Aspartaami hyvästä vai ei?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ilkka2
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
ja ne tutkimukset on suurimmalta osin aspartaamiteollisuuden rahoittamia.
Eli jos aspartaamiteollisuus rahoittaa tutkimuksen ja siinä tullaan samaan tulokseen kuin ilman aspartaamiteollisuuden rahoitusta oleva molemmat ovat siis väärässä?

Tässä aletaan menemään suuremman luokan vainoharhaisuuteen ja salaliittoteorioihin. Tulos ei ole oikea ennen kuin tulos on sitä mitä haetaan. Toki tutkimus on tutkijansa näköinen, mutta ei ihan kaikkea kannata alkaa epäillä.

Aspartaami on aine siinä kuin mikä tahansa muukin. Mikään ei ole 100% turvallinen 100%:lle väestöstä. Ihmisillä on erilaisia yliherkkyyksiä. Toiset voivat kuolla pähkinästä tai pensilliinistä. Nämä ovat tietysti allergisia reaktioita. Samalla tavalla murto-osalla ihmisistä voi olla herkkyys aspartaamiin, jolloin pienemmät annokset aiheuttavat ongelmia.
 
"Medical and Scientific Affairs, The NutraSweet Company, Mt Prospect, Illinois 60056, USA."

:D:D
The 98-page, peer-reviewed evaluation was carried out by a panel of eight internationally
recognized scientists. It considered more than 500 studies, articles and reports conducted
over the last 25 years on the health effects of aspartame, including unpublished works
submitted to the Food and Drug Administration and the Department of Health and
Human Services for regulatory approvals of the ingredient. The study was conducted in a
manner that is consistent with the Food and Drug Administration process for evaluating
new food ingredients before entry into the marketplace.

...
Bernadene A.
Magnuson, PhD, a University of Maryland food toxicologist who coordinated the panel
...
William J. Waddell, MD, Professor and Chair, Emeritus,
Toxicology, at the University of Louisville School of Medicine, who chaired the panel.
...
Other members of the expert panel were John Doull of the University of Kansas Medical
Center; the late Robert Kroes of the University of Utrecht, The Netherlands; Gary M.
Marsh of the University of Pittsburgh; Michael W. Pariza of the University of Wisconsin;
Peter S. Spencer of the Oregon Health and Science University; Ron Walker of the
University of Surrey, United Kingdom; and Gary Murray Williams of New York Medical
College. Their specialties, in addition to pharmacology and toxicology, include
microbiology, biostatistics, and risk assessment

:lol2:

Valtaisa salaliitto, foliopipot päähän!
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Toksikologia
Nykyään akuutit myrkytykset ovat harvinaisia. Uusia haasteita ovatkin vierasaineiden pitkäaikaisvaikutusten selvittäminen sekä eri vierasaineiden seosten yhteisvaikutukset. Yksi ongelmallisimista kemikaalien pitkäaikaisvaikutuksista on karsinogeenisuus; muille toksisille aineille on kohtalaisen yksinkertaista asettaa kynnysarvo, jota pienemmälle pitoisuudelle altistuminen on yleensä haitatonta. Karsinogeeneille kynnysarvon olemassaolo on vahvasti kiistanalaista, samoin se ekstrapolointi eläinkokeista ihmiseen. Asiaa vaikeuttaa entisestään Paracelsuksen annos-vasteajattelu, josta on jo olemassa lukuisia epätavallisia esimerkkejä ja joiden määrä todennäköisesti tulee kasvamaan. Esimerkiksi eräillä tunnetuilla myrkyillä saattaa pieninä annoksina olla terveydelle suotuisa, suojaava vaikutus (tätä ilmiötä kutsutaan nimellä hormeesi). Toisaalta on näyttöä siitä, että elimistöä vapailta happiradikaaleilta suojaavat antioksidantit voivatkin paradoksaalisesti joissakin tilanteissa suurina annoksina aiheuttaa itse oksidatiivisia vaurioita.
 
tinfoil-hat.jpg
 
^ :hyper: Päivän naurut!

Ja jottei nyt ihan offtopiciksi menisi, niin sanotaan nyt jotain tähän aspartaami-asiaankin. Mä en itse oikein tiedä miten suhtautua, uskon, että niin aspartaami kuin kaikki muutkin kaikenmaailman lisäaineet eivät voi olla ihmisille pitemmän päälle terveellisiä (uskon että kaikkia pitkän aikavälin haittoja ei vielä tunneta). Toisaalta taas kaikkihan sitä johonkin kuolee, ja jos maailmassa alkaisi kaikkea epäterveellistä välttää, niin eihän sitä voisi syödä pian enää yhtään mitään. Lisäksi olen limppariippuvainen, ja olen dieetillä, päätelkää siitä ;).
 
Mikä se tällainen aspartaamiteollisuus on? Onko tosiaan jossain olemassa teollisuuslaitoksia, jotka tekee pelkkää aspartaamia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy
"The Guardian on 15 May 2006[66] quoted EFSA Executive Director, Dr Herman Koeter: "Dr Koeter said, he wanted to clear up misunderstandings about "conflicts of interest" among his advisory panel overseeing the review. MEPs complained last month that the scientist who chairs the advisory panel, Dr Susan Barlow, works for the International Life Sciences Institute, a body funded by sweetener manufacturers and major aspartame users such as Coca Cola, PepsiCo and Nestle, and Monsanto.[67]
The European commission was also told by MEPs of other "conflicts of interest". One scientist involved in the review had declared a research grant from Ajinomoto, the leading Japanese manufacturer of aspartame, they said. Other panel members listed links with food processors such as Nestlé in their declarations of interest.

But to say that these scientists therefore have a conflict of interest was a misunderstanding, Dr Koeter explained to the Rome conference. "The expertise required (to judge any new study on whether aspartame causes cancer) almost inevitably means having a previous involvement." Eliminate the scientists who had worked in the area before or who had worked for industry and there would be no scientists left, he said. The panel had been "fully impartial".

He insults our intelligence. Are we to believe there are no scientists in Europe capable of conducting this study except those paid by the aspartame industry? The one thing Dr Koeter didn't get from the advisory panel was impartiality.

In response to criticism, the Ramazzini Foundation conducted a new study confirming the carcinogenic effects of aspartame from previous studies.[69] The results of the study have been published in the academic journal Environmental Health Perspectives[70]"
 
mutta aspartaami soveltuu siis vain erittäin pienissä määrissä käytettynä, jolloin sen hyöty on kuitenkin aika olematon. ADI-arvon voi unohtaa, kun neljäsosakin siitä on liikaa. hämmentävää kyllä. jotkut lääkäritkin varoittelevat vaarasta ja toisaalta toiset lääkärit pitää harmittomana. itse ottaisin kyllä varman päälle tässä asiassa.
 
Miten onko noissa lisäravinteissa hera, malto, maito, kreatiini mitään aspartaamia?
Jos on niin paljonko niitä kärsii syödä ennenkun ylittyy se suositeltava määrä vuorokaudessa eli 40 mg/painokilo? painoa löytyy noin 80kg, lisäksi tulee päivässä juotua/syötyä noin 1litra vähäkalorista mehukeittoa.
 
Kukaan ei pakota ketään nauttimaan makeutettuja juomia. Jos tuntuu siltä että nyt kuolema korjaa aikaisessa vaiheessa aspartaamin takia niin juokaa sokerijuomia tai vaikka kusta, ketään muuta ei varmaan kiinnosta! Tosin sokeri liittyy lihavuuteen ja siihen liittyviin sairauksiin jotka ovat tuhansia kerjoja yleisempiä kuin aspartaamin aiheuttamat ongelmat.
 
Niinhän sinä kovasti yrität uskotella. Tieteellisiä perusteita väitteillesi ei kuitenkaan ole.
oli noi kaksi syöpätutkimusta rotilla ja se tutkimus formaldehydin sitoutumisesta DNA:han ja kudoksiin.

syöpää tuli siis annoksella 20mg/painokilo.
DNA-vaurioita annoksella 10mg/painokilo, eikä pienempää annosta edes kokeiltu tuossa.
 
syöpää tuli siis annoksella 20mg/painokilo.
DNA-vaurioita annoksella 10mg/painokilo, eikä pienempää annosta edes kokeiltu tuossa.
Tuntuu siltä, että nykyään saat syövän joka tapauksessa vaikket ikinä olisi aspartaamia nähnytkään. Jatkuvasti höpötetään miten se ja se aine aiheuttaa syöpää, ja siksi varmaan juurikaan ketään ei jaksa enää kiinnostaa. Ei mua ainakaan nappaa yksi aspartaami kun taidan ravinnosta saada vieläkin vaarallisempia aineita.

Pitäisi varmaan alkaa syömään pelkkiä itse laboratoriossa puhtaissa oloissa kasvatettuja kasviksia ja kulkemaan ulkona joku folioviitta päällä jos aurinko paistaa, jotta olisi turvassa syövältä. Tosi pro tietysti lopettaa vielä sen hengittämisenkin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom