mitä nyt jonkin verran luin tätä viestiketjua ni täytyy taas ihmetellä, miten herkästi keskustelu päätyy aina eri lajien paremmuuteen/tehokkuuteen..
kun eihän loppujen lopuksi lajit voi edes taistella keskenään, niin ei niitä voi ihan suoraan verratakaan toisiinsa. Vaikka kehään nousee kaksi eri lajien edustajaa, he ovat silti vain lajiensa edustajia, eivät itse lajeja. Videoklipit, mitä jossain näkee, eivät todista juurikaan mitään muuta kuin, että sinä päivänä niissä olosuhteissa yksi yksilö voitti toisen. Sitten on se hissivertaus; sen vertauksen sanonut henkilö ei itse ole päässyt kommentoimaan sanomaansa asiaa, vaan hänen vertauksestaan on tehty omia johtopäätöksiä, joita on sitten ikään kuin laitettu tämän vertauksen sanoneen henkilön omiksi mielipiteiksi, mikä saattaisi nostaa hänen niskakarvansa pystyyn, jos hän huomaisi, miten hänen sanomisiaan on käytetty. Ei hän luultavasti tarkoittanut, että ns.15.kerroksen kaveri hakkaisi kadulla tappelussa 5.kerroksen kaverin tai muutenkaan, saattoihan hän tarkoittaa vaikka, että tämä 15.kerroksen kaveri osaa välttää tappelun siinä missä tämä 5.kerroksen kaveri menee tappeluun mukaan, ehkä jopa provosoi..kamppailulajien ylimmät tasothan voivat hyvinkin olla henkisen puolen asioita.... tämäkin on vain iso ehkä..ehkä hän tarkoitti ihan jotain muuta..kuka ties.. mutta mitäpä sillä on väliä, vertaushan se oli vaan muutenkin.
miulla on bujinkanista ihan positiivinen kuva, uskoisin että laji sopisi paremmin sellaiselle kaverille, joka haluaa ehkä hitusen rauhallisemman lajin kuin ne, joissa noustaan kehään murjomaan kaveri. Itse potkunyyrkkeilyä ja thainyrkkeilyä harrastaneena (en enää, nyt eri laji) huomasin, että kyseiset lajit sopivat erittäin kilapiluhenkisille kavereille ja mielellään luonteeltaan vahvoille, kun taas esimerkiksi bujinkania on varmasti helpompi alottaa harrastamaan, vaikka ei olisikaan paininut pienestä pitäen kaupungilla ja muualla hakemassa luonteen kovuutta.
Ja parhaiten jonkinlaisen kuvan lajista -siinä tietyssä seurassa, ei yleisesti- saa kun menee alkeiskurssille, joka yleensä on pari viikkoa ainakin ilmainen, jos se siitä on kiinni..siinä ajassa tosin ei lajista saa kunnollista käsitystä, mutta jos on tarkkaavainen ja tiedostaa omat motiivit voi arvioida, että sisältääkö laji mahdollisesti niitä asioita, joita harrastamaltaan lajilta hakee ja odottaa. Ihmisethän tunnetusti harrastavat varsin monista eri syistä, ei läheskään kaikki tähtää kadulle, päin vastoin.
Itselle tärkeintä on hyvät harjoittelukaverit ja se, että aina lähtee mielellään harjoituksiin, ne ei tunnu missään nimessä pakkopullalta.;)