Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu
Kaloriteorian virheellisyys

http://www.ahjos.net/zone/kalorit.htm

Aloita kohdasta, Montignacin todistus kaloriteoriaa vastaan

Lainaus tuosta;
Yksinään nautittu rasva (esim. juustonpala sellaisenaan) ei vaikuta lainkaan verensokeriin, ts. vereen ei imeydy ollenkaan glukoosia. Haima ei silloin eritä insuliinia käytännöllisesti katsoen lainkaan.
Insuliinin puuttuessa energiaa ei varastoidu.


Tarkoittaako tuo, että voin esimerkiksi juoda 500ml oliiviöljypullon (4500kcal) ja en liho yhtään vaikka normaalilla ruokailulla samalla kalorimäärällä lihoisinkin? Minnes se ylimääräinen energia menee, vessanpönttöön vai?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
"Kaloriteoriaan uskovat suosittelevat ylipainoisille, että näiden pitäisi syödä vähemmän kaloreita ja kuluttaa enemmän energiaa harrastamalla liikuntaa. Kun rasva sisältää muita ruoka-aineita enemmän kaloreita, erityisesti kehoitetaan välttämään rasvan syöntiä."

Tämä jälkimmäinen virke on typerä yleistys. Kalori on kalori. Kunhan syö vähemmän kuin kuluttaa, niin laihtuu. Sen kun elää pelkällä rasvalla, jos siltä tuntuu.

Toinen juttu on sitten tietysti mitä veren rasva-arvot ym. sanovat voi- ja ihrapainotteisesta dieetistä.
 
"Kaloriteoriaan uskovat suosittelevat ylipainoisille, että näiden pitäisi syödä vähemmän kaloreita ja kuluttaa enemmän energiaa harrastamalla liikuntaa. Kun rasva sisältää muita ruoka-aineita enemmän kaloreita, erityisesti kehoitetaan välttämään rasvan syöntiä."

Tämä jälkimmäinen virke on typerä yleistys. Kalori on kalori. Kunhan syö vähemmän kuin kuluttaa, niin laihtuu. Sen kun elää pelkällä rasvalla, jos siltä tuntuu.

Toinen juttu on sitten tietysti mitä veren rasva-arvot ym. sanovat voi- ja ihrapainotteisesta dieetistä.

Enkös sanonut,

Kaloriteorian virheellisyys

http://www.ahjos.net/zone/kalorit.htm

Aloita kohdasta, Montignacin todistus kaloriteoriaa vastaan


;)
 
Lainaus tuosta;
Yksinään nautittu rasva (esim. juustonpala sellaisenaan) ei vaikuta lainkaan verensokeriin, ts. vereen ei imeydy ollenkaan glukoosia. Haima ei silloin eritä insuliinia käytännöllisesti katsoen lainkaan.
Insuliinin puuttuessa energiaa ei varastoidu.


Tarkoittaako tuo, että voin esimerkiksi juoda 500ml oliiviöljypullon (4500kcal) ja en liho yhtään vaikka normaalilla ruokailulla samalla kalorimäärällä lihoisinkin?

Tottakai tuossakin joku roti pitää olla, jos vetää 10000kcal naamariin niin saletisti lihoo vaikka kaikki olisikin rasvasta.

Juuh. Yleensähän puhutaan siitä luonnollisesta näläntunteesta vhh:n yhteydessä eli syödään vaan kun on nälkä. :)

Yleensähän tämä mässäilyefekti johtuu nimenomaan hiilareista, jotka eivät tuo samanlaista kylläisyyden tunnetta kun rasvat. Se nyt on varmaan kaikilla selvää kauraa :)

En mäkään usko, että voisi vetää loputtomoniin kaloreita rasvasta lihoamatta. Tosin se on eri asia, että kuka pystyy vetämään sitä oliiviöljyä sen pullon päivässä ilman, että se tulee samantien ulos yläpäästä tai alapäästä ;)
 
Juuh. Yleensähän puhutaan siitä luonnollisesta näläntunteesta vhh:n yhteydessä eli syödään vaan kun on nälkä. :)

Yleensähän tämä mässäilyefekti johtuu nimenomaan hiilareista, jotka eivät tuo samanlaista kylläisyyden tunnetta kun rasvat. Se nyt on varmaan kaikilla selvää kauraa :)

En mäkään usko, että voisi vetää loputtomoniin kaloreita rasvasta lihoamatta. Tosin se on eri asia, että kuka pystyy vetämään sitä oliiviöljyä sen pullon päivässä ilman, että se tulee samantien ulos yläpäästä tai alapäästä ;)
Eli sinunkin mielestä vhh-dieetin teho perustuu juuri näläntunteen säätelyyn eikä niinkään metaboliseen etuun? "Tavallisella pulliaisella" tuosta on varmasti hyötyä, kun syödään pelkästään nälän tunteen mukaan. Mutta eihän niitä hiilareita silloinkaan tarvitse ihan nolliin laskea?

edit. tais tulla luettua hätäisesti. Eli rasvan kalorit eivät lihota ellei rasvaa syö paljon??
 
Juuh. Yleensähän puhutaan siitä luonnollisesta näläntunteesta vhh:n yhteydessä eli syödään vaan kun on nälkä. :)

Yleensähän tämä mässäilyefekti johtuu nimenomaan hiilareista, jotka eivät tuo samanlaista kylläisyyden tunnetta kun rasvat. Se nyt on varmaan kaikilla selvää kauraa :)

En mäkään usko, että voisi vetää loputtomoniin kaloreita rasvasta lihoamatta. Tosin se on eri asia, että kuka pystyy vetämään sitä oliiviöljyä sen pullon päivässä ilman, että se tulee samantien ulos yläpäästä tai alapäästä ;)

300 g voita = 2175 kcal. Siitä vain testailemaan ultra-VHH-dieettiä :)
 
Thus, it is easy to understand why high-protein, low-carbohydrate weight-loss diets are so effective.
Tuossa tosin tehdään se konseptuaalinen virhe että matalahiilihydraattinen dieetti ei ole proteiinipitoinen, vaan hiilihydraatit korvataan rasvalla. Tämä virhe esiintyy kovin usein, sillä rasva on edelleen kovasti pannassa eikä dieettiä uskalleta kutsua rasvadieetiksi sillä se kuulostaa epäintuitiiviselta kaiken sen rasvapelon valossa mitä päihimme on iskostettu.

Korkeaproteiininen mutta vähärasvainen ja hiilihydraatiton dieetti johtaa nopeasti puutostilaan jonka inuiitit tunsivat nimellä rabbit starvation.
 
Eli sinunkin mielestä vhh-dieetin teho perustuu juuri näläntunteen säätelyyn eikä niinkään metaboliseen etuun? "Tavallisella pulliaisella" tuosta on varmasti hyötyä, kun syödään pelkästään nälän tunteen mukaan. Mutta eihän niitä hiilareita silloinkaan tarvitse ihan nolliin laskea?

edit. tais tulla luettua hätäisesti. Eli rasvan kalorit eivät lihota ellei rasvaa syö paljon??

Siis mun mielestä vvh:n teho perustuu siihen, että se pitää verensokerin tasaisempana.

Näläntunteen säätely taas pitää hyvin tehokkaasti huolen ettei rasvoja tule vedettyä liikaa, kun taas hiilareissa asia on toisin verensokerin heilahteluiden takia.

Rautalankamalli hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta:

Kun nykysuositusten mukaisesti syödään liikaa hiilihydraatteja, käynnistyy ylensyönnin noidankehä, sillä kaikki hiilihydraatit muuttuvat elimistössämme sokeriksi ja runsaasti syötyinä ne nostavat nopeasti verensokeria.

Elimistömme torjuu voimakasta verensokerin nousua erittämällä runsaasti insuliinia, joka heilauttaa verensokerin nopeaan laskuun. Nopeasti laskevan verensokerin elimistö tulkitsee ”energianpuutteeksi”, mikä synnyttää yhä lisää nälän tunnetta, vaikka juuri olisi syöty runsaasti ja elimistö itse asiassa samaan aikaan varastoi liikenevää energiaa mahdollisimman tehokkaasti rasvaksi – tämän seurauksena ihminen lihoo.

Kun hiilihydraattien määrää kontrolloidaan vältytään tuolta verensokerin nousujen ja laskujen kierteeltä, ja elimistö siirtyy polttamaan rasvavarastoja energiaksi.



300 g voita = 2175 kcal. Siitä vain testailemaan ultra-VHH-dieettiä

Käytän kyllä voita, mutta en tollasia määriä ;) On se kyllä aika sälli joka täräyttää 300g voita naamaan päivässä :D

On muuten luonnollinen rasva toi voi, toisin kun margariinit... ;)


Tuossa tosin tehdään se konseptuaalinen virhe että matalahiilihydraattinen dieetti ei ole proteiinipitoinen, vaan hiilihydraatit korvataan rasvalla. Tämä virhe esiintyy kovin usein, sillä rasva on edelleen kovasti pannassa eikä dieettiä uskalleta kutsua rasvadieetiksi sillä se kuulostaa epäintuitiiviselta kaiken sen rasvapelon valossa mitä päihimme on iskostettu.

Korkeaproteiininen mutta vähärasvainen ja hiilihydraatiton dieetti johtaa nopeasti puutostilaan jonka inuiitit tunsivat nimellä rabbit starvation.

Totta puhut.

Onkos tosta "rabbit starvationista" suomeks tietoa jossain ?
 
Onkos tosta "rabbit starvationista" suomeks tietoa jossain ?
Yritin googletella, mutta näyttää siltä ettei tuota Vilhjalmur Stefanssonin kirjaa ole suomennettu. Eli ikävä kyllä ei. Mutta tuossa Wikipedian artikkelissa esitetään mahdollisia syitä "jänisnääntymykselle":
- Tulee puutosta välttämättömistä rasvahapoista (Omega-3 ja Omega-6)
- Korkeat proteiinimäärät käynnistävät glukoneogeneesin, eli proteiinien hajottamisen sokereiksi. Tämä on työlästä maksalle ja synnyttää toksisia kuona-aineita (urea, ammoniakki) jotka kuormittavat kehoa
- Ja oma MuTuni: kun proteolyysi ja glukoneogeneesi on saatu vauhtiin, kroppa ei lopeta sitä heti kun verenkierron aminohapot loppuvat, ja lihaksistakin alkaa silloin purkautua proteiineja
 
Lainaus tuosta;
Tarkoittaako tuo, että voin esimerkiksi juoda 500ml oliiviöljypullon (4500kcal) ja en liho yhtään vaikka normaalilla ruokailulla samalla kalorimäärällä lihoisinkin? Minnes se ylimääräinen energia menee, vessanpönttöön vai?

Saat todennäköisesti sappivaivan ja karsean ripulin, eli kyllä, vessanpönttöön. Mutta se määrä mikä onnistuu imeytymään, kiihdyttää kehon lepoaineenvaihduntaa.

Myös suuri hiilihydraattiannos toki kiihdyttää lepoaineenvaihduntaa, mutta insuliinitason voimakas kohoaminen keskeyttää sen nopeasti. Kun insuliinin ajamana kaikki verensokeri varastoidaan maksan kautta rasvakudokseen, eivät muut kudokset yhtäkkiä saakaan energiaa. Siitä johtuu sokerihumalaa seuraava uupumustila. Metabolisesta oireyhtymästä kärsivä ihminen ( = insuliinitasot jatkuvasti koholla) kärsii siis "sisäisestä nälänhädästä" vaikka energiaa tuleekin koko ajan lisää. On jatkuva nälkä, kun kudokset eivät saa energiaa vaan kaikki kiidätetään välittömästi jemmaan läskeihin.

Rasvapommin jälkeen näin ei tapahdu. Jos haluat kokeilla kunnon rasvaenergiapaukkua ilman vatsa- tai sappivaivoja, hae apteekista MCT-öljyä tai luontaistuotekaupasta kylmäpuristettua kookosrasvaa. ;) Tai sitten tempaise muutama kananmuna oliiviöljysi kyytipojaksi. Munankeltuainen on luontainen emulgaattori.
 

Kaloriteorian virheellisyys


http://www.ahjos.net/zone/kalorit.htm

Aloita kohdasta, Montignacin todistus kaloriteoriaa vastaan

Olettakaamme, että yksilön päivittäinen tarve on 2500 kcal ja hänen saamansa kalorimäärä on pitkän ajan vastannut tätä tarvetta. Mikäli päivittäinen kaloriannos putoaa äkkiä 2000 kcal:iin, seurauksena on todellakin vastaavan vararasvamäärän käyttö ja toteamme painon pudonneen.

Jos päivittäinen kalorimäärä sen sijaan vakiintuu 2000:ksi aiemman 2500:n sijasta, elimistön eloonjäämisvaisto mukauttaa energiatarpeen nopeasti uudelle tasolle. Koska ihmiselle annetaan vain 2000 kcal, hän kuluttaa vain 2000 kcal. Painonmenetys keskeytyy nopeasti. Mutta elimistö ei jää tähän. Itsesäilytysvaisto houkuttelee sen entistä suurempaan varovaisuuteen. Ja tämä varovaisuus johtaa uusien varastojen muodostamiseen. Mikäpä siinä, jos sille annetaan vain 2000 kcal, se vähentää energiantarvettaan entisestään ja kuluttaa esimerkiksi vain 1700 kcal ja tallettaa ylimääräiset 300 kcal vararasvoiksi.

Näin päädytään päinvastaiseen tulokseen kuin toivottiin. Tutkimuskohteemme syö vähemmän kuin ennen, mutta alkaakin yllättäen lihoa.


Itsehän en ole alaa tutkinut, mutta empiirinen havaintoni on seuraava: Söin ennen paljon, luultavasti luokkaa 2700 kcal/päivä. Paino nousi 108 kiloon. Sitten aloitin kovan laihduttamisen. 7 kk aikana paino on pudonnut melkein 31 kg ja BMI palannut normaalipainon puolelle. Excel-seurantani mukaan päivittäisten syömisteni keskiarvo on ollut pikkuisen yli 1600 kcal. Paino on pudonnut tasaisesti kilon viikossa - hieman hidastuen, mutta jopa tasaisemmin kuin olisin olettanut koska pienempi paino tietenkin pienentää kulutusta jonkin verran.

Tästä lähtökohdasta en usko Montignacin "todistusta".

Menen muuten tällä viikolla labrakokeisiin, niin nähdään onko dietti tuonut tuloksia arvojen parantumisena.
 
Itsehän en ole alaa tutkinut, mutta empiirinen havaintoni on seuraava: Söin ennen paljon, luultavasti luokkaa 2700 kcal/päivä. Paino nousi 108 kiloon. Sitten aloitin kovan laihduttamisen. 7 kk aikana paino on pudonnut melkein 31 kg ja BMI palannut normaalipainon puolelle. Excel-seurantani mukaan päivittäisten syömisteni keskiarvo on ollut pikkuisen yli 1600 kcal. Paino on pudonnut tasaisesti kilon viikossa - hieman hidastuen, mutta jopa tasaisemmin kuin olisin olettanut koska pienempi paino tietenkin pienentää kulutusta jonkin verran.

Tästä lähtökohdasta en usko Montignacin "todistusta".

Menen muuten tällä viikolla labrakokeisiin, niin nähdään onko dietti tuonut tuloksia arvojen parantumisena.

Mun käsityksen mukaan sä olit kyllä muuttanut ruokavaliotasi VHH-suuntaan.

Kaloriteoriassa kritisoidaan eniten sitä väitettä, että "kalori on aina kalori tuli se mistä ravintoaineesta vaan"...

Sun olis pitänyt pysyä samassa ruokavaliossa ja pudottaa siinä kaloreita...


:)


"Kalori on kalori ihan sama mistä se tulee." Tämä on yksi näistä kestävimmistä paskapuheista ravitsemusrintamalla. Christer Sundqvist kirjoittaa erinomaisessa blogissaan hollantilaistutkimuksesta, jossa selvitettiin ruokavalioon lisätyn proteiinin tai hiilarin vaikutuksia laihdutustulokseen. Alla suoran lainaus Krisun kirjoituksesta ja lopuksi muutama oma huomioni.

Lisää, http://manninen-nutraceuticals.blogspot.com/2009/04/kalori-on-kalori-ja-jennifer-lopez-asuu.html
 
Mun käsityksen mukaan sä olit kyllä muuttanut ruokavaliotasi VHH-suuntaan.

Kaloriteoriassa kritisoidaan eniten sitä väitettä, että "kalori on aina kalori tuli se mistä ravintoaineesta vaan"...

Sun olis pitänyt pysyä samassa ruokavaliossa ja pudottaa siinä kaloreita...


:)

Minusta olennaista ruokavalioni muutoksessa on, että syön kaloreissa mitattuna entistä vähemmän. Seuraan kaloreita tarkkaan elintarvikevaa'an kanssa ja tähtään 1500 kcal/päivä syömiseen ja silloin tällöin vähän enempään (esim. juhlapäivinä, vieraille kokatessa jne.), josta tulee tuo keskiarvo n. 1600 kcal/päivä.

Tuossa tarkempaa selostusta:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=81499&highlight=el%E4m%E4ntapamuutos

Onhan tuossa toki hiilarienkin määrä vähentynyt kokonaissyömisen pienentyessä, mutta ennen muuta valkoinen leipä muuttunut tummaksi kuitupitoiseksi jne.

Esim. eilen meni näin:
HH 183,5 g 42 % energiasta
R 57 g 29 %
P 128 g 29 %.
= 1769 kcal (homma sen verran lopuillaan että lisäilen jo syömistä vähitellen).
 
Minusta olennaista ruokavalioni muutoksessa on, että syön kaloreissa mitattuna entistä vähemmän. Seuraan kaloreita tarkkaan elintarvikevaa'an kanssa ja tähtään 1500 kcal/päivä syömiseen ja silloin tällöin vähän enempään (esim. juhlapäivinä, vieraille kokatessa jne.), josta tulee tuo keskiarvo n. 1600 kcal/päivä.

Mä nyt postaan ton koko tekstin tähän kun et näköjään sitä lukenut ;)

"Kalori on kalori ihan sama mistä se tulee." Tämä on yksi näistä kestävimmistä paskapuheista ravitsemusrintamalla. Christer Sundqvist kirjoittaa erinomaisessa blogissaan hollantilaistutkimuksesta, jossa selvitettiin ruokavalioon lisätyn proteiinin tai hiilarin vaikutuksia laihdutustulokseen. Alla suoran lainaus Krisun kirjoituksesta ja lopuksi muutama oma huomioni.

"Laihduttaminen ei ole mikään varsinainen ongelma. Tutkimukset, asiakaskokemukset ja muu kokemusperäinen tieto on osoittanut, että laihtua voi monella eri tavalla. Käytössä on satoja eri laihdutusdieettejä. Haasteena on painonpudotuksen pitäminen vakaasti uusissa lukemissa koko loppuelämän.

Tuoreessa hollantilaistutkimuksessa paljon proteiinia sisältänyt ruokavalio auttoi painonhallinnassa paremmin kuin paljon hiilihydraatteja sisältänyt ruokavalio. Tutkimuksessa lisättiin tutkittavien päivittäiseen ruokavalioon 50 grammaa joko proteiinia maitopohjaisena kaseiini- tai heraproteiinina tai hiilihydraattia kasvitärkkelys maltodekstriinin muodossa. Tutkimukseen osallistui 48 eri menetelmin laihduttanutta, edelleen hieman ylipainoista tervettä tutkittavaa. Heidät jaettiin kolmeen ryhmään, joille annettiin hiilihydraatteja tai proteiinia ravintolisänä 12 viikon painonhallintajakson ajan. Miten kävi?

Proteiinia saaneiden paino jatkoi laskua, hiilihydraatteja saaneiden paino rupesi nousemaan! Painonhallintajakson aikana tehtyjen säännöllisten punnitusten perusteella hiilihydraattiryhmäläisten paino oli tutkimuksen lopussa noussut, kun taas proteiiniryhmissä paino oli laskenut hieman saavutetusta laihdutustuloksesta. Ero oli tilastollisesti merkitsevä.

Proteiiniryhmien välillä ei ollut eroa. Lisäksi proteiiniryhmissä kehon rasvaprosentti laski edelleen, vaikka kehon rasvattoman kudoksen määrä kasvoi.

Tutkimus julkaistiin International Journal of Obesity -lehdessä: Claessens M, van Baak MA, Monsheimer S, Saris WHM. The effect of a low-fat, high-protein or high-carbohydrate ad libidum diet on weight loss maintenance and metabolic risk factors. Int J Obes 33: 296-304, 2009. "

http://manninen-nutraceuticals.blogspot.com/2009/04/kalori-on-kalori-ja-jennifer-lopez-asuu.html

Sä tulet olemaan siis sen vaa`an orja loppuelämäs toisin kun mä ja lopputulos on ihan sama :)

Onhan tuossa toki hiilarienkin määrä vähentynyt kokonaissyömisen pienentyessä, mutta ennen muuta valkoinen leipä muuttunut tummaksi kuitupitoiseksi jne.

Esim. eilen meni näin:
HH 183,5 g 42 % energiasta
R 57 g 29 %
P 128 g 29 %.
= 1769 kcal (homma sen verran lopuillaan että lisäilen jo syömistä vähitellen).

Sun kroppa ilmeisesti kestää suuria hiilarimääriä hyvin, mutta muista että se kyky todnäk heikkenee iän myötä.

Jos katot ton Montignacin dieetin pääperiaatteita niin ne aika samat missä sulla itseasiassa ollut

Montignacin menetelmä perustuu
– glykeemiseen indeksiin (eli valitaan ruoka-aineita jotka eivät liikaa nosta verensokeria), ja
– yhdistelyperiaatteeseen (rasvaa ja eläinproteiinia nautitaan ainoastaan yhdessä salaatin ja vihannesten kanssa mutta ei hiilihydraattien kanssa).

http://koti.mbnet.fi/lowcarb/dieetitm.html

Erona teillä on se, että Montignacin versiossa ruoan määrää ei rajoiteta mitenkään. Meinaatko sä loppuelämäs punnita kaiken ? Mä en ainakaan sellasta jaksais vaan mielummin valitsen sellasen ruokavalion jossa ei rajoiteta annoskokoja, helpottaa tosiaan kummasti elämää ;)
 
Tämä liittyy siihen, että n. 90 % lääkäreiden potilaista haluaa helppoa ja ihmeitä tekevää LÄÄKETTÄ sen sijasta että ottaisi itseään niskasta ja lopettaisi röökaamisen, aloittaisi liikunnan, muuttaisi ruokavaliota tms.

Mitä tulee 2-tyypin diabeteksen hoitoon, niin ihan maallikkona muistelisin, että laihduttaminen on aina ensisijainen ehkäisy/hoitokeino. Luulen, että on vähän toissijaista millä keinolla laihduttaa kunhan tuloksia tulee. VHH ei ole mikään ainoa ratkaisu.

Täällä on maan parhaiden asiantuntijoiden konsensussuositukset viitteineen:
http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=hoi50056

Ilmeisesti maan parhaat asiantuntijat eivät ole maailman mittakaavassa huipputasoa:)

http://sundqvist.blogspot.com/search?q=käypä+hoito

ps. sullahan tulee ihan kiitettävästi kaloreita päivässä. jos painosi on 35 kg.

edit. lisätäänpä vielä linkki haasteeseen, jossa halutaan lisäselvityksiä Käypä hoito -suositusten tueksi. Voin paljastaa jo tässä, ettei niitä lisäselvityksiä ole löytynyt. http://www.ravitsemusjaterveys.fi/haaste-diabeetikon-ruokavalio.html
 
Ilmeisesti maan parhaat asiantuntijat eivät ole maailman mittakaavassa huipputasoa:)

http://sundqvist.blogspot.com/search?q=käypä+hoito

ps. sullahan tulee ihan kiitettävästi kaloreita päivässä. jos painosi on 35 kg.

edit. lisätäänpä vielä linkki haasteeseen, jossa halutaan lisäselvityksiä Käypä hoito -suositusten tueksi. Voin paljastaa jo tässä, ettei niitä lisäselvityksiä ole löytynyt. http://www.ravitsemusjaterveys.fi/haaste-diabeetikon-ruokavalio.html
miten tuntuu että kaikilla on selvä luetunymmärtämisen ongelma..

luitko tuon sivun ylälaidasta seuraavan tekstin:
*** = Erittäin luotettava tutkimustieto ; ** = Tietoa voidaan pitää jokseenkin luotettavana ; * = Asiantuntijat kiistelevät tiedon luotettavuudesta ; # = Todennäköisesti epäluotettava tutkimustieto ; ## = Erittäin pienen tutkijapiirin levittämä harhaoppi ; ### = Täydellistä huijausta.

tehtävä: laske tähdet. toinen tehtävä: kaivahan yksikin kohta jossa on enemmän kuin kaksi tähteä.
miljardi pistettä ja papukaijamerkki tuolle christerille tuosta kategorisoinnista. tuon ansiosta tuo sivu on huomattavasti parempi kuin yksikään noista linkeistä joita olen tässä ketjussa kritisoinut.
 
miten tuntuu että kaikilla on selvä luetunymmärtämisen ongelma..

luitko tuon sivun ylälaidasta seuraavan tekstin:


tehtävä: laske tähdet. toinen tehtävä: kaivahan yksikin kohta jossa on enemmän kuin kaksi tähteä.
miljardi pistettä ja papukaijamerkki tuolle christerille tuosta kategorisoinnista. tuon ansiosta tuo sivu on huomattavasti parempi kuin yksikään noista linkeistä joita olen tässä ketjussa kritisoinut.

ööö, miten VHH-ruokavalioon liittyvät asiat voivat saada muuta kuin yhden tähden, jos valtion virallinen suositus on sen vastainen ?

yksi tähti = Asiantuntijat kiistelevät tiedon luotettavuudesta...

Kysyn vaan... :rolleyes:
 
ööö, miten VHH-ruokavalioon liittyvät asiat voivat saada muuta kuin yhden tähden, jos valtion virallinen suositus on sen vastainen ?

yksi tähti = Asiantuntijat kiistelevät tiedon luotettavuudesta...

Kysyn vaan... :rolleyes:
no mitäs niiden kuuluisi saada? suoraan 100 tähteä kun ovat vhh-juttuu niinku ihq?

miten valtion virallinen suositus vaikuttaa (maineensa säilyttämiseen pyrkivien) tutkijoiden tutkimustuloksiin?
 
no mitäs niiden kuuluisi saada? suoraan 100 tähteä kun ovat vhh-juttuu niinku ihq?

miten valtion virallinen suositus vaikuttaa (maineensa säilyttämiseen pyrkivien) tutkijoiden tutkimustuloksiin?


Miksi niiden pitäisi saada enemmän tähtiä jos kategoriat on noi maininut, ihmettelen taas kovasti sun logiikkaa :D

En ymmärrä tota sun viimeistä kysymystä ollenkaan...

* = Asiantuntijat kiistelevät tiedon luotettavuudesta...

Kyllä ne virallisen suosituksen antajat varmasti ainakin itse pitävät itseään alan asiantuntijoina ;)
 
10 sydämelle suotuisaa ruokaa

Sydäsairaus on usein piilevä ja iskee ilman varoitusta. Sydänsairaudet ovat suomalaisten keskeisin kansansairaus, sillä verenkiertoelinten sairaudet aiheuttavat lähes puolet kaikista kuolemista Suomessa. Sydänkohtauksen riskiä voi kuitenkin pienentää jopa 80 prosenttia oikeanlaisella ruokavaliolla.

Tässä ohjeet mitä sinun tulisi syödä alentaaksesi kolesteroliarvojasi:

1. Pähkinät

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan kolme ruokalusikallista pähkinöitä yli neljä kertaa viikossa vähentää sydän- ja verisuonisairauksia jopa 37 prosenttilla. Parhaita pähkinöitä ovat pistaasit, mantelit ja saksanpähkinät.

2.Kala

Kaksi annosta viikossa omega-3-rasvahapollista kalaa on kaikki, mitä sitä sinun tulee tehdä vähentääksesi merkittävästi sydänsairauden riskiä, väittää amerikkalainen sydäninstituutti.

3. Kaura

Syömällä 2,5 annosta kokojyviä päivässä (esim. vehnä, tumma riisi, ohra) vähennät sydän- ja verisuonitautien riskiä 21 prosentilla, tuoreen Nutrition, Metabolism &Cardiovascular Diseases- lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

4. Avokado

Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja ja beta-sitosterolia täynnä oleva avokado antaa vahvan suojan taistelussa haitallista LDL-kolesterolia vastaan. Avokadossa on myös paljon foolihappoa sekä vesiliukoista B-vitamiinia, joka auttaa vähentämään homoskysteiinin määrää elimistössä. Homokysteiini on eräs aminohappolaji, joka voi hankaloittaa veren virtausta verisuonissa.

5. Mustat pavut

Tuoreen tutkimuksen mukaan desi mustia papuja päivässä vähentää sydänkohtauksen riskiä 38 prosenttia. Mustat pavut ovat täynnä hyviä ravintoaineita, kuten proteiinia, terveellisiä rasvoja, foolihappoa, magnesiumia, B-vitamiinia, kaliumia ja kuituja.

6. Pellavansiemen

Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa, joka tehtiin korkeasta verenpaineesta kärsiville henkilöille (suurempi kuin 240mg/dL) vertailtiin statiinihoidon ja päivittäisen pellavansiemenen annoksen (20 mg) vaikutuksia. Kahden kuukauden jälkeen ne, jotka söivät pellavansiemeniä olivat yhtä hyvässä kunnossa kuin ne, jotka saivat statiinihoitoa. Pellavansiemeniä voit ripautella vaikka puuron, jugurtin tai salaattien sekaan!

7. Vihreä tee

EGCG on antioksidantti, joka auttaa taistelussa sydän- ja verisuonisairauksia vastaan. Sitä on suuret määrät vihreässä teessä. Voit juoda vihreää teetä kuin vettä: viisi kuppia päivässä voi tehostaa sydämen ja verisuonten terveyttä, todetaan useissa tuoreissa tutkimuksissa. Älä kuitenkaan lisää vihreään teehen maitoa, se poissulkee kaikki hyödyt!

8. Vesimeloni

Paljon verenpainetta alentavaa kaliumia, tulehduksia estävää C-vitamiinia ja runsaasti lykopeenia sisältävä vesimeloni tulisi kuulua päivittäiseen ruokavalioon. Myös vesimelonimehu käy!

9. Pinaatti

Yksi terveysruokien ykkösistä on pinaatti, jossa on paljon kaliumia ja magnesiumia. Pinaatissa on myös runsaasti luteiinia, joka on valtimoiden tukkeutumista estävä antioksidantti.

10. Punaviini

Punaviini on täynnä resveratrolia; useissa kasveissa esiintyvää fenoliyhdistettä, joka on luonnon oma haitallista LDL-kolesterolia vähentävä aine. Samalla resveratroli lisää terveellisen HDL-kolesterolin määrää elimistössä. Yhdysvaltain sydäninstituutti suosittelee kahta punaviinilasia päivässä.

Punaviini on myös hyvä flavonoidien lähde. Flavonoidit ovat antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan sydämen verisuonten limakalvoja. Jos et juo alkoholia, voit korvata punaviinin hyödyt palalla tummaa suklaata, joka sisältää samoja flavonoideja kuin punaviini.

Aiheesta kirjoitti Best Life Online ” The new rules of prevention: diet”.

http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=2873436

Ei näytä kovin hiilaripitoselta :((

MISSÄ ON RUISLEIPÄÄÄÄÄÄÄÄÄ :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom