa ja fyysistä tekemistä on tullut ihan tolkuttomasti, eikä juurikaan sinivaloa ja tylsistynyttä toimettomuutta sisätiloissa. Eli käytännössä täysin päinvastoin kuin nykyään keskimäärin.
Tällä on suuri merkitys kokonaisuuteen.