- Liittynyt
- 7.3.2004
- Viestejä
- 164
Elintarviketeollisuuden intressi on tehdä rahaa. Jos aspartaami on lykätty markkinoille ja sitä myydään paljon, kuinka halukkaita suuret firmat ovat vetämään tuotetta pois markkinoilta jos se havaitaan haitalliseksi? Lääketeollisuuskin ajattelee vain tervettä hyvinvoivaa yksilöä?
Elintarvike teollisuus tuskin valitsisi lukuisten makeutusaineiden joukosta aspasrtaamia, jollei se ei olisi yleisesti tunnustettu ja tieteellisesti todistettu turvalliseksi. Aspartaamia käytetään, koska se on yksinkertaisesti paras mahdollinen makeutusaine light tuotteille.
Jos nyt jostain syystä aspartaami todettaisiin ei turvalliseksi, niin ei sen takia tarvitsisi yhtään tuotetta vetää markkinoilta vaan ryhdyttäisiin käyttämään jotain eri makeutusainetta.
Mikä intressi elintarviketeollisuudella olisi käyttää aspartaamia, jos se tiedettäisiin haitalliseksi? Makeutusaineiden osuus light tuotteiden valmistus kustannuksista on promille luokkaa.