Beef Jerky

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mxu
  • Aloitettu Aloitettu
Jos ketjua vähänkään lukaiset (pari viime sivua) niin tulet väistämättä siihen tulokseen että on.

Pakko heittää itsekin tilaus menemään kunhan vähän rahaa saisi...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kokeilkaapa itse tehdä noita lihoja. Kuivattelin pari päivää sitten itselleni kilon paistin ja kaikki meni päivässä. Uskomattoman hyviä, itse tykkäsin enemmän kuin niistä kaupan "It´s Soooo good" tjs. lihoista Tein seuraavalla reseptillä:

Kilon naudanpaisti sentin paksuisiksi siivuiksi. Kaikki pienetkin kalvot ja läskit pois. Jos ei löydy kunnon puukkoja, liha pariksi tunniksi pakkaseen niin on helpomi pilkkoa.
Marinadi:
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl teriyaki-kastiketta
3-4 murskattua valkosipulin kynttä
mausteita oman maun mukaan, itse laitoin vähän paprikajauhetta ja kolme kukkurallista teelusikallista chilijauhetta.

Pyöritellään lihat marinadissa ja laitetaan pariksi tuntia jääkaappiin muhimaan.

Uuniin ritilälle, 50 astetta lämpöä ja 12-20 tuntia (Riippuen kiertoilmasta ja lihojen paksuudesta). Jos on kuivalihaa ennen tehnyt niin tietää kyllä milloin on valmista.

Naudan paisti K-Supermarketissa 7,95€/kg
 
Uuniin ritilälle, 50 astetta lämpöä ja 12-20 tuntia (Riippuen kiertoilmasta ja lihojen paksuudesta). Jos on kuivalihaa ennen tehnyt niin tietää kyllä milloin on valmista.

Öljysitkö ritilän? Laitoitko tippapellin alle? Entä jos ei ole kiertoilmauunia? Entä jos ei oo ennen tehnyt kuivalihaa, milloin on valmista?

Lihat ovat jo marinoitumassa.. :kuola:
 
En öljynnyt, lämpötila on niin pieni, ettei rasvaa valu eikä pitäisi jäädä kiinni. Muutama hassu marinaditippa tippui, eli voi ekaksi pariksi tunniksi laittaa pellin alle. Itselläni ei myöskään ole kiertoilmaa, meni noin 15 tuntia. Tulipas näköjään pieni kirjoitusvirhe tuonne edelliseen postiin. Piti kirjoittaa, että jos on kuivalihaa ennen SYÖNYT, niin tietää milloin on valmista.

Liha muuttuu melkein mustaksi ja rapsahtaa vähän taitettaessa.
 
Siis onko tästä tarkotus tulla ihan kuivaa? Jotkut kaupan beef jerkyt on ollu punertavia ja sellasia oikein "chewy". Vai tehdäänkö ne jotenkin toisella tavalla? Joskus söin frendin tekemää kuivalihaa, ja se oli ku puuta söis..
 
Pitää sen jäädä vähän punertavaksi sisältä, ja jos et heti syö lihoja niin nehän kuivuvat koko ajan lisää uunin jälkeen. Kerran olen tehnyt vasta, joten en ole mikään expertti, mutta itselle tuli semmosta sitkeää pureskeltavaa. Ota maistiaisia paistaessa niin tiedät milloin on hyvää.
 
Äsken toi posti lucasilta paketin. Mutta olin tilannu kolmea laatua ja tuli vaa yks.:curs: Black pepper. Habanero ja red pepper jäi johonki. Tilasin siis kaikkia 1lb. Onks muilla käyny vastaavaa??
Pitää varmaan odotella josko nekin viel tulis. Oliskohan tullin äijät syöny.:wtf:

Mut hyvää on.:rock:
 
Äsken toi posti lucasilta paketin. Mutta olin tilannu kolmea laatua ja tuli vaa yks.:curs: Black pepper. Habanero ja red pepper jäi johonki. Tilasin siis kaikkia 1lb. Onks muilla käyny vastaavaa??
Pitää varmaan odotella josko nekin viel tulis. Oliskohan tullin äijät syöny.:wtf:

Mut hyvää on.:rock:

Siis älä odottele, vaan ota yhteyttä pikinmiten Lucasiin. Jääneet varmaan tilauksesta vahingossa pois, elleivät ole mitään ilmoittaneet.
 
No niin. Kaksi puuttuvaa pakettia tuli päivää myöhemmin. Ehdin jo kuiteski valittaa Lucasille.:D
 
No niin. Kaksi puuttuvaa pakettia tuli päivää myöhemmin. Ehdin jo kuiteski valittaa Lucasille.:D

muista pyytää anteeks :) se voi olla että ne ei pakkaa kun kaks pussia per kuori?
 
Oli S-marketissa naudan paahtopaisti tarjouksessa, jotin päätinpä kokeilla itsekin tehä erän jerkyä. Leikkaaminen oli vähän hankalaa kun käytössä oli joku paska halpisveitsi. Lihanuijalla kun vähän takoi niin tuli sopivan ohuita, mutta täytyy kyllä joku kunnon veitsi hommata kun olen viimeaikoina kaikenlaisesta kokkailusta innostunut. Marinaadin tein heittämällä kattilaan perstuntumalla kaikkea mitä sattu käsillä olemaan, saa nähä miten käy. Saavat nyt muhia yön yli jääkaapissa ja huomenna aamulla uuniin. Läskinpalat heitin roskiin ja pienemmät lihanpalat mitä jäi paistoin pannulla, hyvää oli.


PC090304_Large431.jpg

PC090307_Large205.jpg
 
Valmista tuli, kuivumisessa menikin semmonen 15 tuntia. Olivat ehkä marinaadista hitusen liian märkiä kun laitoin uuniin, pitänee ens kerralla kokeilla pelkkää pintamaustamista. Yllättävän vähän myös maku siirtyy marinaadista lihaan, mutta ihan hyviä silti tuli.


PC100311_Large328.jpg

PC120315_Large128.jpg
 
Valmista tuli, kuivumisessa menikin semmonen 15 tuntia. Olivat ehkä marinaadista hitusen liian märkiä kun laitoin uuniin, pitänee ens kerralla kokeilla pelkkää pintamaustamista. Yllättävän vähän myös maku siirtyy marinaadista lihaan, mutta ihan hyviä silti tuli.


PC100311_Large328.jpg

PC120315_Large128.jpg

Minä laitan kans huomenna satsin tulemaan, olisi pari kiloa hirvenlihaa pakkasessa. Saa nähdä mitä tulee..

Punnitsitko, paljon paino tippuu kuivatuksen aikana?
 
Nyt on tullut kokeiltua jerkyä parista eri paikasta,Lucasilta ja WildwestJerkystä.

Lucasilta tilasin 1lb pussit Black pepperiä ja Red pepperiä,tulivat muutamassa viikossa.
Kirjekuoressa muuten luki sisällöksi merkattuna Legopalikoita ja arvoksi oli merkitty 10$/gift.Miksiköhän?

Hyvän makuisia molemmat mutta mielestäni ehkä hieman liian kuivaksi päässeet kuivumaan,osa ohuemmista paloista napsahtaa poikki taitettaessa mikä ainakin nettiohjeiden mukaan on merkki liian kuivasta jerkystä.Suussahan tuon myös huomaa.

WildWestjerkystä on tullut tilattua enempi,lähinnä Original Nuggettseja ja Peppered Nuggetseja,muut maut tuntuvat omaan makuun liian makeilta,varsinkin Teriyakit ja Hot´n Spicy.Täällä nopeat toimitukset ja vastailevat ripeästi sähköposteihin ja pitävät ajan tasalla tilauksesta.Noin viikko max.kestänyt paketin saapuminen tilauksesta.
 
Kirjekuoressa muuten luki sisällöksi merkattuna Legopalikoita ja arvoksi oli merkitty 10$/gift.Miksiköhän?

Koska lihatuotteiden tilaileminen kolmansista maista ilman eläinlääkärin todistusta on kielletty.
 
Hain kaupasta naudan sisäpaistia kilon jötkäleen. Leikkasin noin sentin paksusiks siivuiks. Kastelin marinadissa ja pistin vuokaan maustuun yön yli. Huomenna uuniin aamusta.

Marinadissa oli:

Soijakastiketta 0.25 dl
teriyakikastiketta (hunaja & valkosipuli) 0.5 dl
vettä 0.5 dl
savustetuista habaneroista tehty kastike 0.5 dl
valkosipulin kynsi 4 kpl
paprikajauhe n. 4 tl

Hyvä marinadi tuli ainakin :)
 
Hyvät lihat tuli tuon oman marinadin kanssa. Ens kerralla teen varmaan marinadin jossa pippurit, suolat ja chilit. Pitää kattoo kun saa noi vanhat ensin syötyä :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom