Arvalla armeijaan

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
:david: Eikös se idea juuri ole se että saadan ne armeija ja sotahaluiset sinne palkka-armeijaan? Ja siellä heistä jalostetaan kunnon erikoisjoukkoja sun muita? Mitä helvettiä joku sydänkirurgi tekee taistelukentällä, tai rakennusinsinööri? Eiköhän palkka-armeijalla olisi omat insinöörit sun muut, jotka ollaan koulutettu sodankäynti huomioonottaen. Ammattitaito työelämässä ei tarkoita sitä että olisi ammattitaitoinen armeijassa 6kk koulutuksella.

Valmistuneille lääkäreille on ainakin intissä vuoden mittainen erityiskoulutus, jossa perehdytään tarkemmin kenttäsairaalan toimintaan ja sotavammojen hoitoon. Tuskin niitä taistelukentän etulinjalle pistetään ja esim. sydänkirurgiset toimenpiteet voivat mahdollisen sodan aikana olla aika turhia. Jos yleinen asevelvollisuus poistettaisiin ni en usko, että kovin monia halukkaita tollasillekaan olisi.

Tunnen muutaman rapakuntoisenkin kaverin, jotka ovat intin jälkeen alkaneet reenata kun ovat makuun päässeet, eli varmasti myös DM II esiintyvyys olisi vielä korkeampi ilman yleistä asevelvollisuutta.

Aika vaikeeta niitä vapaehtoisia voisi muutenkin olla sinne löytää, kynnys lähteä inttiin nousisi aika paljon, jos sinne ei oikeasti tarvitsisi edes mennä. Kovin montaa kiinnosta ryömiä metässä 6 - 12 kk, jos voi saman ajan käyttää opiskeluun tai työssäkäyntiin. Sellasella pienellä palkka-armeijallakaan ei tän kokosessa maassa paljoa tee.
 
Kannattaisiko tarkentaa hieman tietoja.
Missään muussa maassa kuin Israelissa ei ole täsmälleen samanlaista yleisen asevelvollisuuden mallia kuin Suomessa. Ei tähän keskusteluun ole soveliasta jotain Hollantia liittää..

Ainakin proffa ja keskeyttäjätyyppi edustivat tätä nykyään niin kovin yleistä kantaa siitä, kuinka "jonkun muun" tulee hoitaa se ja se tehtävä, tässä tapauksessa maanpuolustus. Yleisen asevelvollisuuden maassa me olemme armeija. Keskeyttäjätyyppi on klassinen esimerkki nysveröstä, salaa hän ihailee esimerkiksi keskustelussa mukana ollutta upseerikokelasta, koska tässä on käsittämättömän moninkertainen määrä miestä häneen verrattuna.

Niin. Mitäköhän siitä palkka-armeijastakin taas hyödyttäisiin? Tämä nykyinen malli, jossa armeijan käynyt mies/nainen on ammattilainen sekä siviilissä, että sotatantereella on loistava ratkaisu.

Sanokaa mitä sanotte, mutta kyllä näistä wowinörteistä huomaa, mikä on yleisen elämänlaadun tila Suomessa. Saavutukset bittimaailmassa ovat suoraan pois tosielämästä. Pieni palautus tosielämään vaikka väkipakolla on hyväksi. Ei ehkä sillä, että heistä vielä jotain kehkeytyisi, se on epätodennäköistä, vaan siksi että voidaan sanoa "annoimme heille mahdollisuuden, heille se ei kelvannut".

Niin, proffahan laski kustannuksia ja rattaat natisivat äänekkäästi. Okei, ihan kiva joo. Mutta voiko näitä asioita järkeillä? Kuka teistä armeijan käyneistä aikoo järkeillä etulinjassa? Se on takuulla niin raakaa peliä, että järkeilyllä menee järki. A-talkissa mukana ollut upseerikokelas ei takuulla ole mikään Einstein, mutta hänellä on uskoa asiaansa ja sisua toteuttaa, minkä näkee tarpeelliseksi. Rispektiä. :piis:
 
Tuossahan a-talkissa sannottiin, että se palkka-armeija tulisi halvemmaksi, jos kaikki kulut yhteiskunnalle lasketaan.

Palkka-armeija maksaa enemmän kuin nykyinen asevelvollisuus, mutta hyötynä sillä on se ne jotka eivät menisi muuten palvelukseen tekevät työtä sen edestä, tai opiskelevat. Eli toisinsanoen palkka-armeija on halvempi valtiolle, mutta ei veronmaksajille.
 
Tunnen muutaman rapakuntoisenkin kaverin, jotka ovat intin jälkeen alkaneet reenata kun ovat makuun päässeet, eli varmasti myös DM II esiintyvyys olisi vielä korkeampi ilman yleistä asevelvollisuutta.

Aika vaikeeta niitä vapaehtoisia voisi muutenkin olla sinne löytää, kynnys lähteä inttiin nousisi aika paljon, jos sinne ei oikeasti tarvitsisi edes mennä. Kovin montaa kiinnosta ryömiä metässä 6 - 12 kk, jos voi saman ajan käyttää opiskeluun tai työssäkäyntiin. Sellasella pienellä palkka-armeijallakaan ei tän kokosessa maassa paljoa tee.
Ja mä taas tunnen muutaman kaverin, jotka lopettivat jääkiekon/jalkapallon harrastamisen kun eivät jaksaneet iltavapailla ajella tuntitolkulla treeneihin. :rolleyes: Eli aika turhaa tuollaisia johtopäätöksiä vetää. Moni mun tuttu on vaan lihonnut armeija-aikana. Ja aika vähän intissä loppujen lopuksi edes kannustetaan treenaamaan. Ei me ainakaan saatu esim. mennä salille tai lenkille, jos iltapäivällä ei ollut ohjelmaa. Sitten vaan maattiin monta tuntia ja odotettiin iltavapaita.

Niin, proffahan laski kustannuksia ja rattaat natisivat äänekkäästi. Okei, ihan kiva joo. Mutta voiko näitä asioita järkeillä? Kuka teistä armeijan käyneistä aikoo järkeillä etulinjassa? Se on takuulla niin raakaa peliä, että järkeilyllä menee järki. A-talkissa mukana ollut upseerikokelas ei takuulla ole mikään Einstein, mutta hänellä on uskoa asiaansa ja sisua toteuttaa, minkä näkee tarpeelliseksi. Rispektiä. :piis:
Näin on. Turha näitä asioita on järjen kanssa miettiä. Jos annetaan kansanedustajillekin vaan rynkyt käteen ja sitten viimeinen joka on elossa päättää mitä tehdään.

edit.
Tulipas siinä alla hyvää tekstiä.
 
http://takkirauta.blogspot.com/2008/02/anakronistinen-asevelvollisuus.html

Oikein asiallinen kirjoitus naisten kynästä, olen aina pitänyt asevelvollisuutta täysin tarpeettomana. Asevelvollisuusarmeijasta ei ole vastusta ammattiarmeijalle, eikä sodankäynti ole samanlaista kuin silloin ennen.

Lainaan hieman:

1) Asevelvollisuus luo määriä, ei laatua. Asevelvollisuudella saadaan aikaan lukumääräisesti valtavia joukkoja, mutta niiden koulutustaso jää väistämättä heikoksi, sillä asevelvollisaika on rajallinen, ja yhtä yksittäistä taistelijaa kohti varatut resurssit ovat väistämättä rajalliset.

2) Asevelvollisarmeijaan joudutaan mahduttamaan koko ikäluokka. Koska ihminen kuitenkaan ei ole tabula rasa vaan ihmisten kyvyt, taipumukset ja osaaminen vaihtelee, koulutus joudutaan aina suunnittelemaan sen kaikkein heikoimman aineksen omaksumiskyvyn mukaan, mikä merkitsee että yksittäistaistelijan taito ja osaamistaso jää aina heikoksi.

3) Asevelvollisuus perustuu pakottamiseen. Pakottaminen on äärimmäisen demotivoivaa ja asevelvollisarmeijan taistelumotivaatio on siksi väistämättä aina huono. Asevelvollisilla ei ole mitään muuta taistelumotivaatiota kuin korulauseet ja teloitusryhmän pelko.

4) Asevelvollisaines on heterogeenista. Mitä homogeenisempi joukko, sitä helpompi se on kouluttaa ja sitä todennäköisemmin se toimii kurinalaisesti taistelukentällä. Heterogeenisuus aiheuttaa ristiriitoja, sisäisiä konflikteja ja kitkaa, joka voi purkautua jopa henkirikoksina armeijan sisällä, kuten Venäjän armeijassa.

5) Asevelvollisaines sisältää väistämättä miesainesta, josta on pelkkää haittaa joukoille. Asevelvollisarmeijaan otetaan mukaan myös rikolliset, päihdeväärinkäyttäjät, koulukiusaajat, antisosiaaliset yksilöt ja täysin demotivoituneet yksilöt, jotka pyrkivät lähinnä sabotoimaan palvelusta ja tekemään muiden olon tukalaksi. Yksi tällainen mätämuna kykenee tuhoamaan monen kymmenen muun ihmisen palveluksen.

6) Asevelvollisarmeija on aina alttiimpi kapinoimaan kuin palkka-armeija. Tämä siitä syystä, että asevelvollisilla ei ole mitään muuta motivaatiota kuin rangaistuksen pelko, ja asevelvollisilla ei ole mitään henkilökohtaista insentiiviä palveluunsa. Asevelvollisarmeijan kapina-alttius tuli selvästi esiin Vietnamin sodassa - molemmin puolin! - ja ääriesimerkkinä asevelvollisarmeija voi vaihtaa puolta, kuten Vlasovin armeija 2MS aikana.

7) Asevelvollisuus on seksistinen järjestelmä. Asevelvollisuus koskee yksinomaan miehiä, mutta ihmisyksilöiden ominaisuudet eivät määräydy sukupuolen mukaan. Asevelvollisuuden takia armeijaan joutuu valtava määrä poikia, joiden ei missään tapauksessa pitäisi siellä olla ja joista ei saada sotilaita tekemälläkään, ja toisaalta lukuisat tytöt, joilla olisi paljon paremmat sotilasominaisuudet kuin pojilla, pääsevät sukupuolensa ansiosta kuin koira veräjästä. (Ruukinmatruunan huomautus: Hahahahahaha!!!!)

8) Asevelvollisuus on äärimmäisen kallis järjestelmä. Asevelvollisuutta pidetään halpana, koska sen näkyvät kustannukset ovat vähäiset. Mutta sen piilokustannukset ovat valtavat - viivästyneet opiskelut, menetetyt verotulot ja eläkekertymä jne - ja mitä pitemmälle kouluja käyneistä pojista on kyse, sitä hintavammaksi piilokustannukset tulevat. Äärimmäisimpinä piilokustannukset nousevat silloin, kun joudutaan sotaan - kalliisti koulutettu huippuammattilainen pakotetaan armeijaan amatöörisotilaaksi, ja hän on sekä huono sotilas (verrattuna ammattiarmeijan sotilaaseen) että hänen työpanoksensa (ja valtiolle maksamansa verotulot) menetetään. Pahimmillaan hän, amatööri kun on, tapattaa tai vammauttaa itsensä, jolloin hänen koko osaamisensa on iäksi menetetty niin sotilas- kuin siviilipuolellakin. Tästä päästään rikotun ikkunan ongelmaan. Sodan aikana asevelvollisarmeija tulee hirvittävän kalliiksi niin suoraan taloudellisesti, välillisesti kuin inhimillisestikin.

9) Asevelvollisten aseistus ja varustus on huonolaatuista ja tehotonta. Aseet ja varusteet maksavat, ja koska resurssit ovat rajalliset, mitä suuremmasta armeijasta on kyse, sitä vähemmän on varaa resursseihin per taistelija. Siksi asevelvollisarmeijoilla sotilaan varustus on mallia rynkky ja puukko, kun taas pienemmissä palkka-armeijoissa on varaa paljon parempaan aseistukseen ja varustuksiin, kuten luotiliiveihin. Amerikkalaisen sotilaan veemäisin ominaisuus on se, ettei hän tottele lyijyä - luotiliivit ja kevlarkypärät tekevät hänestä käytännössä haavoittumattoman, ja de facto ainoat tavat tappaa amerikkalaissotilas ovat salamurha, epäsuora tuli ja itsemurhaisku. Asevelvolliset taas kuolevat puutteellisen varustuksensa takia kuin kärpäset.

10) Asevelvollisarmeijalla on kankea ja raskas logistiikka. Armeija vaatii jatkuvaa huoltoa - polttoainetta, aseita, ammuksia, muonaa, lääkkeitä jne - ja mitä isompi armeija lukumääräisesti, sitä enemmän. Lukumääräisesti valtavat asevelvollisarmeijat kuormittavat, paitsi itse logistiikkakoneistoa (varikot, sairaalat jne), myös tie-, tietoliikentä- ja viestintäinfrastruktuuria, rautateitä, tiestöä, satamia, polttoainehuoltoa ja kuluttavat valtavan määrän resursseja. Lukumääräisesti pienemmän palkka-armeijan logistiikka on aina kevyempi kuin massa-armeijalla, ja sen logistiikka on paljon helpompi suunnitella jot-periaatteelta kuin massa-armeijan. Ja juuri tästä syystä USA:n armeijan logistiikka on legendaarisen toimivaa.

Laitetaan vielä pari vasta-argumenttia perinteisiin asevelvollisuutta puolustaviin argumentteihin.

-Palkka-armeijan taisteluteho on kyseenalainen. Palkka-armeija kootaan vapaaehtoisista, jotka läpikäyvät monet testit. Samalla tavoin kuin laskuvarjojääkärit nykyään. Kun heikoin aines jätetään suosiolla kotiin, ja samoin ne nörtit, valopäät ja libertaristit, joista ei saa sotilaita tekemälläkään, voidaan keskittyä itse asiaan ja jättää hierominen ja huutaminen vähemmälle.

- Palkka-armeijaan hakeutuvat vain pelkät luuserit ja sotahullut. USA:n armeijaan on tiukat testit, ja noin kolmasosa hakijoista karsiutuu heti. USA:n armeijassa minimi-ÄO, jolla armeijaan pääsee, on 90 (Suomessa se on 65) ja keskimääräinen ÄO on noin 110 (Suomessa 100). Rikosrekisterin kanssa USA:n asevoimiin ei ole mitään asiaa. Useimmat amerikkalaissotilaat hankkivat armeijan ohessa keskiasteen kolutuksen firman piikkiin.

- Suomi ei ikinä saa kokoon riittävän isoa palkka-armeijaa. Ensinnäkin sota ratkaistaan ilmassa - ei maassa, ja toiseksi jo Sun Tzu totesi, ettei armeijan taistelutehoa ratkota lukumäärillä. Saman totesivat Vegetius, Maurikios ja nyt viimeisimpänä Liddell Hart, ja lukumääräisesti pieni mutta hyvin koulutettu, aseistettu ja johdettu palkka-armeija voittaa puolustussodassa helposti asevelvollisarmeijan, jolla on moninkymmenkertainen numeerinen ylivoima. Eli lukumäärillä ei ole merkitystä - niillä oli vielä joskus talvisodassa kun käytiin näännytyssotaa.

- Palkka-armeijan motivaatiosta ei ole takeita. Yksi vapaaehtoinen vastaa teholtaan viittäkymmentä tehtävään pakotettua, ja selvä seteliraha motivoi kummasti paremmin kuin teloitusryhmän pelko. Liddell Hart on tarkastellut pakkoa ohessa. Pakko siis ei motivoi - pakotetut tekevät työtä vain minimimäärän vaadittavan, ja todella demotivoituneet pakotetut pyrkivät aktiiviseen sabotaasiin. Palkka-armeijassa kaikki ovat vapaaehtoisia, ja myös palkka-armeijan sotilaalla on äiti, isä, perhe, koti ja isänmaa ja saattaa olla uskontokin. Pakko voi estää ihmisiä tekemästä jotain, mutta pakko saa ihmisiä tekemään jotain hyvin heikosti.
 
Hollannin puolustaminen on ehkä vähän erilaista kuin suomen. Hollanti on etelä-pohjoissuunnassa pisimmillään 350km oleva läntti maastrichtista pohjanmeren rannikolle Frieslandiin, ja länsirannikolta saksaan on monin paikoin vaatimattomat 130km.

Metsää siellä ei juurikaan ole, lähinnä peltoaukeaa peltoaukean perään.

Asukkaita 16.5m. Ehkä vähän eri tilanne puolustuksen kannalta + se että Hollannilla ei ole epädemokraattista naapuria, mieluummin mäkin saksan tohon ottasin itärajalle ku venäjän.

Mutta nyt päästään tähän suomen intin ongelmiin: Ainakin kun itse intin kävin (2/04) niin meillä oli palttiarallaa ehkä 30% porukasta sellasia , joiden kanssa oisi voinut kuvitella sotaan lähtevänsä. Loput: ei mielellään, ei siitä tulisi mitään. Ihan perusasiat on hakusessa ihan loppuintistäkin, koulutusta on aivan liian vähän, se on aivan liian löysää, sitä ei ole tarpeeksi pitkää aikaa, ja koko touhu vaikuttaa aika pelleilyltä, todellista puolustuskykyä ei taida meidän asevelvollisuusarmeijalla pahemmin olla vrt. viime sotien aikana.

Laitetaan suomalaisjoukot venäjää vastaan, suurvaltaa, jonka joukoilla on sotakokemusta ennestään, niin huonosti tulee käymään, ja nyky*taistelijat*, pahaa pelkään, ei mitään kovin hääviä sissisotaakaan sen jälkeen tuu saamaan aikaan. Ammattiarmeija tai nato-jäsenyys, jos halutaan oikeaa todellista puolustuskykyä, tai sitten pelleillään, mutta turha teeskennellä että tällä tavalla sodassa pärjättäisiin kahta kuukautta pitempään.

e: myöskin aika turha kuvitella että jatkosodassa oisi hyvä heilunut ilman saksaa, jolla oli todella pitkä rintamavastuu pohjoissuomessa. Koko maata ei mitenkään ole mahdollista tällä miesmäärällä ja laadulla puolustaa, sen sanoo tyhmemmänkin miehen järki. Mä olen silti valmis itseäni, läheisiäni ja tärkeimpiä ihmisiäni ja meidän maan elinedelletyksiä puolustamaan, jos tarvitsee, mutta mun mielestä oisi tärkeää joko lopettaa pelleily ja tunnustaa, että ei meillä ole mitään sotilaallista voimaa, tai rakentaa uskottava sotilasmahti.
 
Miten jollain geopolitiikalla perustellaan suuri armeija? Suomihan on kaukana polttopisteistä, ei tästä maa-alueesta olisi enää juuri mitään riemua veli venäläiselle. Mitä täältä tultaisiin ryöstämään? Nokiaa? Puita?
 
Alkuperäiseen artikkeliin liittyen:

Kieltämättä on erikoista, että naisilla ei ole minkäänlaista kansalaisvelvoitetta verrattuna miehiin. Ennen tämä on varmaan nähty niin, että naisten tehtävä on ollut synnyttää jälkikasvua. Tämäkään ei enää välttämättä pidä paikkaansa. Jos siis kaikilla on kansalaisvelvollisuus puolustaa maata, miksi sukupuoli tässä tapauksessa on se jakava tekijä, kun se yhteiskunnassa muuten ei enää saa olla jaottelua sukupuolten välillä?

Feministit ovat tästä asiasta aika helvetin hissukseen?

Puolustusvoimia voitaisiin jossain määrin muuttaa siten, että vapaaehtoisuutta painotettaisiin. Saataisiin pienempi, motivoituneempi joukko sotilaita, ja heidät voitaisiin varustaa ja kouluttaa paremmin. Jotain porkkanaakin tuossa voitaisiin käyttää, esim. varusmiesajalta järkevämpi korvaus kuin mitä tällä hetkellä tulee.

Sodankäynti ei nykyään todellakaan ole pääasiallisesti sitä, että viedään raudat rajalle vastakkain ja katsotaan kummalle jää enemmän jäljelle.
 
Alkuperäiseen artikkeliin liittyen:

Kieltämättä on erikoista, että naisilla ei ole minkäänlaista kansalaisvelvoitetta verrattuna miehiin. Ennen tämä on varmaan nähty niin, että naisten tehtävä on ollut synnyttää jälkikasvua. Tämäkään ei enää välttämättä pidä paikkaansa. Jos siis kaikilla on kansalaisvelvollisuus puolustaa maata, miksi sukupuoli tässä tapauksessa on se jakava tekijä, kun se yhteiskunnassa muuten ei enää saa olla jaottelua sukupuolten välillä?

Feministit ovat tästä asiasta aika helvetin hissukseen?

Puolustusvoimia voitaisiin jossain määrin muuttaa siten, että vapaaehtoisuutta painotettaisiin. Saataisiin pienempi, motivoituneempi joukko sotilaita, ja heidät voitaisiin varustaa ja kouluttaa paremmin. Jotain porkkanaakin tuossa voitaisiin käyttää, esim. varusmiesajalta järkevämpi korvaus kuin mitä tällä hetkellä tulee.

Sodankäynti ei nykyään todellakaan ole pääasiallisesti sitä, että viedään raudat rajalle vastakkain ja katsotaan kummalle jää enemmän jäljelle.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
toisten tekstejä eikä omia mielipiteitä

Mä tykkäsin varsinkin siitä kohdasta jossa isänmaata palvellut haavoittunut on menoerä valtion budjetissa.
 
- Palkka-armeijaan hakeutuvat vain pelkät luuserit ja sotahullut. USA:n armeijaan on tiukat testit, ja noin kolmasosa hakijoista karsiutuu heti. USA:n armeijassa minimi-ÄO, jolla armeijaan pääsee, on 90 (Suomessa se on 65) ja keskimääräinen ÄO on noin 110 (Suomessa 100). Rikosrekisterin kanssa USA:n asevoimiin ei ole mitään asiaa. Useimmat amerikkalaissotilaat hankkivat armeijan ohessa keskiasteen kolutuksen firman piikkiin.

Noi toi selittää kieltämättä paljon, kun muistelee omia inttiaikoja (I/96)...useampi jantteri ei edes osannut lukea.

Olen melko varma että palkka-armeija olisi nykyistä asevelvollisuusarmeijaa tehokkaampi, mutta ne kustannukset mietityttävät...tokkopa motivoituneet supersotilaat ajavat homeisia GAZeja?
 
Miten jollain geopolitiikalla perustellaan suuri armeija? Suomihan on kaukana polttopisteistä, ei tästä maa-alueesta olisi enää juuri mitään riemua veli venäläiselle. Mitä täältä tultaisiin ryöstämään? Nokiaa? Puita?

laivanvarustamot.
 
Kohtahan meillä on palkka-armeijan kokoinen reservi kun ylipainoisten ja huonokuntoisten miesten määrä jatkaa kasvua ja samaan aikaan varusmiesten palveluksen keskeytykset sen kun kasvaa kasvamistaan :D Pitää kyllä tunnustaa faktat ja todeta, ettei täältä tulevaisuudessa varmaan löydy riittävästi sellasta porukkaa joka pystyy armeijan käymään. Saatikka reservissä pysymään riittävässä kunnossa henkisesti sekä fyysisesti, valitettavasti. Pelkällä pienellä palkka-armeijalla täällä tuskin isoa pelotetta luo, joten ehkä siihen rinnalle olisi hyvä pitää asevelvollisuus, mutta lyhentää se kuukauden-parin höpöhöpö "taistelijakoulutukseen". Ehkä sen verran voisi löysimmätkin elämästään antaa valtiolle. No, mitä mä oikein fantasion. Suomalaiset on nykyään aivan liian itsekkäitä tuohon ajatteluun. Veikkaan että Suomen valtio kuolee ennemmin siihen, että kansalaiset on niin rikki elämän kovuudesta ja muuttaa pois täältä kuin siihen, että joku maan miehittää.
 
Ainakin proffa ja keskeyttäjätyyppi edustivat tätä nykyään niin kovin yleistä kantaa siitä, kuinka "jonkun muun" tulee hoitaa se ja se tehtävä, tässä tapauksessa maanpuolustus. Yleisen asevelvollisuuden maassa me olemme armeija. Keskeyttäjätyyppi on klassinen esimerkki nysveröstä, salaa hän ihailee esimerkiksi keskustelussa mukana ollutta upseerikokelasta, koska tässä on käsittämättömän moninkertainen määrä miestä häneen verrattuna.


Sotilasarvo on kutakuinkin yhtä tyhjän kanssa. Enemmänkin teot ja saavutukset tosielämässä ratkaisevat sen, kunnioitanko ihmistä vai en. Mitä tekee parilla hassulla merkillä, jos muuten on elämässään täysi paska? Ei kukaan tai mikään voi olettaa, että sellaista ihmistä totellaan vakavalla naamalla.
 
Miten jollain geopolitiikalla perustellaan suuri armeija? Suomihan on kaukana polttopisteistä, ei tästä maa-alueesta olisi enää juuri mitään riemua veli venäläiselle. Mitä täältä tultaisiin ryöstämään? Nokiaa? Puita?

Rantaviiva+merialueet ja makea vesi.
 
- Palkka-armeijaan hakeutuvat vain pelkät luuserit ja sotahullut. USA:n armeijaan on tiukat testit, ja noin kolmasosa hakijoista karsiutuu heti. USA:n armeijassa minimi-ÄO, jolla armeijaan pääsee, on 90 (Suomessa se on 65) ja keskimääräinen ÄO on noin 110 (Suomessa 100). Rikosrekisterin kanssa USA:n asevoimiin ei ole mitään asiaa. Useimmat amerikkalaissotilaat hankkivat armeijan ohessa keskiasteen kolutuksen firman piikkiin.

Ei pidä paikkansa USA:n kohdalla. Sinne otetaan nykyisin rikollisiakin (ainakin army ottaa) ja armeijan värväämät ovat erittäin todennäköisesti yhteiskunnan köyhimmästä päästä. Ja mitä tulee tuohon koulutukseen "firman piikkiin", niin ei pidä ottaa liian ruusuista kuvaa asiasta. Google kertoo kyllä miten köyhät nakitetaan vuosien palvelukseen Irakiin tai muulle sota-alueelle jotta sen ilmaisen koulutuksen saa.


Ja mitä tulee tähän asiaan muuten, niin ehdottomasti naiselle samat velvollisuudet kuin miehellekin. Ei voida olla niin takapajuisia etteikö naiset pystyisi suoriutumaan hyväksyttävästi samoista asioista kuin miehet keskimäärin muutenkin intissä. Jos jotkut sovinistit eivät uskalla naisia inttiin ottaa, voitaisiin naisille sitten järjestää "perinteinen naisille sopiva" sivari samaksi ajanjaksoksi kuin miehillekin, vaikka pyykkiä pesemästä? /Provo
 
Lainauksestasi päätelleen olet ilmeisen kykenemätön kiistämään argumentteja, joita tuossa kirjoituksessa lueteltiin.

Jaa pitikö niitä kiistää.. tsori et sanonut kun quotasit vaan muiden juttuja. Mä alotan heti kun tämä humalan taso lieventyy.

Noi toi selittää kieltämättä paljon, kun muistelee omia inttiaikoja (I/96)...useampi jantteri ei edes osannut lukea.

Olen melko varma että palkka-armeija olisi nykyistä asevelvollisuusarmeijaa tehokkaampi, mutta ne kustannukset mietityttävät...tokkopa motivoituneet supersotilaat ajavat homeisia GAZeja?
Kyseessä oli siis pääsyvaatimus ei kokonaiskatsanto.
 
Kohtahan meillä on palkka-armeijan kokoinen reservi kun ylipainoisten ja huonokuntoisten miesten määrä jatkaa kasvua ja samaan aikaan varusmiesten palveluksen keskeytykset sen kun kasvaa kasvamistaan :D Pitää kyllä tunnustaa faktat ja todeta, ettei täältä tulevaisuudessa varmaan löydy riittävästi sellasta porukkaa joka pystyy armeijan käymään. Saatikka reservissä pysymään riittävässä kunnossa henkisesti sekä fyysisesti, valitettavasti. Pelkällä pienellä palkka-armeijalla täällä tuskin isoa pelotetta luo, joten ehkä siihen rinnalle olisi hyvä pitää asevelvollisuus, mutta lyhentää se kuukauden-parin höpöhöpö "taistelijakoulutukseen". Ehkä sen verran voisi löysimmätkin elämästään antaa valtiolle. No, mitä mä oikein fantasion. Suomalaiset on nykyään aivan liian itsekkäitä tuohon ajatteluun. Veikkaan että Suomen valtio kuolee ennemmin siihen, että kansalaiset on niin rikki elämän kovuudesta ja muuttaa pois täältä kuin siihen, että joku maan miehittää.

No niin. Ymmärtääkseni tarkoitus on tehdä Suomesta kannattamaton hyökkäyksen kohde ja osa tätä strategiaa on "Me olemme Suomen armeija".
 

Suositut

Back
Ylös Bottom