Yleinen maailmantalous/politiikkaketju

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Nyt tapahtuvan ja kovasti kiihtyvän de-dollarisaation syyt ja seuraukset.

"Miksi de-dollarisaationa tunnettu lumipalloefekti lähti liikkeelle?
Keskustelussa länsimaisten Venäjän vastaisten pakotteiden hyödyllisyydestä niiden tärkeimpään tekijään on kiinnitetty vähiten huomiotta. Sanktiojärjestelmä koostuu enimmäkseen aiemmin käyttöön otetuista rajoituksista, kuten vientikielloista ja tiettyjen varojen jäädyttämisestä. Jopa useiden venäläisten pankkien kiistanalainen sulkeminen tärkeimmästä kansainvälisestä pankkiviestijärjestelmästä SWIFT:stä ei ollut poikkeuksellinen, sillä sitä on jo käytetty Irania vastaan.
Mutta Venäjän noin 300 miljardin dollarin – noin puolet sen kokonaisvarannoista – valuuttavarannon jäädyttäminen oli merkittävintä. Vaikka Yhdysvallat oli käyttäytynyt samalla tavalla Afganistanin, Iranin, Syyrian ja Venezuelan kanssa, mikään näistä kohteista ei ollut yhtä voimakas kuin Venäjä: mutta yksikään näistä kohteista ei ollut läheskään yhtä voimakas kuin Venäjä, joka on G20-ryhmän jäsen ja maailman suurin ydinasevalta. Samoin yksikään niistä 63 keskuspankista, jotka ovat Baselin Kansainvälisen järjestelypankin (BIS) jäseniä – joka tunnetaan keskuspankkien keskuspankkina – ei ollut koskaan ollut taloudellisten pakotteiden kohteena, ei edes toisen maailmansodan aikana.
Tuolloin päätös sai suhteellisen vähän huomiota. Tulevat historioitsijat tulevat pitämään sitä kuitenkin laukaisijana, joka käynnisti yhden historian suurimmista lumipalloefekteistä, joka nyt uhkaa Amerikan imperiumin perustuksia.
Meidän fiat-rahan aikakaudellamme varantoja ei pidetä fyysisinä dollareina (tai muina valuuttoina), jotka on kätketty ulkomaisten keskuspankkien holveihin. Ne ovat pelkkiä velkakirjoja - luottoja, jotka on kirjattu Federal Reserven ja muiden keskuspankkien kirjanpitoon. Valtioiden välisissä suhteissa, aivan kuten yksityishenkilöiden tai yritysten ja liikepankkien välisissä suhteissa, luottamus on siksi perustavanlaatuista: aivan kuten et ikinä tallettaisi palkkaasi pankkiin, jos sinulla olisi pienintäkään pelkoa, että se saattaa jäädyttää tai takavarikoida rahasi, niin yksikään valtio ei halua pitää hallussaan varantoja, jotka voidaan napata pois milloin tahansa.
Tämä liike loukkasi siis lähes pyhää periaatetta: kansainvälisten varantojen neutraaliutta. Viesti oli selvä: tästä lähtien Yhdysvallat ei rajoitu mihinkään rangaistakseen maita, jotka poikkeavat linjasta tai uhmaavat määräyksiä. Ja jos näin saattoi käydä Venäjälle, suurvallalle, jonka keskuspankkivarannot olivat suurimmaksi osaksi länteen suuntautuvasta myynnistä saatuja tuloja, niin näin saattaa käydä kenelle tahansa .
Kuten Wolfgang Münchau kirjoitti, USA oli "tehnyt suurimman uhkapeliliikkeen taloudellisen sodankäynnin historiassa" ottamalla kansainväliset varannot aseeksi. Hän totesi, että yhdellä iskulla Yhdysvallat oli "heikentänyt luottamusta Yhdysvaltain dollariin maailman tärkeimpänä varantovaluuttana" ja rohkaissut Kiinaa ja Venäjää "ohittamaan läntisen rahoitusinfrastruktuurin". Muiden kuin länsimaiden – erityisesti Kiinan, joka on ollut voimakkaasti sidoksissa yhdysvaltalaisiin omaisuuseriin – irtautuminen dollarista ja yleisemmin USA:n johtamasta kansainvälisestä raha- ja rahoitusjärjestelmästä sai äkillisen irrottautumisen luonteen.
Will America win from de-dollarisation? The power of other local currencies is growing. By Thomas Fazi 24.4.2023"


https://unherd.com/…/will-america-win-from-de-dollarisation/
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
BRICKS näyttää laajenevan oikein vauhdilla:

"25. huhtikuuta 2023 BLOOMBERG Alkuperäinen

Bloomberg: Tulevassa BRICS-huippukokouksessa keskustellaan sen laajentamisesta - hakemuksia on saapunut 19 maasta​

Etelä-Afrikassa kesäkuun alussa järjestettävän BRICS-huippukokouksen yhtenä aiheena on järjestön laajentaminen, kirjoittaa Bloomberg eteläafrikkalaisen BRICS-sherpa Anil Suklalin sanoihin viitaten. Suklalin mukaan 19 maata ilmaisi halunsa liittyä BRICS-maihin, joista 13 jätti virallisen hakemuksen ja 6 muuta epävirallista.
Bloomberg: Tulevassa BRICS-huippukokouksessa keskustellaan sen laajentamisesta - hakemuksia on saapunut 19 maasta
AP
19 maata ilmaisi halunsa liittyä BRICS-maihin Etelä-Afrikassa 2.-3. kesäkuuta pidettävän assosiaatiohuippukokouksen aattona, Bloomberg raportoi. Eteläafrikkalaisen BRICS-sherpan Anil Suklalin mukaan organisaation laajentaminen on yksi tulevan huippukokouksen aiheista.
13 maata on hakenut muodollisesti jäsenyyttä ja 6 muuta epävirallisesti. Saamme jäsenhakemuksia päivittäin”, Suklala lainasi julkaisua. Julkaisu muistuttaa, että Kiina otti BRICS-laajentumisen esille viime vuonna. Kuten Bloomberg totesi, Peking pyrkii luomaan diplomaattisen blokin, joka pystyy vastustamaan kehittyneiden maiden valta-asemaa YK:ssa. Anil Suklal sanoi myös, että BRICS-huippukokouksessa käsitellään ulkopolitiikan kiireellisimpiä aiheita, mukaan lukien Sudanin tilanne.
Bloomberg muistuttaa, että BRIC-yhdistys perustettiin vuonna 2006 ja se on koko olemassaolonsa aikana hyväksynyt vain yhden uuden jäsenen - Etelä-Afrikan vuonna 2010, muuttuen BRICSiksi. Vielä helmikuussa Anil Suklal sanoi, että Saudi-Arabia ja Iran olivat niiden maiden joukossa, jotka olivat jättäneet virallisen jäsenyyshakemuksen. Muita kiinnostusta osoittaneita maita ovat Argentiina, Arabiemiirikunnat, Algeria, Egypti, Indonesia ja Bahrain."
 
En usko tuohon, että BRICS voisi uhata länttä. Syynä on se miten ne ovat suurimmaksi osaksi autoritäärisiä diktatuureja ja niissä ei ole yhtä vahva omaisuudensuoja. Yuan ei ole vapaasti vaihdettava valuutta ja sen takia se ei pysty korvaamaan dollaria. Ja jos mietitään, niin miksi kukaan jolla on rahaa muuttaisi Kiinaan, Intiaan tai Venäjälle? Tapahtuu päinvastoin, että noista maista rikkaat muuttavat ja investoivat länteen, koska eivät luota kotimaahansa. Nuo maat ovat täysin kytköksissä länteen ja jos täällä lopetetaan kaupankäynti BRICS:in kanssa, niin niiden taloudet romahtaa samantien.
 
En usko tuohon, että BRICS voisi uhata länttä. Syynä on se miten ne ovat suurimmaksi osaksi autoritäärisiä diktatuureja ja niissä ei ole yhtä vahva omaisuudensuoja. Yuan ei ole vapaasti vaihdettava valuutta ja sen takia se ei pysty korvaamaan dollaria. Ja jos mietitään, niin miksi kukaan jolla on rahaa muuttaisi Kiinaan, Intiaan tai Venäjälle? Tapahtuu päinvastoin, että noista maista rikkaat muuttavat ja investoivat länteen, koska eivät luota kotimaahansa. Nuo maat ovat täysin kytköksissä länteen ja jos täällä lopetetaan kaupankäynti BRICS:in kanssa, niin niiden taloudet romahtaa samantien.
Eikös noille rikkaille jää Dubai ja vastaavat paikat ilman länttäkin.
 
Zone-sarja -42%
Dubai on valtava kupla ja sinne reissaa wnb rikkaat ja someinfluensserit huoraamaan. Siellä on isot markkinat high end prostituutiolle ja Dubai jopa maksaa noille wnb rikkaille, että muuttavat sinne.

https://tribunemag.co.uk/2020/12/the-dark-truth-about-dubais-influencer-marketing

Oikeasti tuokin maa pyörii orjatyövoimalla ja öljytuloilla. Ei tuonne kukaan mitään oikeasti investoi. Nuo arabimaat on täynnä epäonnistuneita investointeja kuten World Islands ja Neom. Sen jälkeen, kun Saudit tappoi sen toimittajan, niin investointihalukkuus Neomia kohtaan romahti.
 
Kaikkihan nuo ovat olleet lännen siirtomaita ja Venäjä sitten lännen ideologinen vastustaja. Ymmärrän hyvin miksi haluaisivat oman järjestönsä jonka kautta kehittää asioita ilman nöyristelyä länteen kun hallinnot (näennäisen) kansallismielisiä. Elävät hieman eri kehityksen aikaa ja historiaa kuin me, me ei oikein (haluta) nähdä sitä, vaan pitäs olla demokratia just niinku me halutaan ja oikeat vaalitulokset siinä tai sitten alkaa arvostelu. Toivottavasti pääsisivät kaikki eteenpäin ajassaan.
Valitettavasti vaan totuus on se, että Kiina on mennyt taaksepäin valistuneesta autoritaarisesta systeemistä maolaisen diktaattorin suuntaan, Putin osoittanut ettei ole älykäs saatikka empaattinen kansaansa kohtaan, ja musta Afrikka ei kykene kehittymään koska missään ei ole hyvää mustaa hallintoa, liikaa testoa ja tanssigeeniä, yhteishommista ei vaan tule mitään.
Mitään yhteisvaluuttaa eivät voi tehdä, eivät varsinkaan yhteisarmeijaa (miksi tekisivät?), hyvin erilaisia hallintoja ja pääasiassa autoritaarisia. Mitä voivat tehdä on tietysti koittaa saada enempi diplomaattista ääntä kuuluviin ja kehittää talousyhteistyötään. En usko että kummoisia asioita syntyy ja toivottavasti ymmärtävät mennä taloudellinen kehittäminen edellä vs anti-west känkkäränkkä. Näinhän Kiina teki ilman bricsiäkin ja menestyi valtavan hyvin, nyt alkanut homma pragaamaan diktatuurin puolelle. Mutta: toivotan kaikkea hyvää projektiin, toivottavasti menevät positiivinen edellä ettei asiat huonone entisestään.
 
USA vaan yrittää kiristää ruuvia edelleen, vaikka ihan muut maat kärsivät enemmän, kuin Venäjä, onneksi edes EU-maiden johtajat eivät taida olla noin typeriä, että tuohon itsensä tuhoamiseen lähtisivät mukaan.


"Washington ehdottaa, että kaikilta G7-mailta kielletään vienti Venäjälle, joka käytännössä tarkoittaa että G7-maat keskittyisivät oman taloutensa tuhoamiseen ja eristäytymiseen sekä vahingoittaakseen itseään.
TOKYO - 21. Aprile
Washingtonin ehdotus täydellisestä Venäjän federaatioon suuntautuvan viennin kieltämisestä ei saa EU:n ja Japanin tukea.
Talousluvut osoittaa että Washingtonin sotapolitiikkaan ajautuneet G7 maat jäävät jälkeen BRICS maiden kehityksestä.
Brasiliasta, Venäjältä, Intiasta, Kiinasta ja Etelä-Afrikasta koostuva BRICS-ryhmä on jo ohittanut G7 talouden kehityksen.
G7:n ryhmään kuuluvat Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Euroopan unioni.
Lisäksi yhdeksäntoista maata ilmaisi kiinnostuksensa liittyä BRICS-maiden ryhmään, kun se valmistautuu pitämään vuosittaisen huippukokouksen Etelä-Afrikassa.
Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan kehittyvien markkinoiden blokki kokoontuu Kapkaupungissa 2.-3. kesäkuuta keskustelemaan laajentumisestaan.
"13 maata on virallisesti pyytänyt liittymistä ja kuusi muuta epävirallisesti. Saamme liittymishakemuksia joka päivä."
𝗘́𝗖𝗢𝗡O𝗠𝗜𝗘 | 𝗠𝗼𝗻𝗱𝗲 Jeannette | 𝗗𝗜𝗣𝗟O𝗠𝗔𝗧𝗜𝗘"

343352880_145138701697541_3932879435727881430_n.jpg
 
Pitkä on matka vielä, mutta nyt niin on monella suurella valtiolla kova halu syrjäyttää dollari.

Yuan overtakes dollar to become most-used currency in China's cross-border transactions​

SHANGHAI, April 26 (Reuters) - The yuan became the most widely-used currency for cross-border transactions in China in March, overtaking the dollar for the first time, official data showed, reflecting efforts by Beijing to internationalise use of the yuan.

Yuan overtakes dollar to become most-used currency in China's cross-border transactions
 
"Dollarin aiempi ylitsekäyvä voima hyytyy nyt ja lopullisesti ja syy täysin Yhdysvaltojen uuskolonialistisen aikakakauden päättyminen tällä pallolla
Musk dollarista: "Jos käytät valuuttaa aseena, muut maat lopettavat sen käytön"
Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on varoittanut valuutan aseistamisesta dollarin kohtaamien haasteiden keskellä. Tycoon vastasi taloustieteilijä Peter St Ongen viestiin väittäen, että "dollarisoituminen tapahtuu nopeammin kuin ihmiset ymmärtävät".
"Jos teet aseen valuutasta useita kertoja, muut maat lopettavat sen käytön", Musk kirjoitti .
Ongen mukaan Yhdysvaltain dollarin käyttö laski vuoden 2001 73 prosentista 55 prosenttiin vuonna 2020. Venäjän vastaisten pakotteiden jälkeen prosenttiosuus putosi 47 prosenttiin ja menetti markkinaosuuttaan 10 kertaa nopeammin, hän lisäsi.
If you weaponize currency enough times, other countries will stop using it"

Musk sul dollaro: "Se usi la valuta come arma, gli altri Paesi smetteranno di usarla"
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%




Tostahan jo ehdittiin kertomaan että hän sai sydärin kesken haastattelun.





Kumpi on sairaanpi putte vai erdo? Elääkö sleepy-joe kauemmin kuin kumpikaan, elämme jännittäviä aikoja.
 
Viimeksi muokattu:
Asiallinen analyysi, vastaus jotakuinkin että voisi jokin muukin valuutta toimia, Kiinan Yuanin pitäisi se rooli ottaa koska aivan eri levelin talous vs muut brics maat, mutta eivät sitä roolia edes halua ottaa, koska oma valuuttamarkkina pitäisi vapauttaa. Kiina valtava tavaran viejä ja ei halua altistaa vientiää hallitsemattomille kurssivaihteluille. Eli: ei ole odotettavissa isoja muutoksia.

View: https://www.youtube.com/watch?v=JHZnVdBZJfA
 

Ongelma ei ikinä ollu vapaakauppa tai edes valuutta tiukan paikan tullen tai saatikka että olisivat halunneet tullimuurin. Tietenkään. Britit luuli että ne pääsee mamutulvasta lähtemällä EU:sta, mutta eihän se niin mennyt.
Todella tukala tilanne briteillä, ei taida olla mitään mahdollisuutta pysäyttää islamisaatiota ja afrikoitumista, kaikki poliitikot psykoosissa haluaa lisää mamuja. Äärioikeistoa tarttis hekin. Toivottavasti setvivät mamukuvionsa ja tulevat sen jälkeen takaisin EU:n piiriin.
 
BRICKS näyttää laajenevan oikein vauhdilla:

"25. huhtikuuta 2023 BLOOMBERG Alkuperäinen

Bloomberg: Tulevassa BRICS-huippukokouksessa keskustellaan sen laajentamisesta - hakemuksia on saapunut 19 maasta​

Etelä-Afrikassa kesäkuun alussa järjestettävän BRICS-huippukokouksen yhtenä aiheena on järjestön laajentaminen, kirjoittaa Bloomberg eteläafrikkalaisen BRICS-sherpa Anil Suklalin sanoihin viitaten. Suklalin mukaan 19 maata ilmaisi halunsa liittyä BRICS-maihin, joista 13 jätti virallisen hakemuksen ja 6 muuta epävirallista.
Bloomberg: Tulevassa BRICS-huippukokouksessa keskustellaan sen laajentamisesta - hakemuksia on saapunut 19 maasta
AP
19 maata ilmaisi halunsa liittyä BRICS-maihin Etelä-Afrikassa 2.-3. kesäkuuta pidettävän assosiaatiohuippukokouksen aattona, Bloomberg raportoi. Eteläafrikkalaisen BRICS-sherpan Anil Suklalin mukaan organisaation laajentaminen on yksi tulevan huippukokouksen aiheista.
13 maata on hakenut muodollisesti jäsenyyttä ja 6 muuta epävirallisesti. Saamme jäsenhakemuksia päivittäin”, Suklala lainasi julkaisua. Julkaisu muistuttaa, että Kiina otti BRICS-laajentumisen esille viime vuonna. Kuten Bloomberg totesi, Peking pyrkii luomaan diplomaattisen blokin, joka pystyy vastustamaan kehittyneiden maiden valta-asemaa YK:ssa. Anil Suklal sanoi myös, että BRICS-huippukokouksessa käsitellään ulkopolitiikan kiireellisimpiä aiheita, mukaan lukien Sudanin tilanne.
Bloomberg muistuttaa, että BRIC-yhdistys perustettiin vuonna 2006 ja se on koko olemassaolonsa aikana hyväksynyt vain yhden uuden jäsenen - Etelä-Afrikan vuonna 2010, muuttuen BRICSiksi. Vielä helmikuussa Anil Suklal sanoi, että Saudi-Arabia ja Iran olivat niiden maiden joukossa, jotka olivat jättäneet virallisen jäsenyyshakemuksen. Muita kiinnostusta osoittaneita maita ovat Argentiina, Arabiemiirikunnat, Algeria, Egypti, Indonesia ja Bahrain."

Heh heh.

View: https://twitter.com/visegrad24/status/1652967968777576450?s=20
 



Mahtava näytelmä menossa telkkarissa! Jotenkin toi Charles on hämmentävän vanhan oloinen, eihän hän ole kuin 74v. Ihan semmoinen muistikuva että vanhemmat, Philip ja Elizabeth olis ton ikäisinä vielä heittäny kärrynpyöriä.
Täytyy olla ihan väärä muistikuva. Niin joo ja toi Bryn Terfelkin on muuttunu vanhaks ukkeliks ihan yhtäkkiää.
 
Viimeksi muokattu:

Kiina haluaa lähestyä staneja, mahtaa venäjää vituttaa. Nuohan ovat kaikki muslimimaita ja osassa myös uiguuri asukkaita https://en.wikipedia.org/wiki/Uyghurs. Kiinahan halveksii venäjää ja ulottaisi /lisäisi vaikutusvaltaansa tosiaan mielellään staneihin, mutta onko tuo muslimivähemmistön kohtelu ongelma vai vähäpätöinen pikkuseikka?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom