Aspartaami hyvästä vai ei?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ilkka2
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
metanoli on kertyvä myrkky. QUOTE]
:anssi:
Höpöhöpö..
Metanoli on kevein alkoholi ja metaboloituu myös sen mukaan.
Itsessään ei myrkky vaan juuri nuo metaboliitit.(muurahaishappo, Formaldehydi)
 
Itse olen jo jonkin aikaa sitten jättänyt aspartaamin pois. Eihän kaikkeen tietoon mitä netissä liikkuu voi tietenkään luottaa mutta aspartaami on kyllä epäilyttävä aine. En näe mitään syytä edes käyttää aspartaamia. Light-limuja en juo. Limppareita juo oikeasti vain vässykät. Limuja. Samaa vässykkä touhua on kaikki muukin jatkuva makean lillitys.
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Aspartaami
Aspartaamin turvallisuus on ollut keskustelun kohteena. Myös tapa, jolla aspartaami tuli hyväksytyksi on hyvin kyseenalainen. FDA:n johtaja Jere E. Goyan ei suostunut hyväksymään aspartaamia, koska eläinkokeet osoittivat syövän lisääntymistä koe-eläimillä. Presidentti Ronald Reagan nimitti tehtävään sitten Arthur Hayesin, joka hyväksyi aspartaamin vuotta myöhemmin. 1983 häntä syytettiin lahjusten vastaanottamisesta. Hän irtisanoutui tehtävästään ja meni aspartaamin patentin omaavan Searle-yhtiön PR-firmaan töihin. Myös mm. FDA:n oma toksikologi tohtori Adrian Gross totesi yhden alkuperäisistä Searle-yhtiön tekemistä tutkimuksista osoittaneen kiistatta, että aspartaami aiheutti aivosyöpää koe-eläimille.

Vuonna 2005 italialainen Ramazzini Instituutin tutkijaryhmä havaitsi aspartaamin ja eri syöpäsairauksien yhteyden rotissa.[4] Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on julkaissut vuonna 2006 aspartaamia koskevan karsinogeenisuusarvionsa, jossa Ramazzini instituutin tutkimustuloksia arvioitiin. EFSA päätyi arviossaan lopputulokseen, jonka mukaan ei ole perusteita aspartaamin turvallisuuden laajempaan uudelleenarviontiin, eikä ADI-suositusten muuttamiseen. Huomioitavaa on, että EFSA:n paneeli koostui pelkästään tutkijoista, joilla oli siteitä aspartaamiteollisuuden kanssa. Ramazzi instituutti toisti tutkimuksensa vuonna 2007 ja edelleen sai tulokseksi, että aspartaami lisää rottien syöpiä annoksilla, jotka ovat lähellä ADI-arvoa.[5]

Kyllä mielestäni aika kovan luokan typeryyttä vaatii aspartaamin jatkuva käyttö. Tuosta on kuitenkin tietoa aika paljon ja melko epäilyttävältä vaikuttaa. Todella lapsellista on myös kuvitella, että suuria teollisuuden aloja kiinnostaa ihmisten terveys.
 
Myrkyn määrittelee käytettävä määrä. heh.
Tajuaako ilkka2 ite mistä puhuu?
eli onko opiskeltu kemiaa muuallakin kun kotikoneella?
Meinaa vähä mennä meinaan nää metyylit ja metanolit sekasin...
 
ei se nyt kyllä muutu.
Kysymys oli oletko opiskellut kemian-alaa?
erikoista että jaksat vaan vääntää asiasta vaikka et pysty perustelemaan.
metyyli- ryhmä ei nyt vaan muutu metanoliksi. ah ja voih.
vielä kerran: Metyyli- ryhmä on substituentti, funktionaalinen ryhmä. muita funktionaalisia ryhmiä: esim. Ketonit, aldehydit, halidit, karboksyylit, hydroksyylit jne.jne...
Se, mihin se on liittynyt, on eri asia. Periaatteessa metyyli- ryhmä voidaan substituoida mihin tahansa hiilivetyketjuun.
Metanoli taasen: metyylialkoholi, kevein alkoholeista. seuraavat: etyylialkoholi (etanoli), propyylialkoholi (propanoli), butyylialkoholi (butanoli) jne.jne.
kaikista näistä löytyy metyyli- ryhmä, niinkuin myös 20000000 muusta orgaanisesta yhdisteestä.
Näytä se reaktioyhtälö jossa metyyli muuttuu metanoliksi elimistössä.
kumma kyllä, lähes kaikki mitä lyöt suuhusi voi sisältää ''metyyliä'' eli metyyli- ryhmän.
vaikka proteiini, hiilarit ja rasva. kaikista löytyy ''metyyliä'' eli yhdisteissä on metyyli- ryhmiä.
jos väitteesi olisi tosi, olisimme kaikki jo kuolleet.
 
turha sitä on kiistää, että metyyliryhmä muuttuu metanoliksi. sen myöntävät nämä nutrasweet-tutkijatkin. veren metanolitasot nousee enemmän kuin millään luonnollisella ruoalla. normaalissa ruoassa metanoli ei ole vapaassa muodossa niinkuin aspartaamista tuleva metanoli. se on sitoutuneena suurilta osin eikä imeydy. lisäksi kaikissa metanolia sisältävissä luonnollisissa ruoissa on aina mm. etanolia, joka estää metanolin muuttumista myrkyiksi. hedelmiä syömällä ei metanolimyrkytystä saa, vaikka niissä olisi enemmänkin metanolia kuin aspartaamista saa.

aspartaami aiheuttaa mm. syöpää. metanolista syntyvä formaldehydi aiheuttaa DNA-vaurioita.
 
User Name

metanolia sisältävissä luonnollisissa ruoissa on aina mm. etanolia, joka estää metanolin muuttumista myrkyiksi. hedelmiä syömällä ei metanolimyrkytystä saa, vaikka niissä olisi enemmänkin metanolia kuin aspartaamista saa.
Moniko elää ilman "luonnollista ruokaa", pelkkää aspartaamimehua juomalla?
 
Moniko elää ilman "luonnollista ruokaa", pelkkää aspartaamimehua juomalla?
usein noita juodaan janoon eikä mitään ruokaa nautita samalla. ja ruoan syöminen tuskin poistaa myrkyllisyyttä, vaikka vähän vähentäisikin sitä. riippuu varmaan siitä ruoasta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom